Stranica 12 od 24 PrviPrvi ... 2101112131422 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 1158

Tema: Zagreb/Bandić/smanjivanja subvencija - IDEMO U PROSVJED!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Svaka čast cure
    nažalost mi nismo mogli doći

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nismo mogli doći ali gledala na telki i bilo je sjajno!!!

i da, podržavam vas, naravno!!

samo, kao i neki smatram da se vrtić/jaslice plaćaju dosta manje i da je realno da cijene porastu, malo naravno!

bravo roda!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    vrtić u ZG je 600kn 200 kn plaćam intergrirani program koji je grad tražio da se uvede u vrtiće...ajde ne platite pa da vam djete stoji po strani izolirano...a tko onda ima novaca za platiti još neku sportsku, glazbenu itd. aktivnost...u ovoj Državi je 1% bogataša, i vjerujem da oni ulažu u svoju djecu, plačajući im privatne vrtiće, škole i fakultete...znači derat će se 99% sirotinje...

Sramota ljuta sam ko pas...trenutno sam bez posla nedavno mi se zatvorila firma i tražim posao...živimo od jedne plaće koja ide cijela na kredit, a minus na kartici koji je već u crvenom plaća račune, vrtić, hranu, odjeću...da ne govorim da nije bilo bolje ni dok sam radila jer sam imala 2000 kn plaću ali zbog PROSJEKA nema pravo ni sad ni onda na dječiji itd.....

Tko može živjeti od plaće 1700 kn ako ne dobiva neku socijalnu pomoć, o čemu oni.....fino to je njihova socijalna politika...sad kad dođu na Državnu vlast provest će je u još većoj mjeri...ne piše nam se dobro ni s jednom vlasti

Ljuta sam ko pas...ponašaju se kao da ne živiš od tih 4500 kn, već ih stavljaš na stranu....

Lako je gospodi iz gradske skupštine s njihovim plaćama donositi ovakve odluke....REFERENDUM se traži......ovo je SRAMOTA
    Da li bi ti bilo laše da dijete ne ide u vrtić pošto nemaš posao?
    Koliko bi te to više ili manje koštalo svaki mjesec?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    samo, kao i neki smatram da se vrtić/jaslice plaćaju dosta manje i da je realno da cijene porastu, malo naravno!
    pa mi to stalno ističemo.
    nismo protiv poskupljenja, ali ne ovako drastično, ne ovolike razlike između cjenovnih razreda...
    ok nam je i kreiranje cijena prema imovinskom cenzusu, ali da to onda bude transparentnije i ne ostavlja prostora raznim malverzacijama

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mario1970 prvotno napisa Vidi poruku

x

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    tko zna kako ce se sve ovo odraziti na cijenu privatnih vrtica? Mislim, i sada jaslice placam 1000 kn.
    Ne bi se trebalo značajnije odraziti.
    Ako se u potpunosti finaciraju iz cijene vrtića , vjerojatno će poskupiti, ali ne značajno.
    Ali ako grad sudjeluje u cijeni kroz neke subvencije, pa se ta stavka smanji ili potpuno ukine, onda bi poskupljenje moglo biti veliko.
    Možda netko radi u privatnom vrtiću pa zna te informacije.
    Mi smo mislili malog upisati u neki privtni vrtić od iduće godine.
    Jaslice nismo dobili, a ne vjerujem da će dobiti i vrtić iduće godine pa već sad razmišljam o privatnom.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ako citas proracun vidjet ces da grad predvidja nesto veca davanja i privatnim vrticima i privatnim skolama
    pretpostavljam da ce ovi ipak iskoristiti situaciju na trzistu i poskupjeti
    Suprotno.
    Ako je to točno i to prođe, očekujte pad cijena u privatnim vrtićima.
    Oni sa većim primanjima možda se tada odluče na prelazak u privatni (možda bolji) vrtić/jaslice.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    ja cu sada mozda pokrenuti lavinu ponovno ali bas bih voljela da se jave mame koje NISU u Zagrebu i kazu koliko oni placaju jaslice/vrtic.

Nisam za ovakav nacin kategoriziranja ljudi-iako meni financijski odgovara.ja cu placati manje.Daj Boze da cim prije udem u kategoriju koja mora placati vise!Dolazim na prosvjed jer protestiram protiv toga što se rade razlike izmedu ljudi.I što nam zakidaju djecu.

ALI-godinama se zna da se u Zagrebu vrtic plaća premalo.Stavimo na stranu najveci prirez.Mislim da se glupo stalno i u svemu vaditi na najveci prirez.U konacnici -bilo gdje u svijetu je najskuplje živjeti u velegradu.Velegrad ipak nudi puuuno vise nego manji grad.To sve kosta.
    Najpostenije bi bilo da svi PLACAMO ISTU CIJENU.ali to bi ponovno pokrenulo razne rasprave.Ali bas sam zato napisala onu prvu recenicu.Ako sam dobro pohvatala -vecina vrtica u Hrvatskoj kosta daleko vise od zagrebackih.Pita li se tko kako ti roditelji placaju?
    Ova prepucavanja koja citam po forumu(ima) su gnjusna.Ja imam toliko-imam toliki kredit-ja nemam-ja sam ostao/la bez............To su idiotska prepucavanja koja treba zaboraviti i tu energiju udruziti da se nesto pokrene.Ali nešto ozbiljno.U konacnici ispada da se najvise bune roditelji koji najvise zaraduju.I istina je da imaju pravo na to, jer je besmisleno da oni placaju istu stvar ni neznam koliko puta vise nego npr.ja u trenutnoj situaciji.
    cijena treba biti ista za sve.Kako ce ju neki onda placati-neznam.Ali kako ju placa roditelj koji ne zivi u Zagrebu (i neplaca najveci prirez-ali zato nema tramvaj,arenu,zoloski vrt,klizalište,par bolnica,kazališta,rodine rasprodaje.....)

Nemojte me razapet-ne zelim nikome nista lose.Samo sam imala potrebu iznjeti svoje misljenje.

poanta je-svi smo u gabuli-ajmo zajedno van.
    U potpunosti se slažem.
    Svi bi trebali plaćati istu cijenu.

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

U potpunosti se slažem.
    Svi bi trebali plaćati istu cijenu.
    Potpisujem!!

Nisam iz ZG, živim na razvijenom i prometno dobro povezanom otoku, plaćam 550 kn. Nemamo zagrebački prirez ni zagrebačke plaće, ali imamo turizam, naplatu parkinga, nemamo tržnicu, cijene svega su astronomske (nekretnina, hrane), za svaku i najmanju sitnicu treba na kopno (trošak puta i trajekta), djeca ne mogu studirati u mjestu stanovanja, neka i u srednju školu moraju na kopno, sadržaja i aktivnosti je malo.... Tako da argument prireza baš i ne drži vodu. Svako mjesto ima neke svoje prednosti i mane.
    Mislim da bi osnovna cijena trebala biti ista za sve, s time da bi socijalno ugroženi trebali imati nekakav popust.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ispisivanje djeteta iz vrtica ti naprosto onemogucava ponovno zaposljavanje, jer je jako tesko tijekom godine djetetu ad hoc naci smjestaj u vrticu, a poslodavcu koji trazi djelatnika uvijek treba netko trenutno raspoloziv, tko moze zapoceti sa radom sad i odmah.
    Posljednje uređivanje od piplica : 21.11.2010. at 12:06

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    ispisivanje djeteta iz vrtica ti naprosto onemogucava ponovno zaposljavanje, jer je jako tesko tijekom godine djetetu ad hoc naci smjestaj u vrticu, a poslodavcu koji trazi djelatnika uvijek treba netko trenutno raspoloziv, tko moze zapoceti sa radom sad i odmah.

upravo tako. ukoliko majka traži posao, mora imat osiguran smještaj za dijete.
    znači ispisivanje djeteta iz vrtića i nije neka opcija.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja cu samo staviti , BC dobio koze, ali smo bili u mislima s vama na Trgu.
    za sve bucne, balerina je zalosna jer nije mogla ici zvuzdati na trg

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Irchi prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo se priključili nešto kasnije, ali taman da prođemo u koloni.
    I mi isto.

Ustvari, da budem iskrena: mi smo toliko zakasnili - nakon što sam malcu navukla majicu koju mi je jedna Roda dala jer više nije bilo te veličine hvala! hvala! - da sam morala Mukicu pitati kam je kolona otišla...

Ali na kraju smo kolonu ipak stigli.

Rode, ! Divne ste!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Suprotno.
    Ako je to točno i to prođe, očekujte pad cijena u privatnim vrtićima.
    Oni sa većim primanjima možda se tada odluče na prelazak u privatni (možda bolji) vrtić/jaslice.
    teško da mogu ocekivati pad cijene. Dakle sada su jaslice kostale 200 kn a ja sam plaćala privatne 1000 kn (vjerojatno najniza cijena u ZG). Ako se usvoji postojeći prijedlog promjena cijena drzavne bi jaslice placala 800 kn - nema mi nikakve logike da moj privatni vrtic smanji cijenu na tu istu, zasto bi to ucinili?
    Na zalost, ja i dalje ocekujem poskupljenje?

Spominje li se negdje cijena prehrane djece u skolama, hoce li to rasti?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Rode bravo, svaka čast na tako brzoj i kvalitetnoj organizaciji. Jako sam sretna što smo i ja i moje dijete sudjelovale na prosvjedu. Još nema ni četiri godine, a odradila je posao majstorski. Mija32 mah mah!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u pravilniku o osnovnosk odgoju se spominje i cijena prehrane, ali ne mogu ti reci hoce li rasti jer u i. novoj skoli ove godine nismo dobili ugovor kakav smo prijasnjih godina dobivali u staroj, a gdje su sve cijene bile izrazene
    ali, ako ti imas podatke, lako ces usporediti

rasti ce cijena sudjelovanja roditelja u skoli u prirodi

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

u pravilniku o osnovnosk odgoju se spominje i cijena prehrane, ali ne mogu ti reci hoce li rasti jer u i. novoj skoli ove godine nismo dobili ugovor kakav smo prijasnjih godina dobivali u staroj, a gdje su sve cijene bile izrazene
    ali, ako ti imas podatke, lako ces usporediti

rasti ce cijena sudjelovanja roditelja u skoli u prirodi
    Koliko sam ja shvatila, biti će isto kao za vrtiće, prema prihodu po članu obitelji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko sam ja shvatila, biti će isto kao za vrtiće, prema prihodu po članu obitelji.
    ti mislis na placanje produzenog boravka vjerojatno, a bubica pita o cijeni prehrane

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ti mislis na placanje produzenog boravka vjerojatno, a bubica pita o cijeni prehrane
    Čisto sumnjam da će cijena prehrane ostati ista. Jedno dijete mi je u boravku, a drugo ima samo ručak i užinu a cijena je za ovo drugo možda 20 kuna manja. Taman za doručak koji sada ne koristi.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne plaća se produženi boravak nego prehrana i to po povlaštenoj cijeni. I kod moje djece (kći ide u boravak, sin više ne) razlika u cijeni je jako mala - to je cijena užine koju kći dobiva u DB.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj drndalica prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem!!

Nisam iz ZG, živim na razvijenom i prometno dobro povezanom otoku, plaćam 550 kn. Nemamo zagrebački prirez ni zagrebačke plaće, ali imamo turizam, naplatu parkinga, nemamo tržnicu, cijene svega su astronomske (nekretnina, hrane), za svaku i najmanju sitnicu treba na kopno (trošak puta i trajekta), djeca ne mogu studirati u mjestu stanovanja, neka i u srednju školu moraju na kopno, sadržaja i aktivnosti je malo.... Tako da argument prireza baš i ne drži vodu. Svako mjesto ima neke svoje prednosti i mane.
    Mislim da bi osnovna cijena trebala biti ista za sve, s time da bi socijalno ugroženi trebali imati nekakav popust.
    A ja ću potpisati tebe. Ovo sve što si napisala je 100% točno.
    No lijepo je da ste se udružile i pobunile kad vam nešto ne paše.
    Ja isto mislim da bi cijena vrtića trebala biti ista za svih (bez obzira na poreze, prireze), s izuzetkom socijalnih slučajeva.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo jedini u hrvatskoj (roditelji cija djeca idu u produzeni boravak u splitu ) placali produzeni boravak 740 kn (hrana kao svugdje drugo + placa za uciteljicu)

curama svaka cast sto su uspjeli brzo i dobro i uspjesno organizirati prosvjed....
    policarima koji su se pojavili u prosvjedu jedno veliko
    zar morate sve ispolitizirati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne plaća se produženi boravak nego prehrana i to po povlaštenoj cijeni. I kod moje djece (kći ide u boravak, sin više ne) razlika u cijeni je jako mala - to je cijena užine koju kći dobiva u DB.
    ne placa se sad p.b. ali od 1. sijecnja - dA

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moji danas u školu i vrtić s majcama.
    Bili na prosvjedu , ali baš me škoriralo to što roditelji u vrtiću upopće nisu reagirali. . Fučka mi se živo ...... ne nežim upće prenositi njihove komentare.
    Bilo smo kratko al smo se gradom kvartom, špancirali sa majcama i bili vrlo primjećeni.. Šteta kaj za velike nije bilo majca. Moj MM bi išao na posaoi sekirano šefove.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mene su naživcirali komentari penzića-prolaznika. Čovjek bi od starijih ljudi očekivao ipak kakvu takvu mudrost.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo jedini u hrvatskoj (roditelji cija djeca idu u produzeni boravak u splitu ) placali produzeni boravak 740 kn (hrana kao svugdje drugo + placa
    Zrinka, da te utjesim, kod nas je jos skuplje, skoro 900 kuna...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stvarno , a gde to?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

teško da mogu ocekivati pad cijene. Dakle sada su jaslice kostale 200 kn a ja sam plaćala privatne 1000 kn (vjerojatno najniza cijena u ZG). Ako se usvoji postojeći prijedlog promjena cijena drzavne bi jaslice placala 800 kn - nema mi nikakve logike da moj privatni vrtic smanji cijenu na tu istu, zasto bi to ucinili?
    Na zalost, ja i dalje ocekujem poskupljenje?

Ako se poveća subvencija po jednom djetetu, privatni vrtić koji ima prostora (praznih mjesta) može ići dolje sa cijenom samo da popuni još tih nekoliko mjesta jer će od grada dobiti više novaca. Ali ako je to samo na papiru, ako novac bude kasnio ili uopće nikad ne bude isplaćen, onda će cijene sigurno ići gore.
    Ako su vrtići popunjeni 100% onda znači da je potražnja za vrtićima velika i da ima prostora čak i za značajno dizanje cijene.
    Jedino što ne znam kako u tom slučaju stoje sa subvencijama. Možda dobiju manje, ako povise cijene.
    To bi mogli znati ljudi koji tamo rade.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Samo da kažem cure svaka čast!
    I još mislim da su prepucavanja tipa ko ima više kome je teže skroz bez veze, od toga nikom bolje. Prosvjedujući u Zg diže se glas za bolji standard sve djece u HR. Kamo sreće da svi na takav način reagiraju kad im se uzimaju prava.
    Nepromišljeno je podržavati sistem nek komšiji crkne krava, kad je naša već crknula.

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Večernjem listu (današnjem), str. 10, SMS intervju s Bernardić Davorom....

"Hoćete li predložiti novi model plaćanja vrtića i kakav?
    Hoćemo. Razgovarali smo s udrugom Roda i u kontaktu smo. Rješenje ne smije biti drastično povećanje troškova jaslica i vrtića. Ne može se ići iz krajnosti u krajnost."

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj pikulica prvotno napisa Vidi poruku
    prepucavanja tipa ko ima više kome je teže skroz bez veze, od toga nikom bolje. Prosvjedujući u Zg diže se glas za bolji standard sve djece u HR. Kamo sreće da svi na takav način reagiraju kad im se uzimaju prava.
    Nepromišljeno je podržavati sistem nek komšiji crkne krava, kad je naša već crknula.
    Baš tako!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u rodi imamo jos par majica velicina 1-2 i velicina 12-13

mozete doci sutra (utorak) od 12 do 16 ili u cetvrtak po majicu ako zelite dijete poslati u vrtic ili skolu u njoj

imamo i bedzeva nesto komada

kako je roda tiskala ove majice iz svojih rezervi, molimo za donaciju od 20 kuna za majicu koju uzmete ili 5 kuna za bedz
    donacija ofkors nije obavezna, ali ce nama pomoci da se pokrijemo

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pokusavam dobiti nekoga nadleznog za nove cijene vrtica, od grada zagreba, prespajali su me na 7 razl.tel. nitko nista ne zna...pa da tu pitam ako netko zna - sto spada u prosjecni mjesecni prihod? rodiljna naknada ili placa na koju sam za to vrijeme bila prijavljena? otpremnina zbog otkaza? novci koje sam dobila zbog neiskoristenih dana godisnjeg odmora? MM dio place prima u konzumovim bonovima, ulazi li i to u mjesecni prihod ili samo ono sto mu firma uplati na racun?
    ako netko zna, bila bih zahvalna na odgovoru.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa Vidi poruku
    pokusavam dobiti nekoga nadleznog za nove cijene vrtica, od grada zagreba, prespajali su me na 7 razl.tel. nitko nista ne zna...pa da tu pitam ako netko zna - sto spada u prosjecni mjesecni prihod? rodiljna naknada ili placa na koju sam za to vrijeme bila prijavljena? otpremnina zbog otkaza? novci koje sam dobila zbog neiskoristenih dana godisnjeg odmora? MM dio place prima u konzumovim bonovima, ulazi li i to u mjesecni prihod ili samo ono sto mu firma uplati na racun?
    ako netko zna, bila bih zahvalna na odgovoru.
    sumnjam da ces uskoro i moci dobiti odgovor na to pitanje u gradu, prvo trebaju izglasati prijedlog, a tek onda ce donositi akte kojima to odredjuju

mislim da nitko od nas ne vjeruje da uopce imaju pojma sto ce sve uzimati u obzir i o kojem broju roditelja se radi po kojoj kategoriji

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma, svi mi kazu da si izracunam koliko cu placati vrtic od 1.1., da je to katastrofa...a nigdje ne mogu pronaci tocne upute sto se gleda (mislila sam, kako su si svi racunali, da bih i ja mogla tako, ali ocito ne mogu).
    ivarica - hvala, ne preostaje mi drugo nego cekati...

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, ubijte me neinformiranu (bila na prosvjedu i po cijelom gradu hodali u majici i s bedžom ):

kad to s*anje ide na izglasavanje?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

30. 11. mislim

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajme, pa to je sad!

Hoće biti još koji prosvjed u međuvremenu?

Dogovara li se Roda s nekim pa da nas bude više na ulici?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

30. 11. mislim

ne, 30.11. je na prvom citanju

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja se nekako potajno nadam da se prijedlog u ovakvom obliku nece prihvatiti i da se nas glas u subotu ipak cuo...
    u tom smijeru idu i izjave prisutnih politicara na prosvjedu ali njima nije za vjerovati...tako da...tko zna...
    Posljednje uređivanje od Nivi : 22.11.2010. at 15:53

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj spunky125 prvotno napisa Vidi poruku
    mene su naživcirali komentari penzića-prolaznika. Čovjek bi od starijih ljudi očekivao ipak kakvu takvu mudrost.
    joj ja sam se isto svačeg naslušala, za poludit...
    ja isto ne znam kaj ulazi u taj prosjek... ja sam cijelu godinu na komplikacijama i onda na porodiljnom... i ako mi nismo vjenčani onda se ustvari MD ne broji u kućanstvo- ili se broji? odjavimo ga i to je to... mislim, koje su to gluposti katastrofa!!!
    rekla mi je mama da se u staroj jugi vrtić plaćao prema prihodima ali da nije bilo toliko skupo niti takvih razlika u cijenama...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Porezna ne priznaje nevjenčanu zajednicu, možda je ni grad neće priznati Koja koma
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 22.11.2010. at 16:45

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cure svaka čast na prosvjedu, mi na kraju nismo uspjeli doći jer je mm radio u subotu a ja se nisam osudila sa njih troje malih u guzvu... sama... a nisam mogla naći nikog ko bi išo s nama... Al svaka čast, nadam se da će biti još i da ćemo se i mi drugi put pridružiti...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    upravo tako. ukoliko majka traži posao, mora imat osiguran smještaj za dijete.
    znači ispisivanje djeteta iz vrtića i nije neka opcija.
    uopće ne shvaćam pitanje od mario 1970 ako sam napisal da sam trenutno bez posla, da ga sutra mogu nać i tko će me ne samo primiti nazat na posao nego je NEMOGUĆE djete upisti u vrtić kad ti padne napamet niti bi ga mogla dobiti ovdje na istoku grada gdje su vrtići krcati...a neću uopće govoriti koliko bi to bilo zbunjujuće i štetno i stresno za djete koje se naviklo na svoju grupu i tete....

Nije mi jasno mala mi je bila 3tj bolesna i svaki put moramo donjeti ispričnicu od doktora...zašto ako i dalje plaćam punu cijenu kao da mi je djete bilo svaki dan u vrtiću???

Cure može jedno ovako O.T. pitanje, možda glupo ali evo nas par smo nešto raspravljali pa nam nešto nije bilo jasno

Vrtić se plaća= jer nije obvezan (ali kako nije obvezan ako roditelj mora raditi i djecu mu netko mora čuvati, drugo djeci je potrebna socijalizacija)
    Škola je obveza= pa ko takva "besplatna" (ne bi o tome koliko je besplatan) u smislu da plaće profesora financira Država

Kako bi to bilo da je i vrtić obvezan,( u smislu da svi oni koji djete žele dati u vrtić moraju dobiti mjesto) da se svako djete u mjestu gdje stanuje mora moći upisati( znači tada bi morali graditi vrtiće da ih bude dovoljno) i da grad, Država ili općina financira plaće teta svih zaposlenika DV...a roditelji hranu..kao roditelji u boravku ( ne kažem da bi to bilo povoljnije, i jeftinije) ali stvarno neznam zašto je škola obvezna a vrtić kao nije i zapravo zbog toga i fali vrtića i cijene nisu u istoj Državi a da ne govorim da privatnici profitiraju....

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

mi plačamo 1216 kuna u osijeku. a imamo oko 2500 po članu obitelji.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Arijana, pa što se niste diglil na noge?

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Ariana prvotno napisa Vidi poruku
    kako? frendica je u državnom i plaća 640 kn, u Osijeku. To je privatni vrtić ili?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ariana prvotno napisa Vidi poruku
    Ariana, vaš vrtić je privatni, jelda?

Državni vrtić u Osijeku je 640kn za 1. dijete, 2. ima popust.Treće i dalje ne plaća.

Ja mogu sad povući paralelu između osječkih i zagrebačkih vrtića kako smo od jeseni preselili u zg. Zagrebački za gotovo iste novce pružaju puno više. Od opreme prostora do kvalitete didaktičkih pomagala, igračaka, opreme na dvorištu. O hrani bi se već dalo diskutirati. I u jednom i u drugom gradu ima propusta. U Os je glavno jelo za popodnevnu užinu kruh margarin(a nekad u istom danu dobiju i za doručak). Strašno! Ali nema paštete, poli salame, kolača, mouuse-a... Što kad gledam, možda bi djeca i bila sretna da su i to dobila nego nego svaki dan kruh margarin i redovno na dnevnoj bazi bombone poslije spavanja.
    Dalo bi se tu još puno pisati što se gdje dobije za novce koje dajemo za vrtić.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nisam pohvatala, ima li netko ikakvu ideju o tome da li će se u članove kućanstva ubrajati samo oni prijavljeni na istoj adresi (što bi bilo logično)? Jer, kao i mnogi od nas, MM je prijavljen na jednoj adresi, a dijete i ja na drugoj.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ivančica, kolike su grupe u osječkim vrtićima?

što se tiče opreme i prostora, mislim da se tu stvari drastično razlikuju od vrtića do vrtića.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •