Pokazuje rezultate 1 do 50 od 850

Tema: Tko je kasno propričao?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da se javimo i mi. primjetila sam s malo 6 mjeseci da maleni ne priča previše, zna neke riječi, no većinom su to bili slogovi.
    ima sad 2g i 4 mj skoro. nakon odlaska privatno logopedu ustanovljeno jest da kasni. dobili smo neke naputke što i kako s njim. ide polako na bolje. prije je pa bio pa-pa, pali, pao i još more drugih stvari. tako je npr brum bilo svako prijevozno sredstvo od broda do aviona, sad imamo toi (motor) i be (brod).
    u logopeda u bolncii smo bili, nikakve koristi ni nalaz nismo dobili još a prošlo je mjesec dana, ustavnovljeno je da kasni ali nikakve velike naputke niti išta. osim da se javimo za 6 mj jer se s njim "ne može raditi".
    javili smo se u kabinet za ranu intervenciju. idemo par puta već, gospođa kroz igru s njim nešto radi. počeo je govoriti dvosložne riječi, budi, nete (neće), može i moje. ostalo su sve jednosložne.
    jednostavno zna reći što treba s onim što zna, npr kaže daj ovo i pokaže što želi tako da dosta stvari ne govori. dosta se dobro mi sporazumijevamo, on razumije većinu ali jako loše komunicira sam.
    usput kako ima dijagnozu zastoja u govoru, koju smo predali u vrtić dobili smo od istog odbijenicu za njegov upis. ja sam trudna pa nam ne treba, zbog njega se treba smanjiti grupa, nema mjesta u vrtiću blizu nas, ja sam na pola radnog vremena (produljena njega) pa ne može biti dulje od 4h dnevno.... i tako smo ostali i bez vrtića.
    stvari se kreću, no jako jako jako sporo. čekam taj klik. valjda ćemo ga dočekati

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo i nas.sad sam se sjetila da nisam dugo pisala.a to je zbog laptopa koji je u ormaru.ukinuto je i to.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

da se pohvalim da smo skinuli pelenu.3god 3mj ima.
    podcijenili su ga u vrtiću da neće on to još,neće priča,neće ovo neće ono...stim vrtiće veliki problemi.svi su šokirani(logopedi,defektolog...)
    ispisali smo ga iz vrtića.tek će sa 4god,4ipo U NEKI DRUGI.

uglavnom.prva 4 dana smo imali dnevno dvoje zapišanih gaćica,a onda sam na wc ide. ne želi tutu.skinuli nakon 4 dana i noćnu pelenu.prekida igru i trći u wc,u moru skida kupaći da bi se popiša,zaliva cvijeće...svašta.
    bili smo u kabinetu za ranu procjenu.budu logopedica i defektologica.na procjeni i još jednom da mi damu uute kako raditi snjim.
    zaključak je....emocionalno se povukao i nesiguran...zbog vrtića i njihovog krivog prstupa.pa sada radimo i na tome da se oslobodi straha.i napredujemo.ali imam jedno drugo dite.nevjerojatno koliko mogu tete pogriješiti.
    kasni u govornoj komunikaciji,ali razumije naredbe,ima urednu vještinu združene pažnje i vizualne provjere.
    i snjima ću se ćuti u 9.mj kada dobije novu sobu pa da se čujemo da vide kako napreduje i kako prihvaća.
    puuuno su mi pomogle sa svojim savjetima,kakve igre,kako komunicirati snjim,...
    kako da shvatim sve i da ne budem tužna i isfrustrirana kada vidim druge trogodišnjake.

bili smo kod logopeda u bolnici nekih 4 puta,sada je na godišnjem.jednom tjedno smo išli.idemo opet 1.09. kad se vrati.
    logopedica je krasna žena,oduševljena sam.iako se snjim još ne mogu raditi govorne vježbe,ona snjim sve radi kroz igru.
    rekla je da ne bvrinem...jer je snjim sve uredu.on sve primječuje,reagira na sve.
    prvi put nije tio surađivati,plaćkav i nervozan.ništa ga nije forsirala.a zadnji put...žena nije mogla virovat.
    on je njoj dozvolio da ga ljubi (inaće je to nemoguće da dozvoli nekom nepoznatom,više to neda ni svojoj babi nakon vrtića i strahova jer je istraumatiziran)
    ,davao joj 5,on logopedici slao puse,na odlasku govorio bok,mahao,papa i ćao.
    slagao sve drvene puzle.odmah kod nje usvojio van,unutra,gore,dolje.brojao.
    sjetio se nekih vježbi-igri što je radio tjedan prije i sam sve odradio.žena nije mogla virovati kako dobro napreduje.
    ispočetka me bilo strah,a sada se veselim odlasku kod nje jer jako dobro napreduje.žao mi je što nismo išli i ranije.
    zaključak je-izgubio je oko godinu ipo na mobitelu.kad je trebaou toj dobi okolinu primjećivati i komentirati njega ništa nije zanimalo osim mobitela.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

samo pričati pričati i pričati.imenujemo sve sve sve.govorimo kao logopedica.sve razgovijetno,sa naglašavanjem...ma svašta.zavrti nam se.umori se jezik.
    ali djeluje.sve nove riječi odmah ponovi potiho pa naglas.ali nakon dan dva sa razumijevanjem.
    ne smijemo ga forsirati ajde reci,reci....
    nego mu ponoviti nešto par puta na više načina i pusiti ga.on slkušno upija sve i onda kad njemu dođe on to reproducira.
    tako mi je objašnjeno.

i da se pohvalim da pliva u dobokom sa rukavicama i neki dan je krenu sa jednom rukavicom,au pličaku bez rukavica,pa ode do vrata u more i pokušava plivati.
    i davala mu logopedica čičvardu da koristi štipalicu jer je za finu motoriku i povezano sa govorom.
    Posljednje uređivanje od zadarmamica : 02.08.2014. at 17:11

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bok cure...kako su vase pricalice?
    Mi idemo dsnas u 15h kod psihologa.

Iskusne mame..zanima me sto se tamo radi?kalo izgleda to?hvala

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Bok cure...kako su vase pricalice?
    Mi idemo dsnas u 15h kod psihologa.

Iskusne mame..zanima me sto se tamo radi?kalo izgleda to?hvala
    Psiholog će malo razgovarati s tobom, uzeti anamnezu, pričati o djetetu, onda će testirati dijete kroz igru. Uglavnom, ništa strašno.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bilo je super.
    Pricao je i slagao likove.ali koncentracija koma.svugdi ga je bilo.sve je tia viditi i takniti.ako nesto nedamo ili se nesto drugo od njega zahtjeva on zacipa usi.place.idemo iduci cetvrtak opet.
    Pa ce tada nalaz dati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •