Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Roditelj trenutno na burz (ili studenti) i pravo na vrtić

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Roditelj trenutno na burz (ili studenti) i pravo na vrtić

Nisam znala jel bi postavila pitanje na podforumu o vrtićima ili na pravnom...ako ima ovakva tema slobodno je brišite.

Nedavno mi se zatvorila firma, i trenutno sam na burzi aktivno tražim posao, ali i izvanredno studiram.
    U vrtiću su neki dan ponovno tražili roditelje sve njihove podatke.
    Mene je strah da moje djete ne izgubi prava na vrtić jer sam trenutno bez posla.
    Mogu li oni to učiniti, ispisati djete roditelja na burzi i ako mogu, kako da ja djete ponovno upišem ako možda u roku par dana ili mjesec dana nađem posao. Kako je to zakonom regulirano, je li netko možda zna?

Isto tako me zanima da li djeca roditelja koji su redovni ili izvanredni studenti imaju pravo na vrtić?
    Puno hvala na odgovorima?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stvar je u tome da se pokušavaju propisati kriteriji prvenstva kod upisa u jaslice i vrtiće. Mislim da trenutno aktivnosti idu tim smjerom.

Ne vjerujem da će tvoje dijete ispisati iz vrtića, jednostavno prikupljaju podatke. Pogledaj ugovor koji si zaključila sa vrtićem da li tamo ima slična klauzula koja bi prouzročila ispis tvojeg djeteta iz vrtića (osim neplaćanja).

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma jasno je meni zašto to oni rade i ja se s tim slažem, ali zanima me ima li u zakonu neki paragraf o trenutno nezaposlenim roditeljima i boravkom u vrtiću...po ovom što si napisala vjerovatno nema...ili...?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema zakona.

To je stvar vrtića, naseljenosti i grada.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Super, onda moju ispisuju odmah...nije mi jasno kako nema zakona, jer ako ga nema oni moje djete mogu i ne mogu izbacit a ja se mogu ili ne mogu žaliti?
    Nije mi jasno kako neka pravila ne postoje ili barem nekakvi svjeti i prijedlozi kako u takvoj situaciji postupit jer ima zakona npr. ako je jedan roditelj zaposlen, drugi ne, ako je mama na porodiljnom, ako ima više djece itd. a nema riječi o studentima koji isto ne mogu biti s svojom djecom ili o trenutno ne zaposlenima itd.; onda OK ja mogu napisat da sam zaposlena u staroj firmi to je i tako neki mali info papir...hvala

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se sjećam da su nam na prvom roditeljskom rekli da su naša djeca upisana od tada pa do škole, osim ako ih mi sami ne ispišemo ili ako ne plaćamo na vrijeme.

nema revizije uvjeta svake godine

koliko se ja sjećam iz ugovora, to se spominje i u ugovoru (ali nemam ga sad kod sebe pa ne mogu provjeriti)

djeca zaposlenih roditelja imaju prednost kod upisa

meni se čini da bi ovo traženje podataka moglo imati veze sa bandićevom najavom ukidanja subvencija za prijevoz/vrtiće/produženi boravak, ovisno o imovinskom cenzusu?
    moram reći da me strah...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moram reći da sad stvarno nisam sigurna kako će se odvijati revizija tih prava, da li će je biti, i kako će to utjecati na ugovorni odnos sa vrtićem.

u svakom slučaju, moram reći da se slažem sa mirjanom, vjerujem da sve ovo ima veze sa prijedlogm izmjene gradskog proračuna.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

joj cure moje strah me je i neznam što da napišem...ako slažem i napišem da radim oderat će nas s cijenom vrtića, a ko napišem da sam trenutno 1 mjesec na burzi mogu mi djete ispisati i što onda, što....mislim ako nađem posao tko će mi ponovno upisati djete, hoće li ići u istu grupu...kako će se ponovno prilagodit...nije djete stvar da se s njima igraju...s druge strane i majke koje su domačice i imaju više djece imaju pravo djecu upisati u vrtić,( ako plačaju, a to im je jedino i bitno, jeli tako) mislim pa djeca imaju pravo na socijalizaciju...to bi značilo ako su im majke doma da se ne moraju ni školovat, nego imati obrazovanje kod kuće!!!!

Mi palćamo 600kn jer su uveli intergrirani program u vrtiće...ma ja sam se istresla na Bandića preko face poruke, glupača...sad kada mi djete ispiše iz vrtića kad vidi da sam na burzi...nisam se jednostavno mogla suzdržati kad sam jučer saznala za ovu "pljačku"

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ista smo situacija i ja sam na burzi ali nas ne traže nikakve podatke nego stoji ono do škole.
    Isto imam engleski poludnevni program i super nam je ali strepimo od cijene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •