Stranica 10 od 24 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 1158

Tema: Zagreb/Bandić/smanjivanja subvencija - IDEMO U PROSVJED!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma prvenstveno nikakve logike nema da to pokušaju ugurati u početak kalendarske godine dok se sve ozbiljnije promjene vezane uz prosvjetu i školstvo primjenjuju početkom školske godine. kakva god promjena bila, ne bi se smjela primijeniti prije 9.mj. iduće godine.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Možda bi bilo zgodno napraviti anketu na forumu koliko se kome povećava ili smanjuje trošak vrtića? Čisto da na uzorku vidimo kako stvar ide u praksi jer je ovako po pojedinačnim postovima teško vidjeti.
    A i takvi podaci mogu biti korisni. Eto predlažem, pa ako se admini slažu možda netko vičan slaganju anketa može nešto složiti?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bilo tko može otvoriti anketu

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj sistem funkcionira u Austriji već duže vrijeme. Ovdje ako nemate nikakvih prihoda plaćate jaslice mjesečno minimalno 87 EUR + 21 EUR za užinu. Cijena je maksimalnih 320 EUR + 21 EUR. Tih 108 EUR je poprilično puno kad netko ima 650 EUR plaću (to je plaća za 24 h/tjedno).
    omjer minimalnog i maksimalnog je znači 1:3 u Austriji,
    znači po tom sistemu bi u zg-u trebalo biti max 600kn (prijedlog max je 2000kn, omjer 1:10)

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam još u šoku

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma prošao me šok...jedino eto nisam planirala da djetetu od 4,5 godine godišnje za vrtić izdvojim koliko košta školarina privatnog faxa.
    Nekako sam mislila štedjeti do njene 18 pa joj to priuštiti tada (iako će za 14-15 godina i današnji državni fax toliko koštati).

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ovako, meni vrtić dakle poskupljuje na 800 kn + engleski 200, samo za starijeg a malena neće ići u vrtić jer si to ne možemo priuštiti nego ja jednostavno neću tražiti zaposlenje i biti ću doma s njom, bilo bi i mali s nama ali kada sam mu spomenula da ne bi išo u vrtić počeo je plakati jer ga obožava tako da smisliti ćemo nešto.....
    Majce jel se mogu nabaviti prije da mu obućem u vrtić jer izgleda da u našem selskom vrtiću su sve mamice i tatice privatnici na minimalcu i izgleda da će većina njih voditi djecu besplatno ,a mi u državnim firmama fuj bljak smrdimo ,em su nam uzeli božićnice i plačali smo najveći harač em sad ovo....... fuj fuj gade mi se

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    omjer minimalnog i maksimalnog je znači 1:3 u Austriji,
    znači po tom sistemu bi u zg-u trebalo biti max 600kn (prijedlog max je 2000kn, omjer 1:10)
    Ili min. 650kn, max 2000kn.
    Hocu reci da nije austrijski model sveto pismo da bi se grad Zagreb trebao povoditi njime. Ipak nacelno se slazem - treba ukazivati na nelogicnosti koje donosi ovaj model i cinjenici da nije socijalno pravedan ni u kategorizaciji niti nacinu uvodjenja.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hoće biti u srijedu prosvejda mi ne možemo sutra a jako bi se rado pridružili i mislima smo s vama,eto ima majca di ili da skinemo sami sliku i damo negdje na print???

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sanja m ja ću ti reći samo jedno... neda mi se sve čitati al ja na svoje treće dijete trošim 1600kn mjesečno... dakle ja kupujem sve puta 3, ti kupuješ puta 2...
    Uopće mi je glupo razgovarati na taj način, jer nisam imala djecu radi olakšica i ne znam čega sve ne, ali takva karakterizacija....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovdje se iz postova moze jasno primjetiti tko kojoj kategoriji pripada. Jasno da nije isto imati 3 ili 2 djece. Jednako tako nije isto imati 1 ili 2 djece. Pogledaj komentar Nena-Jabuka (koja ima 3 djece) na "Jaslice, vrtić,.. ->Nove cijene gradskih vrtića" koja također spominje cinjenicu da nema prihodovnog cenzusa za roditelje s 3-e malodobne djece.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Večernji list hitno traži 2 obitelji da popričaju o povećanji cijena vrtića i produženog boravka:

jedna obitelj s dvoje vrtićke djece

jedna obitelj s dvoje školske djece

javite mi se pliz na PP
    pa zar nitko?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam u zupaniji zagrebackoj i ne spadam pod ovo
    inace bi isla

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ako može anonimno,ja trenutno nisam zaposlena i time nemam pravo uopće na vrtić po nekima iako aktivno tražim posao.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vrtić u ZG je 600kn 200 kn plaćam intergrirani program koji je grad tražio da se uvede u vrtiće...ajde ne platite pa da vam djete stoji po strani izolirano...a tko onda ima novaca za platiti još neku sportsku, glazbenu itd. aktivnost...u ovoj Državi je 1% bogataša, i vjerujem da oni ulažu u svoju djecu, plačajući im privatne vrtiće, škole i fakultete...znači derat će se 99% sirotinje...

Sramota ljuta sam ko pas...trenutno sam bez posla nedavno mi se zatvorila firma i tražim posao...živimo od jedne plaće koja ide cijela na kredit, a minus na kartici koji je već u crvenom plaća račune, vrtić, hranu, odjeću...da ne govorim da nije bilo bolje ni dok sam radila jer sam imala 2000 kn plaću ali zbog PROSJEKA nema pravo ni sad ni onda na dječiji itd.....

Tko može živjeti od plaće 1700 kn ako ne dobiva neku socijalnu pomoć, o čemu oni.....fino to je njihova socijalna politika...sad kad dođu na Državnu vlast provest će je u još većoj mjeri...ne piše nam se dobro ni s jednom vlasti

Ljuta sam ko pas...ponašaju se kao da ne živiš od tih 4500 kn, već ih stavljaš na stranu....

Lako je gospodi iz gradske skupštine s njihovim plaćama donositi ovakve odluke....REFERENDUM se traži......ovo je SRAMOTA

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    gdje se može kupiti fućkaljke? Tražila sam ih sad u DM-u pa nemaju uopće onaj party progra.
    ja cu sutra probat u ofertissimi - imam u kvartu... ako ne - nosim vuvuzelu i poklopce

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uzmite kasice prasice
    ak imate limene bice to dobar zvuk

ili bilo kakvu drugu limenku
    unutra ubacite nesto sice i udri
    Posljednje uređivanje od Mukica : 19.11.2010. at 17:11

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Dragi roditelji,
    vrlo mi je žao što vam se pripremaju "paklene" cijene. Mi roditelji iz općine Viškovo, koja se nalazi udaljeno od Rijeka cca 15-tak km, plaćamo od rujna 2010.g. takve "paklene " cijene. Ja osobno plaćam za moje dijete mjesečni iznos od 2.000,00 kn. Kod nas je nakon prve odluke donesena i douna iste, naravno sve na prijedlog načelnika općine, koje je jednoglasno bez premišljanja usvojilo općinsko vijeće. nitko nam ne ćeli pomoći. Obraćali smo sse svima koji bi trebali štititi prava djece mežutim od tih institucija ni traga ni glasa. Mi i dalje ne odustajemo. Mogu napomenuti da je vaš cenzus još i blaži u odnosu nas.Puno djece je ispisano iz vrtića, roditelji su mroali dati otkaze jer im nema tko čuvati djecu i dr. Ali koga briga. Mi roditelji sa Viškova stojimo Udrugi Roda kao i Vama roditeljima na raspolaganju, ako ništa drugo pružit ćemo vam puno podršku i savjete , sobzirom na naša iskustva u vezi cijene vrtića .

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jeste pripremile tansparente?
    mobilizirali frendove/susjede/rodbinu?

dolazite sutra?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    da Ivarica.potpora za novorodenu dijecu se smanjuje sa 3600 na 1000 kn za prvo dijete, i tako za drugo (2000 kn)s time da sada treba prijava jednog roditelja u Zagrebu 10 godina a ne 5.

Ovo je po meni jedan veci rez.Uopce neznam sto bih rekla.Za vrtice se vec dugo šuška da će se ovako napraviti.Realno cijena je bila zbilja mala-ali neznam koliko je to sada pravedno.
    Nismo dobili za prvo dijete jer nismo imali 5 godina u Zagrebu.
    Sad imamo 5 godina u ZG, ali opet mijenjaju.
    Sad bih zbog 2000 trebao čekati 5 godina

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pitanje u vezi iznosa za drugo novorođeno dijete:
    Da li je netko shvatio da li će se ovi rezovi odnositi na djecu koja su rođena od datuma od kojeg se donese ta odluka (a sve mi se čini da će se sigurno donijeti) ili nama koji smo prošle tj. početkom ove g. dobili prvu ratu za drugo dijete(rođeno krajem 2009.) slijedeće dvije rate koje su trebale ići 2010. i 2011. također neće biti isplaćene?

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I da, vidimo se sutra. Nisam dugo skupila ovoliko žuči, mora to negdje izaći, a bolje na svježem zraku među istomišljenicima nego da grizem sebe i ukućane.
    Moj je stav da i ako su nužna određena poskupljenja ok, ali ne može se sad većini građana koji imaju malo više nego samo za osnove preko noći dići rata s 400 na 800 kn. Da je netko rekao da će vrtić zbog općih povećanja troškova unazad nekoliko g. poskupiti na 530 kn rekla bih , pa to je više od 30 %, ali taj iznos ne bi moju obitelj rastegnuo do krajnjih granica. Ovo što su pametnjekovići smislili gore je od harača.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni se dijete koje je trebalo biti na čuvanju razboljelo
    Žao mi je što neću doći.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Isto pitanje i ista situacija je čekam i čekam , dijete je rođeno krajem rujne 2009 i još ništa od ruge rate

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    gdje se može kupiti fućkaljke? Tražila sam ih sad u DM-u pa nemaju uopće onaj party progra.

možda u Mulleru, znam da onaj u CC1 ih ima

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja cu sada mozda pokrenuti lavinu ponovno ali bas bih voljela da se jave mame koje NISU u Zagrebu i kazu koliko oni placaju jaslice/vrtic.

Nisam za ovakav nacin kategoriziranja ljudi-iako meni financijski odgovara.ja cu placati manje.Daj Boze da cim prije udem u kategoriju koja mora placati vise!Dolazim na prosvjed jer protestiram protiv toga što se rade razlike izmedu ljudi.I što nam zakidaju djecu.

ALI-godinama se zna da se u Zagrebu vrtic plaća premalo.Stavimo na stranu najveci prirez.Mislim da se glupo stalno i u svemu vaditi na najveci prirez.U konacnici -bilo gdje u svijetu je najskuplje živjeti u velegradu.Velegrad ipak nudi puuuno vise nego manji grad.To sve kosta.
    Najpostenije bi bilo da svi PLACAMO ISTU CIJENU.ali to bi ponovno pokrenulo razne rasprave.Ali bas sam zato napisala onu prvu recenicu.Ako sam dobro pohvatala -vecina vrtica u Hrvatskoj kosta daleko vise od zagrebackih.Pita li se tko kako ti roditelji placaju?
    Ova prepucavanja koja citam po forumu(ima) su gnjusna.Ja imam toliko-imam toliki kredit-ja nemam-ja sam ostao/la bez............To su idiotska prepucavanja koja treba zaboraviti i tu energiju udruziti da se nesto pokrene.Ali nešto ozbiljno.U konacnici ispada da se najvise bune roditelji koji najvise zaraduju.I istina je da imaju pravo na to, jer je besmisleno da oni placaju istu stvar ni neznam koliko puta vise nego npr.ja u trenutnoj situaciji.
    cijena treba biti ista za sve.Kako ce ju neki onda placati-neznam.Ali kako ju placa roditelj koji ne zivi u Zagrebu (i neplaca najveci prirez-ali zato nema tramvaj,arenu,zoloski vrt,klizalište,par bolnica,kazališta,rodine rasprodaje.....)

Nemojte me razapet-ne zelim nikome nista lose.Samo sam imala potrebu iznjeti svoje misljenje.

poanta je-svi smo u gabuli-ajmo zajedno van.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerojatno se to napisalo već negdje na prethodnim stranicama,
    ali izgleda treba stalno ponavljati,
    građani Zagreba plaćaju u startu daleko veći prirez nego bilo gdje drugdje u Hr,
    dakle nema riječi o tome da plaćamo manje,
    jer smo za to već otkinuli od svojih plaća i to puno više nego u ostatku Hr.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

roditelji koji najviše zarađuju ujedno i najviše plaćaju prirez.
    ako je grad htio krpati proračun tako da pomogne obiteljima s manjim primanjima i tako da
    krpa proračunske rupe i vraća dugove nastale zbog ulaganja neisplative i propale projekte ,
    onda to treba ići preko leđa svih poreznih obveznika grada zagreba, a ne samo preko leđa
    srednjeg sloja roditelja koji više zarađuju i čija djeca idu u vrtić ili školu.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

u potpunosti se slažem sa vašim razmišljanjem. sva djeca moraju imati jednaka prava imogućnosti na obrazovanje. Niti jdno dijete ne smije biti diskriminirano niti po jednoj osnovi. navedena prava su zagarantirana Ustavom, Konvencijom o pravima djece, Zakonima,posebice onim o diskriminaciji. Ja plaćam 2.000,00 kn u Viškovu za jedno dijete , a od siječnja očekujem porast cijene. NITI JEDNO DIJETE NE SMIJE BITI DISKRIMINIRANO NA EKONOMSKOJ I SOCIJALNOJ OSNOVI te SVAKO DIJETE IMA PRAVO NA OBRAZOVANJE: mi se borimo već skoro 3 mjeseca i nastavljamo dalje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

naravno da se najviše bune roditelji koji imaju veće plaće (što ne znači da najviše zarađuju) kad su oni ti kojima će se cijena vrtića povećati tri puta, ili pet puta; dakle oni će na svojoj grbači izvlačiti gradske proračunske rupe nastale megalomanskim investicijama i suludom socijalnom politikom. I još k tome moraju na naslovnicama novina čitati naslove kao što su Bogataši platite svojoj djeci vrtić, a po forumima da je u redu da istu uslugu plaćaju deset puta više nego drugi.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma nije stvar ni prireza, ni razlike između ljudi - stvar je da idu štedit na djeci. jer nemaju di drugdje nego opla, ajmo na djeci. zato jer znaju da roditelji nemaju izbora. i da će platiti.
    i ako su u zagrebu bile najmanje cijene vrtića, bez obzira na prirez, to je trebao biti primjer dobre prakse grada. nešto što je dobar primjer.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidimo se sutra u 10 na Trgu ?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja cu sada mozda pokrenuti lavinu ponovno ali bas bih voljela da se jave mame koje NISU u Zagrebu i kazu koliko oni placaju jaslice/vrtic.

Nisam za ovakav nacin kategoriziranja ljudi-iako meni financijski odgovara.ja cu placati manje.Daj Boze da cim prije udem u kategoriju koja mora placati vise!Dolazim na prosvjed jer protestiram protiv toga što se rade razlike izmedu ljudi.I što nam zakidaju djecu.

ALI-godinama se zna da se u Zagrebu vrtic plaća premalo.Stavimo na stranu najveci prirez.Mislim da se glupo stalno i u svemu vaditi na najveci prirez.U konacnici -bilo gdje u svijetu je najskuplje živjeti u velegradu.Velegrad ipak nudi puuuno vise nego manji grad.To sve kosta.
    Najpostenije bi bilo da svi PLACAMO ISTU CIJENU.ali to bi ponovno pokrenulo razne rasprave.Ali bas sam zato napisala onu prvu recenicu.Ako sam dobro pohvatala -vecina vrtica u Hrvatskoj kosta daleko vise od zagrebackih.Pita li se tko kako ti roditelji placaju?
    Ova prepucavanja koja citam po forumu(ima) su gnjusna.Ja imam toliko-imam toliki kredit-ja nemam-ja sam ostao/la bez............To su idiotska prepucavanja koja treba zaboraviti i tu energiju udruziti da se nesto pokrene.Ali nešto ozbiljno.U konacnici ispada da se najvise bune roditelji koji najvise zaraduju.I istina je da imaju pravo na to, jer je besmisleno da oni placaju istu stvar ni neznam koliko puta vise nego npr.ja u trenutnoj situaciji.
    cijena treba biti ista za sve.Kako ce ju neki onda placati-neznam.Ali kako ju placa roditelj koji ne zivi u Zagrebu (i neplaca najveci prirez-ali zato nema tramvaj,arenu,zoloski vrt,klizalište,par bolnica,kazališta,rodine rasprodaje.....)

Nemojte me razapet-ne zelim nikome nista lose.Samo sam imala potrebu iznjeti svoje misljenje.

poanta je-svi smo u gabuli-ajmo zajedno van.

potpisujem Cvijetu73 i mammu Juanitu.....XXX

a ne kužim tebe i poantu velegrad nudi više od maloga mjesta-preseli se.....večina nas se ovdje rodila i ne živimo u ZG-u da bi bili fancy, i zato što imamo tramvaj i ZOO.....neznam stvarno što će malome mjestu tramvaj, ako ima autobus..ja živim u ZG-u i vozim se vlakom, a nisi znala da će nam uskoro možda naplačivati ulazak u Centar grad plus parking.....uglavnom imamo visoke cijene i večina male plaće, najviše stanarine i najskuplje kvadrate stanova....kako ti zbog nekakvih cijena nemi samo tako preselila u ZG, isto tako ne vidim zašto bi mi koji tu živimo cijeli život i radimo selili u manje mjesto (radi prireza)..

Mi ovome gradu plačamo prirez i poraze kao i vi svome, znači ne plačaju ga ostali građani RH, i zato mi imamo prvao buniti se ili ne na to gdje i na što idu novci iz proračuna kao i o povišenju cijena...naš prirez s plaća već ide za vrtiće, to računaj kao onaj plus na obveznih 600kn....svako nek se bori u svome gradu za ono što plaća.....ja samo sve vas mogu podržati a ne vam govoriti da ste ovo ili ono zaslužili platiti jer živite u velegradu ili malome mjestu-ne vidim kako je to uopće bitno za ovu temu

maree44 tebi podrška...mislim da bi si morali međusobno pomagati, jer političar računaju na našu neslogu

sretno sutra...ako ne uspijem doči gledam vas na TV-u a na fejsu sam sve već obavjestila...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo nekoliko prijedloga za transparente

ako nemate doma A3 printer, printajte na dva A4 formata, zalijepite selotejpom
    nije važno, samo da pošaljemo poruku

JA ĆU SPASITI ZAGREBAČKI PRORAČUN!!

MIJENJAM STADION ZA VRTIĆ

JA ĆU KRPATI RUPU NA ZAGREBAČKOM BRODU!

Puna mi je pelena proracuna!

Stadion dam, vrtic ne dam!

Mijenjam Arenu za vrtice!

mijenjam Snježnu kraljicu za vrtić!
    ,
    punom pelenom protiv prazne gradske kase

moja duda cini cuda

ja cu spasiti zagrebacki proracun

Zagreb - grad prijatelj djece?

Moji baka i djed još uvijek rade!

zagreb vs djeca
    1:0

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uspjela sam se snaći za čuvanje i stižemo moja najstarija cura i ja. Vidimo se!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

stizemo i mi...

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi nažalost nećemo doći.mm mora raditi a ne mogu sa dvoje malenih sama. na kojem programu će vas se moći vidjeti? vibrice za sve ------------------------

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i mi...

baš se nabrijavam...

levinja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I mi stižemo! Ovo se ne smije propustiti!

Svaka čast na reakciji i organizaciji.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

620,00 kn vrtić.
    (prošle godine jaslice: 840,00kn)
    Splitsko-dalmatinska ž.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ako si premišljate doći ili ne doći...dođite

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj .kala. prvotno napisa Vidi poruku
    620,00 kn vrtić.
    (prošle godine jaslice: 840,00kn)
    Splitsko-dalmatinska ž.
    dodatak:
    prirez - 10%

I podrška svima koji će izaći na ulice

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

iako sam rekla da se više neću mješati..moram prokomentirati krumpiric na izjavu da imam apsolutno krive vrijednosti!! po čemu ti to, molim te zaključuješ???!!!

da, ljetujemo, svake godine na istom mjestu, u vikendici punice i punca...da živimo ali ne u svojem stanu (prepustili nam roditelje na korištenje, dok se ne snađemo ili odlučimo uzeti kredit!!!), a zimujemo???! idemo prvi puta kao obitelj, na pišljiva 3 dana!!! ja nisam bila nikad, pa ako zbog toga imam poremećene vrijednsoti??!

dakle krumpiric, molim te, ne lupetaj bezveze!!! vrijeđaš bezpotrebno!

a ono o čem je jedna cura pričala da žum npr ostane bez posla, da to je koma situacija, slažem se!!!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

...kupujem robu na burzi jer nemamo za sve novo, vozim malu ujutro biciklom i kad kiša pada i kad je hladno jer nemamo za još jedan auto, pa bila to i peglica...peglam starom peglom kojoj ispada podloga, nosim čizme za 99kn (KUPILA PO LJETI NA AKCIJI I BILA PRESRETNA!) ali i dalje smatram da imamo sve što nam treba i više od toga, u odnosu na ostale obitelji!!! da, imam novu kuhinju, za koju smo štedjeli 2 godine...da, imam novu perilicu, jer mi je stara riknula...možda netko nema ni za to...pa sam možda zato za nekog bogata! ali da li sam realno?? hahaha, naravno da nisam...na računu minus, ušteđevina=o kn, vlasništvo? ford fiesta...

dakle, glupo mi je vaše vrijeđanje i vaše bezvezno lupetanje!! fakat ste nekad ko kokoške neke...sori

ja sam samo rekla da ću naravno biti protiv previsokog i pravno neutvrđenog podizanja cijene...naravno da to ne paše ni meni, ali da li mislim da trebamo kao obitelj plaćati više od neke obitelji koja nema ni to, što mi imamo?! da, trebamo!!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i sori drugim curama, što sam upala na ovu raspravu, ali imala sam potrebu sve ovo napsiati, a sad se fakat povlačim!!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Tko plaća prirez, tko ne plaća,tko ima stambeni tko ne, ništa vam to nije bitno. Ako će oni uzeti djeci, to će i učiniti makar iz dječji usta. U tome je bit,nikoga ustvari nije briga o dječjim pravima, ne diskriminaciji. Ovako su rješili problem izgradnje dječjih vrtića. Neće ga imati potrebe graditi jer roditelji neće moći plaćati takve paklenecijene. A još kada vrtićo poskupe .... Tako da svako gleda svoj problem sa svog stajališta, što je normalno, ali ovdje se radi o djeci i njihovom jednakom pravu i mogućnosti na obrazovanje. Pozdrav

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    potpisujem Cvijetu73 i mammu Juanitu.....XXX

a ne kužim tebe i poantu velegrad nudi više od maloga mjesta-preseli se.....večina nas se ovdje rodila i ne živimo u ZG-u da bi bili fancy, i zato što imamo tramvaj i ZOO.....neznam stvarno što će malome mjestu tramvaj, ako ima autobus..ja živim u ZG-u i vozim se vlakom, a nisi znala da će nam uskoro možda naplačivati ulazak u Centar grad plus parking.....uglavnom imamo visoke cijene i večina male plaće, najviše stanarine i najskuplje kvadrate stanova....kako ti zbog nekakvih cijena nemi samo tako preselila u ZG, isto tako ne vidim zašto bi mi koji tu živimo cijeli život i radimo selili u manje mjesto (radi prireza)..

Mi ovome gradu plačamo prirez i poraze kao i vi svome, znači ne plačaju ga ostali građani RH, i zato mi imamo prvao buniti se ili ne na to gdje i na što idu novci iz proračuna kao i o povišenju cijena...naš prirez s plaća već ide za vrtiće, to računaj kao onaj plus na obveznih 600kn....svako nek se bori u svome gradu za ono što plaća.....ja samo sve vas mogu podržati a ne vam govoriti da ste ovo ili ono zaslužili platiti jer živite u velegradu ili malome mjestu-ne vidim kako je to uopće bitno za ovu temu

maree44 tebi podrška...mislim da bi si morali međusobno pomagati, jer političar računaju na našu neslogu

sretno sutra...ako ne uspijem doči gledam vas na TV-u a na fejsu sam sve već obavjestila...
    nemoj se ljititi ali daj procitajj moj post ispocetka.Pod jedan živim u Zagrebu i isto kao ti plačam prirez.Pod dva pokusaj izracunati koliko ces to tocno prireza u toku svog radnog vjeka platiti Zagrebu.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kudri, stvarno nema potrebe za raspravom, al zaista ju nismo mi započele. TI nas jednostavno ne želiš poslušati.

Zašto kad je tako važno imati svoj stan za dati djeci, ne ostaviš roditeljima stan i ne digneš kredit??? Ne kužim.
    Imaš ista primanja ko puntica, pa kad je ona mogla dignut kredu, možeš i ti? Ili zaista misliš da ona rado nebi uzela stan od roditelja na korištenje? I da je kupila stan kao investiciju u budućnost (to nitko normalan neće napraviti jer kredu platiš više od dvostruke vrijednosti stana)

mi smo svi na istoj strani, a ti nas šikaniraš pričom da smo zaslužili plaćati više-zašto? zato što zarađujemo više. a zarađujemo da bi omogućili sebi i djeci osnovne ljudske potrebe-koje netko eto dobije na korištenje-i smatra da je u nepovoljnijoj poziciji.

zaista ne razumijem. ne napadam, nego jednostavno ne razumijem.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 20.11.2010. at 09:39

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ili da to plastično objasnim, jednostavnom matematikom, ako ne ide drugačije
    5000kn mjesečno na štednji+ besplatan stan na korištenje-na kraju mojeg životnog vijeka djeca dobiju 3 stana
    5000kn mjesečno na kreditu-nesigurnost života+ samo jedan stan koji za 35 godina ima trostruko manju vrijednost

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da, banke oderu da je to nečuveno...lihvarstvo čisto, no dobrovoljno i legalno, pa je kao u redu.
    Da je kod nas barem podstanarstvo uređeno, a ne ovakvo kakvo jest, gdje ko podstanar
    nemaš nikakve sigurnosti, a kad dobiješ djecu, sigurnost krova nad glavom je bitna...
    Nemam kredit, ali uistinu me boli kad vidim kolike obitelji s pristojnim primanjima spadaju
    maltene na prosjački štap jer imaju stambeni kredit.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •