Stranica 9 od 24 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 1158

Tema: Zagreb/Bandić/smanjivanja subvencija - IDEMO U PROSVJED!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Eno spominju prosvjed u Večernjem.
    icy, jel može link, molim te?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Odvjetnik Veljko Miljević o Bandićevu proračunu
    Je li prijedlog proračuna za 2011. neustavan jer je jedini kriterij prema kojem će roditelji plaćati vrtić i jaslice djece te produženi boravak u školi njihova plaća, a ne imovina?
    – Članak 51. Ustava kaže da je svatko dužan sudjelovati u podmirenju javnih troškova u skladu s gospodarskim mogućnostima i da se porezni sustav temelji na jednakosti i pravednosti. Plaća je jedan od brojnih kriterija kojim se ocjenjuje nečije materijalno stanje i ne može biti jedini kriterij na temelju kojeg će se ocijeniti imovinske mogućnosti obitelji. Izglasa li se taj prijedlog, ima elemenata za ustavnu tužbu jer je nepravedan. Kod ocjene imovinskog stanja obitelji treba uzeti u obzir i imovinu koju posjeduju, stanove, vikendice, aute, plovila i druge kriterije, a ne da kriterije bude samo plaća jer se time uvodi nejednakost – kaže odvjetnik Veljko Miljević. Zbog Bandićeva prijedloga proračuna, udruga Roda organizira mirni prosvjed na Trgu bana Jelačića u subotu u 10 sati. (dij, rok)
    Eto, ipak će biti temelja za tužbu ako ipak izglasaju Pravilnik.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Guram se, ali baš čitam
    Posljednje uređivanje od Freja : 19.11.2010. at 11:08

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Eto, na to sam mislila.
    Hvala Freya.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jeste li obavijestili sve prijatelje (sa djecom, malom ili velikom, bez djece, sve)
    danas vrtići i boravak, a sutra?

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Yup, gmail, facebook i twitter. Sve sam zaspamala.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Čistoću možeš smanjiti na neki minimum ako ne živiš u stanu.
    To dokazuješ putem računa za struju, čini mi se, koje isto možeš spustiti na 20 kuna ako ne trošiš struju.
    sve sam spustila ili odjavila - i struju i plin i vodu koje ne trošim, a čistoću sam obavijestila i nikom ništa, dolazi i dalje koliko je dolazilo, očito moram ići tamo i moljakati da mi kažu što još moram napraviti i to je nešto što ne bi smjelo biti dopustivo. za KN/VN mi je još donekle jasno jer kao proizlazi iz valjda vlasništva, a ne korištenja - valjda

ja sam stavila obavijest gdje god sam stigla

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sad više ništa ne kužim - nije li na početku Bandićevog prijedloga sufinanciranja bilo rečeno u jednoj od stavaka da obbitelj koja ima troje (i više) malodobne djece plaća vrtić za jedno dijete 200kn bez obzira na primanja? mislim, to mi je ok jer barem dijelom utječe na pronatalitetnu politiku. sad vidim na ovom gornjem linku da toga nema - da je prvo xy, drugo xy-50% a treće besplatno...prema tom modelu plaćali bismo 900kn.
    jel netko možda zna?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

15. drugo dijete u redovitom programu iz obitelji s troje i više malodobne djece
    besplatno
    Besplatno

pa ovdje piše da je i drugo dijete iz obitelji s troje malodobne djece besplatno - više ne znaju niti što govore

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nadam se kako smo svjesni da ovaj prosvjed nije reakcija samo na poskupljenje vrtića/boravka.

ovo je način da im kažemo "stop" za sve što nam rade, a mi im šutnjom odobravamo.
    ovo je "stop" za trgovačke centre, financiranje dinama (i sličnih), zlatne javne toalete, (bespotrebna) putovanja dužnosnika...
    za plaćanje stanova po 6000 dolara na mjesec, za kupovine skupih torbi i satova...

... na račun naše djece i nas
    X

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nadam se kako smo svjesni da ovaj prosvjed nije reakcija samo na poskupljenje vrtića/boravka.

ovo je način da im kažemo "stop" za sve što nam rade, a mi im šutnjom odobravamo.
    ovo je "stop" za trgovačke centre, financiranje dinama (i sličnih), zlatne javne toalete, (bespotrebna) putovanja dužnosnika...
    za plaćanje stanova po 6000 dolara na mjesec, za kupovine skupih torbi i satova...

... na račun naše djece i nas
    možda i ovo nekog potakne...
    http://www.vecernji.hr/zagreb/zet-ov...-clanak-217301

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pa da, stalno uzimaju a zauzvrat ništa ne daju

trebamo pokazati da nam to nije ok

zato dođite sutra, da se vidi da nas ima, da nam je dosta da nas pljačkaju di god stignu

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imat cemo i bedgeva za one koji ne stanu u djecje majice

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa Vidi poruku
    ma katastrofa! otkud nezaposlenoj osobi koja ima po članu kućanstva 1701 kn još 430 kn za prijevoz? i dosadašnja cijena bila bi previše ali ovo?
    (vrtiće da ne spominjem, sve je već rečeno)
    u svakom slučaju vidimo se u subotu!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kupujem kabanicu i zimske gume za bic!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

STAVITE SI OVAJ AVATAR!

1) Desni klik na moju sličicu
    2) kliknete na "save as", promijenite nastavak u .JPG i snimite na komp
    3) odete u svoje POSTAVKE http://forum.roda.hr/profile.php?do=editavatar
    4) odaberete "opcija 2 - učitati s vašeg računala", pronađete fotku
    5) klikna "SPREMI PROMJENE"

Posljednje uređivanje od anchie76 : 19.11.2010. at 13:03

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Širim dalje neumorno, a i na Face sam stavila ovu sličicu kao profilnu sliku. Ajmo cure, aktivirajmo se!!!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ga

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

evo i ja sam

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

..evo bas sam htjela dodati da na DHMZ kazu kako ce sutra ujutro biti suho.

U svakom slucaju - pratim vas cure, i dolazim sutra sa pratnjom (cetverogodisnji trubac - nemamo vuvuzele , a i tata se oglasio iz kuhinje kad je cuo za akciju. znaci - mozda dodjemo i svi troje (to nam je max)

Inace, nas Canaj ne ide u vrtic - ja nisam imala "sluzbeno" zaposlenje pa smo htjeli da ja sto vise budem sa njim, a i tu je baka servis....a sad kad sam se zaposlila i kad nam to postaje opcija sad opet neki "porez" ...izrez, daj, daj, davaj....uf.

Jel netko kontaktirao Predsjednika (ili njegov ured)...mislim da bi on citao i e-mail kad bi ga dobio, ili bar neku poruju na njegov fejs ?

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Tami25 prvotno napisa Vidi poruku
    ma katastrofa! otkud nezaposlenoj osobi koja ima po članu kućanstva 1701 kn još 430 kn za prijevoz? i dosadašnja cijena bila bi previše ali ovo?
    Netko mi je nekidan rekao da ZET zapošljava 5000 kontrolora karata, ali samo njih 150 ulovi 400 ljudi mjesečno koji se švercaju. Ne znam jeli istina, ali zvuči ono tipično hrvatski.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Nimrod prvotno napisa Vidi poruku
    Netko mi je nekidan rekao da ZET zapošljava 5000 kontrolora karata, ali samo njih 150 ulovi 400 ljudi mjesečno koji se švercaju. Ne znam jeli istina, ali zvuči ono tipično hrvatski.
    Kako može biti 5000 kontrolora kad cijeli ZET ima 4500 zaposlenih radnika ukupno?

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

dolazimo i mi

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Večernji list hitno traži 2 obitelji da popričaju o ovoj temi:

jedna obitelj s dvoje vrtićke djece

jedna obitelj s dvoje školske djece

javite mi se pliz na PP

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Možda ste o ovome već pisali ali nisam nigdje našla, moje starije je u vrtićkom, a mlađe u jasličkom programu. Do sada sam popust imala na starije (100kn). Sad vidim da će jedno ići na 50%, ali ne znam na koje se to odnosi. Jel netko zna??

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hop

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Možda ste o ovome već pisali ali nisam nigdje našla, moje starije je u vrtićkom, a mlađe u jasličkom programu. Do sada sam popust imala na starije (100kn). Sad vidim da će jedno ići na 50%, ali ne znam na koje se to odnosi. Jel netko zna??
    Skužila sam, nema više niže cijene za jaslice :/

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    ja nisam nigdje vidjela da će cijene vrtića i jaslica biti različite

isto ćeš love davati i za vrtić i za jaslice
    s tim da ćeš onda jedno (bilo koje kad je i onako ista cijena) plaćati 50% manje

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa Vidi poruku
    Kako može biti 5000 kontrolora kad cijeli ZET ima 4500 zaposlenih radnika ukupno?
    Ne može, tu je jedna nula previše.
    tipkamo ja i sisojed zajedno, pa se omakne :/
    sorry!

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi svi dolazimo
    ali očito promijeniti ništa nećemo jer političari svoje fotelje čuvaju, ali dolazimo jer mi je dosta da svi-koje smo mi izabrali-rade što hoće, troše novac građana kako ih volja-i malo tko se buni, zato nam tak i jest. Ovo možda bude mala buna, ali bar ću znati da sam nešto učinila. I sad se vidi da se na kredit živjeti ne može, a upravo to smo svi radili.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podižem malo

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ako još niste, pozovite prijatelje, susjede, poznanike
    možete i preko fejsa http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=170600649631510&index=1
    ili preko rodinog fejs profila http://www.facebook.com/home.php#!/udrugaroda (ako još ne lajkate, evo vam prilike)

i dođite, dođite, dođite...nek se čuje naš glas
    Posljednje uređivanje od puntica : 19.11.2010. at 13:33

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

jos moram kupit fuckaljke
    dolazimo svi troje plus moja sestra i njena frendica
    sto vise to bolje

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

šetam avatar

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sherajte poziv na svojim fb profilima

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    Večernji list hitno traži 2 obitelji da popričaju o ovoj temi:

jedna obitelj s dvoje vrtićke djece

jedna obitelj s dvoje školske djece

javite mi se pliz na PP
    podizem
    (uz edit: javljajte se lut, ne meni, izlazim iz ureda)
    Posljednje uređivanje od ivarica : 19.11.2010. at 13:57

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

gdje se može kupiti fućkaljke? Tražila sam ih sad u DM-u pa nemaju uopće onaj party progra.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kako ste sve stavile ovaj avatar, kad meni kaže da je .gif nedozvoljena ekstenzija?

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i meni kaže.kako ste stavile?

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Kako ste sve stavile ovaj avatar, kad meni kaže da je .gif nedozvoljena ekstenzija?
    probaj ju spremiti kao .jpg

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma ne ide nikako.

Ne da mi forum da se rastanem od Odenta

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Odvjetnik Veljko Miljević o Bandićevu proračunu
    Je li prijedlog proračuna za 2011. neustavan jer je jedini kriterij prema kojem će roditelji plaćati vrtić i jaslice djece te produženi boravak u školi njihova plaća, a ne imovina?
    – Članak 51. Ustava kaže da je svatko dužan sudjelovati u podmirenju javnih troškova u skladu s gospodarskim mogućnostima i da se porezni sustav temelji na jednakosti i pravednosti. Plaća je jedan od brojnih kriterija kojim se ocjenjuje nečije materijalno stanje i ne može biti jedini kriterij na temelju kojeg će se ocijeniti imovinske mogućnosti obitelji. Izglasa li se taj prijedlog, ima elemenata za ustavnu tužbu jer je nepravedan. Kod ocjene imovinskog stanja obitelji treba uzeti u obzir i imovinu koju posjeduju, stanove, vikendice, aute, plovila i druge kriterije, a ne da kriterije bude samo plaća jer se time uvodi nejednakost – kaže odvjetnik Veljko Miljević. Zbog Bandićeva prijedloga proračuna, udruga Roda organizira mirni prosvjed na Trgu bana Jelačića u subotu u 10 sati.

Lijepo i pravedno zvuči i jako cijenim odvjetnika Miljevića, samo ne znam kako je onda harač prošao na Ustavnom sudu. I on je donesen na ho-ruk i samo su odrali po plaći bez obzira na to koliko članova obitelji od te plaće živi, gdje živi i ima li još hrpu nekretnina ili stambeni kredit. Ovo s vrtićima je mila majka socijalne pravednosti u odnosu na tzv. harač.

Zato i dalje stojim pri tome da je najbolji način spriječiti donošenje ovog pravilnika na sve moguće načine!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

otvorila sam gif u paintu i napravila save a s jpeg

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala ti, Mima!

Pa pa Odent

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Nivi prvotno napisa Vidi poruku
    probaj ju spremiti kao .jpg
    meni je odmah bilo jpg, nisam ništa mijenjala

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Zubic vila prvotno napisa Vidi poruku
    Zato i dalje stojim pri tome da je najbolji način spriječiti donošenje ovog pravilnika na sve moguće načine!
    Sad sam malo zbrajala i oduzimala i zaključila da će mi sveukupno biti 100 kn skuplje (zahvaljujući krasnom stanju u hrv privatnom sektoru) ali svejedno dolazim na prosvjed.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zasto ako imas troje (ili vise) malodobne djece neces placati prema kategorijama (vec 0kn ako imas manje od 1700kn po clanu obitelji ili 200kn za sve troje ako imas vise od 1700kn). Bas me zanima objasnjenje. Meni se cini prevelika razlika izmedju obitelji s istim primanjima koja ima dvoje ili troje malodobne djece.
    Primjer 1: obitelj s 2 djece i ukupnim primanjima od 2x12000kn = 24000kn (po clanu 6000kn) po novom prijedlogu bi trebala platiti 1,5 * 1200kn=1800kn
    Primjer 2: obitelj s 3 djece i ukupnim primanjima od 2x12000kn=24000kn (po clanu 4800kn) platila bi 200kn.
    Ne ocekujem da ce obitelj iz primjera 1 ici na 3 dijete bas zbog Bandicevog prijedloga tj. mjesecne ustede od 1600kn, pa mi to ne smatram nekom bitnom pronatalitetnom mjerom. Zato mi je potpuno nejasan ovaj dio predlozenih povlastica/popusta.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovaj sistem funkcionira u Austriji već duže vrijeme. Ovdje ako nemate nikakvih prihoda plaćate jaslice mjesečno minimalno 87 EUR + 21 EUR za užinu. Cijena je maksimalnih 320 EUR + 21 EUR. Tih 108 EUR je poprilično puno kad netko ima 650 EUR plaću (to je plaća za 24 h/tjedno).

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sanja-m prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto ako imas troje (ili vise) malodobne djece neces placati prema kategorijama (vec 0kn ako imas manje od 1700kn po clanu obitelji ili 200kn za sve troje ako imas vise od 1700kn). Bas me zanima objasnjenje. Meni se cini prevelika razlika izmedju obitelji s istim primanjima koja ima dvoje ili troje malodobne djece.
    Primjer 1: obitelj s 2 djece i ukupnim primanjima od 2x12000kn = 24000kn (po clanu 6000kn) po novom prijedlogu bi trebala platiti 1,5 * 1200kn=1800kn
    Primjer 2: obitelj s 3 djece i ukupnim primanjima od 2x12000kn=24000kn (po clanu 4800kn) platila bi 200kn.
    Ne ocekujem da ce obitelj iz primjera 1 ici na 3 dijete bas zbog Bandicevog prijedloga tj. mjesecne ustede od 1600kn, pa mi to ne smatram nekom bitnom pronatalitetnom mjerom. Zato mi je potpuno nejasan ovaj dio predlozenih povlastica/popusta.
    ha čuj - ne znam da li bi se netko odlučio na treće ili četvrto dijete i sa tim što mu Zagreb daje 9000 ili 11000kn godišnje - to su samo olakšice i ja ih pozdravljam. dolazim iz obitelji gdje nas je bilo šestero i nezamislivo mi je imati samo dvoje, s bandićevom i hrvatskom politikom ili bez nje. nisam bogatašica, radim za dobru plaću (cca 1000 eur) , muž mi je pred otkazom ali srećom živimo u naslijeđenom stanu tako da ne otplaćujemo kredite, auto je na firmu. Čekam treće dijete i nadam se četvrtom i petom iza njega i smatram sasvim korektnim da za većinu svoje djece plaćam minimalno vrtić, taman da su mi primanja i triput veća od tih. Iskreno, čisto sumnjam da ima mnogo ljudi koji bi željeli žarko troje djece a imaju samo jedno (ne uključujem nemogućnosti začeća, kronično siromaštvo itd), ili bi željeli troje a imaju dvoje i sl zbog loše pronatalitetne politike, lošeg stanja u svijetu i sličnog. Znam da će se za svako dijete naći ponešto, ako to nije skijanje, muzičke škole i jezici za dvoje koje imam, onda će biti međusobna potpora, ljubav, sloga i razumijevanje za cijeli život među petero kojima se nadam - a na nama je da ih učinimo takvima da si sami priskrbe viškove - poštenima i spremnima za rad.
    sorry na offt

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne bih rekla da je ovaj sustav potpuno kriv - on je na tragu onoga sto se i treba desiti (poskupljenje cijene vrtica u gradu Zagrebu na socijalno osjetljiv nacin). Medjutim potpuno je neprihvatljivo to raditi na nacin da stupa na snagu 1,5 mjeseci nakon iznosenja 1. prijedloga. Potrebno je roditeljima malodobne djece (koji su sami po sebi kategorija s povecanim potrebama) omoguciti vrijeme za prilagodbu. Dakle da stignu pogledati kako svoje financijske prilike prilagoditi povecanim izdatcima za vrtic. Za mnoge ce to obitelji znaciti znatno dodatno financijsko opterecenje. Mlade obitelji su te koje su najvise opterecene stambenim kreditima. Treba pustiti vremena tim ljudima da izracunaju otkud ima jos tih nekih e.g. 800- 1100kn vise za 2-je djece koje moraju platiti u situaciji kad se zivi na karticu, rezije rastu, a svicarci luduju. e.g. vec oni koji zaradjuju 2x6002kn morat ce za 2-je djece izdvojiti 500kn vise. Stedit ce se na dodatnim edukativnim aktivnostima djece (engleski, sport, ...) Uzimat ce se tete cuvalice. Ovaj prijedlog je definitivno potres za kucni budzet vecine roditelja malodobne djece.

Stranica 9 od 24 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •