Mojoj M moram recimo svaka 3 mjeseca kupovati nove cipelice pa se pitam do kada će biti tako? Vjerovatno je i to individualno ali eto pitam...![]()
Mojoj M moram recimo svaka 3 mjeseca kupovati nove cipelice pa se pitam do kada će biti tako? Vjerovatno je i to individualno ali eto pitam...![]()
Uf Peterlin baš si me sada utješila![]()
D. ima 4 godine i cipele br.30
Pa djecu su i rastu, i majicu prerastu u 3 mj!
Zato sam ja sa starijim kroz metodu pokušaja i pogrešaka naučila:
1. za prohodavanje abs čarapice, a i kasnije u kući umjesto šlapica
2. razvikane i skupe marke često imaju grozne cipele: tvrde, nesavitljive, visoke, s uloškom...a to je sve ono što im ne treba
Ne kažem da treba štedjeti na obući, baš suprotno, ali ima krasnih cipelica koje i nisu tako skupe. Eto!
hmmm
ove zime nosi iste cipelice ko prošle zime
znači u godinu dana noga joj je narasla samo za jedan broj (prošle godine smo kupili malo veće)
sada s 2,8 godina nosi 26
a s 1,8 godina je nosila 25 (njene su cipele bile oooogrrooomne u odnosu na druge klince u jaslicama - sada su normalne)
stalno čekam kad će joj narasti noga...
D. je curka al sa 4,5 g već ima 28. M. napunio 2 g i napunio br 23, čizmice kupili 24.
D. je nogica ubrzano rasla do 3 g, a poslije možemo 6 mj nositi isto - npr cipele il patike od jeseni može nositi i na proljeće, al čizmice il sandale ne mogu čekati drugu sezonu.
M. još uvijek treba nove cipele svakih 3 mjeseca. Npr na kraju ljeta smo bili prisiljeni kupiti nove sandalice jer je one iz 6-tog mj stvarno potrošio, razljepile su se... i rekla sam da Fisher price neću više kupiti.
Mislim da mi je jednom ortoped rekao da u početku nogica raste u prosjeku 1 broj- svaka tri mjeseca. Kasnije se to usporava.
Ali poznato je da je svaka nova generacija u prosjeku viša od prethodne, a naravno i nogice su veće.
Za visinu ima čak i nekakva formula (koga zanima mogu to izvući i objasniti na pp). Za noge samo znam da stalno nešto kupujem![]()
Mi isto od godinu dana kada smo prohodali izrastamo cipele svaka tri mjeseca. Sada sa 2,9 mj br. cipele je 25 uskoro 26. Meni je najgore ono razdoblje kada izraste broj,a za broj veći mu je preveliki. Još nikada nisam kupovala na pola broja,možda bi trebala.
Trošim cijelo bogatstvo na obuću,jer redovito ima i za oko kuće i za grad (koje budu ko nove)Zato su ove za oko kuće kao poharane.
![]()
Mihi s godinu dana mislim 22 il 23, sa 2 godine 26, za 2,5 mj će 3 godine, i nosi 29.
A Sarić će za 2 tjedna godinu i 19 broj, baš ima malenu nogicu.
Posljednje uređivanje od mihim : 15.11.2010. at 23:52
Mi smo tamo negdje u kolovozu prerasli 20.i nosili 21 svvveee do sredine rujna.e onda je trebao 22.I ja uvjerena da ce to sada stati-fino upotpunila jesensko zimsku kolekciju:cipkama.tenama,gumenim cizmama, uggsicama, jos jednim tenama, papučama, pa još jednim papučama.sve u uvjerenju da cemo to sve sigurno nositi do proljeca.
mjerim prekjucer nogu.a ono 22.i kaj da sad velim??!!!Nis od te obuce nije posteno iznosila.
Nek djete raste.Fala Bogu.Ali bankrotirati cu ako tako nastavi.Sada kupujem jedne cipele i dvoje papuca.i nis drugo.
To je dakle u tri mjeseca 2 broja!
Da i meni je najgore kada je negdje između jer recimo sada je između 22 i 23. Ali eto sada sam kupila "službene" za u vrtić i javne nastupečizmice Pediped i neke cipelice /tenisice Preschoolians i to je sve skupa došlo nekih 600-tinjak kuna (dobro čizmice je baka kupila). I onda sam joj za ispred kuće koje mi neće biti žao ako iz isprlja ili istrga na aukcijama našla za 25kn! Naravno da su flexi, bez uloška i tako...
A. ima 4 godine i cipele br.30, cca svaka 3 mj. prerasta cipele. On sve brže raste što je stariji![]()
Moja je jednako stara kao tvoja a do sada joj ukupno nisam kupila ovoliko cipela... Tenisice br. 22 je nosila od proljeca do jeseni (u pocetku su bile broj prevelike, pa taman, pa na kraju premale ali nije htjela nositi nove cipele dok ove nisam sakrila). Sad je za zimu dobila neke nepromocive br 24, te su joj malo vece pa se nadam izdrzati do proljeca... Ionako ih ne stignu iznositi pa se trudim da je neki dizajn koji ide na sve. Doma jos uvijek furamo iskljucivo carape/bosu nogu, a za vrtic sam kupila neke Frodo slapice (jer se mora i jer su kao dobre) ali nisam bas nesto zadovoljna njima, nekako mi se cine neudobnim. Vrtic ima podno grijanje i trebam neke full lagane slapice jer im sigurno nije hladno za noge, a takvih nisam nasla...
Sillyme a zašto bi morala u vrtić nositi Froddo? Mi smo na početku nosili Pedipedike, a sada kupujem u Deichmannu šlapice mekane, savitljive i nisu jako tople jer kako kažeš tamo je dosta toplo!
Andriji su se papučice iz Deichmanna raspadale u roku od mjesec - mjesec i pol. Pa sam odustala i kupila mu Bambi papučice. Udobne su mu i bez problema izdrže 3-4 mjeseca dok ih ne preraste.
Dok su maleni, kupuješ im cipele svaka tri mjeseca, jer im noga brzo raste. Kad malo porastu kupuješ svaka tri mjeseca, jer ih unište. Kad još više porastu kupuješ jer u tri mjeseca već ostari model, pa nema smisla da u školu idu u "demode'" tenama. A naravno mora i pasati boja, oblik i sve ostalo sa odjećom, vremenom, danima u tjednu, globalnom situacijom... Ma, pretjerujem, ali to je tako.
Kupuješ ( ako možeš) uvijek, a ako ih je troje, to je i češće od svaka tri mjeseca. Tako da se pripremi.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 26.11.2010. at 19:32
Ma ja sam zadovoljna sa papučama iz Deichmanna cijele su, mekane flexi uglavnom super a još su super jeftine nekih 50-tak kn su ove koštale šta nosi sada u jaslicama!
Moje cure su nakon 2-2,5 godine počele uspjevati iznositi
jedne cipelice u sezoni, dakle cca 6 mj,ali zimske koje
se mogu kupiti malo komotnije. Ljetne bi nam uvijek postale
male u 9 mjesecu, ali bi se onda pokrili sa polucipelama ili
tenisicama. Sa 4-5 g tenisice ili proljetne cipelice mogu izdurati i
period proljeće-jesen.
Imam dvije cure i svakoj kupujem na početku sezone njene nove cipelice/čizmice ali
ako baš usfali za neki prijelazni period maloj obujem one koje su ostale od starije.
Kakva su iskustva? Gledala sam ih u jednoj trgovini i kao dok hodaju osjećaju podlogu po kojoj hodaju. Malo si ne mogu zamisliti?! Meni su Bambi i Ciciban zakon. Bilo je trenutaka kad sam bila "posebno pametna" pa otišla u Deichmann i kupila dvoje za cijenu Bambijevih i kad su se za mjesec dana raspale pokunjila se i otišla opet malo potrošiti u Bambi.
Mravica ja sam super zadovoljna i jednima i drugima jer su flexi i da osjećaju podlogu po kojoj hodaju ali ne u smislu da će ih to zaboliti ili slično nego onako da si prirodno stvore ravnotežu. I jedne i druge su od kože i čvrste su nikada se nisu raspale!
Ja recimo ne mogu ni nju a ni sebe zamislit da hodam u Bambi ili sličnim sa tako tvrdim, tvrdim đonom uf!
Ja do sada u Deichmannu sam kupovala samo papučice a cipelice još nisam tako da ne znam!
[QUOTE=fgm1236;1755763
Ja recimo ne mogu ni nju a ni sebe zamislit da hodam u Bambi ili sličnim sa tako tvrdim, tvrdim đonom uf!
[/QUOTE]
Leona je rođena sa jednim stopalom u stranu, jer joj je takav položaj bio u trbuhu i koliko smo god vježbali nismo do kraja uspjeli, tako da stopalo vuče prema unutra, a ne ravno. Pa ja nekako razmišljam, ako su tvrđe držat će joj nogicu pravilno, ili sam u krivu?!
Ne želim se puno udaljiti od teme ali kupila sam joj platnene šlapice sa neklizajućom podlogom, od finih laganih materijala, ali tu mi se čini da joj noga može kuda god hoće i samo se još više iskrivljuje. Možda ćemo morati kod ortopeda sve razmišljam, iako to sve skupa i nije tako jako strašno. Zadnji put kad sam bila rekli su samo vježbice da je sve to korektivno, ništa strašno. Ne znam ima li kakve takve teme ovdje na forumu da se premjestim s pitanjem?!
Ne znam gdje bi mogla biti takva tema probaj u pretražniku! Nisam ortoped pa ne bih ti ništa htjela savjetovati mada ako su ti dr rekli da nije to ništa strašno i da će se popraviti onda hoće. Ali ako si mirnija odi na pregled samo znaj da u većini slučajeva ortpedi su ortopedi "stare škole" koji i djeci koji imaju ravna stopala tj. nisu prema unutra preporučuju te tvrde, visoke cipelice.
Probaj možda saznat koji je ortoped manje "starinski" nastrojen pa odi kod njega. TAko bi ja da budem na čisto!
Ili možeš otvoriti zasebnu temu na forumu pa će ti se sigurno netko javiti sa sličnim problemom!
Inače evo moja M je prerasla papučice (one iz Deichmanna nakon 2 mjeseca)
Posljednje uređivanje od fgm1236 : 01.12.2010. at 08:48