i kod nas je pomak i to veliki u ova tri tjedna odkako ide u vrtić! on razumije donesi cipele,sjedni,dođi,donesi,daj,spremi kapu,pospremi igračke, često sada upire prstićem a i pokazuje po slikovnici a počeo je i brbljati inzenzivnije. smisleno me zove maa maa, kaže pa pa kad nekud želi ići, baba je baka, a zadnja dva dana mi nosi ipad da mu stavim bumbu maše rukom i viče mmba! mmmba! :DD sad svakome maše papa, motorički pamti sve pjesmice i sto puta na dan pokazuje kad si sretan lupi dlanom o dlan, prstima pucketaj pa puckketanje poprati i jezikom ccc cccc.... u ova tri tj je napredovao zbilja puno. u petak idemo u jednu udrugu na procjenu gdje ćemo dobiti jednom na tjedan rad sa logopedom i jednom sa defektologm ako bude potrebno. mene brine što on sada ima 25 mj a još nikad nije izgovorio tata,dada... kao da njegov jezik to još ne može... ali puno puno imitira ustima, za kravicu kaže mmm mmmm za psića vava a za svinju nekako čudno rokće hahah, i uzdiše kad vidi cvijet jer tako cvijet miriši. meni se čini da je ovo totalni napredak, kaj vi mislite... da li vam se to čini korak prema smislenom govoru... imamo i situacija kad je još uvijek isfrustriran jer ne prepoznam šta točno želi, ali sada ima strpljenja i da mu objasnim. prije je samo šizio. sad kad želi piti i vuče me za ruku ja kažem pokaži i pokažem svojim i njegovim prstićem i on onda pokazuje na čašu isto.