Mom mališi se ljušti koža na licu, oko nosića i očiju. Ima tek 23 dana pa me zanima mogu li mu preko lica vaticom preći baby uljem ili namazati bepanthen kremom kako bi ublažila ljuštenje?
Počeo je dobivati i one baby prištiće, ali znam da to sve bebe, više manje, moraju proći zar ne?
A možda je sve do zraka u stanu koji je porilično suh, (osjetim po svojoj koži) iako na svakom radijatoru imamo posudice s vodom i u spavaćoj sobi ovlaživač zraka!
Mi prošli sva ta ljuštenja, perutanja i prištiće. Sve prolazi samo od sebe, nisam mazala, prištići prođu i pojave se novi, ali otprije 2 tjedna mu se sve uglavnom očistilo i ništa se ne peruta (malo kod obrva).
Nemoj se zabrinuti ako se prištići onako malo i zacrvene, kao da su upaljeni, mi s takvom kožom bili i u savjetovalištu, ped. nije ni komentirala, a patronažna nam je rekla da samo ništa ne diramo.
moj bojan se kompletno ljuštio, lice baš ne, ali trbuščić kompletan; znala sam ga ponekad malo namazat sa uljem, prije spavanja, pasalo mu je kad sam ga tako mazila i masirala.
proći će to
Mi smo iz rodilista dosli s kozom koja se cijela ljustila u plahtama, onako kao kad pocrvenis na plazi pa se pocnes guliti MAzali smo mlijekom od Mustele, ali samo kad sam skuzila da kad se oljustio prvi sloj da je krenuo i drugi. No medjutim to nam i nije pomoglo previsse :/ Onda sam krenula sa nasom tzv "carobnom kremom" Bepanthenom, ali mast ne krema i sve se to smirilo. Nisam mazala svaki vec svaki drugi dan. Pa smo i mi kasnije dobili pristice ali njih nismo dirali nicim. Pa smo se poceli guliti iza uha i na licu uz uho i tad nam je doc rekao da imamo atopicnu kozu. NAravno ovo ne treba znaciti da je slucaj i kod vas. Uglavnom vecinu problema rjesavamo Bepanthenom,, ali nedavno na preporuku forumasica pocela sam koristiti i Mustelinu Stelatopiju, radi dijagnnoze. Nadam se da to kod vas nije salucaj. Sto se tice suhog zraka, mislim da ti nije dovoljno samo staviti one male posude na radijator, barem stavite pelene kao Romina ili rucnike, kao mi. Postotak vlage koji bi trebao biti je izmedju 40-60%. Ali to je ponekad nemoguca misija kod nas pored svih ovalzivaca, ruicnika. Sretno!