-
gotove kore za tortu
Molim vas neke recepte za kreme koje idu na gotove kore za tortu!
Uopće nisam maštovita i ne znam kako bi to sve ukombinirala...
Mogu biti voćne, čokoladne, od pudinga...
samo sve lijepo opišite
-
Uzmes 1 litru mlijeka i zakipis. U drugoj posudi izmjesas dva pudinga od vanilije, 2 vanil secera, 4 zlice secera i zlicu brasna, to zakuhas u kipuce mlijeko i gotovo.
U hladno mozes i ne moras dodati izradjeni margarin. Ista stvar i s pudingom od cokolade.
-
Anemona ti je dala dobar prijedlog.
U tu kremu možeš ubaciti i bilo koje voće iz kompota ili npr.par žlica kokosovog brašna.
Cijelu tortu omažeš sa svih strana tučenim vrhnjem i imaš gotovu tortu u 15 minuta.
Ili možeš imati bijelu kremu,lijepo bi izgledala uz tamni biskvit ,prefino i jednostavno:
istučeš vrhnje za šlag,dodaš šećer u prahu za slatkoću,rastopiš želatin-listiće,umiješaš u šlag,u to možeš isto voće,komadiće čokolade...ma kaj već volite.I u frižider.Fino će se stisnuti bijela krema.
Nema šanse da ne uspije.
Sad vidim da nisam pisala količinu,ja sve uvijek od oka.
Posljednje uređivanje od rosa : 21.11.2010. at 12:56
-
Ja radim švarcvaldicu (za iznenadne goste) od gotovih tamnih kora:
2/3 pikse višanja
malo cimeta
1/2 l vrhnja (na biljnoj bazi) za šlag
Malo ribane čokolade
Ako ima (ja imam doma svoju vlastitu zimnicu) kore se mogu premazati džemom od višanja.
Daklem, razdvojiš kore, istučeš šlag (može i više od pol litre, pogotovo ako imaš "kradljivce" u vidu muža i djece kao ja), ocijediš željenu količinu višanja (ne pretjerivati, gotove kore su jako rahle i mogu se raspasti ako se natrpa prevelika količina voća, cijela piksa je previše), kore premažeš džemom ako ima, ako nema samo malo našpricaš sokom od kompota, posipaš s malo cimeta, staviš gore višnje i zamažeš šlagom. Ja stavljam višnje i na treću koru. Sve zamažem šlagom onak zidarski, bez pretjerane urednosti. Gore naribam čokoladu ili posipam slatke mrvice bilo koje vrste.
Za ovu tortu pola sata je puno, može biti gotova za 15 min (ovisno o tome tko smeta i na koji način
- meni je mlađi sin godinama pomagao, a sad se to već pretvorilo u pravu pomoć).
-----
Za svijetle kore bolje su mi breskve iz kompota, ali to je ista priča. S pudingom nisam radila, jer gotove kore obično punim na najbrži način, a to je šlag. Možda bi se dalo kupiti koja od gotovih krema s okusom (nekad se to zvalo Flana ili Galetta, više se ne sjećam) ali to je u biti sve isto. Daš mašti na volju i udri...
Mogla bi se napraviti i lažna Ferero torta (gotove crne kore napuniti sa mješavinom 2 mascarpone sira i 1 čašice linolade) ali to ne radim - moj mlađi je alergičan na linoladu i srodne proizvode. Mašti nikad kraja...
Isto, može se napraviti i tiramisu torta po istom principu - kore napuniš nadjevom za tiramisu (da ne pišem romane, zaviri ovdje: http://kuharski-recepti.bloger.hr/po...u/1137418.aspx )
Ima tiramisu krema i gotova. To je čak možda i bolja varijanta jer se ne radi sa sirovim jajima.
Kako god bilo, meni je švarcvaldica debelo najjednostavnija, vrlo je atraktivna i uvijek se pojede u tren oka.
Dobar tek, što god odabrala!
-
Mi smo prije koristili te gotove kore za ljetne torte.
Krema je bila od pudinga od vanilije, kako sam gore opisala, uz dodatak sezonskog voca.
Najbolja je bila, banane, kiwi, narance.
Svaki biskvit sam pospricala s malo mlijeka s rumom.
-
Ja sam grozna majka, ne samo da koristim gotove kore, već i gotove kreme iz vrećice Dr. Oetker. Tamna kora -krema čokolada, svijetla kora -krema vanilija. Jedino što tortu nafilam večer prije i ostavim u frižideru da se kore omekšaju (bez obzira što namočim kore i sa mlijekom) i onda drugo jutro samo omažem sa vanjske strane sa šlagom.
I uvijek dobivam komentare kako je torta lagana i super osvježavajuća.
-
Ja sam samo jednom probala Schwarzwaldicu s gotovim korama, i svi se podavili u njoj. Ne znam uopće zašto ih ne koristim češće :/
-
Osoblje foruma
i ja često koristim gotovi biskvit (bojkotiram Dr.Oetker, pa uzmem neke noname iz Interspara)
dušu dale za ljetne i brzinske torte.
kupim i gotovi parfe, ili umutim šlag od slatkoga vrhnja, nabacam svježega voća ili voća iz kompota i gotovo za 10 minuta.
kad radim taj kupovni parfe (Podravkin), onda dodam i šlaga unutra, da ne bude gumasto, već pjenasto.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma