Stranica 19 od 23 PrviPrvi ... 91718192021 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 1158

Tema: Zagreb/Bandić/smanjivanja subvencija - IDEMO U PROSVJED!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da li mi netko može pojasniti kategoriju "prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva" vezano za nove cijene vrtića? O nedorečenosti, politikanstvu, cvjetajućoj crnoj ekonomiji je sve već napisano, a kako su ti dokumenti na snazi (inače još uvijek vjerujem u građansku inicijativu i izmjene/prerade tih dokumenata), i kako čini mi se, do 30.04. treba predati dokumentaciju vrtiću radi utvrđivanja cjenovne kategorije, htjela bih znati što u tom kontekstu uopće znači prihod?

To je plaća s platne liste (prije ili poslije obustava?), ili iznos koji s računa poslodavca sjedne na tekući račun kod banke, ili ono na što sve poslodavac plati poreze i doprinose, ili je to kategorija iz porezne kartice (primanja s osnove nesamostalnog rada ili sva primanja koja netko ostvaruje?)?

Unaprijed hvala.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nadam se da će biti nešto od toga.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

s time da socijalne kategorije i dalje imaju povlastice i da je to pod ingerencijom CZSS

nadalje, prijedlog je da drugo, treće... dijete u obitelji imaju umanjenu cijenu, bez obzira jesu li u istoj ustanovi

moram naglasiti kako smo mi lobirali da cijene ostanu nepromijenjene, ali ako se već moraju dizati, da bismo pristali na izjednačavanje vrtića i jaslica, budući da je snižena cijena jaslicama bila samo jedan od populističkih Gradonačeknikovih poteza koji opravdanje nema ni po kojoj osnovi.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Apri, super da si dopunila, jer to ne piše u članku. Ja osobno smatram da je Roda odradila odličan posao, a znam da nije bilo lako.

Sigurna sam da ni sad nekima neće odgovarati, no onaj je prijedlog uistinu bio van svake pameti, kako god okreneš. I samo je kozmetički izgledao kao da uvodi pravdu.

Ovako će se barem smanjiti mogućnost muljaža, a činjenica je da je 200 kn za jaslice bilo ispod svake računice.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nije bilo lako

zapravo, prilično je teško balansirati između odluka o sastancima sa ljudima koji su na pozicijama.
    svjesni smo kako možemo poslužiti kao mehanizam/aparat za dijeljenje odgovornosti, ali opet... ne smjijemo odbiti komunikaciju budući da smo svjesni kako netko mora nešto poduzeti.

bile smo na sastanku s Predsjednikom Gradske skupštine, g. Špremom, gospodinom Rađenovićem, gospodinom Mrsićem i gospodinom Kutlićem.
    Uz nas je bila i predsjednica Vrtića za sve.

nismo imali puno vremena za doticanje drugih područja koja se tiču vrtića, budući da je ovo sada goruća tema, ali se čini da bi mogla biti osnovana radna grupa koja bi radila i na tome.

bacile smo im bubu u uho kako bi prelazak na zdravu prehranu smanjio ekonomsku cijenu vrtića i time manje osiromašio gradski Proračun.

vidjet ćemo što će dalje biti...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nije bilo lako

zapravo, prilično je teško balansirati između odluka o sastancima sa ljudima koji su na pozicijama.
    svjesni smo kako možemo poslužiti kao mehanizam/aparat za dijeljenje odgovornosti, ali opet... ne smjijemo odbiti komunikaciju budući da smo svjesni kako netko mora nešto poduzeti.

bile smo na sastanku s Predsjednikom Gradske skupštine, g. Špremom, gospodinom Rađenovićem, gospodinom Mrsićem i gospodinom Kutlićem.
    Uz nas je bila i predsjednica Vrtića za sve.

nismo imali puno vremena za doticanje drugih područja koja se tiču vrtića, budući da je ovo sada goruća tema, ali se čini da bi mogla biti osnovana radna grupa koja bi radila i na tome.

bacile smo im bubu u uho kako bi prelazak na zdravu prehranu smanjio ekonomsku cijenu vrtića i time manje osiromašio gradski Proračun.

vidjet ćemo što će dalje biti...
    Velika hvala!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bravo za sve sudionike!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bravo i hvala

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bravo

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Čekaj, a što sam ja onda jutros čula na vijestima - da je Bandić rekao da on ne odustaje od svog prijedloga, i da su jedino rješenje novi izbori?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

super onda, bravo ljudi :yay:

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bravo i hvala!

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kad će se znati konačna odluka?
    I hvala Rodi na trudu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I od mene!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj, čekajte sa zahvalama...
    Gradonačelnik do travnja mora predložiti novi Proračun.
    Bismo li se iznenadili kada bi bio - još nepovoljniji od ovoga?!

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne bismo. Al daj..pregrizi jezik.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo, sad ću...

plljuc, pljuc!

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hvala, iako mene sve strah nove odluke

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala cure! Nadajmo se da ce svima jednako poskupjeti i da nece poskupjeti previse. I da ce se naci nacin da se pomogne najsiromasnijima.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što je sa školama, čime se tumači poskupljenje škole u prirodi, što to nije regulirano istim pravilnikom?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    Što je sa školama, čime se tumači poskupljenje škole u prirodi, što to nije regulirano istim pravilnikom?
    kolika je prije bila cijena škole u prirodi?
    Moj ide na Lošinj, cijena je 360 kn

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ljudi, za 10 dana Bandić predaje novi prijedlog proračuna. svi nestrpljivo očekujemo da vidimo koje će nebuloze u njemu biti.
    ali, meni se ne da čekati, mislim da trebamo djelovati. nešto napraviti, nek se čuje naš glas, nek se zna da se nismo i nećemo pomiriti s poskupljenjem svega što može poskupiti u vezi s obiteljima i djecom (vrtići, produženi boravak, škole u prirodi, smanjenje pomoći za novorođenčad itd)

Jeste li za akciju? Hoćemo li stati u obranu samih sebe? Hoćemo li se okupiti i pokazati da nas ima koji se neće samo tako pomiriti s tako debilnim odlukama???

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pa ako smo mogli doći u 11. mj. na prosvjed, ako bude ovako crno kako izgleda nadam se da će nas biti i u većem broju

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

a jel se zna što će predložiti? ili ne?
    razmišljam da je to taman prije 30.4. do kad su se trebale predati te famozne potvrde o plaćama, taman stigne. a straši me i to što još nisu objavljeni datumi za predaju papira za upis u vrtić za sljed. god.a inače je već u ovo vrijeme naveliko visilo

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

šta se zbiva:
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30319

pa tu su objavljene cijene vrtića

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da-NanoiBeba-ovo je dobro pitanje.

i mene zanima!!!

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I ja sam to malo prije gledala, pa se pitam što sam propustila...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To sam vidjela na MiB forumu. Jedna mama je napisala da su u njihovom vrtiću već objesili obavijest.

Moji nisu vrtićari, ali smo zato u školi dobili popis dokumenata koje moramo priložiti zbog plaćanja dnevnog boravka. Rok za dostavu svih papira nam je 25.5.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Moji nisu vrtićari, ali smo zato u školi dobili popis dokumenata koje moramo priložiti zbog plaćanja dnevnog boravka. Rok za dostavu svih papira nam je 25.5.
    A koliko ce se placati boravak u skoli, ima li negdje cjenik za to?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a koliko ce tek biljega trebati kupiti
    odrasli mogu priloziti kopiju osobne, ali djeca nemaju takvog dokumenta koji im dokazuje prebivaliste
    uvjerenje o prebivalistu - 20 kuna?

nee, 40 kuna!!! po djetetu
    http://www.mup.hr/1160.aspx

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku

nee, 40 kuna!!! po djetetu
    http://www.mup.hr/1160.aspx
    Spašavamo i državni proračun, jelte

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima na stranicama grada, tamo gdje su stavili obavijest da ce nam djeca za koji dan izgubiti besplatan prijevoz, njihovu definiciju zajednickog kucanstva, tj obrazac koji se popunjava

kaze

IZJAVA O ČLANOVIMA OBITELJSKOG DOMAĆINSTVA

Radi ostvarivanja prava učenika/studenta na besplatnu godišnju/mjesečnu pokaznu kartu ZET-a/ZET-HŽ, sukladno odredbama članka 37. Odluke o socijalnoj skrbi (Službeni glasnik Grada Zagreba 20/10), pod kaznenom i materijalnom odgovornošću dajem sljedeću izjavu.
    Upoznat/a sam da obiteljsko domaćinstvo čine bračni drugovi, djeca i drugi srodnici koji zajedno žive, privređuju, odnosno ostvaruju prihode na drugi način i troše ih zajedno.
    Izjavljujem da moje obiteljsko domaćinstvo čine:
    Podnositelj zahtjeva:

1. _________________________________, _____________________________________________
    Ime (ime oca-majke) i prezime datum rođenja, OIB
    Srodnici podnositelja zahtjeva:

2. _________________________________, _____________________________________________
    Ime (ime oca-majke) i prezime datum rođenja, srodstvo, OIB

3. _________________________________, _____________________________________________

4. _________________________________, _____________________________________________

5. _________________________________, _____________________________________________

6. _________________________________, _____________________________________________

7. _________________________________, _____________________________________________

Izjavljujem i vlastoručnim potpisom potvrđujem da su podaci navedeni u ovom zahtjevu i priloženoj dokumentaciji točni i potpuni te ovlašćujem Naslov da iste ima pravo provjeravati, obrađivati, čuvati i koristiti u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i drugim važećim propisima, a u svrhu ostvarivanja prava na besplatnu pokaznu kartu iz članka 37. Odluke o socijalnoj skrbi.
    Upoznat/a sam da se nepotpuni zahtjev neće razmatrati te se obvezujem odmah izvijestiti Naslov o promjenama podataka koje utječu na ostvarivanje prava na besplatnu pokaznu kartu.

Zagreb, ____________________ _________________________________
    (potpis podnositelja zahtjeva)
    Za malodobnika potpis zakonskog zastupnika

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

lud zbunjenog.

ovako, imam jedno tehničko pitanje što se tiče ove papirologije. mala i ja imamo prijavljeno prebivalište na istoj adresi na kojoj moj stari ima prijavljeno boravište, prebivalište mu je u drugom gradu tako da mu na osobnoj iskaznici također piše ta adresa u drugom gradu. važi li onda njegova osobna (vidim da je za punoljetne članove kućanstva potrebna preslika osobne) ili što?

Potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove kućanstva - to idem u utrine? tata je penzioner, ja sam prošle godine radila malo manje od tri mjeseca, što trebamo predočiti od dokumenata na poreznoj? niš mi nije jasno, totalno sam neupućena u birokratske gadosti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, i nas je jutros na vrtiću dočekala obavijest da do 30.4. moramo donijeti dokumente i izvjesili su novi cjenik.

Ako ostanu ove cijene, ispisati cu je sa 30.6., nema sanse da za par dana ako ce ici po ljeti u vrtic placam te cifre. Sramota!

Zvala sam skolu, sta ce biti sa boravkom, nemaju pojma...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od dokaza u ovom slucaju (prijevoz) treba priloziti
    PRILOZI:
    1. Izjava o članovima obiteljskog domaćinstva
    2. Osobna iskaznica ili uvjerenje o prebivalištu za podnositelja zahtjeva i ostale članove obiteljskog domaćinstva
    3. Potvrde porezne uprave o visini dohotka podnositelja zahtjeva i svih članova obiteljskog domaćinstva ostvarenog u 2010.
    4. Potvrda o redovitom školovanju, statusu redovitog studenta, odnosno apsolventa sa studentskim pravima.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jel to znači da moramo u MUP po potvrdu o prebivalištu djeteta i u Poreznu po potvrdu? Lijep će se red stvoriti u ova 3 tjedna!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A u koju Poreznu, onu u Aveniji Dubrovnik ili se potvrda može izvaditi i npr. na općini?
    Da li ja mogu izvaditi za baku (penzioner) ili mora ici i ona?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I nije mi jasno, da li u prihode ulazi i porodiljna naknada?

Osim toga, meni ce prihodi ove godine biti znatno manji nego prosle, jer sam na porodiljnom, a placanje ce se racunati prema prihodima od prosle godine, kako to rijesiti?

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku

Osim toga, meni ce prihodi ove godine biti znatno manji nego prosle, jer sam na porodiljnom, a placanje ce se racunati prema prihodima od prosle godine, kako to rijesiti?
    mislim kakvo je to pitanje, pa naravno da si prošle godine trebala biti vidovita i stavljati svu tu silnu lovu koju imaš sa strane.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mene ovo nervira, mi ćemo od svibnja imati znatno manje prihode (po njima padamo dolje najmanje jedan razred, a možda i dva)

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Padam s marsa - što je ovo?
    Zar nisu rekli da će ovaj prijedlog revidirati?

Što ulazi u prihode...por. naknada, plaća, bonus..?

Ajde barem se neću brinuti da nećemo upasti u vrtić s obzirom na razred u koji upadamo

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Padam s marsa - što je ovo?
    Zar nisu rekli da će ovaj prijedlog revidirati?

Što ulazi u prihode...por. naknada, plaća, bonus..?

Ajde barem se neću brinuti da nećemo upasti u vrtić s obzirom na razred u koji upadamo

Pa i bonus je plaća, nažalost ja se radi toga ne trebam brinuti.

A zašto misliš da ti to garantira upis u vrtić - pa ne garantira ti ga ni to što plaćaš veći prirez, pa zašto bi i to što plačaš veću cijenu. Mislim, baš su lijepo smislili - oni koji imaju veće plaće plaćaju sve i troduplo više, a zauzvrat dobivaju kao i oni koji ne izdvajaju ni kune. Jel se meni uopće isplati radit?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A zašto misliš da ti to garantira upis u vrtić - pa ne garantira ti ga ni to što plaćaš veći prirez, pa zašto bi i to što plačaš veću cijenu. Mislim, baš su lijepo smislili - oni koji imaju veće plaće plaćaju sve i troduplo više, a zauzvrat dobivaju kao i oni koji ne izdvajaju ni kune. Jel se meni uopće isplati radit?
    Pa krećem našom logikom - od tri kandidata s istim uvjetima svatko će uvijek odabrati onoga koji više plati.
    Dakle manja je vjerojatnost da će izvisiti oni koji plaćaju max iznos.
    Mislim - sada kada će ti podaci biti javni.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle manja je vjerojatnost da će izvisiti oni koji plaćaju max iznos.
    Mislim - sada kada će ti podaci biti javni.
    Sva sreća da više nikoga ne upisujem u vrtić.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •