Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Pak choi - spravljate li ga i kako

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    @n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,984

    Početno Pak choi - spravljate li ga i kako

    Nisam ga nikad koristila u svojoj kuhinji, a voljela bih pokušati, pa me zanima koristite li ga i kako.

  2. #2
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    u woku. brzinsko spremanje s ostalim povrcem i (ne svaki put) mesom... jedino sto ne koristim bas soya-sos...

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG,R. Pešćenica
    Postovi
    2,190

    Početno

    Na salatu, s malo češnjaka i na lešo s krumpirom.

  4. #4

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Pak choi
    Sto je to?

  5. #5
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Na salatu, s malo češnjaka i na lešo s krumpirom.
    Isto ovako. Mada na salatu pripremim i kao običan kupus-začinim s octom, uljem i soli, bez češnjaka.

  6. #6
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,982

    Početno

    Sirov - na salatu (dodam malo kosanog češnjaka, po želji sušeni ili svježi vlasac, ako ima crvene mesnate paprike, narežem na kockice, ako nema - može se i mrkva naribati). DOdam sol, ulje maslinovo i ocat (vinski ili balsamico) i to je to...

    U woku - sa svim ostalim povrćem, uz obvezan soya sos (najčešće tamari)

    Za složence - samo obarim, pa radim "musaku" od riže - red kuhane riže, red ribanog sira bilo kakvog, red kineskog kupusa (ili kelja ili nekog drugog povrća, ali kineski je najbolji). Zalijem mješavinom razmućenog jaja i vrhnja + malo soli i zapečem (može se posipati ribanim sirom). U ovo mm dolijeva soya sos, a mi ostali guštamo i bez toga.

  7. #7
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Što je to?

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG,R. Pešćenica
    Postovi
    2,190

    Početno

    kineski kupus

  9. #9
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    koliko sam pohvatala (u ovdasnjim ducanima), ima vise vrsta tih choija... nema sanse da popamtim sva imena, slicni su i - u onima koje sam do sad isprobala - nisam uocila neku drasticnu razliku...

    slatkasto, mekano, uglavnom - dobro...

    http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_cabbage

  10. #10
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    Ja ga najviše radim na salatu.

  11. #11
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Za prisiljeno zelje, mljac. Idem po tanjur.
    Ili za krpice sa zeljem. Kud obicni kupus, tu i pak choi.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •