Stranica 8 od 17 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 850

Tema: Tko je kasno propričao?

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mi nemamo ni onomatopeje, nekad je znao tu i tamo reci vauvau, sad ni to. Vec 6 mjeseci ide kod logopeda i ima asistenticu u grupi 2x tjedno po 3 sata, ja apsolutno nikakav pomak ne vidim.
    Psihologica kaze da se vidi pomak u smislu interakcije s grupom, ali meni se cini da je gore koliko ga pratim na igralistu. Jedino sto smisleno i sa ciljem zna reci je NE. Cak nemamo ni mama ni tata... Sad sam vec u fazi da idemo dalje na pretrage, iako su nam prije par mjeseci na ERFu rekli da ne treba.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Rivendell, a koliko je on sad star? Jel se koristi gestama?

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    Rivendell, a koliko je on sad star? Jel se koristi gestama?
    Koristi nekoliko osnovnih, za dodji (to kad zna nekad i reci - dodi), za jos (to je isto znao prije reci), zna pa-pa, poslati pusu, prije je govorio či-či sa gestom za sjesti, ali vise ne.
    Sinoc je cak rekao ajde.
    Mene vise brine nazadovanje. Naime, on je do godinu i po znao reci nekoliko osnovnih rijeci, znao je pjevati tašun tašun, ponavljati radnje na kad si sretan, znao je brojati do pet (edan, da, ti...), znao je rec dobro jutro (dobo juto), zvati macka (af, zove se alf)... I onda je to sve stalo.
    Od tada do danas (sad ima 2 godine i 9 mjeseci) jedine nove rijeci su auto (avto), još (jo), ajde (ade), di si - eto te (di ti, teto te), ali ih jako rijetko koristi, tipa jedna rijec u dva tjedna.

Iako puno toga razumije, ali nedovoljno. Zna recimo, ruka, noga, guza, trbuh, ali ne zna gdje je uho, oko, nos...
    Ne zna recimo prepoznavati sve na slikama.

Uglavnom, vise nisam tako sigurna da ce "nadoći" vec krecemo s pretragama.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Jel ima problema s paznjom?
    To je kod nas jedan od problema. Misle da zato kasni govor. Isto ponekad nesto zna, a dr. put ne zna. Jednostavno u tim slucajevima "kad ne zna" uopce moje pitanje ne dopre do njega. Jako je rasprsen i treba ga pridobit na suradnju.
    Mozda ne bi bilo lose da napravite EEG.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Koristi nekoliko osnovnih, za dodji (to kad zna nekad i reci - dodi), za jos (to je isto znao prije reci), zna pa-pa, poslati pusu, prije je govorio či-či sa gestom za sjesti, ali vise ne.
    Sinoc je cak rekao ajde.
    Mene vise brine nazadovanje. Naime, on je do godinu i po znao reci nekoliko osnovnih rijeci, znao je pjevati tašun tašun, ponavljati radnje na kad si sretan, znao je brojati do pet (edan, da, ti...), znao je rec dobro jutro (dobo juto), zvati macka (af, zove se alf)... I onda je to sve stalo.
    Od tada do danas (sad ima 2 godine i 9 mjeseci) jedine nove rijeci su auto (avto), još (jo), ajde (ade), di si - eto te (di ti, teto te), ali ih jako rijetko koristi, tipa jedna rijec u dva tjedna.

Iako puno toga razumije, ali nedovoljno. Zna recimo, ruka, noga, guza, trbuh, ali ne zna gdje je uho, oko, nos...
    Ne zna recimo prepoznavati sve na slikama.

Uglavnom, vise nisam tako sigurna da ce "nadoći" vec krecemo s pretragama.

jeste li vi bili kod neuropedijatra? a psihološko testiranje? obavite sve to nađite dobrog neuropedijatra, obavite eeg i magnetsku ako treba, a ne bi bilo loše napraviti ni testove na alergije. moja je preporuka i da ga ne cijepiš više, moj mali je postao drugo dijete odkako je primio sa 12 mjeseci cjepivo protiv Hep B, od tada je stao sa komunikacijom i doslovno postao autističan... prestrašno... sada se komunikacija opet vratila.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Nije cjepljen, osim ono prvo u rodilistu. Idemo u subotu na eeg i na pregled neuropedijatra.
    Ne znam bi li rekla da ima poremecaj paznje vec je s njim jako tesko raditi kad je vrlo ziv i jako spretan. Obozava biti vani na igralistu, sve igre s loptom, vozit se na biciklu... Sve za sto mora biti unutra ne dolazi u obzir.
    On kad dodje kod logopedice je na stolu ili na vrhu police prije nego ona izvadi rekvizite

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nije cjepljen, osim ono prvo u rodilistu. Idemo u subotu na eeg i na pregled neuropedijatra.
    Ne znam bi li rekla da ima poremecaj paznje vec je s njim jako tesko raditi kad je vrlo ziv i jako spretan. Obozava biti vani na igralistu, sve igre s loptom, vozit se na biciklu... Sve za sto mora biti unutra ne dolazi u obzir.
    On kad dodje kod logopedice je na stolu ili na vrhu police prije nego ona izvadi rekvizite

djeca koja su vrlo živa imaju problem sa pažnjom. upravo zbog te hiperraktivnosti ne mogu usvajati brzo nova znanja pa tako ni govor. on nema vremena možda slušati govor pa ga ne može ni razviti kako treba... to sam baš čula da je naša logopedica u petak pričala mami isto takvog dečkića koji je izašao od nje prije nas....

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pa od svega sto moze biti, hiperaktivnost mi se nekako cini najmanji problem.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i ja mislim isto tako. vjerojatno će se s vremenom smiriti, moj je. mali su oni još...

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hiperaktivnost i poremecaj paznje mogu jako utjecati na govorno-jezicni razvoj.
    Sreca nasa pa se tu moze puno toga vjezbom poboljsati. Samo treba biti ustrajan i dosljedan sto nekad s takvom djecom zna biti jako, jako tesko. Ali uz intenzivan rad paznja se moze "izvjezbati" i onda najcesce i druge stvari u kojima je dijete kasnilo i bilo slabije krenu na bolje.
    Rivendell, nadam se da ce EEG biti uredan i da ce govor krenuti!
    Sto se tice "zaboravljanja" nekih rijeci koje je dijete vec upotrbljavalo, jedna logopedica mi je objasnila da se to zna dogadjati kada mozak radi mjesta za nove rijeci pa ove privremeno potisne (ovako slikovito opisano). Ako je drugo ok, sigurno se sve to negdje pohranjuje i kad se kockice posloze, rijeci i recenice ce samo navirati

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Rivendell
    pisi nam kako ste prosli na svim pregledima ima nas jos koji imamo slicnih problema sa nasim deckima.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

moj ima 3 god i 1mj.

neki dan sam ga naručila na pretrage.
    20.06. smo dobili logopeda,psihologa u 9.mj ,snimanje glave i pregled neuropedijatra u 11.mj,a za sluh čekam da mi jave.

međutim,komunikacija se skroz popravila.kasni sa spajanjem riječi u rečenice.
    ali do božića sam u 2ipo god mogla nabrojat na jednu ruku koliko me puta zvao mama.

makli smo tehniku i strane crtane.
    i super.ogroman napredak.

i smatram da ima problem sa poremećajem u koncentraciji i hiperaktivnost.
    nekad pitanje ni ne dopre do njega on je u nekom drugom filmu.
    ako me lipo sasluša ko papiga.

za govor više ni ne brinem toliko.oponaša sve životinje i zna kako se zovu.izgovara lipo riječi.ne tepa.
    imenuje hranu,predmete.
    TOGA NIJE BILO DO PRIJE POLA GODINE.

jaaaako je vezan za mene,čudo jedno.i nevoli nepoznate osobe i nepoznate prostore.i onda cvili i visi po meni.
    neznam kako će nam to kod logopedice izgledat.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

i baš kada se želim hvaliti pred prijateljima...on na kineski,ne želi niti bekniti hahahha
    tako da se svi šokiraju u zadnje vrime ako ga čuju neku riječ.
    jer se počeo lagano opuštati i imenuje prijatelje,zna sve u obitelji.ali ih nikako sam ne zove,samo ako mi kažemo.

a zna brojati do 10,zna neke izreke sa tv-a.pjesmice neke.ali nema koncentracije da sjedne i uči pjesmicu.nego on to u letu.ako sam ju pustila,on se igra sa 5 igračaka i nakon dva dana piva pismu.
    čita brojeve...pišem mu na blef 546379245 on prepozna svaki broj.nije nabubano bez razumijevanja

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

i mame malih ne pričalica...kako se osječate?
    nekako sam umorna od pitanja drugih,kao da stalno moram opravdavati sina.
    stalno me netko ispituje,...pa kako to,pa zašto,zbog čega....

uvik moran objašnjavat da je on snama doma počeo komunicirati i da smo mi zadovoljni.jer kakav je bio..ovo je sada san.
    nisu to pitanja doktora,nego susjedi,rodbina,prijatelji...a onda počnu i babe i didovi sa svojim dijagnozama u strahu...ajme zašto naš mali nije ka drugi bla bla bla
    onda zašto ti se stalno mazi,zašto nemože bez mame...

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Super da si nam napisala kakav je napredak u pola godine! Bas mi je drago!
    Ja mislim da je glavno da krene govor pa ce sigurno uskoro i dalje napredovati i poceti i rijeci spajati.
    Sto se tice komentara okoline, najvise me zivciraju oni koji pocnu s pricama kako su oni vec kad se dijete rodilo poceli mu imenovati predmete, citati slikovnice, pjevati, a mi smo kao nesposobni kojima djeca ne govore. Pa ja ne prestajem sa svime time, vec sam sama sebi dosadna. Al eto uvijek se nadje netko tko mi odrzi lekciju. Tesko je shvatiti onima koji nisu u toj situaciji. Misle valjda da se dovoljno ne bavis djetetom, a ti si vec na rubu svih snaga od poticanja govora i komunikacije i trcanja za njima da nesto dopre do njih.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

prije pola godine ako je gladan vuka bi me u8 kuhinju i aaaa i neki svoj jezik,živčani ispad ako ga ne razumin.i micanje moje ruke da mu dalje pokazujem dok ja ne izvadim npr jogurt iz frižidera.

sad on sam otvori frižider-hladnjak,viče mama i ja ga dignem i on sam bira.imenujemo zajedno.i bio mi je šok kad je doslovno sve imenovao ...jogurt,zdenka,mljeko,šunka...

u trgovini na frižideru muž i ja gledamo što bi kupili a on teti viče...teto šunka pik.mi odvalili
    jer sa babom zna kupovat šunku i upamtio je.

SVAKI PUT kad mu nešto damo i kažemo izvoli on kaže HVALA.i u trgovini na kasi kad mu kupimo čokoladicu kažemo da teta mora naplatiti i on se njoj zahvali.
    prije je bilo nemoguće doći do kase.imali bi jedno 10stvari otvorenih.
    od kad komunicira sve je lakše.još nije to to.ali nevjerovatan napredak imamo od kada smo makli baby tv.jer je počeo pune rečenice na engleskom i to sa razumijevanjem.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

i naravno druge stvari...u parku se nije znao penjat na tobogan,nije znao puhati balone i sviječice.
    sve je naučio dva dana nakon ukidanja mobitela,youtube,baby tv.
    sva koncentracija mu je išla na to.kada bi se udubio nebi ni trepnuo.

a sada kada nas posluša i pogleda da mu nešto objasnimo,ako je od volje odmah kopča.sada je glavni u svim akrobacijama.jako je spretan,super motorika.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    i naravno druge stvari...u parku se nije znao penjat na tobogan,nije znao puhati balone i sviječice.
    sve je naučio dva dana nakon ukidanja mobitela,youtube,baby tv.
    sva koncentracija mu je išla na to.kada bi se udubio nebi ni trepnuo.

a sada kada nas posluša i pogleda da mu nešto objasnimo,ako je od volje odmah kopča.sada je glavni u svim akrobacijama.jako je spretan,super motorika.
    Hvala ti puno na ovom korisnom iskustvu!

Ljudi često previde negativan utjecaj elektronike na sposobnost učenja kod djece, koji je puno veći nego mi mislimo.

Sretno!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

na svoj 3.rođendan je puhao sviječice i pivao sretan rođendan.svi su utihnuli a u meni bujica osjećaja....smijeh nekontroliran i plakanje.nešto neopisvo koliko sma bila sritna.
    ni moji roditelji ga ne čuju da išta priča.pa nisu mogli sebi doći kad im je nabrojao puno životinja i kako se glasaju
    (pas,maca,koka,pijetao,mago,patka,prase,pčela,vuk ,pile,majmun,-zna kako se glasaju i imenuje ih) a ostale samo imenuje...zeko,noj,paun,žirafa,lav,slon,puž,klok an,papiga,miš,...nemogu se sititi.

od crtanih gleda sinkronizirane jer neželim strane dok ne usvoji hrvatski.
    dobar nam je zvonko,vragolasti denis,einsteinčiće smo neki dan otkrili-odmah puno novih riječi.

največi problem što ga treba nahovarat da išta kaže.
    ali razumije.dok nije razumio koma sam se osićala pokraj prijatelja sa dicom jer je moj najstariji.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

isplakala sam suza i suza,krivila sebe što sam mu dozvolila da bude ovisnik o mobitelu.
    mi smo makli mob 26.12.
    dva tri dana skrivali mobitele i sve super.sada svima savjetujem da to maknu.
    sada ako ga uzme igra se...halo halo bok čao.

razumije i napravi...ajde donesi daljinski ,donesi mami mobitel,uzmi slamku,daj mi nož (tupi njegov za razrezat tost)...
    sam se tušira,oponaša peglanje,šminka se samnom , fenom suši kosu,češlja se,..

kada sam sinoč čitala ispočetka ovu temu shvatila sma da smo se pomakli onog trena kad smo makli tehniku i strano.inače nebi bilo napretka.

oprostite što sam se raspisala.ali nemam se kome hvaliti.jer dica prijatelja pričaju,druge frendice nemaju dicu...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

isplakala sam suza i suza,krivila sebe što sam mu dozvolila da bude ovisnik o mobitelu.
    mi smo makli mob 26.12.
    dva tri dana skrivali mobitele i sve super.sada svima savjetujem da to maknu.
    sada ako ga uzme igra se...halo halo bok čao.

razumije i napravi...ajde donesi daljinski ,donesi mami mobitel,uzmi slamku,daj mi nož (tupi njegov za razrezat tost)...
    sam se tušira,oponaša peglanje,šminka se samnom , fenom suši kosu,češlja se,..

kada sam sinoč čitala ispočetka ovu temu shvatila sma da smo se pomakli onog trena kad smo makli tehniku i strano.inače nebi bilo napretka.

oprostite što sam se raspisala.ali nemam se kome hvaliti.jer dica prijatelja pričaju,druge frendice nemaju dicu...

Samo ti piši! Vjerojatno si već pomogla nekima koji ovo čitaju, a imaju isti problem. Ja znam o čemu govoriš jer je kod nas televizor bio ugašen godinama do dječjeg polaska na spavanje, osim iznimnih situacija - isto kao i kod tebe, imali smo samo zajedničko gledanje crtića na hrvatskom.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.05.2014. at 08:28

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

toliko ga izljubim i mazim.dok sam bila trudna stalno sam govorila da želim veliku mazu jer sam i ja takva.i bome sam dobila.

neki dan smo imali prvi put rečenicu .... MAMA VOLIM TE.

i ujna mu je neki dan rekla volim te,poslušaj me krševan volim te,pogledao ju je i rekao volim te.zasramio se onda.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Offt. uvijek mi je drago podsjetiti se kako ste djetetu dali krasno starinsko ime.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

danas će biti dobar dan.raspoložen je za pričanje i igru.sada se mackao labelom,pa mu je nova riječ labelo.
    sada sam mu pustila da gleda chuggington i odmah je otrčao po svoj u sobu. i sada mi rekao volim te i grlio se.doručak zajedno spremamo.a obožava kada palačinke bacam u zrak

a što se tiće imena...nadam se da će ovih dana biti pozitivan test pa imam neka stara imena za curicu.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

pokuca na vrata ili netko drugi..on viče tko je.dobar dan.za spavanje kaže noć.
    kad se igra skrivača di si,tu si,tu sam,bok,nema ništa,.

dali da ove neke stvari zapišem i pripremim za kod logopedice.jer ću tamo zablokirati i neću se sititi svega da joj kažem kakav je,jer on će tamo biti koma.jer je takav sa nepoznatima.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pokuca na vrata ili netko drugi..on viče tko je.dobar dan.za spavanje kaže noć.
    kad se igra skrivača di si,tu si,tu sam,bok,nema ništa,.

dali da ove neke stvari zapišem i pripremim za kod logopedice.jer ću tamo zablokirati i neću se sititi svega da joj kažem kakav je,jer on će tamo biti koma.jer je takav sa nepoznatima.
    Piši, nije to loše... nešto kao dnevnik kad vidiš napredak. Ja nisam pisala, ali imam par snimki iz vremena dok su djeca bila te dobi - srce me zazebe kad vidim i čujem koliko loše je moj stariji govorio u toj dobi.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Jooooj, predivno!!! Mogu si misliti kako ste sretni! Tek kad nesto zapne u razvoju pocnes se veseliti svakom koraku prema naprijed na poseban nacin. Bas sam se uzivila u tvoju pricu... Samo pisi!
    Btw. ja sam prije nekih mjesec dana iskljucila iz struje oba TV-a i ruter tako da ne gleda vise uopce nista. Tu i tamo uzme nas mobitel pa malo pogleda slike i pravi se da razgovara. I to pokusavam izbaciti, ali ne mogu ga stalno skrivati pa ponekad popustim.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

zadarmamica hvala na ovom vašem predivnom iskustvu što ste ga podijelili sa nama! možete li mi reći, da li je on izgovarao sa dvije godine sva slova... brbljao tata dada kaka,,,, jer moj ima 2,3g , isto nas je jako dugo vukao za ruku, sada nas više ne vuče već me isto tako zove mamamama da dođem u kuhinju i onda rukicom ide daj daj i viče aj aj. komunikacijski se jako popravio. još uvijek ne razumije baš sve ali izvršava jednostavne naloge, daj,dođi,donesi, i slično.. mene brine što on ne može izgovarati tata naprimjer. banana mu je mamama, majmun je mammm, kravica je mmmm, mica je auuuu... ima tako neke onomatopeje koje baš ne oponaša skroz kako bi trebalo... zanima me kako je bilo kod vas... teta u vrtiću mi kaže da mu ona dok ga preskida govori luka ajde reci maaamaaa. on kaže mama. luka reci aaa. on ide aaaa. ali kad mu kaže ajde reci ta-ta. ništa ne oponaša jer to ne može izgovoriti.... to me baš brine :/

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
    zadarmamica hvala na ovom vašem predivnom iskustvu što ste ga podijelili sa nama! možete li mi reći, da li je on izgovarao sa dvije godine sva slova... brbljao tata dada kaka,,,, jer moj ima 2,3g , isto nas je jako dugo vukao za ruku, sada nas više ne vuče već me isto tako zove mamamama da dođem u kuhinju i onda rukicom ide daj daj i viče aj aj. komunikacijski se jako popravio. još uvijek ne razumije baš sve ali izvršava jednostavne naloge, daj,dođi,donesi, i slično.. mene brine što on ne može izgovarati tata naprimjer. banana mu je mamama, majmun je mammm, kravica je mmmm, mica je auuuu... ima tako neke onomatopeje koje baš ne oponaša skroz kako bi trebalo... zanima me kako je bilo kod vas... teta u vrtiću mi kaže da mu ona dok ga preskida govori luka ajde reci maaamaaa. on kaže mama. luka reci aaa. on ide aaaa. ali kad mu kaže ajde reci ta-ta. ništa ne oponaša jer to ne može izgovoriti.... to me baš brine :/
    on je počeo normalno govoriti prve riječi mama,baba,am am,...auto..,piti, a onda BLOKADA.po par mjeseci nije tia reći ništa nego na svom jeziku.
    jer je visia na mobitelu i nije ga zanimalo ništa drugo.bio je on veselo dijete,odgovarao na naše podražaje,na škakljanje,mazio se,veselio hrani,obožava kupanje u moru i kadi,sve super.ali nije tia pričati.

sa 2god je kao krenuo tu i tamo ,svaka dva mj bi možda nešto reka nama je to bilo ok.mama tata baba NIŠTA.mogla sam na ruku nabrojati.
    oko 2god i 3mj je počeo brojeve ali to je bilo nabubano,a sa 2ipo smo makli mobitel i tada je koncentracija odlična.od tada sa razumijevanjem broji prstiće,broji voće,broji svašta.
    zna samoglasnike aeiou,zna a,be,ce,de.i sve ono što sam navela u prijašnjim postovima.sve to u 6mj.jer mi računamo da doslovno do 2ipo nije ništa.
    znači zastane i lipo nas posluša i upije.
    sa slovima nema problema.izgovara DOSLOVNO SVE KO PAPIGA.čisto bez tepanja.
    jučer smo mu rekli da spremi svoj mobitel igračku u đep jer idemo u auto.a u autu sam sjedne u as i čeka da ga vežem.kad sam ga zavezala izvadila mu mob iz đepa.krenuli smo a on je uvatia vikati mama mama đep i pruža mi mob da mu spremim.nama je to bilo

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

kod logopeda idemo za 20dana.
    moje osobno mišljenje je da kasni za vršnjacima u spajanju riječi u rečenicu.i da je problem u koncentraciji.
    jer je takav da ga mogu moliti cili dan da nešto kaže ili napravi,ali ako on neće nema šanse...neće me niti pogledati.a onda se dogodi da želi i jednostavno ponovi doslovno sve,pa i riječi koje mislimo da su preteške za tu dob.

a usput je i tvrdoglav kao mazga a i geni igraju ulogu hahahah

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mi smo odgodili eeg jer je bilo nemoguce odrzati ga budnim.

Znam da nije neki razlog, ali ga nismo mogli muciti odlucili smo da sve odgadjamo do iza ljeta. Bit ce stariji, a ionako nismo dobili uputnicu vec smo ga htjeli voditi privatno jer je pedijatrica rekla nista prije 3. godine.

Sad ce skoro na more kod baka, pa se nadam da ce mu to pomoci, posebno jer mi je mama uciteljica, ima taj pedagoski pristup s njim i uvijek vidimo napredak nakon sto je s njom, pa makar i samo 2-3 dana vikenda.

Teta je rekla da je njoj neki da sklopio recenicu i da neke rijeci vec govori pod obavezno. Uglavnom se naucio s njima sporazumjevati.

Naravno, ima boljih i gorih dana. Neki dan je ponavljao za mnom vlak - tutu (ćuću), auto bi-bi...

Ono sto meni drzi optimizam je da je on jako dobar i komunikativan. Sve razumije i slusa, nikad nema ispade, sto me nekad brine jer je skoro pa preposlusan. Osim toga motoricki rastura i neke petogodisnjake. Jako je samostalan, zna sve sam, obuci se, svuci, obuti, izuti, jesti, prati zube... Na igralistu ga vec neko vrijeme pustam samog jer je izuzetno spretan za sve, uopce mu ne teba pomoc za ljuljanje, penjanje na bilo sto, prelazenje po onom mosticu od užadi...

Isto tako je jako druzeljubiv, sa svima se odmah skompa. Jedino sto vidim da mu je nekad tesko sto ga ne razumiju, pa se zna rasplakati...

Zbog svega toga se nekako ne brinem (iako imam i crnih trenutaka :/)

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Jedino sto me muci je ta njegova "zaboravljivost", odnosno sto nekad hoce, nekad nece reci.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Rivendell, ne kužim idete li još kod logopedice ili ? Za EEG ne moraš brinuti, ta pretraga ti nije presudna, i, prema mom iskustvu, rijetko kad išta pokaže. Važnije je da nastavite i dalje ići na terapije.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Iz našeg iskustva s eeg-eom; kad je bio manji (2g i 4mj kad smo radili pvi) prošlo bez problema, uspavala sam ga na rukama nakon što su mu stavili kapu...
    Sad kad je veći mislim da bi to bilo nemoguće napraviti....

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

eeeeeee cure moje.... kod nas se nakon svih mogućih pretraga uspostavilo da ima problem sa sluhom zbog učestalih upala uha i da zato ne priča... moramo vaditi mandule i do daljnjeg me ne bude na ovoj temi dok se ne srede svi preduvjeti za razvoj govora! eto....

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kojom pretragom ste to ustanovili?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Kojom pretragom ste to ustanovili?

Los bera test odnosno evocirani slusni potencijali i los timpanogram... On je sav zastopan i ima mjeseci kad zna imati po tri upale uha... Strasno... Kaze orl na suvagu da ima ogromne mandule i neku opnu preko lijevog bubnjica -na to uho i slabije cuje. Nije da je gluh, ali na lijevo uho ima blagu nagluhost! Pod hitno rjesavati mandule mozda cak i cvjevcice u usi pa cemo dalje..... Oni smatraju da je nagluhost od upala, jer je u sijecnju timpanogram bio uredan a tada je bio na antibiotiku, sad je bio smrkav i evo odmah losih rezultata. Idemo u bolnicu na orl da cujemo njihovo misljenje.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa od svega sto moze biti, hiperaktivnost mi se nekako cini najmanji problem.

Na Rebru rade eeg bez spavanja, sa spavanjem jedino na indikaciju.
    Sto se tice ADHD -a , obrati paznju na motivaciju odnosno na nemotivaciju, tj. da li ne razumije / ne cuje upute , ne izvrsava zadatak ako nije motiviran.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

čula sam ovih dana za ranu procjenu.zvala sam gospođu i javit će mi se.rade od 1-3god.bez uputnice je to.
    kažu da je predugo čekati 3 ipo god sistematski i onda obrada još godinu traje.da oni odmah izvrše procjenu.
    baš me zanima što će biti od toga.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

moj sin ima 2g i 11mj. jos uvijek ne govori, barem ne razumljivo. govori on ali na svom jeziku, jedino lijepo zna reci mama i tata. ali sve razumije, zna poslusati zapovijed tipa to se nesmije i donesi, daj, dodaj. i to mi je najvaznije, ako dijete razumije vas sto mu govorite. i stariji sin mi je progovorio vec je prosao 3g, ali cim je progovorio znao je cijele recenice lijepo slagati i recitirati pjesmice..

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Indy
    moj sin ima 30 mjeseci I Tata I mama su mu jedine rijeci koje stalno upotrebljava
    drugih 15-tak povremeno neke jako rijetko.Sve razumije ali isto se brinem I jedva cekam dan kad ce progovorit.
    Imamo problema sa oblacenjem njega obuc je misija ali isto I svuc ga je problem

nije bas njezan I maza on voli pocupat vlasi I udarit jedino kad kao pocnem plakat onda me ljubi I mazi.
    ako ga zelim odvuc od neceg sta njega zanima veliki mi je problem jer onda se rita I tuce me I nogama I rukama I glavam tome isto brine jer moja objasnjenja da moramo poc doma do njega ne dopiru.

za te situacije imam cokoladicu spremnu u torbi I tako ga smirim

znam da nije najbolji nacin ali drugog nemam

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku

Na Rebru rade eeg bez spavanja, sa spavanjem jedino na indikaciju.
    Sto se tice ADHD -a , obrati paznju na motivaciju odnosno na nemotivaciju, tj. da li ne razumije / ne cuje upute , ne izvrsava zadatak ako nije motiviran.
    Pa tako nekako. Npr ako kažem idemo jesti, ako je nešto što mu se sviđa odmah ide, ako ne neće. Obuj cipele idemo u vrtić neće, a obuj cipele idemo u park hoće. I slično.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Nego zanima me sljedeće, da li je nužno ići u Suvag. naime, tamo prvi termin za logopeda imaju kraj prosinca, pa tek onda po njegovim procjenama se ide dalje. Tako da će nam trebati nekig desetak mjeseci dok sve ne prođemo, a to mi je stvarno previše jer on sad puni 3. god.

Mislila sam ga voditi na ERF na procijenu, pa tamo na sve što bude trebalo. Obzirom je već ustanovljeno da nema problem sa sluhom i da su mi već rekli da gotovo sigurno nije nikakav poremećav već samo zaostajanje u razvoju govora, čini mi se da nam je ERf dovoljan ili se varam?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nego zanima me sljedeće, da li je nužno ići u Suvag. naime, tamo prvi termin za logopeda imaju kraj prosinca, pa tek onda po njegovim procjenama se ide dalje. Tako da će nam trebati nekig desetak mjeseci dok sve ne prođemo, a to mi je stvarno previše jer on sad puni 3. god.

Mislila sam ga voditi na ERF na procijenu, pa tamo na sve što bude trebalo. Obzirom je već ustanovljeno da nema problem sa sluhom i da su mi već rekli da gotovo sigurno nije nikakav poremećav već samo zaostajanje u razvoju govora, čini mi se da nam je ERf dovoljan ili se varam?
    Zdravoseljački i bez uvijanja - za dijagnostiku je ERF dovoljan i ok, ali oni ne rade terapiju, pa ćeš završiti kod privatnog logopeda i možeš se oprostiti s novcima.

Što misliš, zašto su takve gužve u Suvagu? Oni su najbolji, a o trošku poreznih obveznika. Zaista su najbolji. Nemam riječi kojima bih izrazila svoju zahvalnost. I isplati se čekati. Ako želiš kod privatnika, idi - ima ih jako dobrih, ali ako želiš vrhunsku terapiju na uputnicu, Suvag ti je nezaobilazan.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ni mi nismo išli na Suvag, već na ERF, tamo dobio dijagnozu a terapije odrađujemo privatno, sve do jedne...
    Ionako nismo u zagrebu.... Možda za vas koji ste bliže možda ipak bolja opcija suvag i terapije tamo odrađivati....

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure samo da vam kažem da se na suvagu na vježbice, ako je u pitanju kašnjenje u govorno jezičnom razvoju čeka i po godinu dana a i više. prednost imaju djeca sa oštećenjem sluha. tako da ako mislite na suvag, što brže obavite svu potrebnu dijagnostiku tamo ( orl pregled, testovi sluha, logoped i psiholog) i onda s tim nalazima se upisujete na listu za terapije.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Nama su svi govorili da ne treba ići, od vrtićkog osoblja, logopeda, psihologa, pedijatra, na ERF-u, da će progovorit... Zato ga nismo ranije naručivali, a sad ne mogu čekat još godinu dana da krene s terapijom, tako da mi privatnik ne gine.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mene lagano hvata paranoja. Ima 23 mjeseca, prve riječi su izgovorene sa 9 mjeseci i do godine dana imao je fond od pet riječi, a sada, od prve do druge godine samo deset riječi (s tim da je npr. sa godinu dana izgovorio medo, zvončić i sl. i više nikad nakon toga). Malo mi je 15-ak riječi za skoro dvogodišnjaka, iako se koristimo i dobro komuniciramo znakovnim jezikom za bebe. Vidim da razumije i apstraktnije pojmove, pokaže u slikovnici, knjigama, ali dječaci, dvogodišnjaci, oko na već naveliko pričaju. Utješim se nečim - motorički je odličan, od godine uvlači vezice u rupice, baci jednom rukom i veću loptu ravno u ruke odraslog, ali svejedno..... nikako da počne pričati. Ne zna ni svoje ime.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne gledamo TV, prije svakog spavanja ima koncentraciju da čitamo i do 15 slikovnica.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tek je 2 godine, ima vremena.
    Nije li znakovni jezik za bebe nalik na dvojezicnost?
    mozda zbog toga nema potrebu puno vise pricati na normalnom jeziku.

Stranica 8 od 17 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •