Ovo mi je 2.trudnoća, prema zadnjoj m bi trebala biti 6 i pol tjedana,ali prošli petak je bila na uzv tek za 4+3... i još se ne vidi plod.
Međutim ja sam zadnja 2 dana kronično gladna i ovo nije normalno... pojedem ujutro nešto, za sat vremena mi počnu sline teći i opet glad u želucu, opet pojedem, za sat vremena opet ista priča i evo me sad sam opet gladna ko da cijeli dan niš nisam stavila u usta!!!!!
Pa jel normalno toliko biti gladna već sad? pa natući ću 100 kg do poroda
A po noći i ujutro me pere mučnina....
ovo mi je totalna kontra od prve trudnoće u kojoj sam imala užasno teške mučnine od prvog dana, niš nisam mogla jesti, ovo sad stanje me doslovno šokira nikako da se najedem.....
jel i vama tako? Zar je moguće da 2 trudnoće toliko odudaraju jedna od druge?
Pa vidi, meni je ovo cetvrta trudnoca, sad sam negdje u 5. tj. i imam isti problem kao i ti. I ovo je prvi put da je tako. Svaka trudnoca dosad mi je bila razlicita, u nekima sam imala mucnine kasnije, u ovoj vec kad sam bila trudna nepuna 2 tj. U prosloj mi se uzasno spavalo a sad ne zaspim prije 2 ujutro...
Kad sam gladna jedem, al trudim se da, ako me vec ulovi glad a od rucka je proslo tek 2 sata, pojedem neko voce il tako nesto. Iako imam jaaaaku zelju za slatkim, sto je isto prvi put od svih trudnoca, ipak se suzdrzavam i ne kupujem si nista da ne dodem u napast. Mislim da ce ti napadaji gladi proci do kraja prvog tromjesjecja. Bar se nadam...
Osobno u prvoj trudnoći nisam nikad bila posebno gladna i jela sam normalno, dobila 11 kg, a nakon tjedan dana u bolnici nakon poroda izvagala se doma po povratku i bila na istoj kilaži kao prije.
Sad u drugoj me glad mučila cijelo drugo tromjesečje, užas živi koliko sam kila natukla, a pogotovo mi je čudno jer inače imam neki defekt da rijetko osjećam glad, najčešće jedem kad se rušim od tlaka, pa sam bila šokirana s ovim danonoćnim željama i prohtjevima. No bar me sestra tješila da je sve okey dokle god se krećem i pokretna sam.
Fala Bogu sad sam ušla u treće tromjesečje i popustila je glad, pa se nadam da više neću puno dobit
Ja sam usla u drugo tromjesecje i isto imam jaku zelju za jelom,al ono stalno nesto malo jer ne mogu puno pojest, vec mi ide na zivce to stalno zavirivanje po frizideru i smisljanje sta bi jela
i ja sam imala napadaje gladi ali u prvom tromjesečju.
bila sam spremna nekog ubit ako odmah nešto ne pojedem.
znalo se dogodit da u 21 30 nisam gladna, a u 22 30 bih ubila za sendvič.
nisam imala nikakve mučnine, čak ni na mirise, ali zato je moj glavni simptom bila ta glad.
natukla sam skoro 7 kila u prva 3 mjeseca.
srećom to je prestalo pa sad jedem normalno i nadam se da neću preći 20 kg do kraja.
u prvoj trudnoći sam dobila 21 kg i bilo je sve u redu.
I ja sam cijelo prvo tromjesečje imala te napadaje gladi...prvo svaka 3 sata pa onda svakih 1,5-2 sata i kako je netko napisao ubila bih za hranu !!! Ako nisam mogla istog trena jesti ja bi se rušila,umirala, nervoza,ljutnja..ma strava, mm me se već plašio i kad bi završili ručak pitao bi me što ću za večeru.. da se on pripremi unaprijed (ode kupit ako treba), a ne da mu kažem gladna i onda da on to rodi To su hormoni ludovali i nisam se tak puno udebljala jer sam se i dosta kretala. Ulaskom u drugo tromjesečje to je polako nestajalo , a sad u zadnjem tromj. jedem najmanje ,a dobivam najviše na kilaži Ali sve je to još u nekim normalnim okvirima ( u 31tt +9kg) . Mislim da treba osluškivat tijelo i kad nam se jede-jesti jer ipak je ovo drugo stanje,a kile će otići s dojenjem i brigom oko bebica I još što se tiče hrane...godinama se već trudim hraniti zdravo (nisam vegetar.), ono što više povrća,piletina,puretina,ne masno...nisam jela pomfri (zbog maščobe) bar 4 god.,a sad sam ga se najela....valjda za sve te godine...imamo blizu jedan restoran iz kojeg naručimo....već znaju kad nazovemo-pileći bečki i pomfri ! Strava , al proći će i to..