Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 83

Tema: pedagoški pristup?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno pedagoški pristup?

Smatrate li (kao ja) da je nepedagoški od strane učiteljice djetetu, prvašiću, (nije moje dijete, no svejedno), čiji roditelji nisu još platili predstavu koja se održava u školi, reći da će ostati zaključan u razredu, dok druga djeca gledaju predstavu?
    Ili reći im, ako se dogodi da zakasne u školu, da ne smiju ući u razred, nego čekati ispred razreda dok ne zvoni za drugi sat?
    Debelo sam sigurna da učiteljica to dijete ne bi ostavila zaključano (ili nezaključano) u razredu (niti to smije), ali smeta mi takvo zastrašivanje djece, ipak su to prvašići.
    Što vi mislite o tome?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ovo je strašno! Ja ne bih tako postupila. Užasno tužno! Tko zna što je s ljudima; pa nije ta jedna ulaznica oglavu nekome!

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rekla bih da je učiteljica promašila svoje zanimanje.

Ne da to ne bi smjela raditi prvašićima koji se tek prilagođavaju na školu i pravila, nego postupak je nehuman (zaključavanje i zastrašivanje).
    Pa djeca uvijek kasne kad treba donijeti novce, nisu svi u mogućnosti odmah platiti, tko zna kako dijete živi, tko radi i kako roditelji primaju plaću (ako primaju).

A o kašnjenju u školu, to se protivi Kućnom redu škole, u kojem lijepo piše (vjerujem da sve škole imaju sličan kućni red) da dijete treba pokucati, ući u razred i ispričati se zbog kašnjenja, reći razlog, te dalje nastaviti pratiti nastavu.

Ja bih reagirala, kod pedagoga, iako nije moje dijete. Jer danas tuđe dijete, a sutra možda moje.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Samo da dodam da priča o zaključavanju u razred nije izmišljena, jer sam čula i mamu tog djeteta
    da o tome govori drugoj učiteljici (ali nije zvučala revoltirano, već se ispričavala, po meni greška).
    Djeca jako vjeruju svojim učiteljicama, moja kći je bila uvjerena
    da bi taj dečko zbilja ostao zaključan u razredu, jedva sam je razuvjerila.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prestrašno! Ja bih razgovarala s učiteljicom (za početak lijepo, na finjaka) pa onda eventualno i s pedagogicom i ravnateljem/ravnateljicom.

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Po mom mišljenju, u ovom pristupu nema ništa pedagoško. Svi znamo da djecu, vlastitu ili učenike, ne trebamo zastrašivati onim što nećemo ostvariti, odnosno ne trebamo ih uopće zastrašivati! Ako dijete u prvom razredu zakasni ili ne donese novac na vrijeme treba kontaktirati roditelje, a ne kažnjavati dijete i prozivati ga pred ostalima. U njihovim očima to su veliki problemi i mnogi moji kolege nisu svjesni koliko njih pogađa jedno, nama odraslima, obično kašnjenje u školu ili nedonošenje novca!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Danas sam vidjela i tog maloga, mali je bio sav unezvjeren, mama mu je trčala po hodniku tražeći učiteljicu.
    Budući da mi je mala sve doma ispričala, znala sam i zašto. Mislim da je u pitanju ovo što mara 68 kaže,
    mislim da učiteljica uopće nije svjesna da njih takve riječi jako pogode.
    Zato mene moja kći, čim treba nešto platiti u školi, stalno požuruje. Ne želi da je se prozove.
    Ma ne znam, ne sviđa mi se to, ali tek je početak škole, vidjet ćemo kako će još biti..
    S djecom se radi, dosta se traži, to mi je plus..Vidjet ćemo.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nevjerojatno kako neki ljudi imaju potrebu kaznjavati i djecu i roditelje

nama se dogodilo u 1.r. da je uciteljica jednom naglas procitala ko nije platio d.b. i zamolila djecu da podsjete roditelje
    nakon nekoliko minuta uciteljica je skuzila da ivar rida za stolom, pitala ga sto je, te dobila od njega pricu da vjerojatno ni ne mozemo platiti taj racun jer smo mi najsiromasniji ljudi na svijetu
    odmah me zvala ispricati mi sto se dogodilo, ispricala se zato jer je naglas prozvala tu djecu neplatise i kasnije nije to ponovila

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa Vidi poruku
    A o kašnjenju u školu, to se protivi Kućnom redu škole, u kojem lijepo piše (vjerujem da sve škole imaju sličan kućni red) da dijete treba pokucati, ući u razred i ispričati se zbog kašnjenja, reći razlog, te dalje nastaviti pratiti nastavu.

mozes li mi poslati k.r. svoje skole?
    u novoj skoli u koju i. ide, bas mu je kasnjenje jedina muka
    iako jos nije zakasnio, jako je opterecen time jer je vec vise djece zakasnilo, zato propustilo sat i izgleda dobilo neopravdani (ovo zadnje nije sigurno, ali je sigurno da u zgradu ne smiju uci)

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Prestrašno! Ja bih razgovarala s učiteljicom (za početak lijepo, na finjaka) pa onda eventualno i s pedagogicom i ravnateljem/ravnateljicom.
    I ja bih ovako postupila.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj mara68 prvotno napisa Vidi poruku
    Po mom mišljenju, u ovom pristupu nema ništa pedagoško. Svi znamo da djecu, vlastitu ili učenike, ne trebamo zastrašivati onim što nećemo ostvariti, odnosno ne trebamo ih uopće zastrašivati! Ako dijete u prvom razredu zakasni ili ne donese novac na vrijeme treba kontaktirati roditelje, a ne kažnjavati dijete i prozivati ga pred ostalima. U njihovim očima to su veliki problemi i mnogi moji kolege nisu svjesni koliko njih pogađa jedno, nama odraslima, obično kašnjenje u školu ili nedonošenje novca!
    Aposlutno se slažem.
    Ta učiteljica je postupila debelo nepedagoški,pogotovo jer se radi o prvašiću!

Gost

Početno

Mislim nemam komentara za učiteljicu .A da nije ona trebala raditi kao zatvorski čuvar možda ??!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

odvratan postupak, sramim se u njeno ime ,ako ona nije svjesna svoje nekompetecije i okrutnosti.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Strašno!
    Ja bih odmah otišla razgovarati sa učiteljicom, bez obzira što nije moje dijete. Ako ne urodi plodom, ravno stručnom timu. Neka joj oni objasne.
    Strašno je i da je dijete tako opterečeno kašnjenjem, i to je problem koji treba riješiti sa učiteljicom.
    (ja sam strašno opterečena kašnjenjem na bus, zato nikad ne gledam kada ide, nego dođem kad dođem, pa čekam.)

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa ja nisam baš za to da idem o tome razgovarati s učiteljicom, jer ne znam kako bi to ona drugačije mogla
    shvatiti nego kao da joj dajem packu. A ja nisam sa svojim djetetom u razredu, i ne znam kako bi ona
    nakon toga tretirala moje dijete. Morala bih imati razrađen plan da dijete mičem iz tog razreda, ali to nije
    samo razred, već onda mijenjam i školu, a to mi je trenutno jako komplicirano, a i ne mogu dijete samo
    tako baciti u neku novu sredinu, kad se ovdje već fino uklopila.
    Hoću reći, nije to tako jednostavno.
    Već sam do sada imala s učiteljicom jedan nazovisukob (o kojem neću jer je dosta specifičan)
    , gdje sam se jednostavno zbog svog djeteta morala oštrije postaviti,
    i uopće mi nije bilo drago da je do toga došlo.
    Drago mi je da ima učitelja koji dugovanja i obveze rješavaju s roditeljima,
    (na kraju krajeva postoji informativka), jer naša učiteljica
    od početka proziva one koje nešto duguju, tako da mi mala redovito izreferira ko šta nije platio.
    Ružno, zar ne?

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam danas iskeširala iz svog novčanika novce za kazalište, inače bih cijeli razred morala zaključati u razred.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nažalost svako malo se uvjerim da su mnogi itekako promašili profesiju, a jadno je to što to uglavnom nitko ne rješava.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    (na kraju krajeva postoji informativka)
    Pa da, baš sam htjela pitati imaju li ta djeca informativku. Kod nas se sve takve stvari pišu u informativku, a ako je nešto hitno, zovu roditelje telefonom.

Možda bi bilo dobro da to pitanje potegnete zajednički na roditeljskom; mislim da bi to bilo u interesu svih roditelja. Sad je tuđe dijete u šoku, ali tko zna zbog koje sitnice i gluposti ta žena može prozvati i bilo koje drugo dijete. Djecu treba zaštititi od takvog postupanja.
    Posljednje uređivanje od Sanja : 30.10.2010. at 11:47

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj alanovamama prvotno napisa Vidi poruku
    Nažalost svako malo se uvjerim da su mnogi itekako promašili profesiju, a jadno je to što to uglavnom nitko ne rješava.
    O, da, ima ih itekako!
    Ne znaju disciplinirati razred, nemaju jasno postavljene granice i pravila, dopuštaju previše, dosadni su, loši metodičari, nemaštoviti, nekreativni.
    I takvi ostaju i primaju istu plaću kao i oni koji su suprotno svemu navedenome, i na kraju odu u penziju kao ljudi koji su odgojili generacije učenika (pitanje je kako?!). Da se radi o radniku u nekoj firmi, u tvornici, bilo gdje, dobio bi za otkaz. A ovakve stvari se prešućuju i prelazi se preko toga kao da se radi o papirima koje možemo zaključati u ladicu, a ne o djeci.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Matilda, potpisujem te
    i ja sam prosvjetarka, radila sam i u osnovnoj školi, a sad sam u srednjoj, ali način na koji je učiteljica postupila je definitivno neprofesionalan, nepedagoški i van svake pameti!!!
    ne znam radi li se o mlađoj ili starijoj osobi??? no, bez obzira na dob, to nije u redu. dobro da nije šibu izvadila i svakome tko nije platio dala po 3 packe na svaku ruku!!

Handy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ne odobravam zlostavlajnje djece, da se razumijemo.
    Ali, zašto se nitko ne zapita što je s tim roditeljima? Zar ti roditelji ovdje nisu nimalo odgovorni za situaciju? Ljudi moji, ako ćemo stalno prebacivati odgovornost na učitelje, liječnike...
    Nebriga o djetetu je oblik zlostavljanja.
    A ako roditelj nema novaca za kazalište onda može lijepo u par riječi napisati poruku i objasniti situaciju (ili netko drugi tko je pismen u obitelji-znam da i dan danas ima nepismenih roditelja) i vjerojatno ne bi dolazilo do ovakvih situacija.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Prvi mi plate oni roditelji koji nemaju novaca,a uvijek kasne oni koji imaju novaca,ali se prema meni i prije svega prema svome djetetu neodgovorno ponašaju.Ako pitate dijete što je bilo u školi,ako pročitate obavijest koju vam učiteljica šalje,a ne pošaljete novce,koje imate.....tko se ne ponaša kako bi trebalo!?!
    Zašto ja moram plaćati za vaše dijete?

Handy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

To i ja kažem, učimo djecu da će se netko drugi pobrinuti za njih, izvršavati njihove obveze i slično. Kad dođu u stvaran svijet jako će se razočarati. A tek kad odu u mirovinu...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja se zapravo slažem s vama, Handy i jumbina, no ne slažem se sa izvedbom,
    jer ima učiteljica br. telefona i mobitela od
    svakog roditelja, pa ako je samo taj jedan učenik bio u pitanju, kako je i bio,
    moglo se kontaktirati roditelja. Nažalost, ovdje je izabrana puno gora opcija, samo
    to je u pitanju.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ništa se vašoj djeci neće dogoditi radi kritike,čak i ove grube.Psiholozi kažu da svako dijete, da bi pravilno razvilo svoj karakter, mora doživjeti određeni broj frustracija.A ja kao učitelj, očekujem od vas roditelj, da reagirate na te neodgovorne roditelje radi kojih vaše dijete sve to mora slušati.Vaše dijete reagira na kritiku,trudi se da se i njemu to ne dogodi,da i on ne ispadne neodgovoran.A kako reagira ta mama:ide u školu i svađa se sa učiteljicom.Od mene bi svašta čula!!!Mislim da vam je revolt okrenut prema pogrešnoj osobi.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj jumbina prvotno napisa Vidi poruku
    Ništa se vašoj djeci neće dogoditi radi kritike,čak i ove grube.Psiholozi kažu da svako dijete, da bi pravilno razvilo svoj karakter, mora doživjeti određeni broj frustracija.A ja kao učitelj, očekujem od vas roditelj, da reagirate na te neodgovorne roditelje radi kojih vaše dijete sve to mora slušati.Vaše dijete reagira na kritiku,trudi se da se i njemu to ne dogodi,da i on ne ispadne neodgovoran.A kako reagira ta mama:ide u školu i svađa se sa učiteljicom.Od mene bi svašta čula!!!Mislim da vam je revolt okrenut prema pogrešnoj osobi.
    oprosti, ali meni je ovo prestrašan post, a naročito kad dolazi od jedne učiteljice.
    zar je dijete krivo što ima neodgovorne roditelje???
    zar nije učiteljici iz uvodnog posta revolt okrenut prema pogrešnoj osobi, ne zaboravimo - djetetu?
    strašno i tužno.
    a ova prva patronizirajuća rečenica, ništa se vašem djetetu neće dogoditi...za to nemam riječi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Potpis na cvijetu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma jumbina, otkud i s kojim pravom pricas da se djeci nista nece dogodti zbog grubih kritika (pa rijec je o djetetu koje nema mozda niti 7 godina, ne vojniku marincu), pa cak i da je takva kritika pozeljna
    a u ovom slucaju ne radi se o gruboj kritici nego jos grubljoj prijetnji, zastrasivanju i ocrnjivanju ped razredom

ne znam sto me vise razocarava, taj nedostatak senzibiliteta prema djeci ili to sto primjecujem da po institucijama, kako obrazovnim, tako i zdravstvenim, ljudi koji kroje i prakse i politike roditelje doslovno - ne podnose

i jos nesto, svako malo ta djeca u skolu trebaju nesto donositi, ne radi se o kunama nego o hrpi obaveza koje su pred tom djecom
    zasto ucitelji ne popisu na papir popis svega sto djeca trebaju donijeti npr sljedeci mjesec i to daju roditeljima na roditeljskom, pa prave valjda neki plan kad se ide u kazaliste, koliko kosta i kad se kupuju listici iz nekog predmeta
    ne mislim ovdje na neke vise razrede, ali bar prvasice bi tog servisiranja sustava trebalo amnestirati

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jumbina, ova učiteljica iz prvog posta ima isto zadaću odgajati dijete. dijete, ne roditelje.
    radi u odgojno - obrazovnoj instituciji.
    što znači - odgaja.
    i ti ovakve metode odgoja, na ovom forumu koji propagira neke drugačije metode odgoja, odobravaš.
    pustite više roditelje kakvi jesu da jesu.
    njih ne možeš promijeniti.
    ako su mu roditelji neodgovorni, ako jesu, a ima i takvih, to mu je već sama kazna da se mora sramotit pred razredom. a onda još doživi i kaznu od učiteljice. za nešto za što ama baš nimalo nije krivo.
    i onda imamo situaciju da roditelji ne preuzimaju odgovornost, nego vjerojatno krive učitelje za svoje odgojne propuste, a učitelji prebacuju loptuicu na roditelje.
    u ovom slučaju nema dileme - za ovakav postupak, ako ćemo ga uzeti kao istinitog, kriva je učiteljica, kako su napisale i mnoge prosvjetarke na ovom topiku.
    zašto u to uplitati roditelje, nikako mi nije jasno.
    u stilu, ajmo zgazit dijete do kraja. i s roditeljske i sa školske strane.
    a ne pomoći tom djetetu, ne daj bože roditelju.
    uf. ljuta sam.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

radim sa uzrastom od 13 do 19.

i koliko god mislila da ovaj sa 18 i pol nije dijete , e pa je .... veliko nespretno izgubljeno dijete ako ga / ju prekorim i kritiziram pred svima....

više to ne radim i 18 mi nije magična granica , a kamoli 13 a još manje 7

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    radim sa uzrastom od 13 do 19.

i koliko god mislila da ovaj sa 18 i pol nije dijete , e pa je .... veliko nespretno izgubljeno dijete ako ga / ju prekorim i kritiziram pred svima....

više to ne radim i 18 mi nije magična granica , a kamoli 13 a još manje 7

super da si se javila jer ne volim biti ljuta rano ujutro

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A kako reagira ta mama:ide u školu i svađa se sa učiteljicom.
    Od mene bi svašta čula!!!Mislim da vam je revolt okrenut prema pogrešnoj osobi.
    ajme jumbina, jesi mi digla živac, moram priznati, da bi i ti od mene zbilja svašta čula!
    Ma nemoj, idemo čeličit prvašiće "kritikama" da ćemo ih ostavit zaključane u razredu?
    Nadam se da i u ostalim stvarima nisi tako gruba i kruta, jer ako jesi, žao mi je tvojih učenika..

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Živo me zanima kako vi odgajate dijete,a da u isto vrijeme u taj odgoj ne uključujete sve ono što utječe na vaše dijete:sredina,materijalni status,obitelj,susjede,vas roditelje,prijatelje,mjesto u kojem živite...
    Tko je odgovoran,vječno pitanje!?!
    Šaljete ih u školu i mislite da ih ja moram odgojiti!?!Kada?U onih 2-3 sata koja provedu sa mnom ili u preostalih 20-ak sati kada su s vama!?!
    Mogu li promijeniti roditelje? Ne,ali ih mogu prisiliti da se prema svome djetetu i prema meni neće ponašati kako žele,barem u onom segmentu koji se tiče stvari u školi.
    Kritika je dobra za vašu djecu i kazna,naravno!Na taj način uče koji oblici ponašanja nisu prihvatljivi.
    Kada naprave nešto što nije dobro,nadam se da im se nesmješkate!
    Cvijeta73-ovo je samo razmjena različitih mišljenja,a ne način da se nekome pokvari dan.Da svi isto razmišljamo bilo bi nam dosadno.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ti shvaćaš da u navedenim primjerima nisu djeca napravila grešku nego roditelji? Nisu ova djeca osobe koje treba (pre)odgajati, nego njihovi roditelji?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kazna je u redu ukoliko je u skladu s pedagoškim standardima. Zastrašivanje i posramljivanje sigurno nisu pedagoški standard.

I tu se ne govori o odgoju djeteta, nego o kažnjavanju djeteta zbog propusta roditelja.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ta djeca neće biti na susjeda ,nego na svoje roditelje.Utjecaj roditelja je veći nego naš.Ta djeca će s vremenom pokazivati iste te osobine.Gledaju vas i uče-dobro ili loše!
    Ovo je sukob dvaju ekstremnih mišljenja!
    Odmah osuđujete učiteljicu,a da ne znate njenu stranu priče!
    Sad ja kritiziram Vas,iako Vas ne znam i ne znam što sve utječe na vaše mišljenje.
    A i razgovaramo sa različitog položaja.Kada dođu moje bivše učenice na praksu,kao buduće učiteljice,gledam kako način njihovog razmišljanja se mijenja u nekoliko dana,jer se sada nalaze s druge strane katedre.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jumbina, dakle, smatraš da je prvašiću na početku školske godine u redu prijetiti da će ostati zaključan u razredu dok ostali idu na predstavu? Ako može, odgovori izravno sa da ili ne, i ako je odgovor da, objasni mi kako to odgaja tog prvašića, čemu ga uči i koji njegov propust se na taj način ispravlja ili sankcionira.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jumbina, možda donekle shvaćam tvoju frustraciju koju imaš radi nesuradnje roditelja.
    ali, ovo je forum.
    na forumu, ako nema razloga za drugačije, vjerujemo onome što je napisano u postovima.
    dakle, roditelji nisu na vrijeme platili za predstavu.
    neodgovorni su.
    možda nisu, ali ko bi sad nekakve razloge smišljao zašto nisu platili.
    uzmimo kao činjenicu da su neodgovorni. da ih boli briga za učiteljicu koja je na čudu jer mora ili dijete ostavit u školi, ili iz svog džepa platit kartu.
    učiteljica prijeti djetetu, tim gore - prvašiću, koji se tek privikava na novu sredinu, zaključavanjem u razred.
    samog.
    pa daj se zamisli u koži tog djeteta.
    jel ti svom djetetu prijetiš zaključavanjem u špajzu, samog, kad pogriješi npr. prodavačica u dućanu i vrati mu manje novaca nego što treba?
    ja jednostavno ne mogu shvatiti kako u ovom postupku možeš tražiti opravdanje za jedan tako nepedagoški postupak?
    stvarno mi nije jasno.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 10.11.2010. at 10:33

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ta djeca neće biti na susjeda ,nego na svoje roditelje.Utjecaj roditelja je veći nego naš.Ta djeca će s vremenom pokazivati iste te osobine
    Pa najbolje onda sasjeći u korijenu, jelda? Da prvašić odmah vidi da s učiteljicom nema šale?
    jumbina, niti jedan pedagog te ne bi podržao u tvom stavu, uvjerena sam u to.
    Ovdje se nije radilo o mom djetetu, i odvagnula sam da mi je bolje ne petljati se u to.
    Ali da se jest radilo o mom djetetu, o svemu tome bi doznala pedagoginja, a možda i ravnatelj.
    Ne radi se o tome da želimo svojem djetetu ići niz dlaku, podržavati nepoželjno ponašanje, naprotiv,
    svoje dijete svakodnevno učim o dobrom i lošem, ali nikad ne bih podržala zastrašivanje djece.
    To je možda bilo uobičajeno kad sam ja išla u školu, danas hvalabogu, više nije ni normalno, ni prihvaćeno.
    Dapače, kažnjivo je.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ovo je sukob dvaju ekstremnih mišljenja!
    Odmah osuđujete učiteljicu,a da ne znate njenu stranu priče!
    Sad ja kritiziram Vas,iako Vas ne znam i ne znam što sve utječe na vaše mišljenje.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja mislim da je ovo sukob jednog ekstremnog i jednog umjerenog mišljenja.
    Ali zašto ne odgovoriš konkretno, za ovaj jedan konkretan postupak?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odgovorila sam,baratate s ne provjerenim informacijama.Raspravljate o nećemu što je rekla-kazala,a ne konkretan postupak!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I u ovakvoj priči kakva jest (istina, nemam učiteljicinu stranu priče, čula sam to od svog
    djeteta i od mame od malog), ti si podržala i opravdala ovakav postupak, ovako:

Ništa se vašoj djeci neće dogoditi radi kritike,čak i ove grube.
    Psiholozi kažu da svako dijete, da bi pravilno razvilo svoj karakter, mora doživjeti određeni broj frustracija
    .

To je razlog zašto smo grupno "graknuli".

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Rekli psiholozi,a ja se slažem s njima.Na svu sreću živimo u demokraciji u kojoj Vi imate pravo "graktati",a ja imam pravo zauzimati ovakav stav.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Na maturalcu je moj učenik izgubio novce, svojom greškom naravno, i ja sam mu posudila 50 eura da si kupi par majica u HM-u.

Trebala sam mu reći, tko te šljivi, punoljetan si i sam si kriv što si izgubio pare.

Valjda, ali to nisam ja .

Vratio mi je novce čim je prije mogao, a te iskrene suze i očaj kad se suočio sa činejnicom da je zadnji dan ostao bez novaca mislim da su mu škola do kraja života.

I da , izružila sam ga na pasja preskakala XD, ali ga nisam pustila da bude gladan, žedan i frustriran.

KAd mi je vratio novce, ja sam na to zaboravila-svaki dan je nešto novo , zadnji dan pri dodjeli svjedodžbi, mi se još jedan put, pred svima zahvalio i rekao da sam mu ja bila kao druga mama .

Nisam omiljena u zbornici.

Previše se vežem za djecu, i preemotivna sam.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Imamo mi roditelji i puno više prava od "graktanja", a ti očigledno nisi još naišla
    na roditelja kojem takve metode nisu baš tako super.
    A što se tiče psihologa kojima je zaključavanje u razred prvašića odlična metoda odgoja,
    takvi postoje samo u tvojoj mašti.
    Over&out

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mariaziram, cvijetiziram

Učitelj, nastavnik, profesor, odgajatelj jednostavno mora imati u fokusu dijete, a ne roditelje. S roditeljima bi trebao više ili manje surađivati, ali njih niti ne odgaja niti ne uči. Roditelji su često katastrofa, znam iz iskustva, ali ta učiteljica je ostala u nekom svom odgojnom vremeplovu na početku prošlog stoljeća...
    I ne mogu vjerovati da netko iz struke može braniti i blaži oblik takvog odnosa prema djetetu. Klinci u prvom razredu, pa to je još sve mekano, nježno, bebasto, jer ovi odrpanici po gimnazijama su još djeca sve do mature (pogotovo dečki )...

u mom iskustvu škole, uzevši moje obrazovanje, moje radno iskustvo naslagale su se polako već godine, i ne znam da li bih na prste jedne ruke nabrojala ljude koji su dobro odabrali svoje zanimanje... Motiv , imamo puno ferija i godišnjeg nije baš neki za upisivanje bilo Filozofskog, a kamoli Učiteljske akademije...

Ma,ukratko, meni je to strašno...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Rekli psiholozi,a ja se slažem s njima.Na svu sreću živimo u demokraciji u kojoj Vi imate pravo "graktati",a ja imam pravo zauzimati ovakav stav.
    imaš pravo zauzeti stav, ali ne i skrivati ga (odnosno podmetati ga) iza stručnog mišljenja drugih struka.
    mislim da bih vratila i diplomu i licencu kada bi psihologija opravdavala ovakav "odgojni postupak" kao oblik razvojno poticajne frustracije.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jumbina, vjerujem da određena količina frustracije omogućava djetetu da se razvija i odraste. Kao pozitivan oblik frustracije vidim izazove koje mora svladati, radne navike koje mora steći, odricanje od nekih stvari koje ne može imati.

Javno ponižavanje i zastrašivanje od nadmoćne osobe, koja bi usto tom djetetu trebala biti jedan od životnih uzora, može biti samo štetna za njegov razvoj.

Mogu li promijeniti roditelje? Ne,ali ih mogu prisiliti da se prema svome djetetu i prema meni neće ponašati kako žele,barem u onom segmentu koji se tiče stvari u školi.
    Dakle, da bi prisilila roditelje da se ponašaju kako ti želiš, smatraš da je opravdano maltretirati i ponižavati njihovo dijete?

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaključavanje djeteta, izolacija i slične metode definitivno nisu kritika, čak ni gruba, već zlostavljanje i može samo izazvati negativne posljedice.

Treba se malo osvrnuti oko sebe, nama odraslima je teško pohvatati životne konce današnjeg vremena, a kamoli djeci.
    Niti živimo u istim uvjetima. Meni je jako teško kad moram svoje učenike tražiti novce, te hrana, te predstava, te ovo, te ono. I uvijek si razmišljam, mogu li oni to platiti, nisam nikad pomislila da su roditelji neodgovorni, ili pak dijete. Dogode se takve nepredviđene situacije, znam po sebi, il nemam sitnog, il niš u novčaniku, il nisam stigla do bankomata, i odu dani.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •