Stranica 22 od 24 PrviPrvi ... 122021222324 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 1158

Tema: Zagreb/Bandić/smanjivanja subvencija - IDEMO U PROSVJED!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ali onda se pripremi da garant ideš u medije; novinarima je to odlično za snimanje
    (naravno, uvijek možeš odbiti)

edit: ovo je išlo Angie75
    Ma ne volim to baš...
    I što je najgore, moji klinci uopće ne idu u gradski vrtić, ali prosvjedujemo iz principa :/
    I nemam pojma hoće li se naše cijene mijenjati, no vjerujem da hoće, jer od grada iovako ne dobivaju njihov dio pa se jedva pokrivaju (časne).

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Vidite pak ovo:

U roku iz prethodnog članka ravnatelj Dječjeg vrtića dužan je dostaviti Gradskom uredu podatke:
    - o broju zaprimljenih zahtjeva,
    - o prihvaćenim zahtjevima za upis djece,
    - o odbijenim zahtjevima za upis djece – s obrazloženjem,
    - o raspoloživim kapacitetima Dječjeg vrtića nakon utvrđenih rezultata upisa.
    Na temelju suglasnosti Gradskog ureda, Komisija Dječjeg vrtića će izvijestiti roditelje odnosno skrbnike djece o mogućnostima naknadnog upisa pod određenim uvjetima (prijevoz u drugi dječji vrtić, usmjeravanje u drugi program u Dječjem vrtiću ili usmjeravanje u program drugog gradskog dječjeg vrtića ili ustanove).

To je iz Pravilnika o upisu djece... Zasto se roditeljima ne daje obrazlozenje za odbijanje, kad ono ocito vec postoji, buduci da se salje Gradu, i jel' ikoga tko je ikada bio odbijen za upis kontaktirala 'Komisija' s ponudom mogucnosti naknadnog upisa? Cisto sumnjam...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ne volim to baš...
    ma ja sam se šalila

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

K, sad cu ja mozda ispasti nekorektna, ali moram pitati:

Vidim da obitelji sa 3 ili vise ne placaju vrtic uopce. A ja npr. znam obitelj sa 3 djece u kojoj otac ima placu 25.000 kn, a majka oko 20.000. I njima je vrtic besplatan, jer za njih vrijedi "bez obzira na prihodovni cenzus". !!! A ja imam dvoje djece, puuuno manje prihode u kucanstvu i placati cu i vrtic i skolski boravak!!!

Samohrani roditelj - shvacam da treba dati olaksicu, ali zasto odmah 50%? Npr. mojoj poznanici bivsi muz placa alimentaciju za dijete 6000kn. Drugoj poznanici bivsi muz pak ne placa ni kune i ona je na rubu egzistencije, jer ima kredite, ali opet ce placati jer ima vecu placu (koju pojede stambeni kredit)- ona bi trebala biti potpuno oslobođena, a placati ce 50% s obzirom na prihodovni cenzus. To nije fer prema ni u jednom slucaju.

Evo jos nekih pitanja, prilog za raspravu:

Ako imas 2 djece u vrticu, drugo dijete placa 50% cijene. Ali sta ako je jedno u vrticu, a drugo u skolskom boravku, onda nema popusta, placa se puna cijena za oboje?

Primjer: mama u 2010. radi. U 2011. je na porodiljnom, drugih 6 mj dobiva jadnih 2600kn. Od 1.7. placa vrtic po primanjima iz 2010., a u 2012. na temelju primanja iz 2011.? Dakle, ispada da kada nema novaca placa vise, a kada ima punu placu placa manje!!! Nemoze se placati na temelju proslih prihoda, to nije normalno. A sta je sa gubitkom posla, odlaskom na bolovanje...kako ce se to rijesavati? Da li ce se vracati preplaceno?

Kako ce se utvrditi primanja osoba koje su zaposlene u svojim firmama na niskim placama, a izvlace novac na temelju dobiti?

Da li ce taj imovinski cenzus imati utjecaja na primanje djece u vrtic? Ako netko placa vise, ocekuje prednost. Ako netko placa manje, jer ima niska primanja, opet ocekuje prednost, jer ne moze platiti privatni vrtic ili cuvalicu.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 07.04.2011. at 14:30

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nažalost, sve su to pitanja koja smo postavljali i na koja nikada nismo dobili odgovor

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma nekako nisam vjerovala da ce taj prijedlog proci i sam ocekivala pobjedu zdravog razuma. Ocito, toga u Skupstini i kod naseg gradonacelnika nema.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hitno trebamo nekoga tko može za Večernji list ispričati svoju priču i slikati se!
    razgovor i snimanje bi bilo sutra u prijepodnevnim satima, novinarka dolazi gdje treba.

trebam li napomenuti koliko je to važno?!
    Posljednje uređivanje od apricot : 07.04.2011. at 14:43

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Malo sam proučavala te sjednice na www.zagreb.hr, pa evo ukratko.

Ovo je s 22. sjednice, one vesele, s početka ožujka - http://www1.zagreb.hr/sjednice_skupstine_web.nsf:
    Na njoj su zadužili Bandolerosa da:

1. Zadužuje se gradonačelnik Grada Zagreba da najkasnije za sjednicu Gradske skupštine planiranu u travnju 2011. pripremi i dostavi Gradskoj skupštini na donošenje prijedlog odluke kojim se utvrđuju mjerila za sudjelovanje roditelja - korisnika usluga u cijeni predškolskih programa.

I službeno priopćenje nakon toga glasilo je da je prijedlog poslan na doradu - http://www1.zagreb.hr/Sjednice_2009_web.nsf:

...3. Gradonačelnik sukladno članku 143. stavku 3. Poslovnika Gradske skupštine Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 17/09) povlači Prijedlog dopuna Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi Grada Zagreba za 2011. radi dorade.

Bandić na 23. sjednici nije donio novi prijedlog, nije ništa doradio...znači čeka se 24. sjednica koja je valjda 11.travnja.

Po ovome Gradska skupština daje naputke vrtićima da informiraju roditelje o nečemu što uopće nije na snazi. Po meni je to protuzakonito.

Jeste li kao udruga dobili nekakvo službeno očitovanje od Grada?
    Posljednje uređivanje od sanika : 07.04.2011. at 14:50

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi nažalost nećemo doći jer radim.

Inače nemam ništa pametno prokomentirati, većina je pisala ono što mislim.
    A zaista je tragikomično kako se u sadašnjoj situaciji u Hr udara po džepu srednjeg sloja. Isto kao i kod kriznog poreza.

U biti, ja nikako da shvatim tu našu politiku nenormalnog oporezivanja rada i inzistiranja na dohodovnom cenzusu umjesto imovinskom
    Da ne bi sirotinja s dobroposlujućim firmama i luksuznim stanovima (prijavljena na minimalac) morala izdvojiti koju kunu više.
    Bolje da plate oni bogati s plaćama višim od prosjeka i stambenim kreditima.

I ne očekujem nikakvo razumjevanje iz ureda gradonačelnika, super ako prijedlog bude odbijen i zdrav razum pobijedi, no nekako sumnjam u to :dežurni pesimist:

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A u međuvremenu je udario po školskoj djeci - boravkašima.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ribica prvotno napisa Vidi poruku
    A u međuvremenu je udario po školskoj djeci - boravkašima.
    i ne samo roditeljima, nego i učiteljicama iz boravka. Vjerojatno će biti manje djece u boravku, pa će i one dobiti otkaze

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sanika prvotno napisa Vidi poruku
    Malo sam proučavala te sjednice na www.zagreb.hr, pa evo ukratko.

Ovo je s 22. sjednice, one vesele, s početka ožujka - http://www1.zagreb.hr/sjednice_skupstine_web.nsf:
    Na njoj su zadužili Bandolerosa da:

1. Zadužuje se gradonačelnik Grada Zagreba da najkasnije za sjednicu Gradske skupštine planiranu u travnju 2011. pripremi i dostavi Gradskoj skupštini na donošenje prijedlog odluke kojim se utvrđuju mjerila za sudjelovanje roditelja - korisnika usluga u cijeni predškolskih programa.

I službeno priopćenje nakon toga glasilo je da je prijedlog poslan na doradu - http://www1.zagreb.hr/Sjednice_2009_web.nsf:

...3. Gradonačelnik sukladno članku 143. stavku 3. Poslovnika Gradske skupštine Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 17/09) povlači Prijedlog dopuna Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi Grada Zagreba za 2011. radi dorade.

Bandić na 23. sjednici nije donio novi prijedlog, nije ništa doradio...znači čeka se 24. sjednica koja je valjda 11.travnja.

Po ovome Gradska skupština daje naputke vrtićima da informiraju roditelje o nečemu što uopće nije na snazi. Po meni je to protuzakonito.

Jeste li kao udruga dobili nekakvo službeno očitovanje od Grada?
    Ne nego je taj PROGRAM javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi Grada Zagreba za 2011.
    donijela Gradska skupština na sjednici 20. prosinca 2010, a da nitko od nas to nije znao!!!
    http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf

http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf

Datum pristupanja
    Feb 2010
    Posljednje uređivanje od krojachica : 07.04.2011. at 16:01

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne nego je taj PROGRAM javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi Grada Zagreba za 2011.
    donijela Gradska skupština na sjednici 20. prosinca 2010, a da nitko od nas to nije znao!!!
    Pogledaj početak ovog topica. Sve se znalo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e, a jel znate da školarci od 1.5. gube i besplatan prijevoz?
    pa na poskupljenje vrtića treba dodati i tih 1200 kuna godišnje.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

joj sta ce se sve na kraju na roditelje sve sruciti . sve manje zaposlenih, sve nize place, hrana sve skuplja, kamate rastu............
    meni na kraju nije jasno da li je to doneseno ili sto
    a mislim da se ipak treba cuti glas svih. dakle onda u pon u KLJP
    mene je na kraju strah da me samo ne uhvati samo neka malodusnost, kao ono sta se tu moze (trenutno sam u takvom stanju)

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

zna li netko kako se primanja zbrajaju ako sam pola prošle godine bila na čuvanju trudnoće? zbraja li se samo prosjek plaće dok sam radila ili i naknada hzzoa? i zar ću morati do kraja četvrtog mjeseca ići i poslodavcu i na hzzo i u poreznu da prikupim potvrde?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    joj sta ce se sve na kraju na roditelje sve sruciti . sve manje zaposlenih, sve nize place, hrana sve skuplja, kamate rastu............
    meni na kraju nije jasno da li je to doneseno ili sto
    a mislim da se ipak treba cuti glas svih. dakle onda u pon u KLJP
    mene je na kraju strah da me samo ne uhvati samo neka malodusnost, kao ono sta se tu moze (trenutno sam u takvom stanju)
    Doneseno je i odlučeno odavno (krajem godine), a to što su u međuvremenu tvrdili
    da nije odlučeno, je čisto zavaravanje naroda, koje mene osobno vrijeđa čak više nego cijeđenje love...
    Proračun je donesen i ništa se tu više neda učiniti, osim skupiti 70 000 potpisa da se raspiše referendum za raspuštanje
    Gradske skupštine koja vara ljude...ali sada već pričamo o politici,neprimjereno ovom forumu a i udruzi Roda

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Krojachica nitko nije tvrdio da nije odlučeno, ali smo živjeli u nadi da to možemo osporiti. Ja se i dalje nadam da možemo. I ne bi trebali odustati dok to i ne učinimo.
    Pa taman skupljali i potpise. Jer ovo što nam rade je nedopustivo!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jucer smo imali piredbu u vrticu i poslije su podijeljeni formulari. Okupila se grupica roditelja, ja kazem da je u pon rasprava oko toga i da treba doci se pobuniti, a vecina roditelja me gleda i kaze a zasto, pa ovako je pravednije!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa nema veze ako je njima crkla krava, bitno da su susjedu crknule dvije!

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To postaje tako tipično...a najgore je što, kada konačno budu morali plaćati po tom "pravednijem",jelte, sistemu, bit će jao i pomagaj....Stvarno sam sve više dojma kako ljudi nisu baš upučeni..i kao da ih to niti ne brine...I to me žalosti..jako

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni je to očekivano, pa vidljivo je i na forumu.
    Svatko bi da onaj tko više zarađuje i plati više od njega jer misli da taj ima više love - naravno, nikad se ne vodi računa da dohodak nije jedino mjerilo nečijeg "bogatstva" niti da je to nije jedini izvor prihoda.
    Sjećam se slične rasprave gdje je netko komentirao da ima iznadprosječna primanja, no izuzetno visok stambeni kredit (što je npr i moj slučaj)...pa je komentar na to bio da što se onda uzimao stambeni kredit.

Da se provede anketa među 100 nasumično odabrnih ljudi da li je pravedno da oni s višom plaćom plaćaju skuplju cijenu vrtića, škole, goriva, režija... sigurna sam da bi većina rekla da je to pravedno.
    Možda nisam u pravu, no nekako sumnjam.
    Posljednje uređivanje od icyoh : 08.04.2011. at 11:50

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    no izuzetno visok stambeni kredit (što je npr i moj slučaj)...pa je komentar na to bio da što se onda uzimao stambeni kredit.

da, gospodin Maria Antoaneta Bandić nam je to poručio iz penthausa od 200 kvadrata.
    Micek!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, inače, baš bi mi bilo kul da mi djeca žive ono-na cesti. To im je alternativa. To ili da budemo podstanari pa da sa 60 mi-živimo na cesti. Sa mirovinom u kojoj ću bit taman toliko da ju uplatim u mirovinski u godinu dana. I to ako budem od zdravlja.
    Ne znam što da djeci kažem. Bome. Mislim, ja djecu učim da se treba učiti, raditi i napredovati. Čemu to?

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Sjećam se slične rasprave gdje je netko komentirao da ima iznadprosječna primanja, no izuzetno visok stambeni kredit (što je npr i moj slučaj)...pa je komentar na to bio da što se onda uzimao stambeni kredit.
    Uzimao se jer nije vise 1995. pa da se kao Bandic mogu rastati da bih otkupila stanarsko pravo za 100 ojra

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    da, gospodin Maria Antoaneta Bandić nam je to poručio iz penthausa od 200 kvadrata.
    Micek!

Da, siroti čovjek, zamisli koliki kredit tek on plaća

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Sandee prvotno napisa Vidi poruku
    Uzimao se jer nije vise 1995. pa da se kao Bandic mogu rastati da bih otkupila stanarsko pravo za 100 ojra
    Pardon, maraka.
    A nisam imala tu 'srecu' da mi u medjuvremenu netko od blize rodbine tko je uspio za kikiriki otkupiti stanarsko pravo tih 'zlatnih godina' odapne i ostavi nekretninu u naslijedje. Eto, peh sto sam bas tih kasnih 2000.-tih, kad su cijene nekretnina bile na povijesnom maksimumu, morala rijesiti svoje 'stambeno pitanje'. I sto za prosjecan stan od 60 kvadrata u 50 g. staroj zdradi, gdje nema 2 zida koja stoje pod kutem od 90 stupnjeva, 3. kat bez lifta, moram dici milijunski kredit. I, eto nesrece, bas nakon toga cijene nekretnina pale, placa se smanjila, tecaj poludio, a i kamate skupa s njim...
    I super je sto te 'nase' banke u svojim maticnim zemljama biljeze gubitke, a u Istocnoj Europi stoje nikad bolje...

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

http://www.index.hr/vijesti/clanak.aspx?id=248861

U jednom drugom clanku kaze 'Nisam se rastao zbog stana vec zbog krize u vezi'.
    Posljednje uređivanje od Sandee : 08.04.2011. at 12:21

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Jucer smo imali piredbu u vrticu i poslije su podijeljeni formulari. Okupila se grupica roditelja, ja kazem da je u pon rasprava oko toga i da treba doci se pobuniti, a vecina roditelja me gleda i kaze a zasto, pa ovako je pravednije!!!!
    vjerojatno zato što je ta grupica roditelja prijavljena na minimalac, a na ruke dobiva još toliko, ako ne i više. pošto se taj iznos na ruke nigdje ne vodi, oporezuje, u biti kao da ne postoji, nije podložan nikakvim ovrhama, kreditima i sl. i 100000% ni nemaju nikakav stambeni kredit za vratom. takvih je mali milijun u ovoj zemlji.

one sa boljom stručnom spremom i većim primanjima treba kazniti jer kako se samo usuđuju ulagati u išta, od obrazovanja do stana! ma sram ih bilo, to je totalno antihrvatski

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

X

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ljudi, MI MORAMO IMATI NEKOGA ZA MEDIJE

ovo nije rodina borba, nego naša zajednička
    sve naše cure su svoje priče dale, ali trebamo i nekoga tko nije iz rode

ajde, tko bi za HTV, kod Maje Sever

pa znamo kako je Maja uvijek super i na našoj strani!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jučer smo u vrtiću i jaslicama dobili formulare koje moramo predati zajedno sa svim uvjerenjima i potvrdama (koje osim što koštaju, se i čekaju pola radnog dana, btw.) do 30.04. (tako piše)
    jer ako ne predamo do 30.04. iako bi se nova naplata trebala provoditi tek od 01.07. dakle tek od obračuna u kolovozu valjda, naplatit će nam punu cijenu, a sad na vijestima čujem da SDP i dalje namjerava rušiti tu Odluku i što sad činiti - čekati 30.04. ili na vrijeme skupljati, plaćati i čekati papire i nadati se da nam ipak neće trebati
    Posljednje uređivanje od Stijena : 08.04.2011. at 19:32

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer smo u vrtiću i jaslicama dobili formulare koje moramo predati zajedno sa svim uvjerenjima i potvrdama (koje osim što koštaju, se i čekaju pola radnog dana, btw.) do 30.04. (tako piše)
    jer ako ne predamo do 30.04. iako bi se nova naplata trebala provoditi tek od 01.07. dakle tek od obračuna u kolovozu valjda, naplatit će nam punu cijenu, a sad na vijestima čujem da SDP i dalje namjerava rušiti tu Odluku i što sad činiti - čekati 30.04. ili na vrijeme skupljati, plaćati i čekati papire i nadati se da nam ipak neće trebati
    A kaj se plaća i koliko?

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    A kaj se plaća i koliko?
    potvrda o prebivalištu je, koliko se sjećam, 40 kn biljega. čula sam da nezaposleni to ne plaćaju. može mi netko potvrditi?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku
    potvrda o prebivalištu je, koliko se sjećam, 40 kn biljega. čula sam da nezaposleni to ne plaćaju. može mi netko potvrditi?
    Ja ću priložiti stare koje imam, valjda budu ok.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U Poreznoj upravi su mi rekli da se potvrde o prihodima ne vade u Aveniji Dubrovnik, nego u područnim ispostavama prema mjestu stanovanja.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

za uvjerenja o prebivalištu koja treba izvaditi za djecu (za odrasle vrijede i preslike osobih - tako piše na obrascu) treba platiti po 40 kn biljega, znači to je već 80, u najboljem slučaju 60 ako vadiš obje odjednom jer tad kao daju neki popust
    znam jer samo nedugo MM i ja vadili uvjerenja za gruntovnicu i iako na stranici MUP-a piše 40 kn, uzeli su nam ukuono 60

a potvrde od porezne - pitajboga
    ako netko zna, informacija je dragocjena!

to je ono što ja trebam, ali i sva ostala uvjerenja koja dobijaš od državnih tijela, a nisi iz nekog razloga oslobođen, koliko ja znam iz iskustva, isto se plaćaju

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću priložiti stare koje imam, valjda budu ok.
    iako nigdje ne piše koliko smiju biti stare, moguće da ne vrijede jer vjerojatno na njima treba biti točna svrha u koju se izdaju - nemam pojma - niš ne piše

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    U Poreznoj upravi su mi rekli da se potvrde o prihodima ne vade u Aveniji Dubrovnik, nego u područnim ispostavama prema mjestu stanovanja.
    ajde bar nešto
    to bi trebalo biti puno manje čekanja ako ništa drugo

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

gdje je područna ispostava za one koji žive na gornjoj kustošiji? uopće se nemrem snać na stranici.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Gđa je "moju" podružnicu našla nakon ukucavanja OIB-a. Ima li tako nešto na stranicama Porezne?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam napokon skupila hrabrost i stavila neki izracun... uglavnom, ludo i ludje...
    Prvo, ne racunam supruga u prosjek - jer je prijavljen na drugoj adresi... - Plus za mene.
    Drugo, i samo s mojom placom upadam u visoki razred jer sam prosle godine imala tu srecu da sam dobila otkaz i s njime otpremninu, pa mi je godisnji prosjek veliki... - Minus za mene
    Naravno, nitko ne pita kako cu placati po tom prosjeku cijenu ako odem na komplikacije... a sto je sasvim moguce. Trebam li uopce reci da je naknada za komplikacije znacajno manja nego moja placa? U tom slucaju prebacujem dijete u poludnevni dok ne krene porodiljna i s njom puna naknada - Minus za mene
    Ali zato cim se beba rodi prijavljujem jos jednog clana, prosjek mi pada i mogu opet dijete poslati u puni boravak - Plus za mene
    Iduce godine i godinu nakon toga imam prosjek od pola place (jer sam pola godine na porodiljnom - znaci nula prihoda po poreznoj) i dijelim s tri (i dalje normalno ne racunam mm - kad nije na istoj adresi) - Plus za mene

Uglavnom, ovo je tako ludo i nesistematsko, kad cu imati smanjene prihode cu trebati placati najvise, kad cu imati normalna primanja cu placati manje, a kad cu imati najmanje prihode mozda uopce ni necu slati dijete u vrtic jer ne znam ni kako prezivjeti uz kredite i 2.600kn mjesecno... Sve u svemu, jos jedna briljantna zamisao briljantnih umova koji vladaju nasim zivotima u rodnom mi gradu...

Iskreno, glavni plan mi je da mm dobije posao u inozemstvu, ako nista drugo bar bi imala zadovoljstvo saznanja da vise ne pridonosimo ni kunom za place ovih na vlasti...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dajte neka mi se netko javi za snimanje u ponedjeljak, za Hrvatsku uživo.
    ja idem uživo, u ime Rode, ali ne mogu ići i kako roditelj

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Imam nekoliko pitanja vezanih uz novi način plaćanja vrtića za ZG, odnosno načinu utvrđivanja prihodovnog cenzusa pa ako netko zna odogvore nek to podijeli sa svima nama...
    U obavijesti stoji:"Pravo na olakšice u plaćanju redovitog programa utvrđuju predškolske ustanove na temelju dokumentacije koju dostavljaju roditelji uz zahtjev za upis djeteta odnosno u roku od 15 dana od nastanka promjene koja utječe na ostvarivanje prava na olakšice."
    Netko je prošle godine imao posao i određeni prihod ali je ove godine dobio otkaz. Da li se u tom slučaju u vrtić nosi i potvrda HZZ-a o nezaposlenosti s obzirom da je u ovoj godini došlo do promjene koja utječe na ostvarivanje prava na olakšice, odnosno do znatnog smanjenje prihoda?
    I drugo pitanje: što to točno podrazumijeva "prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva", koji sve prihodi ulaze u taj prosjek? Da li samo oni prihodi koji se oporezuju ili i naknade sa burze, porodiljne naknade, jednokratna pomoć za novorođenče itd...?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jeste vidjeli ovo?

http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-izbori_310102

Bandić: Ili poskupljenje vrtića ili izbori!
    Bandić je poručio da se zastupnici Skupštine moraju pomiriti s njegovim prijedlogom ili će biti novih izbora.
    - Teret krize želimo ravnomjerno raspodijeliti. Tako da oni koji imaju više plaćaju više, a oni koji imaju manje plaćaju manje. Napišite to boga vam vašega - ponovio je danas po tko zna koji puta, svoju tezu gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za medije kada je upitan hoće li poštivati želje Skupštine da se odgodi novi način naplate vrtića.
    Bandić je poručio da se zastupnici Skupštine moraju pomiriti s njegovim prijedlogom ili će biti novih izbora.
    - Ja jesam izašao Socijaldemokratske partije ali socijaldemokracija nije izašla iz mene. Ja i dalje živim socijaldemokraciju i ovaj proračun koji smo napravili je najsocijaldemokratskiji proračun u Hrvatskoj. Znate li zašto su oni (op.a. zastupnici u Skupštini) bili protiv? Zato što sam to ja predložio. Oni su to usvojili pa neka se sad pomire sa time - rekao je Milan Bandić
    Na naše izravno pitanje na koje izbore misli kada ih spominje, one za skupštinu, za gradonačelnika, ili oboje, Bandić je odgovorio:
    - Vi ste jako pametan čovjek.

ja ne mogu vjerovati što si sve taj čovjek dopušta? kako se izažava?
    mislim da bi mu trebalo pokloniti bonton, da neke stvari nauči. a možda ga i poslati kod Mamića na instrukcije

ovo što on govori, imalo bi smisla jedino kad bi OIB funkcionirao i kad bi se imao stvarni uvid u financijsko stanje svake obitelji (ni tad ne bi bilo savršeno ali bi bilo točnije nego po ovome što ovaj 'čovjek' predlaže).

ja ne znam za koga ću glasati na idućim izborima?! za koga? pa nitko nema ni najmanje namjere išta učiniti osim za samoga sebe. boli svih njih skupa džon za nas građane i građanke grada zagreba

ako ova ludnica stvarno stupi na snagu (a nema razloga zašto ne bi, jer Skupština će naravno sve prihvatiti samo da mogu dalje sjediti u svojim foteljama - osim naravno, ako šef bandić ne odluči da će ipak nešto promijeniti) mislim da bismo se lijepo trebali svi udružiti i smisliti načine kako da ne plaćamo vrtić ili da nam cijena bude manja nego prije. ako budem morala iseliti muža, iselit ću ga. ako budem morala doseliti svekra i svekrvu, i to ću napravit. ako budem morala zamoliti poslodavca da me prijavi na minimalac a ostatak mi da na ruke - nitko sretniji od njega. a meni će sve biti besplatno.

naravno, dok mi dijete ne dođe u školu. onda ću se morati iskesiti za produženi boravak, za školu u prirodi, prijevoz do škole (koja je btw obvezna, ali eto, ako si ne možeš priuštiti da plaćaš mjesečni pokaz za dijete, onda valjda dijete ne moraš ni slati u školu, zar ne?)

da ne mislite da sam neka bogata ludača koja ne želi plačati 1400kn vrtić...nisam, meni bi po novom bilo 500kn. i nije stvar u kunama nego u principu. u tome što mi se okreće u želucu na s.nja koja se događaju u našem gradu koji je prijatelj djece.
    gadi mi se i činjenica što će ovakav način naplate dovesti do toga da se u vrtić upisuju djeca roditelja koji će plaćati više cijene (jer, ruku na srce, nikom se ne isplati da se upisuju djeca roditelja kojima će vrtić biti besplatan), i gadi mi se to što će se prije ili poslije grupe dijeliti na sirotinju i bogatune, jer će netko, ako već plaća 1000-1400kn za vrtić zahtjevati i bolje uvjete od nekoga kome je on besplatan.

i zanimljivo mi je što se sve događa baš sada, prije upisa u vrtiće. tako da smo još jednu godinu u dugom nizu zakinuti za kriterije upisa. mi pojma nemamo po kojim se kriterijima djeca upisuju, kako se odlučuje tko će se upisati a tko ostati na vječnoj listi čekanja. nećemo to saznati ni ove godine, jer to nitko ne želi javno reći, jer je njima u interesu da kriteriji budu tajni, da mogu muljati koliko ih je volja.

e pa, dragi predstavnici nas zagrepčana, SRAM VAS BILO!!!!
    Posljednje uređivanje od puntica : 09.04.2011. at 20:07

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa sad će bar kriteriji biti jasni, upisivat će se oni koji će više plaćati.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    pa sad će bar kriteriji biti jasni, upisivat će se oni koji će više plaćati.
    a da, jasno
    gradski vrtići će postati elitistički
    a 'sirotinja' koja će kao ovom odlukom najviše profitirati će lijepo ostati kratkih rukava, usred zime. baš se pitam s kojom će oni lovom plaćati čuvanje svoje djece kad im ne upadnu u vrtiće? i tko će se za njih boriti?

vjerojatno će ostali i tada govoriti: baš me briga za njih, meni je dobro!

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mene sram kaj živim u gradu u kojem je taj klaun uspio dobiti izbore.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku
    mene sram kaj živim u gradu u kojem je taj klaun uspio dobiti izbore.
    da
    i ne samo on nego cijela skupština u kojoj većinom sjede mladi ljudi, gdje je navodno većina muškaraca, ali očito nitko od njih nema m.da išta reći. znaju samo klimati glavom i vikati Da šefe, u pravu ste šefe, kako god vi kažete šefe.

onda svako toliko malo promijene retoriku, kad ih se snima i prati, pa se onda vrate na staro i čvrsto se drže za svoje fotelje. i tako u krug.

blago nama

ali, kaže se da svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje. i to je to, živa istina

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •