da se javimo i mi. primjetila sam s malo 6 mjeseci da maleni ne priča previše, zna neke riječi, no većinom su to bili slogovi.
ima sad 2g i 4 mj skoro. nakon odlaska privatno logopedu ustanovljeno jest da kasni. dobili smo neke naputke što i kako s njim. ide polako na bolje. prije je pa bio pa-pa, pali, pao i još more drugih stvari. tako je npr brum bilo svako prijevozno sredstvo od broda do aviona, sad imamo toi (motor) i be (brod).
u logopeda u bolncii smo bili, nikakve koristi ni nalaz nismo dobili još a prošlo je mjesec dana, ustavnovljeno je da kasni ali nikakve velike naputke niti išta. osim da se javimo za 6 mj jer se s njim "ne može raditi".
javili smo se u kabinet za ranu intervenciju. idemo par puta već, gospođa kroz igru s njim nešto radi. počeo je govoriti dvosložne riječi, budi, nete (neće), može i moje. ostalo su sve jednosložne.
jednostavno zna reći što treba s onim što zna, npr kaže daj ovo i pokaže što želi tako da dosta stvari ne govori. dosta se dobro mi sporazumijevamo, on razumije većinu ali jako loše komunicira sam.
usput kako ima dijagnozu zastoja u govoru, koju smo predali u vrtić dobili smo od istog odbijenicu za njegov upis. ja sam trudna pa nam ne treba, zbog njega se treba smanjiti grupa, nema mjesta u vrtiću blizu nas, ja sam na pola radnog vremena (produljena njega) pa ne može biti dulje od 4h dnevno.... i tako smo ostali i bez vrtića.
stvari se kreću, no jako jako jako sporo. čekam taj klik. valjda ćemo ga dočekati