Stranica 17 od 24 PrviPrvi ... 71516171819 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 1158

Tema: Zagreb/Bandić/smanjivanja subvencija - IDEMO U PROSVJED!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja bih to ipak voljela vidjeti u postocima!

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih to ipak voljela vidjeti u postocima!
    Da, to bi bilo zanimljivo, jer bih i ja, po mojoj računici prepolovila iznos.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

misliš da je forum nekakav adekvatan uzorak?
    kao prvo, prosječan broj djece po obitelji je iznad hrv. prosjeka.
    i plaće, vrlo vjerojatno.

svejedno, mislim da si pogriješila poantu onog na što se ovdje cilja.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

eh, da, i ja nebi osobito povećala iznos, ali bi ga povećala. I mene iako sam socijalno osjetljiva, istinski ne zanima ovakav oblik socijalne osjetljivosti.
    U državi u kojoj se ne zna ko pije, a ko plaća, u vrijeme recesije, uništavanje ljudi koji rade i zarađuju. A i zarađuju s razlogom. POšteno.
    I zaista mi nije prihvatljivo razmišljanje o susjedima i kravama.
    nisam ja potrošila zagrebačke novce, čak štoviše, nikad nisam ni u Areni bila.
    nisam bome ni na utakmici Dinama
    a i navijam za Cedevitu
    za snježnu kraljicu si ne mogu platiti kartu
    stan u Sopnici me ne zanima
    nisam nikad dobila dar za dijete
    ne vozim se tramvajem
    plaćam uredno prirez
    i moram plaćati vrtić više da bi manje plaćao-tko? čemu? zašto?
    neka se socijali slobodno cijena smanji-al ne na NAŠ račun-nego na račun grada.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Krumpiric, potpis od a do z.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma, svi su normalni europski gradovi smanjili cijene vrtića, povećali subvencije, da povećaju kupovnu moć građana, održe prodaju/proizvodnju.
    neće grad spasit ovo-neće zaradit ništa, taj vrtić je kap u moru troškova.
    a nama će smanjit kupovnu moć. Ako je uopće više može smanjit :D :D

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    misliš da je forum nekakav adekvatan uzorak?
    kao prvo, prosječan broj djece po obitelji je iznad hrv. prosjeka.
    i plaće, vrlo vjerojatno.

svejedno, mislim da si pogriješila poantu onog na što se ovdje cilja.
    Ne mislim, pogotovo ne ovaj forum koji je po mom mišljenju iznad prosjeka hrv. standarda, ali me zanima...

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    eh, da, i ja nebi osobito povećala iznos, ali bi ga povećala. I mene iako sam socijalno osjetljiva, istinski ne zanima ovakav oblik socijalne osjetljivosti.
    U državi u kojoj se ne zna ko pije, a ko plaća, u vrijeme recesije, uništavanje ljudi koji rade i zarađuju. A i zarađuju s razlogom. Pošteno.
    I zaista mi nije prihvatljivo razmišljanje o susjedima i kravama.
    Nisam ja potrošila zagrebačke novce, čak štoviše, nikad nisam ni u areni bila.
    Nisam bome ni na utakmici dinama
    a i navijam za cedevitu
    za snježnu kraljicu si ne mogu platiti kartu
    stan u sopnici me ne zanima
    nisam nikad dobila dar za dijete
    ne vozim se tramvajem
    plaćam uredno prirez
    i moram plaćati vrtić više da bi manje plaćao-tko? čemu? Zašto?
    Neka se socijali slobodno cijena smanji-al ne na naŠ račun-nego na račun grada.
    xxx

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Jel' može link na ovu novu verziju cijena vrtića i cjelodnevnog boravka u školi, te visine i uvjeta za naknada za novorođenčad?

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mene baš zanima hoće li i bake i dede ulaziti u prosjek dohotka po kučanstvu, jer mi smo svi prijavljani na isti kučni br i imamo svoju kuću i komunalije, a moj svekar ima fala Bogu penziju političara a i svekičina nije loša i ako i njih uzmu u prosjek mi smo u govnima da prostite, ovako nam se i nebi po novome puno mjenjalo, a inaće, a ja od njihove penzije nemam ni lipe i nikakvu korist...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kakve veze imaju dede i bake s ovim? Ne kužim?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mirjana, svaka čast na poslanom mailu.

krumpiric, X

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ana.m pa zajedničko kućanstvo... I nas ima ko Rusa na istoj adresi, kak da ja dokažem da smo zasebno kućanstvo?
    Ne znam kaj da vam velim, ni meni se ne sviđaju sve te parade, pogotov zato jer sam na porodiljnom s trećim i od 1.1. sam na minimalcu koji se ne uzima u obzir.
    Ali isto tako moram priznati da sam se začudila da bi prema tablici onoj s prve strane plaćala vrtić upola manje. Ok, priznajem bilo bi prestrašno da nas nije petero... ovako je lakše...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kakve veze imaju dede i bake s ovim? Ne kužim?
    ana, samo padaš s Marsa

u revidirani Prijedlog, za drugo čitanje, izmijenio je i taj dio i ubacio bake i djedove (tzv. vertikalnu liniju).
    tako da će to dobro doći onima koji imaju bake i djedove sa malim mirovinama.

ali, neke će to unazaditi.

puno toga nije još jasno.
    sve informacije će se stalno morati revidirati u ovoj papazjaniji.
    ljudi će mijenjati poslove, dobivati otkaze, zapošljavati, bake i djedovi će umirati, prijavljivat ćemo se na svakojake adrese, rađat će se nova djeca... a sve će to trebati ažurirati.
    puno posla za nikakvu uštedu Gradu.
    dapače, Grad će biti na gubitku i to ne beznačajnom.
    ovo pogoduje samo onima kojima je i do sada - Bandićevim glasačima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zapravo si mislim kako smo u poziciji da im zagorčamo život kompliciranjem s dokumentacijom.

Sve je toliko aljkavo napravljeno i potpuno nedorečeno.
    Hoće li meni itko uzeti u obzir što mi s muževim roditeljima imamo Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju?
    Iako ne živimo na istoj adresi.
    Mislim, živimo, ali nismo tako prijavljeni.

Ovo je cirkus od Proračuna, a najveći klaun je Gradonačelnik.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Stvarno padam s Marsa, ali mi je sada nešto palo na pamet...Kod nas je prijavljena šogorica koja ovdje nikada ni nije živjela. Dakle, ona nama ulazi u članove kućanstva kod ovoga??
    Naravno, zaposlena je i nravano i njena plaća ulazi u naš prosjek. Nije koliko znam velika plaća ali onak...Dakle, što prije odjaviti šogoricu.

p.s. zapravo se sada pitam zašto to odavno nismo napravili...?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma da Apri, ovo što ti pišeš...Valjda oni misle svake godinu iznova tražiti svu dokumentaciju?? .
    Ili misle to nekako kompjuterizirati, što mi je teško za povjerovati!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Stvarno padam s Marsa, ali mi je sada nešto palo na pamet...Kod nas je prijavljena šogorica koja ovdje nikada ni nije živjela. Dakle, ona nama ulazi u članove kućanstva kod ovoga??
    Naravno, zaposlena je i nravano i njena plaća ulazi u naš prosjek. Nije koliko znam velika plaća ali onak...Dakle, što prije odjaviti šogoricu.

p.s. zapravo se sada pitam zašto to odavno nismo napravili...?
    Nema veze sa temom, ali šogorica se sama mora odjaviti (i prijaviti na novu adresu). Vi to ne možete bez nje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma da Apri, ovo što ti pišeš...Valjda oni misle svake godinu iznova tražiti svu dokumentaciju?? .
    Ili misle to nekako kompjuterizirati, što mi je teško za povjerovati!
    vidiš, zato je zamišljen >oib.

koji nije zaživio.
    ka` će - ne zna se!

i jučer Bandić veli sa govornice: Ja bih rado da sam Proračin mogao raditi prema imovinskom cenzusu, a ne prema dohodovnom, ali kada OIB još nije zaživio. I što sam ja mogao?!

pa zar on ne razumije da je to kao da mi želi naplatiti TV, a u selo mi ni struja nije došla

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nema veze sa temom, ali šogorica se sama mora odjaviti (i prijaviti na novu adresu). Vi to ne možete bez nje.
    Ma znam to, samo sam krivo napisala (hej, pijem jutarnju kavu tek). Ja sam joj odavno trebala reći nek se odjavi.

Apri ...a to s OIB-om, prije ga budu ukinuli nego kaj bude zaživio...ah

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni vrtić poskupljuje barem troduplo (ne znam u koju grupu ćemo upasti dok ne vidim što sve ulazi pod dohodak). Plaća u naravi - zna li netko?

Prirez uredno plaćam, prijavljeni smo u Zgb, ne muljamo s porezima... i nemam ništa protiv pravednosti, no smeta mi tretman prema ljudima iz srednjeg sloja (srednjeg, ne visokog!).
    Plaću uredno zaradim, školovala sam se xy godina, radim toliko koliko radim, zaradim svaku kunu toga što dobijem i na sve to platim iznos par puta veći od prosjeka.I ne smeta mi.
    Imam stambeni kredit, rata mi je podivljala (švicarci), kamata raste - ni to mi ne smeta.
    Lani nismo upali u vrtić pa smo plaćali tetu - ni to mi nije smetalo toliko.
    Umjereni smo potrošači, trudimo se kupovati hrvatsko, kroz sve što kupim platim pdv - ni to mi ne smeta.
    Nismo sirotinja, no bome nismo ni bogati.
    I sada (uz veći prirez) plaćam i višu cijenu vrtića za istu uslugu od osobe koja ima svoj stan, auto, bakinu kuću i sl.
    Zašto?
    Jer me država vidi kao bogatu pošto imam iznadprosječnu plaću (s kojom, btw, ne živim baš iznadprosječno).
    I uredno me iscijede kroz doprinose i poreze, a sada plaćam i više za mogućnost da mi dijete ide u vrtić.
    Mislim, tko je tu lud?
    Pa ti budi pošten građanin u nas.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

icyoh,kužim skroz, tako je s nama slično, jedino mm zarađuje puna a ja niš,al kaj mogu.
    Zemlju smo dobili komad u dvorištu i sami dizali kredite i radili od temelja i nije još gotovo,rupa bez dna,.
    Rođena sam Zagrepčanka kao i MM i moji roditelji tkođer,svi uvijek uredno prijavljeni,..
    Svekar je imao jako dobru plaću a sad ima i penziju svekica također ,ali mi smo od njih dobili tu zemlju i basta, ja nemam nikakve veze s njima istokao ni sa šogoricom koja živi s dečkom u njihovom potkrovlju i dobro zarađuje,od nje pogotovo nemam nikakve koristi. I šta ulaziti će mi u prosjek i prebaciti me u viši rang ma koma.
    Hoče li baš svi prihodi ulaziti, i regresi i putni troškovi i isplate nekakvih šteta po kasko osiguranju, jer ako da koma..
    Da ne prićam da sam u prošloj godini dobivala porodiljni s burze a od 10 mj ništa ali ko pita??

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam upravo izračunala - ako sve uredno prijavim kako je plaćamo 600kn, a ako odjavimo tatu sa ove adrese (nismo vjenčani) onda sam ja kao samohrana majka i plaćam 150kn... i kaj sad? biti pošten ili ne?

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Problem je ovdje sto nekima stvarno vrtic poskupljuje nekoliko puta (do 5 puta, je li tako?). To je prestrasan udarac na dzep svakome, pa i onome tko ima dobru placu.

Isto tako, cijela prica je potpuno nedefinirana.

U mom slucaju, mogu proci tako da vrtic nista ne platim - pa sve do toga da ga placam iznad 1000 kuna.

Da, i nemam stalan posao, placena sam po ugovoru, i nazalost znam da ce projekt koji je zapoceo ovo ljeto trajati do jeseni. Bez obzira na trentunu dobru placu, svaku kunu okrenem 5 puta zato sto znam da opet mogu godinu i pol traziti slijedeci posao - ili vise ukoliko se garnitura ne promijeni.

Ako cu vrtic morati platiti nekoliko puta vise, moja kcer ce u skolu sa 6,5 godina, a ne sa 7,5. Nece vise ici u englesku grupu. Preko ljeta ce ju cuvati baka. Kad se razboli na dva tjedna (pocetkom mjeseca), do kraja mjeseca ce ju cuvati baka (a kad dolazim po dijete baki u Siget, Bandicu moram platit parking!!! - on me uvijek pronadje). Kako god bilo, zagorcio nam je zivot.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

INDEX: Bandic u zagrebackom proracunu predvidio 20 milijuna kuna za promidzbu svoje stranke

http://www.index.hr/vijesti/clanak/b...e-/529560.aspx

sad smo jos postali i sponzori Bandicu...
    Posljednje uređivanje od Looli : 21.12.2010. at 11:28

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Teta Eta prvotno napisa Vidi poruku
    Ako cu vrtic morati platiti nekoliko puta vise, moja kcer ce u skolu sa 6,5 godina, a ne sa 7,5.
    Neće te ni boravak manje doći: mi smo do sada plaćali cca 215 kuna mjesečno (za obroke), a sada bi nas cijeli boravak stajao oko 700 kuna!
    Hrana je poskupjela sa 12 kuna dnevno (3,5 kune doručak, 6 kuna ručak i 2,5 kune užina), na 19 kuna.
    Plus plaćanje samoga boravka.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Re skole, vidjet cu sta ce se desiti. Ja sam jedna nepredvidjena kategorija u proracunu (u vise smjerova), pa mi se moze zalomiti svakojako.
    Posljednje uređivanje od Teta Eta : 21.12.2010. at 11:41

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mene će doći manje nego što sada plaćam.
    Ja sam redovni i dobar punitelj gradskog proračuna, al mi je MM na minimalcu. Drugi dio plaće dobije kad i ako dobije.
    Tako da je meni ovo jedina korist od njegovog gazde koji posluje na "hrvatski" način.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nas bi vrtić koštao tri i pol puta više nego do sada; no kako nam je ovo zadnja godina u vrtiću izbjeći ćemo poskupljenje.

Osim što je ovo strašno i neviđeno poskupljenje jasno je i koliko je nepravedno - sigurno se svatko od nas može sjetiti niza primjera svojih prijatelja i poznanika pa ih usporediti sa svojim primjerom i vidjeti kolike će biti razlike.

Mene taj dio sa nepravdom zaista najviše pogađa, osobito zato što se radi o djetetu - osjećam da moje dijete nema pravo na nešto na što druga djeca imaju - a radi čega ??

Zanima me tko će od ljudi kojima će vrtić toliko poskupiti plaćati državni vrtić. Bandić je zapravo izbacio našu djecu iz državnih vrtića.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me tko će od ljudi kojima će vrtić toliko poskupiti plaćati državni vrtić. Bandić je zapravo izbacio našu djecu iz državnih vrtića.

Ja ne.
    Više mi se isplati plaćati privatni vrtić nego cijenu koju će me koštati državni (plus ne dam iz principa toliko).
    Da ne spominjem da mi je čuvalica još jeftinija opcija.
    A najjeftinija opcija mi je rastati se i odseliti pa da muž ostane s djecom. Pa će nam vrtić biti džabe, a još će dobiti i doplatak.
    I po mogućnosti da se odselim negdje gdje nema prireza.
    odlična nam je pronatalitetna i proobiteljska politika
    Posljednje uređivanje od icyoh : 21.12.2010. at 12:02

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni sigurno poskupljuje 4 do 5 puta, ovisno što će sve ići u dohodak...jedino kaj ja, igrom slučaja, nisam prijavljena na istoj adresi kao moji - pa ako idemo striktno po prijavi na adresu onda će nam vrtić biti besplatan. Šalim se naravno - unatoč svemu imam još zdravu dozu poštenja u sebi. Za konačnu računicu čekam detalje...Žao mi je dijete vadit iz vrtića i odvajat od prijatelja da bi je čuvala neka teta doma...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nas bi vrtić koštao tri i pol puta više nego do sada; no kako nam je ovo zadnja godina u vrtiću izbjeći ćemo poskupljenje.

Osim što je ovo strašno i neviđeno poskupljenje jasno je i koliko je nepravedno - sigurno se svatko od nas može sjetiti niza primjera svojih prijatelja i poznanika pa ih usporediti sa svojim primjerom i vidjeti kolike će biti razlike.

Mene taj dio sa nepravdom zaista najviše pogađa, osobito zato što se radi o djetetu - osjećam da moje dijete nema pravo na nešto na što druga djeca imaju - a radi čega ??

Točno tako.
    Cijela priča mi se toliko gadi da to ne mogu ni opisati.
    I mi ćemo nekako izbjeći poskupljenje (ispisat ćemo ga iz vrtića u ljeto), ali trenutno me puno više grize bezobrazluk cijele odluke i činjenica da se preko građana prelama katastrofalno vođena gradska politika i razbacivanje novaca koje ni sad nije stalo (ono božićno drvce u Beču je možda najapsurdniji primjer).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tanja, daj link na to faking drvce.

baš lijepo!
    gradonačlenik Beča donosi odluku da djeca u 2010. imaju besplatne vrtiće (zbog krize), a naš gradonačelnik, da pomogne jadnim Bečanima, šalje drvce.
    ma kako smo mi solidaran narod: otkidamo od usta da drugima damo.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Uopće ne znam kako bih opisala odvratan opsjećaj koju u meni izazivaju ovakva "rješenja". Da tom banditu nitko ne može (neće) stati na rep već godinama, to mi je nevjerojatno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pred nama je još dvije godine ovakve vrtićke politike. S tim da je dijete preko ljeta kod bake na moru. I šta bi čak i tada trebala plaćati više nego sada kada ide u vrtić? Komu i zašto?
    Posljednje uređivanje od Kate76 : 21.12.2010. at 13:53

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, i to je strašno - naplaćivat će 40% cijene ako dijete nije bilo niti jedan dan u vrtiću, koliko sam shvatila.

Molim vas nemojte zaboraviti da je SDP podržao ovaj proračun.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kako se moze Bandic maknuti sa pozicije gradonacelnika?

U kom smjeru sada vise moze ici neka akcija, da li je uopce moguce nesto napraviti nakon same te sramotne odluke?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nisam skužila - što je s cijenom jaslica?

Ili je ovo cijena i za jaslice?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Icy, sve je postalo isto :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

O, ne brini, ja neću zaboravit. Toliko mi je cijela priča ljigava da nemam riječi kojima bi to opisala.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, to bi bilo i moje pitanje. Što se još može napraviti?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Teta Eta prvotno napisa Vidi poruku
    Kako se moze Bandic maknuti sa pozicije gradonacelnika?
    Mene ovo fascinira, on predloži proračun, skupština ga ne podrži i onda umjesto njega, pada skupština!!
    Gdje je tu logika??

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    nisi li ti ipak nešto puno toga krivo shvatila???????????
    Bojim se da nisam.Da je i točan tvoj podatak o 40% cijene vrtića kad dijete ne ide cijeli mjesec, a nadam se da je- 7 mj 600 kn+8 mj 600 kn= 1200 kn i moje ponovljeno pitanje-ZA ŠTA???????????

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne piše ak je dete manje od 5 dana u vrtiću onda je 40%
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.12.2010. at 14:13

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, i to je strašno - naplaćivat će 40% cijene ako dijete nije bilo niti jedan dan u vrtiću, koliko sam shvatila.
    to se popularno zove čuvanje mjesta, ali u zbilji se radi taK AK DETE ide u školu i mislite da više ne bu išal u vrtić ispišite ga te mjesece koje ne bu dolazil.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Mene ovo fascinira, on predloži proračun, skupština ga ne podrži i onda umjesto njega, pada skupština!!
    Gdje je tu logika??
    nema logike, Zakon je loš.

i najgore je kada on sa govornice kaže: meni izbori ne mogu ništa, ja ostajem.
    onda čovjeku stvarno dođe da eksplodira.

on je, kako sada stvari stoje, gradonačelnik do 2013.
    na proljeće 2011. bi se trebao izglasati novi Zakon o referedumu koji bi olakšao mogućnost reizbora gradonačelnika.

ali, on je i ovim potezom okupio oko sebe jako veliki broj birača.
    oni koji su do sada glasali za njega, glasat će i dalje.

a njemu je to sasvim dovoljno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to se popularno zove čuvanje mjesta, ali u zbilji se radi taK AK DETE ide u školu i mislite da više ne bu išal u vrtić ispišite ga te mjesece koje ne bu dolazil.
    to je uvijek bilo tako, samo što je 40% od 200 kuna bilo 80 kuna, pa nitko nije "abadavao".
    sada, kada je to znatna stavka, slat ćemo djecu bolesnu.
    jer nam se "ne isplati" da ih hranimo doma i da plaćamo i hranu u vrtiću.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma nemoj. Kod nas se to na primjer zvalo dijete mjesec dana bolesno.
    Posljednje uređivanje od Mima : 21.12.2010. at 14:20

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •