Čekaj, a što sam ja onda jutros čula na vijestima - da je Bandić rekao da on ne odustaje od svog prijedloga, i da su jedino rješenje novi izbori?
Čekaj, a što sam ja onda jutros čula na vijestima - da je Bandić rekao da on ne odustaje od svog prijedloga, i da su jedino rješenje novi izbori?
to je rekao jučer
http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-izbori_310102
pa je promijenio priču
http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-za-sve_310121
I od mene!
joj, čekajte sa zahvalama...
Gradonačelnik do travnja mora predložiti novi Proračun.
Bismo li se iznenadili kada bi bio - još nepovoljniji od ovoga?!![]()
evo, sad ću...
plljuc, pljuc!
Hvala cure! Nadajmo se da ce svima jednako poskupjeti i da nece poskupjeti previse. I da ce se naci nacin da se pomogne najsiromasnijima.
Što je sa školama, čime se tumači poskupljenje škole u prirodi, što to nije regulirano istim pravilnikom?
Ljudi, za 10 dana Bandić predaje novi prijedlog proračuna. svi nestrpljivo očekujemo da vidimo koje će nebuloze u njemu biti.
ali, meni se ne da čekati, mislim da trebamo djelovati. nešto napraviti, nek se čuje naš glas, nek se zna da se nismo i nećemo pomiriti s poskupljenjem svega što može poskupiti u vezi s obiteljima i djecom (vrtići, produženi boravak, škole u prirodi, smanjenje pomoći za novorođenčad itd)
Jeste li za akciju? Hoćemo li stati u obranu samih sebe? Hoćemo li se okupiti i pokazati da nas ima koji se neće samo tako pomiriti s tako debilnim odlukama???
pa ako smo mogli doći u 11. mj. na prosvjed, ako bude ovako crno kako izgleda nadam se da će nas biti i u većem broju![]()
a jel se zna što će predložiti? ili ne?
razmišljam da je to taman prije 30.4. do kad su se trebale predati te famozne potvrde o plaćama, taman stigne. a straši me i to što još nisu objavljeni datumi za predaju papira za upis u vrtić za sljed. god.a inače je već u ovo vrijeme naveliko visilo
šta se zbiva:
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30319
pa tu su objavljene cijene vrtića
I ja sam to malo prije gledala, pa se pitam što sam propustila...
To sam vidjela na MiB forumu. Jedna mama je napisala da su u njihovom vrtiću već objesili obavijest.
Moji nisu vrtićari, ali smo zato u školi dobili popis dokumenata koje moramo priložiti zbog plaćanja dnevnog boravka. Rok za dostavu svih papira nam je 25.5.
lud zbunjenog.
ovako, imam jedno tehničko pitanje što se tiče ove papirologije. mala i ja imamo prijavljeno prebivalište na istoj adresi na kojoj moj stari ima prijavljeno boravište, prebivalište mu je u drugom gradu tako da mu na osobnoj iskaznici također piše ta adresa u drugom gradu. važi li onda njegova osobna (vidim da je za punoljetne članove kućanstva potrebna preslika osobne) ili što?
Potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove kućanstva - to idem u utrine? tata je penzioner, ja sam prošle godine radila malo manje od tri mjeseca, što trebamo predočiti od dokumenata na poreznoj? niš mi nije jasno, totalno sam neupućena u birokratske gadosti.![]()
Da, i nas je jutros na vrtiću dočekala obavijest da do 30.4. moramo donijeti dokumente i izvjesili su novi cjenik.
Ako ostanu ove cijene, ispisati cu je sa 30.6., nema sanse da za par dana ako ce ici po ljeti u vrtic placam te cifre. Sramota!
Zvala sam skolu, sta ce biti sa boravkom, nemaju pojma...
Našla sam:
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30304
Jel to znači da moramo u MUP po potvrdu o prebivalištu djeteta i u Poreznu po potvrdu? Lijep će se red stvoriti u ova 3 tjedna!
A u koju Poreznu, onu u Aveniji Dubrovnik ili se potvrda može izvaditi i npr. na općini?
Da li ja mogu izvaditi za baku (penzioner) ili mora ici i ona?
I nije mi jasno, da li u prihode ulazi i porodiljna naknada?
Osim toga, meni ce prihodi ove godine biti znatno manji nego prosle, jer sam na porodiljnom, a placanje ce se racunati prema prihodima od prosle godine, kako to rijesiti?
Padam s marsa - što je ovo?
Zar nisu rekli da će ovaj prijedlog revidirati?
Što ulazi u prihode...por. naknada, plaća, bonus..?
Ajde barem se neću brinuti da nećemo upasti u vrtić s obzirom na razred u koji upadamo![]()
ja ne kuzm kak samo odjedno bum!i vec izglasano.
jesam ja nekaj propustila??!!
Stvarno je genijalna ideja u današnje vrijeme kad ljudi svakodnevno ostaju bez posla,
ili im se smanjuju plaće uzimati u obzir prosječne prihode od prije 6 ili 12 mjeseci...
Neznam tko je to tako pametno smislio
Pa i bonus je plaća, nažalost ja se radi toga ne trebam brinuti.
A zašto misliš da ti to garantira upis u vrtić - pa ne garantira ti ga ni to što plaćaš veći prirez, pa zašto bi i to što plačaš veću cijenu. Mislim, baš su lijepo smislili - oni koji imaju veće plaće plaćaju sve i troduplo više, a zauzvrat dobivaju kao i oni koji ne izdvajaju ni kune. Jel se meni uopće isplati radit?
Ma kakvi, ja bi rekla da ce prednost imati s manjim primanjima, jer oni ne mogu platiti čuvalicu ili privatni vrtić.
No, ozbiljno, ako ja npr. uračunam da bi plaćala vrtić za manjeg i boravak za stariju, i ako to stavim u izračun sa svojom plaćom, oduzmem troškove koje imam radi posla (benzin, gablec, odjeća), uračunam neku tetu 3h dnevno da ih pokupi iz vrtića/škole, pitam se stvarno koliko mi se isplati radit???
Posljednje uređivanje od Deaedi : 06.04.2011. at 14:05
Ja mislim da treba jos pricekati i ne panicariti unaprijed. Sjednica je 21. 4. i nakon nje cemo biti pametniji.
A prije sjednice treba doći na tribinu i reći što mislimo
Ako netko još nije vidio, tu sve piše http://forum.roda.hr/threads/64575-N...1.4.-u-17-KLJP
Posljednje uređivanje od klaudija : 06.04.2011. at 14:40
ja se nadam da ce se cekati sjednica, ali opet kako cekati sjednicu, pa tek onda prikupljati papire, jer vikend iza je uskrs, ja npr. idem van grada do kraja mjeseca. znaci da mi ostaje 1 dan da sve skupim, jer tamo pise:
ZAHTJEV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA OLAKŠICU S TRAŽENOM DOKUMENTACIJOM DOSTAVLJA SE PREDŠKOLSKOJ USTANOVI:
- DO 30. TRAVNJA 2011. ZA RANIJE UPISANU DJECU
- DO 30. LIPNJA 2011. ZA DJECU KOJA ĆE BITI UPISANA s 1. rujna 2011. PREMA OBAVIJESTI O UPISU ZA PEDAGOŠKU GODINU 2011./2012.
Ima negdje na netu što sve točno treba donjeti u vrtiće? I za ono dijete koje je u vrtiću i za ono dijete koje će tek biti upisano (bar se nadam da hoće). Za školu sam našla, ali za vrtić ne.
I kaj to moram sad ići na poreznu po tu potvrdu o primanjima. Mogu bar uzeti i za muža potvrdu. Joj, jesu li mogli više zakomplicirati?
Posljednje uređivanje od ana.m : 06.04.2011. at 15:31
Predškolske ustanove će utvrditi iznos sudjelovanja roditelja u cijeni programa na temelju sljedećih dokaza:
1. Dokazi o članovima zajedničkog kućanstva:
Izjava roditelja o članovima zajedničkog kućanstva (zajedničko kućanstvo čine bračni drugovi, djeca i drugi srodnici koji zajedno žive, privređuju, odnosno ostvaruju prihode na drugi način i troše ih zajedno), koja sadrži sljedeće podatke: ime i prezime, ime oca-majke, srodstvo s upisanim djetetom, datum rođenja, OIB, adresa prebivališta, vrsta prihoda koju član kućanstva ostvaruje
2. Dokazi o prebivalištu djeteta i ostalih članova zajedničkog kućanstva:
Uvjerenje MUP-a o prebivalištu djeteta i ostalih članova zajedničkog kućanstva (za punoljetnog člana preslika osobne iskaznice)
3. Dokazi o ostvarenom prihodu svih članova zajedničkog kućanstva u razdoblju od 1.1. do 31.12.2010. umanjenom za iznos poreza i prireza:
Potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove kućanstva
4. Dokazi o samohranosti roditelja:
Rodni list, smrtni list za preminulog roditelja ili potvrda o nestanku drugog roditelja ili rješenje Centra za socijalnu skrb o privremenom uzdržavanju
5. Dokazi o statusu invalida Domovinskog rata i postotku invalidnosti:
Rješenje o statusu invalida Domovinskog rata s podatkom o postotku invalidnosti
6. Dokazi o pravu na doplatak za djecu:
Rješenje o pravu na doplatak za djecu
7. Dokazi o pravu na stalnu socijalnu pomoć:
Rješenje centra za socijalnu skrb o pravu na stalnu socijalnu pomoć i zadnja isplatnica
8. Dokazi da obitelj ima troje ili više malodobne djece:
Rodni list (ili izvadak iz matice rođenih ili potvrda o rođenju) za svako malodobno dijete
ZAHTJEV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA OLAKŠICU S TRAŽENOM DOKUMENTACIJOM DOSTAVLJA SE PREDŠKOLSKOJ USTANOVI:
- DO 30. TRAVNJA 2011. ZA RANIJE UPISANU DJECU
- DO 30. LIPNJA 2011. ZA DJECU KOJA ĆE BITI UPISANA s 1. rujna 2011. PREMA OBAVIJESTI O UPISU ZA PEDAGOŠKU GODINU 2011./2012.
piše na http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30319
tu je i obrazac pri samom dnu.
ništa, mameki i tateki, vidimo se na poreznoj ili mup-u, znak raspoznavanja: bandiera rossa iz petnih žila.
Svakako se prije vidimo u Kući ljudskih prava
http://forum.roda.hr/threads/64575-N...1.4.-u-17-KLJP
Dajte dođite u ponedjeljak i recite sve to!
Shvaćate li da vaša riječ ima jako veliku težinu.
nema svrhe od pisanja ovdje; ovdje čitamo mi koji se međusobno razumijemo i podržavamo.
TReba to reći Drugima.
Nije valjda da ste se pomirili sa time i da ste spremni doista i poslušati njihov ustroj?!
Kao prvo, ovo ništa nije smjelo biti napravljeno jer je Skupština 19.4. i tada može ili ne mora biti izglasan prijedlog.
Kao drugo, mi još imamo mogućnost sve ovo srušiti.
Pa sjetite se Holdinga... taksista...
Pa nije Gradonačelnik Bogom dan... mi možemo protiv njegovog Prijedloga.
Pa dajmo!
Mislim da pokušavaju "doskočit" našem daljnjem "mješanju" objavivši ovo sada....
I ne kužim-ako je dovoljna samo izjava roditelja o članovima zajedničkog kućanstva, onda svi mogu zanijekat bake, djedove, braću, sestre, koji povećavaju cijenu vrtića? Je. Baš pravično. Aha. Tipični bandićevizam
teško bi se moglo reći da sam pomirena, ali svjesna činjenice u čijoj prčiji živim - ne bih bila ni šokirana da je to to.
u ponedjeljak ću se svakako nacrtati tamo ukoliko budem u mogućnosti.
ovo me stvarno šokiralo, baš zbog toga jer sam očekivala skupštinu. pitala sam tetu u vrtiću, rekla je da ću sutra dobiti neki papir valjda sa uputama... frendica u drugom vrtiću ga je već danas dobila.
A tek prihodi: uzima se samo ozjava PU o dohotku!
A šta je sa prihodom od imovine, prihodima od kapitala?
A šta ako je netko vlasnik firme, u njoj je prijavljan na minimalac, a ostvaruje dobit od destetke tisuća kuna mjesečno? I onda takav ispada socijalni slučaj i ima besplatan vrtić!
A to što netko uzdržava i članove obitelji koji ne žive s njima? Npr. baka ili djed kojima pomažemo radi malih plaća/penzija? ..Ili im se plaća/doplaćuje starački dom?
Ma sramota - mi nismo socijalni slučaj, ali ove mjere će uništiti zaposlene i mlade obitelji!
OK, plaćati ću onda ekonomsku cijenu svega u ZGB-u, ali neka onda ukinu prirez!
Posljednje uređivanje od Deaedi : 06.04.2011. at 21:45
Znam Deaedi...Primjera toga što si navela imam oko sebe milion...Kao i svi mi vjerojatno....I zato,ako me neka sila ne spriječi,planiram doć' graktat na tribinu
Čini se da će nas ipak biti
Nadam se da ću se ugodno iznenaditi brojkom kao i na prosvjedu.