Ufff...potaknuta ovom potragom za čokoladom..
Postoji li negdje u Hrvatskoj za kupiti čokoladne kokice kakve je nekad proizvodio, ako se ne varam, Franck? (Ili možda Podravka...)
Ta želja me proganja već 20 godina......
Ufff...potaknuta ovom potragom za čokoladom..
Postoji li negdje u Hrvatskoj za kupiti čokoladne kokice kakve je nekad proizvodio, ako se ne varam, Franck? (Ili možda Podravka...)
Ta želja me proganja već 20 godina......
ajme čokoladne kokice
sjećanja iz djetinjstva...
uz čokoladne kokice najgadnija stvar koju je ljudski um smislio (od hrane) su kokice s karamelom
nisam nigdje vidjela
Mrzila sam ih i obožavala istovremeno! I ja ih već dugo želim, ako ih nađeš, javi!
Ni ja ih nisam nigjde vidjela. A da ih sama napraviš? Ispečeš kokice, napraviš čokoladnu glazuru za kolače i umiješaš kokice.
pa ne vole svi iste stvari
danas je dan tolerancije...nej se ljutit bezveze
stvarno ih ne volim, baš ono nikako.
ali ti od srca želim da ih nađeš i da uživaš u njima.![]()
kaže mm da je to proizvodila podravka, ne frank
ajmeeeeeeeeeeee i ja često pomislim na njih i žugam kako mi fale. mm se grozi hehehe
Ima u Italiji. Po supermarketima. Ne volim ih pa nisam ni kupila.
a jesi probala fakat s glazurom pa zapeči u pečnici? ja sam jednom probala i te (šta ću, sve volim probat lol) i bile su mi ko one iz djetinjstva (veliki sljepljeni grumeni čokolade s komadima kokica)
jao čoko kokice ,pa uopće sam zaboravila na njih,a bile su tako fineee,njami njami!!!!!!!
da parafraziram neke cure sa teme o knjigama Simone i Ante Gotovca
"uvijek sam se pitala tko to jede"![]()
a bile su i sa sirom.
onako su lijepo smrduckale po prljavim čarapama, ali su istovremeno i mamile.
to su bile "kviki" kokice, sa medvjedićem gore; ne znam je li "kviki" podravka ili franck.
Lokalpatriotizam me tjeda da odgovorim:
Kviki kokice su Podravkine, naravno!
Imali su dvije igračke: Kviki i Lino
Kviki (klokan žuti) je zaštitni znak za kikiriki, kokice, slani krekeri, štapići, ribice... ima toga i danas ali nisam duuugo vidjela kokice). To smo obožavali u djetinjstvu i mladosti, bilo je novo i fiiiino.
Lino (medvjedić smeđi) je zaštitni znak Čokolina i srodnih proizvoda, kasnije je došla Linolada itd. Čokolino je isto i danas omiljen proizvod (znam vidjeti u Podravkinom diskontu one oooogromne vreće) ali eto, nikad doma nismo baš bili ljubitelji toga.
Evo recepta za čokoladne kokice, samo za nostalgičare: http://www.coolinarika.com/recept/cokoladne-kokice
Peterlin,znam za taj recept..probala sam,nije loše,ali nije to-to.
(Možda je štos u tome što ono s Kvikijem nije bila prava čokolada...)
Nisam prehrambeni tehnolog (nažalost) ali vjerujem da je trik u postupku nanošenja čokolade - ne možemo mi doma to nanijeti u tak tankom sloju kao u industrijskom procesu. Morala bih se baš raspitati kak se to radilo....
Ma sigurno da je stvar i u tankom sloju , no sigurna sam da su oni u taj preljev stavili koječega,ne samo čokoladu,inače bi u kućnoj radinosti bar okus bio približno sličan.
..uff...nikad više kvikija...![]()
joj, da, klokančić, nije medo!
to je bilo popularno 81./82.
tada se kod nas nije ni mogla kupiti čokolada, sve su bile šećerne table.
možda je stvarno i u tome štos.
a da se pošalje mail na podravku i priupita ima li nade za reanimaciju proizvoda (onda mi je bilo odvratno, ali sada bih rado)
joj, da!
i ja sam im slala mail zašto im kore za mađaricu imaju tako debilni format, pa ne odgovaraju niti jednom kalupu za kolače.
isto ni pisma ni razglednice!
Za sada ne namjeravaju pokretati ponovnu proizvodnju "čoko" kokica.![]()
kad mene uhvati manija tih cokoladnih kokica ja lijepo stavim u usta kockicu cokolade i jedem kokice. nije isto, ali me bar zelja mine
a te sa sirom me nikad nisu privukle radi mirisa.
slatko je moja religija![]()
ja bi one s karamelom
mmmm
to sam kupovala u butizi za marendu dok mi se nije smucilo, nakon 30 godina evo mogla bi ponovo![]()
te kokice su tako fine, ako netko nađe gdje ima za kupiti...![]()
bacite pogled ovdje
http://www.crtaci.info/topic/10148-t...li-kao-klinci/
koji flash back
bilo bi bolje da te kokice nisi ni spominjala, ne bi ih se sjetila a sad bi najradje tri vrecice![]()
Kupila sam u Lidlu kokice za mikrovalnu i upravo ih napravila, a one su SLATKE!! Prefine. Zovu se Mcennedy, Popcorn Sweet, ali ja to naravno nisam čitala kad sam kupila. Zato je ugodno iznenađenje još veće.
Sad mogu i nogomet gledati. Imam slatke kokice!!!
A znači Kviki je klokan!!!
Cijeli život pokušavam doznati koja je to živina...thanks
Da, američki tjedan. Idem sutra po zalihe. Valjda će mi desetak paketića biti dosta.![]()
ja sam to imala u rukama i u zadnji tren skužila da piše sweet
odmah sam vratila na policu
nemrem zamisliti tu kombinaciju okusa
Da se bacim u biznis?
Cokoladne kokice, kokice s karamelom, slano-slatke, s preljevima u raznim bojama...
Iako mi nikakve nisu osobito drage, ima jedna firma koja ih radi s crnom cokoladom...ajojdobro.
Inace nema jela u americi koje nije s putrom. Ajde, uglavnom nema. (Jedino sto putar nije putar, najcesce, vec je rijec o manje ili vise hidrogeniziranim mastima s okusom putra i previse soli.)
mljac...djetinjstvo.... i zubi onako ljepljivi teški...koja vremena...