Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Naplaćivanje UZV-a kod socijalnog ginića????!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno Naplaćivanje UZV-a kod socijalnog ginića????!

Drage moje, evo da vam se pojadam...

Naime, čula sam od drugih žena da (kod ginekologice kod koje sam) neke trudnice budu zatražene da plate ultrazvuk...unutar radnog vremena, u ordinaciji socijalnog ginića (ugovornog zdr.djelatnika) koja je inače u bolnici na poliklinici.

Naime, ja sam oduvijek kod te socijalne ginićke, i nisam nikada tražila usluge privatnika jer nisam imala potrebu.
    Do sada mi nije naplaćivan niti jedan uzv, iako sam čula glasine kako pojedinim trudnicama gospojca traži 50 kuna...
    E sad...na zadnjoj kontroli napravljen mi je 4. po redu uzv, iza čega mi je ginica vrlo čudno reagirala...na odlasku sam je pozdravila, a ona meni ni "a" ni "b"... I sva je nekako bila mrka i neljubazna na samom kraju pregleda...
    Ja sam, tek kad sam izašla van iz ordinacije pomislila kako bi to moglo biti jer joj nisam dala nikakav novac...koji je možda očekivala?? a onda opet, od mene ga konkretno nije niti tražila...

Da skratim...da li itko zna konkretno riječ zakona - plaća li se uzv pregled u trudnoći kod socijalnog ginića, ili ne?
    Ako da, u kojem slučaju (ovo me zanima jer sam vidjela na par foruma kako govore da je besplatno ukupno 3. uzv, a da se ostalo plaća)?

Ispričavam se ako ponavljam temu, no nisam uspjela naći "svježe" informacije

Puno hvala unaprijed!!!

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Moj ginić je isto socijalni u domu zdravlja , ALI radi i privatno u toj ambulanti. Samim time ima i privatni uzv koji uredno svi plaćaju 100kn , a ako nećeš dat će ti uputnicu za bolnicu......DZ nema svoj uzv.
    Daj si to prvo provjeri

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ima taj jedan - jedini, prastari uzv kojeg koristi i ginekolog iz suprotne smjene...koji je tu otkad su i oni...za tog drugog ginekologa znam da ima privatnu ordinaciju i u njoj vrhunski uzv...i znam i da on naplaćuje (van radnog vremena - u svojoj ordinaciji sve usluge), ali mi nije jasno smije li ova naplaćivati ovaj jadni koji koriste oboje u sklopu ambulante u bolnici...? I ako da, zašto mene osobno do sada nije tražila novce?
    Zanima me u biti zakon po kojem se uzv trudnica plaća, ili ne plaća...u socijalnih ginića.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kod moje soc. gin. ultrazvuk se placa 100 kn (bez racuna), ali trudnicama kojima ona vodi trudnocu nista ne naplacuje.
    Ja mislim da trudnice ni ne trebaju placati nista sto ide preko soc. zdravstvenog osiguranja, pa tako ni UZV.
    Ali ne znam ti navesti koji zakon to odredjuje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •