Stranica 23 od 24 PrviPrvi ... 1321222324 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 1158

Tema: Zagreb/Bandić/smanjivanja subvencija - IDEMO U PROSVJED!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni nije jasno zar se stvarno ne racuna prihod oba roditelja, ako je jedan, npr. otac prijavljen na nekoj drugoj adresi?

Pa vecina ljudi koje poznajem je svakako prijavljena, neki iz određenih razloga, a neki cisto jer nisu o tome razmisljali, pa su prijavljeni npr. jos kod roditelja.

Ili podstanari, pa cest je slucaj da ih gazde ne zele prijavljivati , te su svakako prijavljeni, kako se tko uspio snaci.

Inace, vidim da se spominje i neka ideja da se uzmu u obzir neopterecena primanja: nisam sigurna koliko je to dobra ideja, ima dapace hrpu nedostataka kao i sadasnji prijedlog: prvo, koje kredite uzimati u obzir: stambene, za aute, nenamjenske ( dok je netko trosio nenamjenski kredit za neki "luksuz", neki su ga uzeli za kupnju knjiga i opreme za skolarca, a neki i za adaptaciju stana jer npr. nisu mogli dobiti stambeni kredit....drugo, oni koji nemaju kredite biti ce "kaznjeni" sto se nisu vise zaduzivali, trece, opet se postavlja pitanje koji clan kucanstva ima koji kredit, jer ako je netko u zajednickom kucanstvu i ima kredit, opet ce se dakle moci prijaviti npr. strina sa velikom kreditom i malom placom da rusi prosjek...

Jednostavno, neka nas pametni gradonacelnik ukine prirez, ja se slazem da svi placaju ekonomsku cijenu svega, od vrtica do gradskog prijevoza, ovako ispada da neki placaju ekstremno vise od ekonomske cijene, a neki sve dobivaju besplatno.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

puntica, svaka ti je na mjestu. Nema se što dodati.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kaze mi MM da se ne bunim oko prijedloga za neopterecena primanja, ako se uzmu u obzir krediti, mi odmah imamo pravo na besplatan vrtic, padamo u najnizu kategoriju...ma katastrofa...

Slazem se punticom:

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    i nije stvar u kunama nego u principu. u tome što mi se okreće u želucu na s.nja koja se događaju u našem gradu koji je prijatelj djece.
    Svejedno je da li ce nam brojiti kune koje zaradjujemo ili one koje dajemo za kredite, jednostavno nemoguce je napraviti takav model da su kriteriji pravedni. Ovaj sadasnji, da svi placamo jednako je donekle najpravedniji.

Po meni, pravo na olaksicu imaju i oni koji imaju manje place, pa je u redu da im grad pomogne, ali i oni koji imaju vece place i placaju veci prirez, normalno da ocekuju da i njima grad da nesto zauzvrat za one novce koje mu mjesecno uplacuju. Moje dijete/djeca ce ici u vrtic zajedno max. 6-10g, a MM i ja cemo placati prirez 60g.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 09.04.2011. at 21:07

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam isto sjela i računala..Pa eto...Ako želim ostat čistog obraza i mirna spram same sebe, plaćati ću vrtić 700 kn...Što će rezultirati činjenicom da ću dijete ispisati iz cjelodnevnog engleskog programa, ostaviti mu sport, no svejedno ga preseliti u drugu "redovnu" grupu. I time ga žigosati kao junca. Ne znam hoće li mu itko iz gradske skupštine objasniti zašto više ne može ići sa svojim prijateljima. Ili jednostvano da zadužim vlastite roditelje, koji mi eto nesrećom uvećavaju prosjek, nek izvole participirat mjesečno za svog unuka...
    Ako se pak poželim malo crveniti pred samom sobom i ponašati se prema vlasti onako nekako kako se i oni ponašaju prema nama, zanijekati ću postojanje tih mojih nesretnih roditelja i plaćati ću koliko i do sada..i imati sretnog mališana u svojoj engleskoj grupi ,sa svojim prijateljima.
    Na sreću svog djeteta radije ću prokurvati svoj moral...

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Inace, vidim da se spominje i neka ideja da se uzmu u obzir neopterecena primanja: nisam sigurna koliko je to dobra ideja, ima dapace hrpu nedostataka kao i sadasnji prijedlog: prvo, koje kredite uzimati u obzir: stambene, za aute, nenamjenske ( dok je netko trosio nenamjenski kredit za neki "luksuz", neki su ga uzeli za kupnju knjiga i opreme za skolarca, a neki i za adaptaciju stana jer npr. nisu mogli dobiti stambeni kredit....drugo, oni koji nemaju kredite biti ce "kaznjeni" sto se nisu vise zaduzivali, trece, opet se postavlja pitanje koji clan kucanstva ima koji kredit, jer ako je netko u zajednickom kucanstvu i ima kredit, opet ce se dakle moci prijaviti npr. strina sa velikom kreditom i malom placom da rusi prosjek...
    U prosjek ulaze neopterecena primanja (dohodak na poreznoj potvrdi umanjen za iskazane poreze i prirez također iskazan na poreznoj potvrdi) tako da je svejedno da li imaš kredit ili ne gledat će se ista kategorija podataka za sve.

Općenito se ne slažem sa ovakvim načinom, ali za sada je tako kako smo im dali da nam naprave...

Daleko od toga da i meni nebi pasalo da se uzimaju krediti u obzir (jer bi tada plaćali 130,00 kn).

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jedino što većini preostaje jest biti kreativan...što već ionako godinama radimo zahvaljujući vlasti u gradu i u državi...

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    a potvrde od porezne - pitajboga
    ako netko zna, informacija je dragocjena!
    Porezna potvrda se izdaje bez plaćanja državne pristojbe (čitaj biljega), ali svakako morate napomenuti da vam treba za dj. vrtić.

Eto bar nešto...

Možda da u MUP-u isto navedete da trebate potvrde za dj. vrtić pa prođete bez naknade.

Mi ćemo priložiti potvrdu o prebivalištu iz 2007..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    pa sad će bar kriteriji biti jasni, upisivat će se oni koji će više plaćati.
    kaj za verić nije isto kolko ti plačaš, kad ostatak donira grad?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne plaćaš vrtiću, nego Gradu, Grad će više zaraditi od onoga tko plaća 1400 kuna nego od onoga tko plaća 200.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mg1975 prvotno napisa Vidi poruku
    U prosjek ulaze neopterecena primanja
    Trebalo je biti:

U prosjek ulaze primanja prije obustava

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni jedna stvar nije jasna. Razumijem potrebu da se zaobiđe sustav u slučaju kad taj sustav u biti provodi samovolju jednog arlekina i lomi se na leđima ljudi koji samo žele živjeti od svog rada bez da im se bezobrazno i posve neopravdano zavlači ruka u džep. U ovom slučaju mi nije jasno kako se to prijavom na dvije adrese može išta zaobići, gledam papire i tamo jasno stoji da je potrebno dostaviti dokaz o samohranosti jednog od roditelja. A dokazi nisu dvije različite adrese. Mislim da je ideja da se to na taj način može izbjeći samo zamka u koju će se mnogi uloviti razmišljajući da će ako se zakon zaista provede izbjeći veće cijene. Jedini način da se zakon izbjegne je da se protiv njega borimo i sutra je prilika. Bojim se da se na tribini ne pojavi samo šačica ljudi, što nas je više šanse su veće. Ne spadam u organizatore tribine, ali to je moje viđenje stvari. Nije vrijeme za traženje rupa u zakonu, nego za rušenje istog.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Čitam sve, i zgražam se, ali mi nešto uopće nije jasno. Sori ako sam OT, i ako sam tupsa, ali ne kužim, kad su onda upisi u vrtiće za 2011./2012.? Još se ne zna?

Mama sam 11-mjesečne bebe (koja će za mjesec dana u privatne jaslice do jeseni, jer nas sad nitko neće uzeti) i nadamo se vrtiću od 1.9. Ako trebam ZAHTJEV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA OLAKŠICU S TRAŽENOM DOKUMENTACIJOM DOSTAVITI DO 30. LIPNJA 2011. ZA DJECU KOJA ĆE BITI UPISANA s 1. rujna 2011. PREMA OBAVIJESTI O UPISU ZA PEDAGOŠKU GODINU 2011./2012. ...

... kad će odlučivati o listama? Prije, poslije...? Dakle, ako će upisi biti npr. 1.5., oni do 30.6. ne moraju dobiti podatke o prihodima i zapravo na osnovu toga uopće neće donositi odluku o upisu?!? Ili?

A k tome više u tekstu stoji nešto sasvim drugo: Pravo na olakšice u plaćanju redovitog programa utvrđuju predškolske ustanove na temelju dokumentacije koju dostavljaju roditelji uz zahtjev za upis djeteta odnosno u roku od 15 dana od nastanka promjene koja utječe na ostvarivanje prava na olakšice.

Molim vas, neka me netko prosvijetli.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    Nije vrijeme za traženje rupa u zakonu, nego za rušenje istog.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni jedna stvar nije jasna. Razumijem potrebu da se zaobiđe sustav u slučaju kad taj sustav u biti provodi samovolju jednog arlekina i lomi se na leđima ljudi koji samo žele živjeti od svog rada bez da im se bezobrazno i posve neopravdano zavlači ruka u džep. U ovom slučaju mi nije jasno kako se to prijavom na dvije adrese može išta zaobići, gledam papire i tamo jasno stoji da je potrebno dostaviti dokaz o samohranosti jednog od roditelja. A dokazi nisu dvije različite adrese. Mislim da je ideja da se to na taj način može izbjeći samo zamka u koju će se mnogi uloviti razmišljajući da će ako se zakon zaista provede izbjeći veće cijene. Jedini način da se zakon izbjegne je da se protiv njega borimo i sutra je prilika. Bojim se da se na tribini ne pojavi samo šačica ljudi, što nas je više šanse su veće. Ne spadam u organizatore tribine, ali to je moje viđenje stvari. Nije vrijeme za traženje rupa u zakonu, nego za rušenje istog.
    Slažem se s tobom Kate, a rukama i nogama ti potpisujem zadnju rečenicu. Međutim, kontra dokaza o samohranosti imaš definiciju zajedničkog kućanstva, pa ti vidi i budi pametan...To je, ako mene pitaš, namjerno tako šljamasto napravljeno da se stvori crna rupa koja će gutati još više i više...Mutno je. I mutno je s razlogom.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

S obzirom da je 20.4. Skupština na kojoj bi se trebalo nešto poduzeti oko ove nebulozne Odluke (obećao g. Šprem), da li Roda ima u planu organizirati kakv prosvjed ispred, za vrijeme trajanja Skupštine?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko bi se vas pridruzilo?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa ja bi dosla sigurno, sa 2 djece...

Nitko drugi? Ako nas malo dodje, bolje i ne organizirati, da ne ispadnemo sacica bogatih nezadovoljnika...
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 14.04.2011. at 20:42

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mi bismo došli

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To je za vrijeme radnog vremena, ne? MIslim da nas se bi okupilo puno...(a i odali bi krivu sliku, if you know what I mean)

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako je za vikend, dolazimo. U srijedu nema šanse.
    I da, točno, čak i da se uspijemo izvući s posla, dalo bi jako krivu sliku.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30520

ajde, barem su iskreno napisali da je to rješena stvar
    namogu više stvarno slušati bajke o rebalansu proračuna kojeg neće biti
    Posljednje uređivanje od krojachica : 15.04.2011. at 11:00

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-vrtica_310679
    netko se igrao s copy paste s boravka na vrtiće
    Posljednje uređivanje od larmama : 15.04.2011. at 18:51

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-vrtica_310679
    netko se igrao s copy paste s boravka na vrtiće
    kata-strofa!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    kata-strofa!
    misliš baba Kata?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    misliš baba Kata?
    više baba Bandić :D

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

samo jedna informacija vezana uz potvrde o prebivalistu - nisam procitala sve skupa...trenutno slusam skupstinu i uopce ne kuzim da li ce se ista mijenjati jer je Banditic otisao sa skupstine i nece razgovarati...
    naime, odmah sam zvala gradski ured da pitam sto i kako jer u samom vrticu nisu znali. receno mi je iz gradskog ureda da POTVRDE O PREBIVALISTU nisu potrebne nove osim u slucaju da su podaci drugaciji nego pri upisu u vrticu. tako da ja ne mislim nositi nikakve nove potvrde jer bih u slucaju predavanja za oboje djece morala dizati ravno 5kom potvrda - 2 po djetetu u vrticu (jer ne mogu ispisati starije dijete preko ljeta prije skole iz vrtica) i 1 za skolu za produzeni boravak - sto mi znaci 1 radni dan cekanja u redu i 200kn da bih skupila dokumentaciju...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jednoglasno su ga odbili, odnosno jednoglasno usvojili prijedlog Kluba gradskih zastupnika.
    Pa ćemo sad vidjeti što će Banditić dalje...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

http://www.24sata.hr/politika/uzivo-...-vrtica-217925

.....da, aaaaaaaali roditeljima se i dalje savjetuje da prikupljaju dokumentaciju!?!?!? kako-zašto-zbog čega-i-gdje-mi-to-stvarno-živimo
    u tom slučaju ovo da pale stara uvjerenja bi bilo prekokrasno jer u petrinjskoj navodno kažu da od danas do 30-og rade 24 sata dnevno ne bi uspjeli izdati uvjerenja o prebivalištima svim roditeljima kojima trebaju, što će pak isto reći da se u tom slučaju ne bi čekalo onak 2 sata ko inače, nego recimo bar duplo
    iako na starim uvjerenjima koje ja imam pod svrha piše čisto nešto dvadesetpeto
    kakva je situacija u poreznoj, provjeravat ću valjda tek tamo 29-og :/

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

u poreznoj ovisi o tome jel predana prijava poreza i da li je obradjena tj barem unesena - moja je bila i dobila sam potvrdu za 15min...tad jos nije bilo ekipe 65+ koja je cekala iste te potvrde za ZET

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ošlo krivo
    Posljednje uređivanje od plashljivo_pile : 20.04.2011. at 15:24

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

naravno, rade i dalje od nas budale

trebalo bi inzistirati na produženju roka za prikupljanje dokumenata do 30.6. jer do tada bi se ova trakavica trebala završiti, rasplesti

mene Petrinjska neće vidjeti, predala budem stara prebivališta, jedno čak prastaro s drugom adresom za prvo dijete koje više nejde u vrtić, i neka se usude prigovoriti

to je tako nisko i bezobrazno prema građanima Grada Zagreba da ih sve treba biti sram

i ne kužim, zašto se spominje da su prihvatili HDZ-ov amandman da bi sec sve ovo izbjeglo??? pa i taj amandman se zalaže za max 400 kn cijene??
    pa Bandoleros bi i na to poludio, kaj ne?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jedno pitanje curke..mi smo se prosle godine prvi put prijavljivali za gradski vrtic (sa 2 godine) i odbili su nas. Sad cemo se prijavljivati opet, da li bi nama u tom slucaju bio rok 30.4. ili kraj 5. mj? odnosno nemam pojma kad trebam nositi dokumente

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zna li se nešto je li produžen (ili tek bude) rok za predaju dokumentacije ili su to još uvijek samo nagađanja
    jučer na jednim vijestima čujem da već je produžen do 30.06., na drugima da se tek predlaže da ga produže za bar mjesec dana ?!

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Stijena, vidi odgovore na temi Nove cijene vrtića !

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mene zanima zna li netko da li u zajedničko kućanstvo ulaze supružnici s različitim prebivalištima, naime da li se prijavljuju kao zajedničko kućanstvo i njihov dohodak ide u prosjek ili se prijavljuje samo roditelj s istom adresom kao i djeca, a dokaz da drugi roditelj ne živi s njima je kopija osobne, iako u stvari svi žive skupa? To mi je totalno zbunjujuće. Ima li netko službenu informaciju?
    Posljednje uređivanje od alanovamama : 28.04.2011. at 10:38

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

službena informacija je "prijavljuješ po svojoj savjesti, pod krivičnom i materijalnom odgovornošću".

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

RTL traži roditelje koji bi za njihove današnje vijesti ukratko ispričali o tome koliko ih ova cijela priča s vrtićima i prikupljanjem dokumentacije "veseli"
    molim javite mi se na pp.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa kaj sad? Kaj te papire treba ili ne treba nositi, mislim, s obzirom na to da se ništa ne mijenja...Ili se ipak mijenja! Više ništ ne znam!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kaj sad? Kaj te papire treba ili ne treba nositi, mislim, s obzirom na to da se ništa ne mijenja...Ili se ipak mijenja! Više ništ ne znam!
    čeka se još odluka fuchsa i dalićke

onda će se znati trebaju li ili ne trebaju papiri

a kud ti se žuri? ako bude ipak trebalo predat papire rok je do 30.6., imaš sasvim dovoljno vremena

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Neću biti u Zagrebu većinu 6. mjeseca.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jeste vidjeli novi tekst na rodinom portalu? Aleksandar Veliki? Ne, Davorin Mlaki!

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Saga se nastavlja u modificiranom obliku, ali na istim osnovama, čini se:

OTKRIVAMO: Bandić predlaže nove cijene vrtića
    Pitanje vrtića otvoreno je danas na kolegiju gradonačelnika. Prijedlog je da se vrtići plaćaju od 0 do 800 kuna po dohodovnom cenzus

Autor: Sanjin Španović

U sklopu novog nacrta proračuna, koji će se ovog mjeseca naći pred zastupnicima Gradske skupštine na prvom čitanju, gradonačelnik Milan Bandić ponovno ugrađuje cijenu vrtića po dohodovnom cenzusu.

Tako je Bandić ponovno odlučio aktualizirati cijene vrtića uoči donošenja novog proračuna, nakon što je prije godinu dana prihvatio prijedlog Skupštine da cijene vrtića budu iste za sve građane, odnosno 200 i 400 kuna.
    Lani je tim potezom, uoči drugog čitanja proračuna i njegovog izglasavanja, uspio izbjeći odbijanje proračuna i raspisivanje izvarednih izbora u Zagrebu.
    No, ove godine Bandić svoju, sada već dvije godine staru ideju, želi provesti u djelo. Zato je danas na kolegiju gradonačelnika na kojem, kako doznajemo Bandića nije bilo, predstavljen prvi nacrt nove odluke o plaćanju vrtića.
    Prema našim informacijama, taj nacrt već je popodne doživio prve izmjene i to oko skale cijena, no usuglašena je načelna ideja cijena, tumači nam naš sugovornik koji moli za anonimnost.
    - Želja gradonačelnika je da svoj prvotni plan, koji je naišao na negodovanje javnosti, sada doradi po socijalnoj pravednosti na prihvatljiv način. Zato se ne ide s tolikim rasponom cijena jer nama nije cilj zaraditi više novca u proračun, već teret raspodijeliti jednako na sve. Pa i po onom starom modelu od nula do dvije tisuće kuna, mi bi uprihodovali manje nego sada - govori nam naš sugovornik iz Gradske Uprave.

Bandić je ponovno odlučio aktualizirati cijene vrtića uoči donošenja novog proračuna, nakon što je prije godinu dana prihvatio prijedlog Skupštine da cijene vrtića budu iste za sve građane, odnosno 200 i 400 kuna

- To je poslano natrag na doradu. Moramo naći pravi model, pogotovo jer sada imamo i nacrt primanja građana od potvrda koje smo zadnji puta dobili. To nam samo može pomoći da napravimo pošteni model - govori nam jedan naš drugi sugovornik koji na našu opasku kako je opet riječ o dohodovnom modelu, i to uoči izbora, odmah replicirao:
    - Ne možemo po imovinskom ništa kada nema objedinjenog OIB-a i dalje. Neka to Vlada napravi pa će to biti potpuno pravedniji sustav, ne samo u Zagrebu, već i u Rijeci i sličnim gradovima koje vodi SDP, a koji imaju taj model. Ne radi se to zbog izbora, želimo komunikaciju sa Skupštinom, ali poštenu, a ne jeftino populističku - dodaje naš sugovornik.
    Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za obrazovanje danas nam se nije javljao na pozive, a u njegovom kabinetu su nam rekli da je na sastancima. No, očito je kako će ovih dana on ponovno biti najtraženija osoba zbog ovoga pitanja oko cijene vrtića. Važno je vidjeti i kako će se postaviti SDP sa svojom većinom i hoće li ponovno ući u rat oko cijena vrtića s Bandićem ili će prihvatiti njegov proračun nekoliko mjeseci uoči novih izbora u kojima se očekuje žestoka borba Bandića i SDP-ovog mladog pulena Davora Bernardića.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma krasno

Datum pristupanja
    Jun 2008

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bravo, Rode! Odlično priopćenje.

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Slažem se sa priopćenjem udruge u svemu osim u jednome - ne mislite na obitelji skromnih primanja koji se ne bave nikakvim malverzacijama a kojima bi ovaj model donio značajno financijsko olakšanje. Vjerovali il ne, ali ima i takvih, i to puno, ali malo na ovom forumu. I oni su žrtve svega ovoga, ali i dalje to skupo plaćaju, a nikog nije briga za tu skupinu obitelji i njihovu djecu, naročito.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se sa priopćenjem udruge u svemu osim u jednome - ne mislite na obitelji skromnih primanja koji se ne bave nikakvim malverzacijama a kojima bi ovaj model donio značajno financijsko olakšanje. Vjerovali il ne, ali ima i takvih, i to puno, ali malo na ovom forumu. I oni su žrtve svega ovoga, ali i dalje to skupo plaćaju, a nikog nije briga za tu skupinu obitelji i njihovu djecu, naročito.
    Istina. No njih se lako može uvrstiti među povlaštene. Kao što je na primjer riješeno s đačkim i studentskim prijevozom - besplatan je za sve iz obitelji s primanjima od ispod 2000 kn po osobi. No nije na Rodi da radi proračun. Ovim je samo izneseno opće stajalište Udruge koja ne odstupa od toga da je model loš i nepravedan. Samo to.

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Istina. No njih se lako može uvrstiti među povlaštene. Kao što je na primjer riješeno s đačkim i studentskim prijevozom - besplatan je za sve iz obitelji s primanjima od ispod 2000 kn po osobi. No nije na Rodi da radi proračun. Ovim je samo izneseno opće stajalište Udruge koja ne odstupa od toga da je model loš i nepravedan. Samo to.
    x

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •