Pokazuje rezultate 1 do 50 od 129

Tema: ibuprofen ne može bez recepta

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malo sam pogledala na stranici ALMPa, dakle i Dalsy i Nurofen su identicni po svom sastavu i djelovanju. Dalsy ima novo rjesenje o stavljanju lijeka u promet iz 2010 i vjerojatno su im tada stavili ogranicenje da moze samo na recept.
    Nurofen ima rjesenje iz 2007 i u 2011 moraju traziti novo rjesenje - logikom stvari onda ce i Nurofen dobiti u rjesenju zabranu prodaje bez recepta.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    Malo sam pogledala na stranici ALMPa, dakle i Dalsy i Nurofen su identicni po svom sastavu i djelovanju. Dalsy ima novo rjesenje o stavljanju lijeka u promet iz 2010 i vjerojatno su im tada stavili ogranicenje da moze samo na recept.
    Nurofen ima rjesenje iz 2007 i u 2011 moraju traziti novo rjesenje - logikom stvari onda ce i Nurofen dobiti u rjesenju zabranu prodaje bez recepta.
    Nema ti to veze s logikom. Proizvođač može birati kako će lijek registrirati - kao bezreceptni (OTC) ili receptni. Ne može oboje (naravno, ne mogu svi lijekovi u OTC). Ako odluče npr. Dalsy staviti kao bezreceptni, mora se brisati s liste HZZO-a. Tako je npr. nedavno Canesten (čini mi se combi - 1 vaginaleta i krema) prešao s recepta u bezreceptne. I sve će više toga biti bez recepta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •