Prije 3,5 godine sam prvi put rodila i došlo je do dijastaze simfize, tj. pubična simfiza (spoj zdjelične kosti) se razdvojio. Mjesec dana sam bila nepokretna, zatim teško ustajanje i hodanje uz pomoć štaka i sve skupa 6 mjeseci oporavka. To je bilo više nego grozno, ali neću puno kukati jer mi je moj dječak živ i zdrav, bez ikakvih oštećenja, a moglo je biti svašta. Sad sam opet trudna, 7. mjesec i opet problem, već neko vrijeme teško hodam, dosta bolova u predjelu simfize, a i cijele zdjelične kosti, uz to vrlo nisko nosim i sad sam na mirovanju. Slijedeći porod je carski rez.
Ovaj problem je rijedak, ali se događa. Ni ja nisam nikad čula za to dok se nije meni dogodilo. Naši doktori nemaju nikakvog interesa za ovakve stvari, a mogu se usuditi i reći niti znanja. To je totalno frustrirajuće jer se nemate kome obratiti niti s kim posavjetovati. Njima je samo bitno da su majka i dijete živi, a sve ostalo nije bitno. Ja sam se naravno informirala i sad znam da se to može i izbjeći ako se vodi računa o trudnici. U mom slučaju su koraci napravljeni pogrešno (inducirani porod, ležanje na leđima za vrijeme poroda i izgona, pritiskanje trbuha itd)
Ima li još netko sa ovakvim problemom? Voljela bih čuti i tuđa iskustva i mišljenja.