Pokazuje rezultate 1 do 50 od 850

Tema: Tko je kasno propričao?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kod nas je prije svega izostajala gesta pokazivanja, a nije koristio ni mimiku. To je jako bitno.
    Bitno je da dijete kada mu se netko obraća prati usne, tj.da pokušava imitirati govor pa makar samo otvaralo usta a da glas ne izlazi.

Zatim određeni znakovi koje bi skoro svako dijete trebalo znati pokazati odnosno imitirati, poput mahanja ručicom pa pa, pa kad nešto želi znak za daj, ili za nema.
    Kod nas tog ničeg nije bilo. Znači, nije oponašao radnje po modelu.
    Logopedima je jako bitno i kakve je građe govorni aparat, da li dijete guta i žvače krutu hranu.

Ellica moj P. je u komuikaciji koristio samo emocije, nije imao gestu pokazivanja niti onomatopeje.
    Na naše naloge većinu vremena nije reagirao. Nije oponašao ni geste ni riječi.
    Hipersenzibilan je na taktilnu i na auditivnu stimulaciju. Ne podnosi buku, pijesak ni hranu na prstima, to ga je u stanju dovesti do povraćanja,
    Ljuljanje mu je izrazito smetalo ali to rješavamo ljuljanjem u deki, dokle god on to dozvoljava. Tu je problem percepcija tijela u prostoru.

Sad smo sve pohvatali i riješavamo probleme polako, baby steps. Ja sam znala biti izgrižena do krvi zbog njegove nemogućnosti komunikacije.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cure, molim vas, sve koje sumnjate, trk logopedu ! Pravilo 4. godine vrijedi samo za teškoće u izgovoru pojedinih glasova ! Sve ostalo što može utjecati na kašnjenje u govoru, rješava se čim prije ! Logopedski pregled nije bolan, dapače, nema nikakvih razloga da odgađate. Pa ako i nije bilo razloga za brigu, barem ste se riješile brige i sumnje. Jednim pregledom ništa ne gubite, a možete dobiti puno toga !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •