Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Mjehurić na zubnom mesu - niije afta, što je?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Mjehurić na zubnom mesu - niije afta, što je?

Već par dana na zubnom mesu moje curice, točno iznad gornje dvojke, ima nekakav čudan mjehurić. Ne bih rekla da je afta, jer bi je boljelo i peklo, a ona kaže da je uopće ne smeta. Također, afte su bjelkaste, vrh je raspuknut, a ovo je kao neki crveni prokrvljeni mjehurić... baš gadno izgleda. Imate ideju što bi moglo biti?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam ideju što je, ali to ja znam imati ponekad (na zubnom mesu i na jeziku), a i zara je nedavno imala. pukne samo od sebe i to je to. što više po tome prčkaš, to prije pukne. zari je puklo u roku par sati od kad se pojavilo jer nije prestajala prčkati jezikom po mjehuriću.
    meni je to kao ječmenac na oku, dođe pa prođe

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala ti. Lakše mi je sad kad vidim da nije usamljeni slučaj.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja isto to cesto imam i onda cackam jezikom i pritiscem dok ne pukne i iz toga izadje neka malo kiselkasta tekucina...mislim da je to nekakva upala, neki gnoj, ali nikada nisam imala problema, samo ga probusim i gotovo, cak ni ne boli na tom mestu kada se probusi

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jel imala kakvu traumu zuba? Moja M. je takav "mjehurić" imala na desnima iznad gornje jedinice dugo dugo (od kada je s 2 godine pala i zubima lupila u radijator, pa sve dok joj ta mliječna jedinica nije ispalas nekih 5,5 godina). Radilo se u fistuli zbog traume zuba.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mamanatali, izgleda da je to što kažeš... Nedavno je pala i udarila jako bradom u stepenicu, zaradila šest šavova na bradi. Mjehurić sam primijetila baš nakon te nezgode i prvo sam odmah pomislila da ima veze s tim, onda sam kasnije nekako napustila tu pomisao..
    Nego, reci mi, kako ste tretirali tu fistulu, što je rekao liječnik?
    Sutra će je pregledati zubarka, pa ću znati što i kako.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nemam pametnu ideju ali šaljem pusu

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I Tara je prije znala imati tu i tamo fistulu pogotovo iznad prednjih zubića, uglavnom zubarka je rekla da je to česta pojava kod djece, i da joj mogu tu fistulicu namazati sa propolicom, uglavnom to samo od sebe nestane, tako da nemaš razloga za brigu.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Oprosti, tek sam sada vidjela tvoje pitanje.
    Nama je zubarica rekla da se ne uzbuđujemo zbog te fistule, da ponekad možemo lagano prstom pritisnuti pokraj nje ako nam se čini da se unutra nakupilo nekakvog sadržaja i to je to. Kad je traumatizirani mliječni zub ispao i na njegovo mjesto došao zdravi trajni zub i fistula se zatvorila sama od sebe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •