Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Ilegalni vrtić - gdje prijaviti?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno Ilegalni vrtić - gdje prijaviti?

Pozdrav,

zanima me koje institucije su nadležne za prijavu ilegalnih vrtića. Slao sam prijavu u inspekcijski odjel ministarstva prosvjete, no oni su mi odgovorili da dotični vrtić nije registriran kao vrtić (iako se reklamira kao vrtić u novinama i na web stranici), te da stoga oni nisu nadležni. Kako sam u prijavi spomenuo i moguću utaju poreza proslijedili su prijavu poreznoj inspekciji.

Ono što je ovdje najzanimljivije je to da u slučaju čistog poslovanja, dakle ako svi računi budu zavedeni na račun udruge koja stoji iza "vrtića", država zapravo proglašava ilegalne vrtiće legalnima jer ne postoji nadležno tijelo koje bi ih zatvorilo ili natjeralo u proces registracije koji nije ni brz ni jednostavan, a kao što se vidi iz priloženog - niti potreban?!

Molim one koji su upućeniji u ovu problematiku da mi malo razjasne stvari jer ne vjerujem da se može tako lako ilegalno raditi uz blagoslov države.

Hvala

P.S. Kontaktirao sam i državni inspektorat, no oni su se također ogradili od ovog i uputili me natrag na ministarstvo prosvjete.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda je grad nadlezan, zovi njih
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=995

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stef,
    nadležnost odgovarajuće institucija proizlazi iz dozvole za rad sukladno danom prema nekom propisu.

Ono što ti savjetujem, pokušaj naći MBS tog vrtića (matični broj subjekta) + puni naziv, te na stranicama sudskog registra naći ćeš sve o tom subjektu.
    https://sudreg.pravosudje.hr/Sudreg/index.jsp

na istim stranicama naći ćeš podatke o vlasništvu i djelatnosti. STvar je u tome temeljem koje rupe u zakonu, oni mogu voditi brigu o djeci, ako za istu nisu registrirani. Odnosno pitanje za što su registrirani.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Oni su registrirani kao udruga. Ovo je izvadak iz registra udruga.

Pod djelatnost piše: okupljanje djece, mladeži i obitelji radi bavljenja kreativnim radom; razvoj i unapređenje društvenih sadržaja koji su od interesa za djecu te poticanje druženja i bolje suradnje među mladima; organiziranje savjetovanja, predavanja i drugih stručnih skupova o dječjem stvaralaštvu i kulturi za djecu; te ostale djelatnosti navedene u članku 7. Statuta. OKUPLJANJE MLADEŽI

Ali nisu registrirani kao vrtić ni ništa slično. To su mi odgovorili i iz ministarstva.

Smiju li se onda uopće reklamirati kao vrtić, primati djecu i raditi s njima 8 sati dnevno, te im kuhati u vlastitoj kuhinji?
    I tko bi bio nadležan to provjeriti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S obzirom da se radi o udruzi, njeno poslovanje određeno je Zakonom o udruzi - ovdje link na pročišćeni tekst http://www.zakon.hr/z/64/Zakon-o-udrugama

Kopiram odredbe o nadzoru i inspekcijskom nadzoru:

V. NADZOR
    Nadležnost za obavljanje nadzora
    Članak 26.
    (1) Članovi udruge nadziru rad udruge. Ako član udruge utvrdi nepravilnosti u provedbi statuta, ovlašten je na to upozoriti statutom određeno tijelo udruge, odnosno skupštinu ako statutom nije određeno nadležno tijelo. Ako se upozorenje ne razmotri na sjednici statutom određenog tijela udruge, odnosno skupštine u roku od 30 dana od dostavljenoga pisanog upozorenja i nepravilnosti ne otklone, član ima pravo podnijeti tužbu županijskom sudu nadležnom prema sjedištu udruge radi zaštite svojih prava propisanih statutom udruge.
    (2) Upravni nadzor nad provedbom ovoga Zakona i propisa donesenih na temelju ovoga Zakona provodi ministarstvo nadležno za poslove opće uprave.
    (3) Inspekcijski nadzor nad radom udruge, u smislu ovoga Zakona, obavlja ured državne uprave.
    Postupak provođenja inspekcijskog nadzora
    Članak 27.
    (1) Ako državni službenik ovlašten za provedbu inspekcijskog nadzora nad radom udruge utvrdi da je povrijeđen ovaj Zakon ovlašten je poduzeti sljedeće mjere:
    1. narediti otklanja nje utvrđenih nedostataka i nepravilnosti u određenom roku,
    2. podnijeti prijavu za pokretanje prekršajnog postupka.
    (2) O mjerama iz stavka 1. ovoga članka, državni službenik ureda državne uprave, dužan je odmah obavijestiti tijelo državne uprave u čiji djelokrug, s obzirom na ciljeve osnivanja, spada djelatnost udruge. Ako službenik tijela državne uprave, u čiji djelokrug s obzirom na ciljeve osnivanja spada djelatnost udruge, poduzme mjere iz djelokruga toga tijela, odnosno podnese prekršajnu prijavu, dužan je o tome odmah obavijestiti ured državne uprave.

VI. PRESTANAK POSTOJANJA UDRUGE
    Razlozi za prestanak postojanja udruge
    Članak 28.
    (1) Razlozi za prestanak postojanja udruge su:
    1. odluka nadležnog tijela udruge o prestanku postojanja udruge,
    2. prestanak djelovanja udruge,
    3. pravomoćna odluka suda kojom je zabranjeno djelovanje udruge,
    4. stečaj.
    (2) Smatra se da je udruga prestala djelovati ako se broj članova udruge smanji ispod broja određenog za osnivanje udruge ili ako je proteklo dvostruko više vremena od vremena predviđenog statutom za održavanje sjednice skupštine, a ona nije održana.
    (3) Činjenice iz stavka 1. točke 1. i 2. ovoga članka, na prijedlog nadležnog tijela udruge, članova udruge ili drugih zainteresiranih fizičkih i pravnih osoba ili na vlastiti poticaj, utvrđuje rješenjem ured državne uprave, u postupku po službenoj dužnosti.
    (4) Ured državne uprave donosi rješenje o prestanku udruge zbog razloga navedenih u stavku 1. točki 1. i 2. ovoga članka i dostavlja to rješe­nje nadležnom sudu, radi provedbe stečaja.
    (5) Na temelju pravomoćne presude suda kojom je zabranjeno djelovanje udruge i rješenja ureda državne uprave iz stavka 4. ovoga članka, nadležni sud otvorit će stečajni postupak po službenoj dužnosti, bez provedbe prethodnog postupka.

....................

i niže su odredbe o zabrani rada

VII. ZABRANA DJELOVANJA UDRUGE
    Razlozi za zabranu
    Članak 35.
    Djelovanje udruge zabranit će se:
    1. ako udruga svojim djelovanjem nasilno ugrožava demokratski ustavni poredak, te neovisnost, jedinstvenost i teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske,
    2. ako je usmjereno na druge aktivnosti koje su zabranjene Ustavom ili zakonom,
    3. ako udruga obavlja djelatnosti koje nisu u skladu s ciljevima utvrđenim statutom (članak 5. stavak 1.),
    4. ako je to potrebno radi zaštite sloboda i prava drugih osoba,
    5. ako je to potrebno radi zaštite zdravlja i javnog morala.
    Pokretanje postupka pred sudom
    Članak 36.
    (1) Svatko može podnijeti prijavu o postojanju razloga za zabranu djelovanja udruge županijskom državnom odvjetniku nadležnom prema sjedištu udruge.
    (2) Ako nadležni županijski državni odvjetnik na temelju podnesene prijave ili po službenoj dužnosti ocijeni da postoje razlozi iz članka 35. ovoga Zakona, podnijet će prijedlog za zabranu djelovanja udruge županijskom sudu nadležnom prema sjedištu udruge.
    (3) Postupak zabrane djelovanja udruge vodi se, ako to ovim Zakonom nije drukčije određeno, prema odredbama Zakona o parničnom postupku. Postupak za zabranu djelovanja je hitan.
    Postupak pred sudom prvog stupnja
    Članak 37.
    (1) Sud će bez odgode prijedlog za zabranu djelovanja iz članka 36. stavka 2. ovoga Zakona, dostaviti osobi koja je u vrijeme podnošenja prijedloga za zabranu djelovanja udruge bila ovlaštena zastupati udrugu, odnosno, ako se toj osobi dostava ne može izvršiti ili je ona spriječena uredno zastupati udrugu sud će postaviti privremenog zastupnika između odvjetnika na području toga suda.
    (2) Raspravu o prijedlogu za zabranu djelovanja udruge sud je dužan održati u roku od 15 dana od dana dostave prijedloga zastupniku udruge u skladu s odredbama stavka 1. ovoga članka. Vrijeme i mjesto održavanja ročišta sud je dužan objaviti putem dnevnog tiska najmanje tri dana prije održavanja ročišta.
    (3) Svaki član udruge ovlašten je umiješati se u postupak na strani udruge. Ako sudjelovanje u postupku prijavi više od dva člana udruge, ti su članovi dužni odrediti svog zajedničkog zastupnika u roku koji će im odrediti sud. Ako se u tome ne slože, predsjednik vijeća odredit će im zajedničkog zastupnika između odvjetnika na području toga suda, na njihov trošak.
    (4) Sud može održati raspravu te donijeti odluku i ako uredno pozvane osobe ne dođu na ročište, na što će se one u pozivu za raspravu izričito upozoriti.
    (5) Na temelju održane rasprave sud presudom izriče zabranu djelovanja ili odbija prijedlog.
    (6) Sud izriče i javno objavljuje presudu na raspravi.
    (7) U obrazlože nju presude o zabrani djelovanja udruge moraju se navesti razlozi zbog kojih je djelovanje udruge zabranjeno.
    (8) Presudom kojom zabranjuje djelovanje udruge sud mora odlučiti i o imovini udruge.
    (9) Presuda se mora izraditi u pisanom obliku i njezin ovjereni prijepis otpremiti strankama i nadležnom sudu radi provedbe stečaja u roku od tri dana od dana objave.
    (10) Izreka pravomoćne presude o zabrani djelovanja udruge objavit će se u »Narodnim novinama«.
    (11) Troškovi postupka predujmljuju se iz sredstava proračuna suda i naplatit će se po službenoj dužnosti u stečajnom postupku iz imovine udruge ako bude zabranjen njen rad.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ovdje (http://www.uzuvrh.hr/stranica.aspx?pageID=51 ) je opisano sve u vezi nadzora udruga.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Zahvaljujem na opširnim odgovorima.

LP

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Pročitao sam zakone o udrugama, ali nešto tu nije u redu. Problem nije u tome što udruga vrši djelatnost koja joj nije u statutu*, problem je u tome što netko radi nelojalnu konkurenciju uredno prijavljenim zagrebačkim waldorfskim vrtićima koji su itekako puno morali investirati da dobiju dozvole od nadležnih ministarstava i održavaju taj standard. Ako stvarno inspekcija nijednog ministarstva, a ni državni inspektorat nisu nadležni za zatvaranje takvih ilegalnih "vrtića" (i kažnjavanje vlasnika) što onda sprečava bilo koga da otvori vrtić bez papira? Gdje je taj mehanizam?

*nisam siguran čak ni može li se ova udruga kazniti ili zabraniti prema zakonu o udrugama jer oni obavljaju djelatnost koja im piše u statutu, ironično - to su djelatnosti vrtića... Je li to ta rupa u zakonu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može se tumačiti kao "rupa" ... no, rupa postoji uvijek dok je netko ne zakrpa.

s druge strane, možda rupe niti nema, već samo drugačije korištenje nekog prava (djelatnosti).

Naime, u okupljanju djece i mladeži... tu može biti "svašta". Upitno je vremensko trajanje tog "okupljanja", obvezni nadzor nad djecom, odgovornost za ozljede, itd...
    i na kraju, što vam piše u vašem "vrtićkom" ugovoru?

uvijek se negdje "potkrade" greška....ili će ona biti u ugovoru, ili u provedbi istog....

npr. što je sa hranom? od kud hrana? što je sa dozvolama za pripremu, dobavu iste? što je sa medicninskim radnicima?

kako su usklađeni sa ostalim zakonskim regulativima?

i na kraju, zašto ste VI nezadovoljni?
    Nezadovljni uslugom? Cijenom? Pristupom? Naime, možda je i sam razlog vašeg nezaodovljstva jedan od stvari koje ova udruga ne smije / mora pokrivati...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne razumijem kako im se to uopće financijski isplati kad ih grad ne sufinancira kao vrtić

stef, imaš pp

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ok, nemaš pp, jer ti ga ne mogu poslati

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

za utaju, prijava Općinskom drž.ovjetništvu neposredno(bolje) ili preko policije pa ona podnosi kaznenu prijavu

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pretpostavljam da se radi o bivšem poppins,sada šumska vila?mislim da je caka da udruge/igaonice ne bi smjele djecu u prostorijama imati duže od 3-4 sata,tako nešto,u suprotnom sve mora biti isto kao i za vrtić.onaj pravilnik o predškolskom odgoju...fascinirana sam kako kod nas nitko ne kontrolira ništa za djecu dok ne digneš hajku.počevši od nestručnog osoblja na raznim tečajevima do udruga-vrtića.

nije direktno vezano ali http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...2/0836006.html

http://www.labin.com/web/vijest.asp?id=2036

http://www.legalis.hr/modules/newbb/...28444&forum=22

ja bi ih prijavila svima i ministarstvu i agenciji za predškolski odgoj i uredu za udruge (ako kuhaju moraju imati sanitarnu dozvolu) itd.itd.

okupljanje mladih i sl kaj im piše u statutu nije isto što i predškolski odgoj i čuvanje djece.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Da, da, radi se upravo o tom "vrtiću" - Šumska vila, Majcenov put 24c, Gračani, Zagreb.

Iznenadilo me ignoriranje svih institucija kojima sam slao prijave tj. prebacivanje loptice jednih na druge, dok vlasnica vrtića osim što je dužna novac na sve strane, od roditelja do većine ljudi koje su radili za nju, a da im nikad nije plaćeno, krši valjda svaki zakon koji može. Od rada na crno, otvaranja vrtića bez ikakvih dozvola nadležnih ministarstava, posluživanja hrane pripremljene u tko zna kakvim uvjetima od tko zna kakvih osoba (i tko zna kojeg porijekla), do potpuno neadekvatnih sanitarnih uvjeta i još mnogih opasnosti kojima su djeca izložena upravo zbog nepostojanja bilo kakve kontrole. O neplaćanju poreza ne moram ni govoriti. Ne znam kako se uopće roditelji koji znaju o čemu se radi usuđuju povjeriti svoju djecu osobi takvog morala?

Uglavnom, baš sam krenuo slati prijavu sanitarnoj inspekciji kad sam vidio da je opet ugašena web stranica, pa me zanima je li vrtić konačno zatvoren ili se Vernesa opet igra mačke i miša s inspekcijom kao što je to već više puta dosad radila skidajući putokaze i mijenjajući ime vrtića?

Pozdrav!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mislim da još uvijek radi - vidjeh neki dan skupinu dječice i tetu na rubu šume (kod Majcenovog p) kako se igraju....
    kako u blizini nema dr vrtića ili igraonica najvjerojatnije su iz Šumske vile

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj stef prvotno napisa Vidi poruku
    Da, da, radi se upravo o tom "vrtiću" - Šumska vila, Majcenov put 24c, Gračani, Zagreb.

Iznenadilo me ignoriranje svih institucija kojima sam slao prijave tj. prebacivanje loptice jednih na druge, dok vlasnica vrtića osim što je dužna novac na sve strane, od roditelja do većine ljudi koje su radili za nju, a da im nikad nije plaćeno, krši valjda svaki zakon koji može. Od rada na crno, otvaranja vrtića bez ikakvih dozvola nadležnih ministarstava, posluživanja hrane pripremljene u tko zna kakvim uvjetima od tko zna kakvih osoba (i tko zna kojeg porijekla), do potpuno neadekvatnih sanitarnih uvjeta i još mnogih opasnosti kojima su djeca izložena upravo zbog nepostojanja bilo kakve kontrole. O neplaćanju poreza ne moram ni govoriti. Ne znam kako se uopće roditelji koji znaju o čemu se radi usuđuju povjeriti svoju djecu osobi takvog morala?

Uglavnom, baš sam krenuo slati prijavu sanitarnoj inspekciji kad sam vidio da je opet ugašena web stranica, pa me zanima je li vrtić konačno zatvoren ili se Vernesa opet igra mačke i miša s inspekcijom kao što je to već više puta dosad radila skidajući putokaze i mijenjajući ime vrtića?

Pozdrav!
    ma meni nisu jasno roditelji te djece, pa šta oni misle iskreno šta se tamo dešava i zašto ako se mijenjaju imena, skidaju oznake i sl. ili im to sve nije jednostavno bitno, svašta.

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Potpuno se slažem s vašim komentarima o nepravilnostima i utajama prema državi,ali ljudi dragi.Ja sam morala zatvoriti obrt jer čekam i odlučila sam se na treće dijete,jer od davanja državi nisam mogla zaposliti djelatnicu,a kamoli biti mirna na porodiljnom da će u obrtu sve biti 5.Da ne pričam da kao obrtnik koji zatvara obrt iz gosp.razloga nemam nikakvog prava na naknadu s burze. Da, vjerovatno ču nekoga zamoliti da me prijavi,da ne padnem na 1660 kn.
    Što se tiče ilegalnog vrtića,nisam za njega nikako ipak je riječ o djeci,pa sanitarni uvjeti idr...,ali da će ljudi varati državu,nažalost prisiljeni su,ne iz pohlepe nego iz nastale situacije!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Nitenaja prvotno napisa Vidi poruku
    Potpuno se slažem s vašim komentarima o nepravilnostima i utajama prema državi,ali ljudi dragi.Ja sam morala zatvoriti obrt jer čekam i odlučila sam se na treće dijete,jer od davanja državi nisam mogla zaposliti djelatnicu,a kamoli biti mirna na porodiljnom da će u obrtu sve biti 5.Da ne pričam da kao obrtnik koji zatvara obrt iz gosp.razloga nemam nikakvog prava na naknadu s burze. Da, vjerovatno ču nekoga zamoliti da me prijavi,da ne padnem na 1660 kn.
    Što se tiče ilegalnog vrtića,nisam za njega nikako ipak je riječ o djeci,pa sanitarni uvjeti idr...,ali da će ljudi varati državu,nažalost prisiljeni su,ne iz pohlepe nego iz nastale situacije!
    bez uvrede(i ja sam privatnik i znam što je to) no kakve to veze ima sa ovom konkretnom pričom?
    ne znam koliko ste pratili teme(bilo ih je više) na temu ovog konkretnog vrtića i priča je išla tako daleko da se roditelje varalo na svakakve načine i svega je tu bilo i jednostavno je nedopustivo da netko tko želi pružati uslugu ovog tipa i imati na brizi i odgoju djecu, radi na ovaj način. ako se ne može financijska računica zatvoriti da bi to bio vrtić koji zadovoljava sve kriterije propisane zakonom onda ne treba se, niti smije, predstavljati kao vrtić-neka bude igraonica ili što već i doviđenja.
    radi se o djeci, našoj djeci i opravdanje rada vrtića "na crno"se ne smije tolerirati i opravdavati.,

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

zarrin u pravu si.Moj post nema nikakvoga opravdanja za tu ustanovu koja se naziva vrtićem,ja sam spomenula drugu temu,koja zaista nema veze sa ovim tzv.vrtićem.Malo ljuta od cjele situacije,od ove LIJEPE NAŠE...
    Da,zaista za neke male firmice treba ohoho inspekcija itd.,no u ovom slučaju gdhje ljudi prijavljuju dotičnu ustanovu,nitko ništa!

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Pozdrav svima,

moram pohvaliti državni inspektorat koji je u vrlo kratkom roku reagirao i zatvorio Vernesin vrtić. Ako naletite na slične prevarante koji ugrožavaju dječje zdravlje i sigurnost znate gdje ih možete prijaviti. Također javite ako vidite da Vernesa nastavlja raditi i nakon zabrane.

Izvadak iz izvještaja inspektorata:

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba nije izdao rješenje iz čl. 11. Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi (Narodne novine, broj: 10/07. i 107/07.) Dječjem vrtiću Šumska vila ni Udruzi.
    Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa nije dalo suglasnost na kraće programe predškolskog odgoja koje je realizirala Udruga.
    Ministarstvo financija - Porezna uprava, Područni ured Zagreb, Ispostava Zagreb - Trešnjevka, Pododsjek za PDV, kontrolu i analizu poreznih obveznika, obavilo je nadzor i poduzelo mjere u sklopu svojih ovlasti.
    Rješenjem od 24. svibnja 2011. naredio sam Udruzi da prestane realizirati kraće programe s djecom predškolske dobi za koje nema suglasnost i u prostoru za koji nema rješenje o ispunjavanju uvjeta.
    Udruga je dostavila odluku 30. svibnja 2011. godine po kojoj je prestala djelovati.

Hvala na pomoći.
    Pozdrav!

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Koliko vidim web ovog vrtica jos postoji. Ima li tko informaciju je li zatvoren ili legaliziran ili sto?
    I ako je legalizuran, kakvi su uvijeti?

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Prije par dana je izasao pohvalan clanak o njima na T portalu, a sad vidim da ih nema na popisu privatnih vrtica.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

"Vrtić" je državni inspektorat zatvorio i izbrisao lažnu udrugu koja je to kao vodila. No to nije spriječilo osobu koja je upletena u ovu prijevaru da dan kasnije normalno nastavi raditi kao da ništa nije ni bilo. Šteta ljudi koji godinama čekaju na svakojake dozvole i plaćaju svakakve naknade da bi uredno i pošteno otvorili privatne vrtiće, nakon čega su podložni provjerama i inspekcijama kad eto, netko može na crno raditi i još se reklamirati bez ikakvog straha.

Kako nema više državnog inspektorata ne znam gdje bi se sad trebalo prijaviti ovako nešto.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

trebalo bi to Liniću prijaviti, ja mislim kad bi joj on naplatio da više ne bi tako brzo otvorila

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja moram iskreno priznati da mi je drago kad procitam da ljudi tako reagiraju na doneseno rjesenje

pun mi je kufer ove **** drzave i njenih ***** propisa, i toga da ljudi ne mogu normalno zivjeti ni pod kojim uvjetima osim ako su krupni lopovi, cast iznimkama

tako da me gradanski neposluh ustvari poceo odusevljavati

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ima na Gračanskoj cesti veliki plakat/reklama za otvaranje vrtića, mislim da se baš radi o tom vrtiću. danas kad idem doma ću poslikat ak se sjetim.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

tako da me gradanski neposluh ustvari poceo odusevljavati [/QUOTE]

Varanje sugrađana i neplaćanje vlastitim zaposlenicima nije građanski neposluh.
    Kao ni varanje države zbog osobnog interesa.

Ali ok, nije tema osoba koja to radi, o njoj je već rečeno i više nego dovoljno. Ono što je interesantno je kako državne institucije ne reagiraju - kod prve prijave su se loptali sa mnom i slali me od jednih do drugih, a na novu prijavu još nisu ni odgovorili da su ju zaprimili. Osim toga je znakovito da unatoč zatvaranju "vrtića" od strane državnog inspektorata "vrtić" nastavlja dalje raditi bez ikakvih novih sankcija. Dapače, ima hrabrosti nastaviti reklamirati se u medijima (ako se sjećate i o Poppinsu, kako se prije zvao, je izašao veliki članak u Jutarnjem listu). Zanimljivo.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    ima na Gračanskoj cesti veliki plakat/reklama za otvaranje vrtića, mislim da se baš radi o tom vrtiću. danas kad idem doma ću poslikat ak se sjetim.
    ovdje se ipak radi o drugom vrtiću, Mačak u čizmama u Kvintičkoj.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

"Vrtić" je državni inspektorat zatvorio i izbrisao lažnu udrugu koja je to kao vodila. No to nije spriječilo osobu koja je upletena u ovu prijevaru da dan kasnije normalno nastavi raditi kao da ništa nije ni bilo. Šteta ljudi koji godinama čekaju na svakojake dozvole i plaćaju svakakve naknade da bi uredno i pošteno otvorili privatne vrtiće, nakon čega su podložni provjerama i inspekcijama kad eto, netko može na crno raditi i još se reklamirati bez ikakvog straha.

Kako nema više državnog inspektorata ne znam gdje bi se sad trebalo prijaviti ovako nešto.
    Državni inspektorat je samo transformiran, inspektori su sada po ministarstvima. Ne znam pod koje ministarstvo spadaju vrtići, ali tamo treba zvati (MZOS?).

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

tako da me gradanski neposluh ustvari poceo odusevljavati
    Varanje sugrađana i neplaćanje vlastitim zaposlenicima nije građanski neposluh.
    Kao ni varanje države zbog osobnog interesa.

Ali ok, nije tema osoba koja to radi, o njoj je već rečeno i više nego dovoljno. Ono što je interesantno je kako državne institucije ne reagiraju - kod prve prijave su se loptali sa mnom i slali me od jednih do drugih, a na novu prijavu još nisu ni odgovorili da su ju zaprimili. Osim toga je znakovito da unatoč zatvaranju "vrtića" od strane državnog inspektorata "vrtić" nastavlja dalje raditi bez ikakvih novih sankcija. Dapače, ima hrabrosti nastaviti reklamirati se u medijima (ako se sjećate i o Poppinsu, kako se prije zvao, je izašao veliki članak u Jutarnjem listu). Zanimljivo.[/QUOTE]

Oprosti, ali koji je tvoj interes da to toliko ganjas? Nekako si previse zagrijan za cijelu pricu za jednog zabrinutog roditelja.
    Oprosti na skepticizmu, ali na ovom forumu ne postoji apsolutno niti jedan privatni vrtic koji nije popljuvan.

A sto se tice legalnosti, po meni je problem u zakonu o udrugama. Danas mozes otvoriti udrugu za sve, pa tako znam ljude koji tako drze kafice, a odnedavno i na frizuru idem u jednu "udrugu". Pravno nema posljedica jer se kao radi o zatvorenoj usluzi za clanove.

rafael avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    ovdje se ipak radi o drugom vrtiću, Mačak u čizmama u Kvintičkoj.

c/p sa fininfo:

Dječji vrtić MAČAK U ČIZMAMA Kvintička 82-84, Zagreb
    Udruga DIJETE I MORE, osnivač ustanove

dakle neka udruga je vlasnik vrtica

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

nažalost još uvijek radi... trebalo bi stati na kraj ovakvim neodgovornim ljudima jer ipak su nasa djeca u pitanju! gdje su državne ustanove u ovome slučaju?!?!?

Pozdrav!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •