Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: higijena djevojčica predškolske dobi

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kod nas se jucer prvi puta pojavilo crvenilo na pipici i malo na guzi. To nisu tockice vec je skroz crveno. Svaku joj vecer operem pipicu blaznicom umocenom u vodu-samo prodjem izmedju usana i do sada nije bilo problema.

Zanima me sta mislite-probali smo rajcicu 3 dana zaredom, zadnji dan je bio prekljucer. Je li moguce da je stolica od nje kiselija pa da ju to iziritira? Jel cijelu je noc u jednoj peleni i ujutro nije bilo crvenila nego nakon sto je kakila, a bilo je valjda 3 puta danas prije podne.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Rajčica je alergen i to jak, koliko ja znam...mislim da može, ali ti stvarno ne bih je preporučila dok joj nije sezona, jer ova sada i sezonska nemaju veze s vezom, zar ne?

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma da, nema veze s vezom ali sve nesto cekam grasak, mahune...itd... pa sam joj barem nesto novo htjela dati da ne jede stalno isto. Ali necu vise, pricekat cu. Evo sada crvenila nema, kakila je samo malo pa ju valjda nije imalo sto nadraziti.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    Citiraj hrčkić prvotno napisa
    Pitala sam jučer svog ginića i on je potvrdio da te nakupine treba uklanjati u okviru redovne, svakodnevne higijene, jednako kao i kod odraslih.
    a kako ti to sebi skidaš? jel se trljaš vatom ili se samo dobro opereš intimnim sapunom iličimveć?
    ja joj to uredno "skidam" tako sto je perem svojom rukom, ne vaticom.
    znaci u kadi ili u lavabou, digne/rasiri noge, ja ako treba jos malo rasirim usne i operem izmedju. ako ima naslaga, prstom ih skinem.
    te naslage, ako ih pomirisite, smrde.

perem ju upravo onako kako perem i sebe.

najvise me smeta sto se u vrticu ne brisu curice, tj. na wc idu same i kao same sebe brisu (a ne obrisu) :/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi se svaku večer peremo na bideu samo čistom vodom i naravno oblačimo čiste gaćice, a ako je pipica i/ili guza crvena tanko namažemo Weledinom kremom za guzu koja je odlična.

Ja se isto perem isključivo čistom vodom, otkad sam izbacila higijeu i ostale intimne šampone riješila sam se gljivica!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

danas mi se mala 4g žalila da ju boli guza...mislila sam od kakanja..na kraju kaže preće me tu-po spolnom organu...pogledam ono crveno ko ludo-namazala Benpaten masti...i šta sad da je vodim dat urin i krv..jer bila je u vrtiću..tamo sjede po podu...odmah je prvi dan dobiala kao koprivnjaču po kičmi i guzi koja se za 1sat pretvorila u male sitne prištiće...nos joj već 3 tjedna curi, uz naotečenu nosnicu, a i konstantno u zadnje vrijeme krvari iz nosa , ima petehije po uškama i trbuhu, i plave-sive kao modrice po nogama,samo se pojave, ali to nisu jer ju ne boli i nisu okruglog oblika (mislim bojim se da joj se trobociti ne zgrušavaju dobro, a o odlasku hematologu ne želim ni pomišljati)

može li to crvenilo na spolnom organu biti znak infekcije ili bakteriji-treba li doktoru.....to inače nikad nije imala ( je jednom nešto sirasto bijelo nakon antibiotika,ali to je bilo očekivano)
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 09.09.2011. at 04:37

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ivana ja bih je svakakao odvela, možda nije ništa a možda je baš nešto što će se vremenom samo pogoršati.
    a vezano za te modrice i petehije bih otišla iste sekunde, zašto i što čekaš?

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sad budete rekle da sam neodgovorna mama al ...
    Inače ju tušnem na brzaka svaki dan sa mako bebi šampona, tad operemo i pišu i guzu i to je to ... od kad je ostavila pelenu nikad se posebno nisam zagledavala u pišu ... jučer reko idem da vidim situaciju kad ono niš, niti ničeg bijelog nit je koža crvenkasta, ama baš niš sve 5 tak da i dalje nastavljam po starom.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kod nas nikakvo pranje sapunom po intimnim dijelovima. tusiranje koji puta tokom tjedna sa vodom, mijenjanje donjeg rublja svaki dan

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nemamo nekakvu "specijalnu"higijenu,prilikom tuširanja peremo gelom za tijelo kao i sve ostalo.Problem nastane ako slučajno preskočimo večernje tuširanje...tad se prilično zacrveni...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

eh da vrtic: tamo se ni nakon velike nuzde ne obrisu kako treba a kako je higijenski trakt izdvojen od njihove sobe nitko to ne kontrolira...
    pisa odmah crvena, pece nekoliko dana a onda dobro par dana pa ponovno u krug

ivanazg nadam se da je sve navedeno nesto bezazleno
    jesi provjerila kod lijecnika (nesto slicno ima prijateljicina djevojcica pa sam zainteresirana... ona je alergicna, na sto ne zna se: idiopatski)

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

tuširanje svaku večer
    uvijek se potrudim da dooooobro operem taj dio (naravno, bez sapuna)
    ALI to nije nikako dovoljno, u našem slučaju
    nakon tuširanja moram vaticom počistiti ostatke (kojih, nevjerojatno, uvijek ima - bijelo i smrdljivo )
    kad prespava kod mojih ili kod sveki, uvijek se vrati s crvenilom i pečenjem, jer mi mama i sveki ne vjeruju da pranje njoj nije dovoljno (valjda je svaka pipica drugačija, pojma nemam, u njenoj se sve skuplja )
    tako da ja ko papiga ponavljam svaki put kad kod nekog prespava: mooooolim vas, nakon tuširanja vaticom počistite taj dio, pleeeeeeaaaaaseeee
    kad me poslušaju super, kad ne onda se danima borimo s crvenilom i ojedinama

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Baš užas kako neki imaju problema ... ja nikad prije nisam niti razmišljala o tome

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Normalno tuširanje i kupanje, tom području ne posvećujemo posebnu pažnju otkako je izašla iz pelena i nemamo nikakvih problema.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •