Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Rodiljni dopust-trajanje

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno Rodiljni dopust-trajanje

Cure, malo sam zbunjena sa trajanjem rodiljnog dopusta. Naime meni je termin 29.12. i doktorica mi je otvorila rodiljni dopust od 16.11.o.g. (znači 45 dana prije predviđenog termina) do 15.5.2011.
    Po netu sam čitala da rodiljni traje do navršenih šest mjeseci djeteta što je po meni kraj 6 mjeseca. Ima li tko kakvu ideju zašto je ona to napisala, da li je greška ili postoji neka caka???

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Vjerojatno je pogrijesila, jer rodiljni dopust je 180 dana. Uostalom, kad se beba rodi onda ces u roku od 30 dana na HZZO predati otpusno pismo ili rodni list radi tocnog utvrđivanja trajanja rodiljnog dopusta, a tad vjerojatno nece biti greške.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Na doznaci ti je doktorica napisala trajanje rodiljnog od 6 mjeseci počevši od dana otvaranja (ne zna kad ćeš roditi). Kad rodiš, nosiš rodni list u HZZO i oni ti onda računaju 6 mjeseci od dana poroda.

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    Na doznaci ti je doktorica napisala trajanje rodiljnog od 6 mjeseci počevši od dana otvaranja (ne zna kad ćeš roditi). Kad rodiš, nosiš rodni list u HZZO i oni ti onda računaju 6 mjeseci od dana poroda.
    da to mi baš nema logike jer na hzzo-ovim stranicama lijepo piše da se porodiljni otvara 45 dana prije termina (predviđeni termin je poznat i ginić je lijepo napisao) do navršenih 6 mjeseci djetetova života...
    nije mi jasno da li onda trebam opet ići po doznaku kod doktorice za hzzo da mi se produlji porodiljni ili to ide nekom automatikom

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

???

Ja ništa nisam nosila, niti su mi na HZZO-u to spominjali. Samo su rekli da dođem kad beba navrši 5 mjeseci podnijeti zahtjev za drugih 6 mj.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj svrcolina prvotno napisa Vidi poruku
    da to mi baš nema logike jer na hzzo-ovim stranicama lijepo piše da se porodiljni otvara 45 dana prije termina (predviđeni termin je poznat i ginić je lijepo napisao) do navršenih 6 mjeseci djetetova života...
    nije mi jasno da li onda trebam opet ići po doznaku kod doktorice za hzzo da mi se produlji porodiljni ili to ide nekom automatikom
    Predviđeni termin je poznat ali nije poznat točan termin kad ćeš roditi. Kad rodiš nosiš rodni list na HZZO. Ne trebaš opet ići kod doktorice.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    ???

Ja ništa nisam nosila, niti su mi na HZZO-u to spominjali. Samo su rekli da dođem kad beba navrši 5 mjeseci podnijeti zahtjev za drugih 6 mj.
    Ja sam oba puta nosila rodni list na HZZO. Kako bi inače znali kad sam rodila i do kad sam na rodiljnom dopustu? A na temelju tog rodnog lista rade i isplatu jednokratne pomoći.
    Kad je dijete napunilo pet mjeseci, išla sam opet na HZZO predati zahtjev za drugih šest mjeseci.

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Predviđeni termin je poznat ali nije poznat točan termin kad ćeš roditi. Kad rodiš nosiš rodni list na HZZO. Ne trebaš opet ići kod doktorice.
    ok hvala na infu, ja sam već mislila da moram natrag doktorici-baš mi se ne gubi vrijeme po čekaonicama...idem sutra predati papire na hzzo

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A na temelju tog rodnog lista rade i isplatu jednokratne pomoći.
    Istina, to sam skroz zaboravila, tj. to je muž obavljao.

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Istina, to sam skroz zaboravila, tj. to je muž obavljao.
    i moj, zato se ne sjećam...
    bila danas na hzzo i predala papire, kad se dijete rodi treba donijeti rodni list i ispuniti zahtjev za pomoć....hvala bogu da je ta papirologija gotova da ne moram više hodočastiti, još samo da mi sjedne naknada za komplikacije koju još čekam kao ozeblo sunce, kažu da sjeda 25tog

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •