Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Krv u Stolici!!!!

PrviPutMami

Početno Krv u Stolici!!!!

Roden sa 3, 500 kg a na kontrolu sa 4, 5 meseca ima 9 kg. Iskljucivo dojena beba, naravno...
    Kako po 3-4 puta na dan. Ali dok kaka ima grceve i muci se. U poslednje vrijeme primecujem krv u stolici, i naravno odmah kod pedijatrice. Ona pregleda anus i veli: nema ragade, zadovoljna beba, nema temperaturu, lepo napreduje...nema sta da brines to je od toga sto se muci dok kaka.
    Isto misli i druga doktorka....

Krvna slika:

Eritrociti 3,7
    Leukociti 8
    Hgb 112
    Hct 35

I ne salju nas na nikakve pretrage stolice ili slicno.

A ja svaki put kad ugledam te kapi krvi poludim skroz :shock: :shock:

Jel se to i nekome desilo. Da ima krvi u stolicu, naravno ne na svaku?!

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moj bojan je imao u par navrata, kad je imao proljev, pa se je crijevo iziritiralo, ali kad je proljev prošao- sve ok
    ali čula sam za dosta slučajeva kad se bebama znalo pojaviti par kapljica krvi, a zapravo im nije bilo ništa
    koliko to dugo traje ?!
    jer, ako je par puta- ok, al ako se učestalo ponavlja...ne znam..ako si stvarno zabrinuta, inzistiraj na daljnjim pretragama
    ljubi bebača

PrviPutMami

Početno

Ma nije ucestalo, dogodilo se samo nekoliko puta...

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

onda je vjerojatno iritacija crijeva ili tak nešto, ako je bilo samo par kapljica.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imaš li ti, možda, neku ragadu na bradavici?
    ako koža na bradavici pukne i krvari (dovoljno je tek nekoliko kapi), onda to beba posiše pa se vidi i u stolici.

PrviPutMami

Početno

Ne mogu da primetim nikakve ragade. Nemam nikakve probleme sa bradavicama, niti bolova.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

krv tj. tragovi, kapljice krvi u stolici, mogu znaciti preosjetljivost bebe na kravlje mlijeko koje mama pije

Koraljka

Početno

Koliko je meni poznato, ako beba posise krv iz ragada, krv u stolici ce biti tamne boje, jer se hemoglobin iz eritrocita spaja sa klorovodicnom kiselinom u bebinom zelucu, a ako krv potijece iz nizih dijelova probavnog sustava (npr. crijeva), tek onda ce biti stolica sa tragovima svijeze krvi. Tako se odmah moze zakljuciti od kuda krv potjece.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

krv tj. tragovi, kapljice krvi u stolici, mogu znaciti preosjetljivost bebe na kravlje mlijeko koje mama pije
    :? Ima li neka empirijski utvrđena činjanica koja ovo gore potvrđuje?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, ovo je informacija od mama (koje osobno poznajem) kojima je na osnovu ovog simptoma i nakon gastroenteroloske obrade utvrdjena alergija djeteta na kravlje mlijeka

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Znam za intoleranciju laktoze i alergiju na proteine kravljeg mlijeka, ali nikad još nisam čula da se to dovodi u vezu s kravljim mlijekom koje majka pije. :?

Budem o tome pitala gastroenterologa pri idućoj kontroli na Šalati...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •