Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
Postoji vise kabineta za dijagnostiku na ERF-u i nije u svima isto. Mi smo u posljednja 3 mjeseca bili na 3 dijagnostike na ERF-u i jako se razlikuju pristupi i metodologija, a i procjene koje smo dobili su dijametralno suprotne. Nazalost, vrlo zbunjujuce za roditelje. Ono sto mi je jos gore kad dodjes s tim procjenama kod doktora medicine bilo koje specijalnosti (neuropedijatar, fizijatar) odmah se i njegovo misljenje "uskladjuje" s tom procjenom.
Mislim da kod nas jaaako, jaaako nedostaje cjeloviti pristup djetetu i timska dijagnostika. A trenutno svatko gleda usko iz svoga kuta i ponekad mi se cini da se preko ledja djeteta i njegovih roditelja cesto vodi i prepirka raznih struka. Ne bih htjela nikoga uvrijediti, ali cesto u zadnje vrijeme cujem komentare tipa: sto ste ga vodili na psiholosko testiranje, ti psiholozi se samo drze svojih testova i bodova i uopce ne vide dijete i sl. I tako za svaku struku. Umjesto da se roditeljima u vec teskoj i nezavidnoj situaciji pomogne i proba ih se osloboditi nekih nedoumica i strahova, svaki odlazak nekom od strucnjaka otvara nova pitanja i dileme. Barem ja imam takvo iskustvo.
Moje iskustvo s efz-om je totalno drugacije.kcer mi je tamo na terapiji tri i pol , mozda vec i cetri godine.kao sto sam i navela ide tamo psihologu i logopedu.s tim da je njezin problem psiholoske prirode i logopedska terapija je zbog podrske psiholoskoj.ni u jednom trenutku se nije desilo da njena psihologica ili logopedica ne znaju sto ova druga radi s njom i kako napreduje.uvijek je to bila timska terapija.
A sto se tice testiranja, obje su ju testirale tek pred skolu i to jer nam je njihovo misljenje trebalo za upise.
Naravno to je samo moj dojam i moguce da se u drugim kabinetima radi drugacije.

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk