Pokazuje rezultate 1 do 50 od 850

Tema: Tko je kasno propričao?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod male djece je to najočitije kod jela i spavanja, postoje poremećaji u oba slučaja. S tim da kod nas nije bilo izraženo u jelu,već baš po noći.Znala je vrištati i vrištati bez ikakvog razloga, izvijajući se u luk.Poslije sam pročitala da je to čest slučaj u poremećajima autističnog spektra.
    Što se hiperaktivnosti tiče, vidljiva je ona itekako s 18 mjeseci.Marija je imala taman toliko kad smo prvi puta krenuli neuropedijatru, i on je na prvi nalaz, uz sumnju na poremećaj iz spektra, nazanačio da je dijete hiperaktivno, i psihologinja je poslije dva tjedna potvrdila.Ne znam kako bih vam to objasnila, ali postoji ogromna razlika između hiperaktivnog djeteta od 18 mjeseci i prosječnog djeteta od 18 mjeseci.Razlika je jako uočljiva, radi se o jednoj, kako da je nazovem, raspršenosti,disfuzioniranosti.Djeteta ima svagdje a nigdje konkretno.Ne možeš utjecati na njega jer mu pažnja traje jako kratko i odmah prelazi na sljedeću radnju, plus što nije ni malo usredotočen na ono što mu govoriš i što mu daješ.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam kako bih vam to objasnila, ali postoji ogromna razlika između hiperaktivnog djeteta od 18 mjeseci i prosječnog djeteta od 18 mjeseci.Razlika je jako uočljiva, radi se o jednoj, kako da je nazovem, raspršenosti,disfuzioniranosti.Djeteta ima svagdje a nigdje konkretno.Ne možeš utjecati na njega jer mu pažnja traje jako kratko i odmah prelazi na sljedeću radnju, plus što nije ni malo usredotočen na ono što mu govoriš i što mu daješ.
    da mislim da ovo mogu razumjeti sa moje pozicije, tanka je to granica, na prvi pogled nije uočljiva nekome sa strane, ali razlika je ipak drastična.

ovoga kod nas nije bilo, oduvijek sam imala osjećaj da se razmijemo jako dobro i nekako kužimo i da je skoncetrirana na sve što radim čak i kao beba. a opet sa druge strane bilo je dana kad sam 100% bila uvjerena da mi je dijete hiperaktivno i da imamo ozbiljan problem.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

eto to je to moia, točno si shvatila
    meni je ta razlika bila jako vidljiva jer mi je malena bila treće dijete.a dečki su bili živahni. no razlika se točno osjetila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •