Stranica 16 od 24 PrviPrvi ... 61415161718 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 1158

Tema: Zagreb/Bandić/smanjivanja subvencija - IDEMO U PROSVJED!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

profitirat će jedino oni koji će si opet najveći dio te love strpati u džep, a nimalo djeca, tete, vrtići, grad i građani.
    mi smo ruglo od države.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pls, ispravite me ako grijesim, jer ne zivim u Hr.. Naknada za trece dijete je 60 000 kn? Ne mogu vjerovati, pa otkuda drzavi toliki novci? Ako je to istina, ljubomorna sam, jer zivim u jednoj jako bogatoj, ali izuzetno skrtoj drzavi, koja za rodjenje djeteta daje veliku nulu, porodiljni dopust je dno dna, vrtici su luksuz koji si rijetki roditelji mogu priustiti pa su zato babysitteri 5-6 puta jeftiniji od cijene vrtica... Ja sam doma s djecom jer mi se financijski ne isplati raditi.. Placu bi mi pojeli vrtici i jaslice..

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Može li netko linkati detalje (kada objave) kako će se utvrđivati dohodak?
    Što će sve ulaziti, koji prosjek će uzimati, hoće li potvrdu davati PU ili poslodavac..?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Može li netko linkati detalje (kada objave) kako će se utvrđivati dohodak?
    Što će sve ulaziti, koji prosjek će uzimati, hoće li potvrdu davati PU ili poslodavac..?
    bandić je na čitanju prijedloga proračuna rekao da će potvrdu davati porezna uprava i da će se temeljiti na prihodima u prošloj godini, znači, sve što je išlo preko računa i što porezna uprava može vidjeti. rekao je da su pitali pu i da je to jednostavno izvedivo i jedini način.
    znači, uzet će se u obzir sve što si zaradila u 2010. godini i onda dijeliti po članu kućanstva

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Lillo prvotno napisa Vidi poruku
    Pls, ispravite me ako grijesim, jer ne zivim u Hr.. Naknada za trece dijete je 60 000 kn? Ne mogu vjerovati, pa otkuda drzavi toliki novci? Ako je to istina, ljubomorna sam, jer zivim u jednoj jako bogatoj, ali izuzetno skrtoj drzavi, koja za rodjenje djeteta daje veliku nulu, porodiljni dopust je dno dna, vrtici su luksuz koji si rijetki roditelji mogu priustiti pa su zato babysitteri 5-6 puta jeftiniji od cijene vrtica... Ja sam doma s djecom jer mi se financijski ne isplati raditi.. Placu bi mi pojeli vrtici i jaslice..
    to nema veze sa državom nego s gradom, konkretno zagrebom

za treće dijete nije 60000kn nego 54000kn, ali u 6 obroka, znači 9000kn godišnje
    a tim da je prosječan broj djece u zg 1.6, pa ti vidi koliko ljudi uopće dobije toliko love
    čitam da je prošle godine podneseno oko 1000 zahtjeva za 3. i svako daljnje dijete, ne piše koliko ih je odobreno. http://www.online-zagreb.hr/moj_zagr...h-nego-umrlih/

s tim da se zagreb stalno hvali svojom populacijskom politikom, i time što je grad prijatelj djece
    da, je, moš mislit

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Za moderatore,

Mislim da je zbunjujuce da se ova tema stalno seljaka.
    Ispravite me, ali cini mi se da je ovo vec drugi put.

Hvala.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koliko znam, premještena jednom.
    prvobitno je bila na Filozofskom, ali je prigodnija za ovaj podforum.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mislim da je drugi put sada, jer je i na prijasnjem servisnom podforumu bio znak "premijesteno". Bilo bi dobro kada bi na prijasnjem podforumu ostao neki "trag", jer je tema iznenada zamrla nakon seljenja.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tema je, bojim se, zamrla iz onoga razloga koji je Bandić i predvidio: malo je popustio konopac i ljudima zamazao oči.
    Ili ljudi misle kako se ništa više ne može napraviti

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Tema je, bojim se, zamrla iz onoga razloga koji je Bandić i predvidio: malo je popustio konopac i ljudima zamazao oči.
    Ili ljudi misle kako se ništa više ne može napraviti
    to sam ja pitala - sto se moze napravit? nisam strucnjak a jako me zanima i ne padam na mazanje oci...

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ma nije Apri. Ajd pogledaj, jucer oko 2, ljudi su se opet aktivirali nakon napisa u jutarnjem da ce SDP glasati ZA, bas je opet ozivnula. Bilo bi jos dosta odgovora da se nije "izgubila".

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Teta Eta prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nije Apri. Ajd pogledaj, jucer oko 2, ljudi su se opet aktivirali nakon napisa u jutarnjem da ce SDP glasati ZA, bas je opet ozivnula. Bilo bi jos dosta odgovora da se nije "izgubila".
    ja sam sigurna da je ova tema već dugo na ovom pdf-u
    u ostalom, svi oni koji su na njoj pisali mogu je naći bez problema pod praćene teme, bar ja tako tražim, jer mi je najlakše

ali mislim da ima nešto u onome što apricot govori, ljudi su se nekako pomirili sa situacijom
    razočarani su političarima i misle da se bez obzira na sve, ništa neće promijeniti
    a možda su i sretni što se sve to neće pokrenuti od 1.1. nego od 1.5. pa će tema 'oživjeti' negdje u travnju, ili neće

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja bih rado da se nastavi s prosvjedima ove ili one vrste. No utorak je vjerojatno prekasno, a ja prva ne bih mogla doći zbog posla. Zaista, ako sad ušutimo, onda smo prešutno rekli da odobravamo što rade i kako rade. Nisam sigurna ni da bi prosvjedi nešto drastično promijenili, ali bi nas se barem čulo. Odjek nije bio zanemariv prošli puta. Ima li šanse da se opet izađe s nekim plakatima, izjavom za medije ili sl.?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja moram priznati da se osjećam kao idiot što sam bila na prosvjedu koji su SDP-ovci iskoristili za svoje promociju i širenje bezočnih laži. I nije mi to prvi puta da mi se tako nešto dogodi na nekom prosvjedu; zato ih i izbjegavam.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mima, bez brige...
    mislim da ćemo imati priliku reći koliko je to bilo jdno.
    a već im je rečeno kako deklarativna poruka nikome ne znači - apolutno ništa.

Hic Rhodus, hic salta!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Apsolutno se slazem s Mimom; bila sam na prosvjedu s tromjesecnom bebom i smracilo mi se pred ocima kad sam vidjela politicku kliku kako je lezerno usetala i pocela davati izjave, a bez ikakve stvarne zelje da zaista pomognu. Tamo su bili jedino i samo da sebe izreklamiraju.
    No, prosvjedima cu se svakako odazvati opet.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala puntice na odgovoru, sad mi je jasnije. Kad vidim da se taj novac isplacuje u obrocima, onda svota i nije tako wow velika. Jedino sto me cudi je da roditelji moraju podnositi zahtjev i da to ne ide automatizmom, od rodjenja, prijavom bolnice itd. kao svojevrsna nagrada roditeljima sa vecim brojem djece. Znaci ako neznas za to, ostajes bez novaca.. Nekako mi se ne cini fer..

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    to sam ja pitala - sto se moze napravit? nisam strucnjak a jako me zanima i ne padam na mazanje oci...

Kaj ćemo se sad pomirit sa ovom situacijom ili netko ima ideju za slijedeći korak?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala puntice na odgovoru, sad mi je jasnije. Kad vidim da se taj novac isplacuje u obrocima, onda svota i nije tako wow velika. Jedino sto me cudi je da roditelji moraju podnositi zahtjev i da to ne ide automatizmom, od rodjenja, prijavom bolnice itd. kao svojevrsna nagrada roditeljima sa vecim brojem djece. Znaci ako neznas za to, ostajes bez novaca.. Nekako mi se ne cini fer..
    a ako kojim slučajem živiš u ZG 4g i 5mj u trenutku kada rodiš. I uredno radiš i plaćaš porez i prirez-i ti i partner (drugi roditelj) možeš se češkat!!!
    nikakva molba ne pali. Ni činjenica da si u Zg kupio stan i da nećeš nigdje selit, da će ti djeca vrlo vjerojatno odrasti tu.
    Kao, zaštita od onih koji će se prijavit radi nagrade-pa onda 5godina.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lillo, nitko nije uskraćen za informaciju, budući da se dobije prilikom prijave djeteta u općini u kojoj je rođeno.

Mora se podnositi zahtjev uz predočenje svih dokumenata, budući da rodilišta ne posjeduju ništa od toga.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    a ako kojim slučajem živiš u ZG 4g i 5mj u trenutku kada rodiš. I uredno radiš i plaćaš porez i prirez-i ti i partner (drugi roditelj) možeš se češkat!!!
    nikakva molba ne pali. Ni činjenica da si u Zg kupio stan i da nećeš nigdje selit, da će ti djeca vrlo vjerojatno odrasti tu.
    Kao, zaštita od onih koji će se prijavit radi nagrade-pa onda 5godina.
    e, a sad više nije 5 godina nego 10 godina

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    e, a sad više nije 5 godina nego 10 godina
    i to mora biti posljednjih 5 (sad 10 u komadu),
    Kad se Mo rodila MD je imao 4 godine i 10 mjeseci prijavljen boravak u Zg. To što je on rođen u Zg i što je ukupno bio prijavljen 23 godine u Zg od ukupno 31 godine života, nije imalo nikakve veze. Kako je krumpirić napisala nema ni molbe, a ne postoji ni opcija žalbe iako je formulacija o 5 godina neprekidnog boravka u prethodnom pravilniku bila prilično nejasna.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    i to mora biti posljednjih 5 (sad 10 u komadu),
    Kad se Mo rodila MD je imao 4 godine i 10 mjeseci prijavljen boravak u Zg. To što je on rođen u Zg i što je ukupno bio prijavljen 23 godine u Zg od ukupno 31 godine života, nije imalo nikakve veze. Kako je krumpirić napisala nema ni molbe, a ne postoji ni opcija žalbe iako je formulacija o 5 godina neprekidnog boravka u prethodnom pravilniku bila prilično nejasna.
    Moje dvoje starije djece nije također dobilo ništa...
    A ja sam Šestinčanka, pa si ti misli!!
    Početko 90-ih odselili u dio Zagreba pod imenom Velika Gorica. Pa se tamo negdje krajem 90-ih ako se ne varam netko sjeti da bi ta VG mogla biti grad...
    A ja sam s mužem 2002. kupila stan u ZG.
    Moram li reći koliko sam bila bjesna?

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ... uzet će se u obzir sve što si zaradila u 2010. godini i onda dijeliti po članu kućanstva
    ako ce se ovo primjenjivati od 1.5.2011., to koliko si zaradjivao u 2010. kakve veze ima???
    pa u 5 mjeseci se svasta moze desiti, mozes promijeniti posao, mozes ostati bez posla, moze ti se smanjiti placa, mozes otici na porodiljni...svasta svasta...
    meni je ovo sve veca glupost od gluposti...
    ako vec uzimaju, da bar uzimaju s nekom vezom i pameti, ovako...

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Skupština je u tijeku. Predstavnice RODA su tamo.
    Rekao bih vam da držite fige kada bi u meni postojala i najmanja nada da će od toga biti ikakve koristi. Nepozvani su se na prosvjed došli poslikati ali će nam za sretnu 2011. poželjeti da stegnemo remen.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

poslala mail na sdp, milanku, zg sdp i klub sdp-a u saboru, sa jutarnjim, vecernjim i zagrebancijom u cc
    Uistinu ne znam kako bi Vas pozdravila.

Krenula sam sa pristojno, sa "Poštovani" i shvatila da bi to bilo licemjerno napisati jer vas više uopće ne poštujem - pa sam to obrisala.
    Zatim sam krenula pisati "Dobar dan" i shvatila da mi sa SDP-om na vlasti još dugo ne bi imali dobar dan što se evo već počelo događati u Zagrebu - pa sam i to obrisala.
    I zato vas uopće neću pozdraviti, jer niste zaslužili niti taj mali izraz poštovanja od mene, malog čovjeka i Vašeg dosadašnjeg birača.

Znam da Vama moj mali glas ne znači apsolutno ništa - ali vas svejedno obavještavam da moj glas više neće dobiti niti SDP na lokalnim izborima u Zagrebu niti SDP na državnim izborima.

Niti bilo tko tko s Vama uđe u koaliciju.

Sramota me što sam svih ovih godina glasala za Vas.

I još jednom se pokazuje da su političari premazani svim mastima i da im je jedino vlastita fotelja važna. I glasat će za bilo koju ideju koja im to omogućuje, bez obzira slagali se s njom ili ne : jer "izbora u Zagrebu ne smije biti!"

??????!!!!!?????

Iako ste protiv proračuna grada Zagreba (jer ako niste protiv tog proračuna - onda ste nam svima lagali kad ste se busali u prsa da ni po cijenu izbora nećete pristati na taj proračun" - ipak ćete glasati za njega - jer ne želite izgubiti vlast koju trenutno u Zagrebu imate... i kojoj se nadate nakon državnih izbora...

Nadam se da više NIKADA bilo kakvu vlast nećete dobiti. Niste ništa bolji od HDZ-a niti od Bandića.
    I nadam se da ćete zbog ove odluke izgubiti državne izbore.

Samo Vi vjerojatno nećete ni shvatiti da ste neke glasove izgubili upravo ovakvim nevjerodostojnim ponašanjem.

Ja se slažem da vrtić treba poskupiti - ali kakvi su ovo prijedlozi? Gdje je tu struka? Gdje je tu promišljanje o problematici? Gdje su pravila provedbe?
    I gdje je tu ZAISTA nekakva socijalna osjetljivost?

Za početak, nije bilo nikakve studije koja pokazuje kakva će uistinu biti ušteda.

Izvadak sa http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/struka-pere-ruke-od-novog-nacina-naplate-vrtica_308614

Nitko od sudionika tematske sjednice skupštinskog Odbora o stanju u vrtićima nije znao odgovoriti na pitanje tko je autor novog načina naplate vrtića. Naime, zastupnik Goran Kutlić (SDP) pitao je predstavnike Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i šport kao i predstavnike strukovnih organizacija jesu li sastavili predložene mjera prema kojima bi se cijena vrtića određivala prema dohodovnom cenzusu.

Svi su mu odgovorili da oni nisu odlučivali o tome te da oni ne znaju po kojim su kriterijima sastavljane dohodovne kategorije. Sugerirali su mu da to pitanje na sjednici Gradske skupštine postavi predlagaču, a to je gradonačelnik. Danira Bilić Nakić, (HDZ) predsjednica Odbora za obrazovanje i šport, ustvrdila je da ne stoji konstatacija Gradske uprave kako će se novim načinom naplate u proračunu uštedjeti 100. milijuna kuna.

- Ne postoje nikakvi konkretni pokazatelji na temelju koji je dobivena ova brojka. Lako je moguće da na kraju ušteda bude puno manja - kazala je Danira Bilić-Nakić dodavši kako je moguće da na kraju šteta bude puno veća od uštede koja se postiže ovim mjerama.

Kao drugo, uopće ne znate na koji način ćete to provoditi? Što sve ulazi u dohodak? Da li tu ulazi i otpremnina u slučaju otkaza? I moj regres i Božićnica? Što znače primanja iz prethodne godine, kad se u tekućoj godini može ostati bez posla? Ili ne bez posla - ali bez primanja? Na koji način to mislite riješiti? Što znači ako netko u prethodnoj godini dobije honorar koji će ga zbog nekoliko kuna razlike "prebaciti" u viši razred? Zar će mu tih nekoliko kuna platiti u slijedećoj godini TISUĆE kuna razlike?

Samo jedan primjer nepravednosti ovih razreda (cjelodnavni boravak):

5001 do 6000 - 1000 kuna

4501 do 5001 - 700 kuna

Uz prosjek 4999 i cijena je 700kn za jedno dijete, a ako se prosjek "popne" na 5002 kn - cijena se penje na 1000kn ???!!!???

Što to znači, na godišnjoj razini četveročlane obitelji (npr. dvoje liječnika s prosječnom plaćom 10000kn i dvoje djece u vrtiću):

Razlika u prihodima od 144kn godišnje poveća (za dvoje djece u vrtiću, ako drugo ima popust od 50%) --- godišnji iznos koji izdvajaju za vrtić za čak 5400kn (za prvo dijete razlika od 300kn, drugo 150 kn -uk 450kn samo RAZLIKE na mjesečnoj razini) - još jednom napominjem to je samo RAZLIKA!!!!!!!! Oni će u godini dana zbog par kuna razlike platiti vrtić 18000kn umjesto 12600 ?!?!?

Razlika koja se dobije ovisno o tome da li je plaća jednog roditelja 9.996kn ili 10.008 (uz pretpostavku da je drugom roditelju plaća točno 10.000kn)
    Ili mislite da su hrvatski liječnici bogati ljudi s izuzetno visokim plaćama i da ih zato i treba "opaliti po džepu" ???

Treća stvar: što je sa tajnosti plaća. Moja plaća (iako nije velika) je tajna - pod prijetnjom otkaza u slučaju odavanja te poslovne tajne. Ista stvar je i sa suprugom.

A sada će svatko imati uvid u naše financije - jer će se to vidjeti na vrtićkoj uplatnici.

Na kraju napominjem: NE, ja nisam "bogataš" - mi ćemo biti u relativno malom razredu cijene (ovisno o tome što nam sve smatrate prihodom) - ali ja (za razliku od VAS, dragi moji zastupnici) imam i društvenu odgovornost i ne gledam samo svoju korist - i ako mislim da je nešto nepravedno - dići ću svoj glas

I osjećam se stvarno kao zadnja budala koja sve pošteno plaća i koja je eto nesrećom prijavljena na svoja puna srednjestaleška primanja - jer sam umjesto da izlazim, zgubidanim i primam naknadu s burze - išla studirati i školovati se - da bi jednog dana svojoj djeci mogla pružiti više. Nisam sigurna da li je to ono što će moja djeca vidjeti kao vrijednost u budućnosti : jer u ovoj državi puno je pametnije gubiti dane, ne raditi i zbog toga sve dobijati besplatno - nego se školovati, učiti, truditi na poslu ne bi li napredovali - jer bi im se moglo dogoditi da upravo zbog toga jednog dana njihova djeca imaju manje mogućnosti nego da im roditelji uopće ne rade - jer to je ono što se događa mojoj generaciji.

I na kraju, neću vam napisati "S poštovanjem" - jer poštovanje se mora zaslužiti i ne želim omalovažiti sve one kojima pišem to "S poštovanjem" (npr. s velikim veseljem upravo to pišem osoblju našeg vrtića i naše škole - jer su oni moje poštovanje itekako zaslužili).

Mirjana

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Nivi prvotno napisa Vidi poruku
    mozda ima nade...
    mislim da je bitno da znate proceduru
    postoji sigurno milijun mogućih scenarija, ali zadržimo se na dva najbitnija

1. ukoliko se danas proračun prihvati skupštinari zadržavaju fotelje, ostaje im opcija raspisivanja referenduma za nepovjerenje gradonačelniku. tu opciju mogu aktivirati sada ili pričekati novi zakon o referendumu po kojem je veća šansa da dođe do smjene gradonačelnika i tada pristupiti rebalansu proračuna

2. da se danas proračun ne prihvati, skupština se raspušta, gradonačelnik i dalje troši novce po posebnom režimu, ide se na nove izbore za Skupštinu, te nova Skupština ponovno dobija isti prijedlog od Bandića i tako se vrtimo u krug. S time da ako dođe do novih izbora za Skupštinu, Bandić će imati svoju listu i vjerojatno bi na taj način dobio još par svojih ljudi u Skupštini koji bi mu služili kao glasnogovornici. A mi bi u proračunu imali trošak izbora za gradsku Skupštinu.

Suštinski, nama je svejedno koji će se od tih scenarija ostvariti jer je Bandić trenutno u win-win poziciji, a mi u lose-lose. Odgoda je naviše ćemu se možemo nadati te da će se u međuvremenu neke stvari u gradu i državi možda drugačije posložiti.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

no comment

http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-vozite_308845

- Ti ljudi jedino što znaju je voziti tramvaje i autobuse pa im ja preporučujem da to i dalje rade.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Proračun je prihvaćen sa 31 glasom ZA, 9 PROTIV i čini mi se 2 suzdržana

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mirjana, super post (odnosno mail)

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Katastrofa, tuga, jad, žalost i čemer.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ovo se nije odnosilo na mirjanino pismo (koje je izvrsno), nego na daddyjev, o prihvaćanju proračuna.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    Proračun je prihvaćen sa 31 glasom ZA, 9 PROTIV i čini mi se 2 suzdržana.
    na žalost, očekivano za proračun

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    no comment

http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-vozite_308845

- Ti ljudi jedino što znaju je voziti tramvaje i autobuse pa im ja preporučujem da to i dalje rade.
    ovaj se ni ne pretvara nego je otvoreno besraman pa poručuje "i šta mi možete!".
    zamislite da je taj tip postao predsjednik države,
    pa potonuli bi u mulj još dublje nego sad...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma grozno
    ali nazalost ocekivano
    a tocno sam si mislila, napraviti ce male kozmeticke, nevazne izmjene i onda se busati kako je uvazio misljenja struke

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

A što je sad promijenjeno u vezi novorođene djece? One svote za opremu za novorođenčad su isto smanjene? Ne mogu nigdje naći taj podatak točno, a znam da je netko spominjao da se od 1.1. i to reže

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

smanjene su naknade koje grad daje kao pomoc za prvo drugo i trece dijete.

za drugo znam da je po novom 3600 kn a bilo je 7200 kuna (u ratama sve)

a mene zanima, oni koji rode do 01.07.20100 (dakle prije nego sto novi proracun stupi na sangu) dali ce dobiti tu naknadu po "starom" ili po "novom""

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovo je žalosno. No, što očekivati od naših političara?
    Lijepo su se izreklamirali, izbusali u prsa kako neće prihvatiti proračun, vjerovatno su progutali onaj dio (...na prvom čitanju...), al već prvom slijedećom prilikom, ma nema problema. Zlo mi je od Bandićevog izigravanja Robin Hooda, neka mi on objasni zašto bi oni koji navodno imaju više plaćali za one koji imaju manje, kad ti isti možda imaju manje na papiru, al više u ruci? A postavlja se pitanje i zašto ti koji imaju manje imaju manje i obrnuto? Mirjana je sve lijepo objasnila u svom pismu, svaka čast. Ovo nema nikakve veze sa socijalnom pravdom, cijela priča se događa zbog njihovih vlastitih promašaja za koje ih nitko nikada neće opaliti po džepu.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

zlo mi je... dvolično i jadno...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    smanjene su naknade koje grad daje kao pomoc za prvo drugo i trece dijete.

za drugo znam da je po novom 3600 kn a bilo je 7200 kuna (u ratama sve)

a mene zanima, oni koji rode do 01.07.20100 (dakle prije nego sto novi proracun stupi na sangu) dali ce dobiti tu naknadu po "starom" ili po "novom""
    za prvo je 1600kn, na 3 rate
    mislim da se to odnosi na svu djecu rođenu u 2011. godini jer je to proračun za 2011. a mislim da se ova odgoda do 1.7. odnosi samo na cijene vrtića, produženog boravka i tako... S tim da, kako sam već 100 puta valjda napisala, uvjet je da je barem jedan roditelj prijavljen u zg zadnjih 10 godina
    ali sve će uskoro pisati na stranicama grada pa ćemo sve znati

blago nama kako nam je dobro

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Još mi nema logike datum-1.07. preko ljeta većina djece ipak ne ide u vrtić, grupe se spajaju, područni objekti zatvaraju, nova vrtićka godina za novo upisanu djecu počinje 1.09. itd. itd. Mogli su bar od 1.09. povećat cijene. Ako sam dobro izračunala (matematika mi nije jača strana) ako dijete i ne ide u vrtić u 7 i 8 mj niti jedan dan roditelji koji više neće imati subvenciju grada pa plaća punu cijenu od 2000 kn plaćat će vrtiću 1200 kn za 7 i 1200 kn za 8 mj-ZA ŠTA????

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nisam shvatila: od 01.07. su smanjene naknade za buduće roditelje ili smanjuju i postojeća riješenja? Ona tablica sa cijenama vrtića je još aktualna ili su nešto izmijenili?
    Posljednje uređivanje od jele blond : 20.12.2010. at 17:26

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj jele blond prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam shvatila: od 01.07. su smanjene naknade za buduće roditelje ili smanjuju i postojeća riješenja? Ona tablica sa cijenama vrtića je još aktualna ili su nešto izmijenili?
    Moje je mišljenje da to vrijedi za novorođenu djecu, a ne za stara rješenja. Jer ti si dobila rješenje na 11000 kn godišnje, kaj ne?
    Isto kako nisu onima koji su dobili rješenje na 9000kn godišnje povećali na 11000, tako ni nama ne bi trebali smanjiti.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm...sjećam se kad je prvi put ta odluka bila donešena prije cca 7 godina kad sam ja imala bebu
    i vrlo brzo nakon toga je odluka izmijenjena i isplatili su nam jednoktatno puno manju svotu od one prvotno rečene
    na koju su se obavezali (mačku o rep) i s još većom lakoćom je izmijenili (smanjili).
    dakle u tih 7 godina se ta odluka promijenila već ne znam više koliko puta
    i isto tako uvjeti da bi se uopće do ikakvog novca došlo.
    tako da- sve je tu kod nas moguće
    jer nitko na kraju ne snosi posljedice za takvo bezobrazno povlačenje ljudi za nos.

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma i meni to ima logike, ali me je strah da se ne sjete ...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj amel prvotno napisa Vidi poruku
    Još mi nema logike datum-1.07. preko ljeta većina djece ipak ne ide u vrtić, grupe se spajaju, područni objekti zatvaraju, nova vrtićka godina za novo upisanu djecu počinje 1.09. itd. itd. Mogli su bar od 1.09. povećat cijene. Ako sam dobro izračunala (matematika mi nije jača strana) ako dijete i ne ide u vrtić u 7 i 8 mj niti jedan dan roditelji koji više neće imati subvenciju grada pa plaća punu cijenu od 2000 kn plaćat će vrtiću 1200 kn za 7 i 1200 kn za 8 mj-ZA ŠTA????
    nisi li ti ipak nešto puno toga krivo shvatila???????????

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mene baš nešto zanima, ali od kad je ovaj novi forum ne znam otvoriti anketu...
    Zanima me postotak, da vidimo koliko je ljudi u minusu uskoro zbog ovoga...
    Dakle ako netko zna, da otvori neku anketu tipa koliko po novom plaćate vrtić? pa cujene vrtića...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Za mjesec u kojem je dijete boravilo u predškolskoj ustanovi do najviše 5 dana, a izostanak je unaprijed najavljen ili kasnije opravdan, roditelj plaća 40% iznosa sudjelovanja u cijeni programa.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo ja bi skoro prepolovila cifru, jer na svoju sreću imam 3 dece

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •