Nisam ga nikad koristila u svojoj kuhinji, a voljela bih pokušati, pa me zanima koristite li ga i kako.
Nisam ga nikad koristila u svojoj kuhinji, a voljela bih pokušati, pa me zanima koristite li ga i kako.
u woku. brzinsko spremanje s ostalim povrcem i (ne svaki put) mesom... jedino sto ne koristim bas soya-sos...
Na salatu, s malo češnjaka i na lešo s krumpirom.
Sto je to?Pak choi
kineski kupus
koliko sam pohvatala (u ovdasnjim ducanima), ima vise vrsta tih choija... nema sanse da popamtim sva imena, slicni su i - u onima koje sam do sad isprobala - nisam uocila neku drasticnu razliku...
slatkasto, mekano, uglavnom - dobro...
http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_cabbage
Sirov - na salatu (dodam malo kosanog češnjaka, po želji sušeni ili svježi vlasac, ako ima crvene mesnate paprike, narežem na kockice, ako nema - može se i mrkva naribati). DOdam sol, ulje maslinovo i ocat (vinski ili balsamico) i to je to...
U woku - sa svim ostalim povrćem, uz obvezan soya sos (najčešće tamari)
Za složence - samo obarim, pa radim "musaku" od riže - red kuhane riže, red ribanog sira bilo kakvog, red kineskog kupusa (ili kelja ili nekog drugog povrća, ali kineski je najbolji). Zalijem mješavinom razmućenog jaja i vrhnja + malo soli i zapečem (može se posipati ribanim sirom). U ovo mm dolijeva soya sos, a mi ostali guštamo i bez toga.
Za prisiljeno zelje, mljac. Idem po tanjur.
Ili za krpice sa zeljem. Kud obicni kupus, tu i pak choi.![]()