Pokazuje rezultate 1 do 50 od 850

Tema: Tko je kasno propričao?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Draga Peterlin, Vasi savjeti su stvarno koncizni i vec smo dosta oralnomotorickih vjezbica od Vas kopirali pa bi molila i motoricke vjezbice kako bismo poticali to skakanje. Inace, isli smo na fizikalnu do 13. mj zivota i onda smo otpusteni kao da je sve ok, na kontrolama isto sve ok, al eto.. ja vidim da odskace od vrsnjaka i dalje..penje se 100 god na tobogan, vise je mirniji tip djeteta tako da ga doslovce prisiljavam da skace po krevetu i to radi jedino ako se za nesto drzi. Trampolina se boji. Puno hvala svima na sugestijama!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj nanika55 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Peterlin, Vasi savjeti su stvarno koncizni i vec smo dosta oralnomotorickih vjezbica od Vas kopirali pa bi molila i motoricke vjezbice kako bismo poticali to skakanje. Inace, isli smo na fizikalnu do 13. mj zivota i onda smo otpusteni kao da je sve ok, na kontrolama isto sve ok, al eto.. ja vidim da odskace od vrsnjaka i dalje..penje se 100 god na tobogan, vise je mirniji tip djeteta tako da ga doslovce prisiljavam da skace po krevetu i to radi jedino ako se za nesto drzi. Trampolina se boji. Puno hvala svima na sugestijama!
    Evo nekoliko ideja (ne da mi se sad tražiti moje stare postove, pa ću iz glave):

Skakanje po krevetu je klasika. To je dobra fora. Za trampolin ti je rano ako nema savršenu ravnotežu, pa probaj ovako:

Za hodanje je zakon plaža, a zimi dobro dođe "umjetna plaža" - onaj tepih s kamenčićima po kojem dijete treba hodati boso: http://www.njuskalo.hr/kupaonski-nam...oglas-12138968

Da se ne bacaš u investicije, uzmi BILO KAKVE tepihe i otirače raznih vrsta (dva ili tri - kupiš na placu ili u Šumoopskrbi nešto ne preskupo) tipa 3-4 otirača različite strukture: gumeni, pa kokosov, pa običan plastičnjak, pa špaga otirač - od toga napravi "trim stazu" i pusti dijete da šeta boso po tome. Može i u čarapama ako je hladno vrijeme, ali bez papuča.

Za skakanje sunožno igrajte se žaba (to je moj stariji obožavao, žabe su mu dugo bile omiljene životinje, a i danas ih voli), hodajte četveronoške, potiči kod djeteta puzanje, napravi mu tunele (prebaciš deku preko malog sobnog stola, dodaš 2 kartonske kutije koje probiješ da se kroz njih može provlačiti ili od njih napraviš kućice) i eto ti zabave... Oponašajte razne životinje - kako hoda krava, kako hoda kokoš, kako skače vrapčić a kako hoda miš... Uključi maštu - prema tome što dijete voli. Kako stoji roda (na jednoj nozi), kako mačka brusi nokte (istezanje prema gore)...

Možeš djetetu pokazati i kako se obrnuto hoda četveronoške (to se zove stolić) - trbuh treba biti okrenut prema gore, koljena savijena, ruke dolje i tako pokušavate hodati... Neće uvijek biti uspješno.

Pokaži djetetu križno-lateralne pokrete pa se tako igrajte: https://pogledkrozprozor.wordpress.c...ezbi-za-mozak/

Dalje - usput dok šećete po vani probajte skakati na jednoj nozi, pa na drugoj nozi, pa sa dvije noge (ako ide - ok, ako ne - probaš opet sutra), pa hodati po rubniku...pa kako hoda Pink Panther (i pjevajte usput)

Dok ste doma - voziti bicikl (pokaži djetetu kako da legne na leđa, podboči rukama zadnjicu i vozi bicikl nogama u zraku - naprijed, natrag i sunožno).

Skakanje preko štrika i hula hoop je za napredne, ali i to dolazi u obzir

* * *

Za ruke - kreneš s nečim jako jednostavnim: Gdje ti je nos, gdje ti je oko....

Pa kasnije ideš dalje - tko može ovo? (zapleteš ruke na način kako god znaš, pa dijete treba to ponoviti - druga igra je da isprepleteš prste i dijete treba otkriti koji prst fali (sakriješ u dlan), pa koji prst trebaš pomaknuti

Kasnije slijede igre pljeskanja po koljenima (dvije ruke istovremeno, pa lijeva, pa desna), to isto u dvoje, pa onda premetanje konopca (ovo: https://www.google.hr/search?q=kolar...SNH56BTKevM%3A - potraži snimku na youtube, igra se zove Kolariću Paniću)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imaš križno-lateralne pokrete i na Rodinom portalu - evo tu: http://www.roda.hr/portal/djeca/zdra...mo-glavom.html

Bitno je da od svega toga napraviš djetetu igru i zabavu, jer tako najlakše radi ono što treba, a i tebi je lakše nego da dijete prisiljavaš vježbati (tako se stvara otpor).

Uživajte! Brzo to prođe, vjeruj mi... Ja imam dva srednjoškolca, ne znam samo kad prije....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •