Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
Lako pričati onima koji žive u Zagrebu, ali nije cijela Hrvatska kao Zagreb, nema ERFa...
Zato se malo duže čeka, do 3, pa i 3 i pol, da dijete počne pričati. I uglavnom ni ne treba ERF. U većini slučajeva. Jedino ako je baš izražen poremećaj, onda se putuje u ZG.
Pa ne bih se složila... U svakom većem gradu ima nešto. Ima bolnica ako ništa drugo.

Uostalom, ja nisam rođena zagrepčanka, imam i danas rodbinu i prijatelje u drugim gradovima - Varaždin ima odličnu bolnicu gdje se liječe takve smetnje (dr. Novosel, prof. logoped i njegova ekipa), postoje udruge i drugo i nitko me ne može uvjeriti da nema pomoći. Gdje je volje - nađe se i načina.

ERF je možda najbolje mjesto za dijagnostiku (ne za sve poremećaje, za nešto je bolji Suvag, za nešto Goljak - ne možeš sve svesti na zajednički nazivnik). Terapiju za dijete treba potražiti u blizini mjesta stanovanja, a na kontrole se ide u veći centar - Zagreb ili nešto drugo. A ništa ne može nadomjestiti roditeljski angažman u ranoj dobi. Baš ništa.