Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 78 od 78

Tema: Nove cijene gradskih vrtića

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    frendica ima plaću 12tisuća, muž njezin 6, ukupno= 18tisuća kuna...imaju kredit i na auto i na stan (oko 4 tisuće ukupno), ostaje im 14 tisuća! dakle i dalje imaju dovoljno love za putovanja, veći auto i slično! da li trebaju plaćati više? da! i ona je rekla da se slaže s time!!

ja imam 4, moj muž 7, ukupno 11tisuća...nemamo kredit na stan ali ne živimo u svojem...nemamo kredit na auto, ali nemamo ni onaj koji bi htjeli! dal bi trebala plaćati isto kao frendica? mislim da ne..

treća frendica ne radi...još studira, muž ima plaću 7 tisuća kuna...starci im kupili stan, dakle isto nije na kredit, ali bome nije ni njihov...ukupno imaju 7 tisuća kuna! da li trebaju plaćati kao i ja?? ne!!! morali bi plaćati manje!!

o tome vam ja pričam!!

e sad, dal netko zarađuje na crno, ima neke druge nekretnine ili šta ja znam, u to ne ulazim!! ali to se ni ne može, niti ikada bude moglo kontrolirati!!! tako da...
    većina ljudi koji imaju kredite za stanove i auta i SAMI BEZ IČIJE POMOĆI kupuju sve i brinu se o djeci-imaju manje od tvoje frendice studentice.
    Evo, ja imam puno manje od tebe kad platim sasvim neskup stan i sasvim običan auto. A zarađujem ipak nešto više.
    I, zašto bi ja plaćala tvojem ili njenom djetetu vrtić?
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 19.11.2010. at 13:44

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj spunky125 prvotno napisa Vidi poruku
    ok, slažem se da bih trebala plaćati više, ali ne ovoliko više jer mi je to s obzirom na moje rashode velika stavka. Iako, smatram da se to isto tako namiri i iz prireza kojeg moja obitelj plati puno više nego teta koja zarađuje 2000kn (pogledaj si tu stavku na plaći).

većina europskih država ima raznorazne poreze koje naša banana neće imati jer bi trebali plaćati oni koji stvarno imaju (kuću, xy stanova, dionica, jahti, vikendica) i isto tako ima povrat poreza koji je kod nas sad nepostojeći, a i prije je bio smiješan.

i draga kudri, polazim od sebe,imam kuću za koju otplaćujemo kredit, imam starce koji imaju bijedu od mirovine kojima pomažem, itd. a to nitko ne pita, zar ne? naime koga je briga za njih? Bandića? vladu? Tebe? Hoćeš im ti pomagati kad ja to više ne budem mogla?
    zato mi je stalo i zato se sutra bunim.
    ali spunky!!! možda i teta sa 2000 tisuće kuna ima starce o kojima se mora brinuti!! kužiš??? ne može se stalno samo u svoju kožu stavljati, tipa: imam veliku plaću, ali tu su krediti, pa auto, pa ovo, pa ono, pa još starci!! gle, i ove obitelji s malim plaćama ima dodatne svoje terete! možda ne kredit na kuću, stan ili novi auto, ali sigurno da drvo za grijanje i slično!

tako da, ne može se stalno polaziti samo od sebe, kako je nama teško!! drugima je još teže!!

i da, ovo će skočiti jaaako previše!! i naravno da se ne slažem s time, samo smatram, još jednom ponavljam, da onaj kojima ima više i treba imati više!!! i moja obitelj, prema nekim spada u kategoriju dobro stojećih! nemamo kredite, imamo auto, ljetujemo, ove ćemo godine i skijati!! da li sam bogata! bože sačuvaj, nisam!!! živimo u 68kvadrata i vozimo ford fiest!! ali da li imam puuuno više od nekih drugih ljudi??? o da, imam!! dakle, da li trebam platiti više?? o da, trebam?? da li će mi to teško pasti?? hoće!!! ali kad pogledam kako neki ljudi žive, u podstanarskim stanovima s grijanjem na drva...bez auta...onda mi neće biti žao dati više, kako ne bi morali ti drugi!!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    mm i ja ima isto ko i vi
    plus (ili bolje rečeno minus) 5000kn kredita za stan (jer, moramo negdje živjeti, zar ne?)

da li moramo plaćati isto ko i vi?

naravno da ne
    hoće to biti vaš stan??? hoće!!! e, tu je razlika. naš nije naš i neće biti!!! da li trebamo plaćati isto?? trebamo!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Imaš puno više od mene, PUNO, koja će plaćati vrtić puno više od tebe.
    Mi s kreditima možemo o skijanju samo sanjati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hoće to biti vaš stan??? hoće!!! e, tu je razlika. naš nije naš i neće biti!!! da li trebamo plaćati isto?? trebamo!!!
    o botepatak, pa DI TI ŽIVIŠ? u tom stanu il si beskućnica!?

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    većina ljudi koji imaju kredite za stanove i auta i SAMI BEZ IČIJE POMOĆI kupuju sve i brinu se o djeci-imaju manje od tvoje frendice studentice.
    Evo, ja imam puno manje od tebe kad platim sasvim neskup stan i sasvim običan auto. A zarađujem ipak nešto više.
    I, zašto bi ja plaćala tvojem ili njenom djetetu vrtić?

pa da cure, ali opet ponavljam!!! ovo što plaćate će biti vaše, žišku!!! u tome je razlika!! imate nekretninu koja vrijedi, dakle, iako mjesečno više izdvajate, u finalu imate više!!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

krumpirić, da živim u tom stanu!!! ali to nije moj stan!! kužiš?! ti plaćaš kredit za nešto što će biti tvoje!! mi si ne možemo trenutno priuštiti takav luksuz, kao što je vlastiti stan, pa makar na kredit, pa ćemo otići na skijanje na 4 dana u sloveniju, da se barem na takav način počastimo!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sad se s prepucavanja oko toga tko i iz kojeg razloga više ili manje zarađuje, bacilo na prepucavanje tko i iz kojih stotina milijuna razloga treba ili ne treba plaćati više
    ali kudri, sve ovo što ti navodiš bi svakome bilo prihvatljivije kad bi to imalo bilo kakve veze sa socijalom, a ne s krpanjem bandićevih proračunskih rupa
    da od toga što ja plaćam više bilo koje dijete ili vrtić u zagrebu ima bilo kakve koristi, bilo bi mi puno lakše, ali s obzirom da svi znamo da od tog novca koji on misli namaknuti vrtići neće vidjeti niti jedne lipe, to nam je svima jako neprihvatljivo i to je razlog ove cijele pobune i ako i jedan roditelj koji razmišlja o "socijalno pravdi" koju on uprono želi podmetnuti to uvidi, napravili smo puno jer će onda i bandić i njemu slični morati shvatiti da je dosta bilo toga da nas gule ko maloumne ovce
    Posljednje uređivanje od Stijena : 19.11.2010. at 13:51

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa da cure, ali opet ponavljam!!! ovo što plaćate će biti vaše, žišku!!! u tome je razlika!! imate nekretninu koja vrijedi, dakle, iako mjesečno više izdvajate, u finalu imate više!!
    pa ja tebe ne kužim, jeste vi podstanari il živite kod nekog bez naknade?
    reci mi molim te što će meni nekretnina sa 65. dotad sam za skoro milijun kuna (koliko ću viška dati banci) mogla jako jako lijepo živjeti?
    i misliš da smo mi imale neku opciju no2 da bi dizale kredit i davale banci JOŠ TOLIKO koliko vrijedi naš stan?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nemoj me krivo shvatiti, ALI DEFINITIVNO pojam imanja nije jednak pojmu DOHOTKA.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

frendica ima plaću 12tisuća, muž njezin 6, ukupno= 18tisuća kuna...imaju kredit i na auto i na stan (oko 4 tisuće ukupno), ostaje im 14 tisuća! dakle i dalje imaju dovoljno love za putovanja, veći auto i slično! da li trebaju plaćati više? da! i ona je rekla da se slaže s time!!

ja imam 4, moj muž 7, ukupno 11tisuća...nemamo kredit na stan ali ne živimo u svojem...nemamo kredit na auto, ali nemamo ni onaj koji bi htjeli! dal bi trebala plaćati isto kao frendica? mislim da ne..

treća frendica ne radi...još studira, muž ima plaću 7 tisuća kuna...starci im kupili stan, dakle isto nije na kredit, ali bome nije ni njihov...ukupno imaju 7 tisuća kuna! da li trebaju plaćati kao i ja?? ne!!! morali bi plaćati manje!!

o tome vam ja pričam!!

e sad, dal netko zarađuje na crno, ima neke druge nekretnine ili šta ja znam, u to ne ulazim!! ali to se ni ne može, niti ikada bude moglo kontrolirati!!! tako da...
    hoćeš li isto pričati ako ti muž dobije otkaz ili mu ne isplate plaću (ili nekoliko plaća), a vama se gleda prosjek od godine kad ste imali?
    jer to je npr vrlo realna situacija u mom slučaju, a plaćat ću ogromnu cijenu vrtića, školskog boravka i pokaza

i pretpostavljam struje, vode i plina- jer se i tu predlaže uvođenje socijalnih kategorija

a lova od naših poreza će i dalje odlaziti u razno-razne crne-fondove, zlatne wc-e i samourušavajuće stadione

ali nema veze - ja sam socijalno neosjetljiva kad želim da država i grad nečim sufinanciraju i moje potrebe i potrebe moje djece - i to zamisli čuda: upravo mojim novcem

tvoji postovi meni uopće ne "zvuče" (dozvoljavam da imam krivi dojam, ali ja mogu samo čitati ono što si pisala, ne ono što misliš) socijalno osjetljivima - zvuče mi ko komunistički proglasi : onima koji imaju to što imaju treba oduzeti tako da bi na kraju imali svi jednako

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

već sam 100 puta ponovila

jbmi se hoće li to biti moj stan ili neće. i onako ga neću sa sobm ponijeti u grob
    a otplaćivat ću ga do penzije (koliko će biti rata nitko ne zna, s obzirom da je sad 2000kn skuplja nego što je bila kad smo ga dizali)

i da, odmah bih pristala da živim u stanu koji nije moj i nikad neće biti moj da ne moram za njega plaćati kredit. odmah. ako netko dijeli takve stanove, tu sam

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    ali kudri, sve ovo što ti navodiš bi svakome bilo prihvatljivije kad bi to imalo bilo kakve veze sa socijalom, a ne s krpanjem bandićevih proračunskih rupa
    da od toga što ja plaćam više bilo koje dijete ili vrtić u zagrebu ima bilo kakve koristi, bilo bi mi puno lakše, ali s obzirom da svi znamo da od tog novca koji on misli namaknuti vrtići neće vidjeti niti jedne lipe, to nam je svima jako neprihvatljivo i to je razlog ove cijele pobune i ako i jedan roditelj koji razmišlja o "socijalno pravdi" koju on uprono želi podmetnuti to uvidi, napravili smo puno jer će onda i bandić i njemu slični morati shvatiti da je dosta bilo toga da nas gule ko maloumne ovce
    točno to!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Uopće se ne slažem s time da se vrtić plaća prema imovnom stanju ili visini plaće. Pa ne možemo plaćati različito istu stvar jer netko ima veći ili manji prihod. Šta bi rekli da dođete kod frizera i vas ošiša za 500kn, a gospođu prije za 200 jer ona ima manja primanja???
    Država (i grad) se namiruju kroz porez, a ne kroz cijenu vrtića. To što tamo sjede k***** (ružna riječ) koji rade sve samo ne svoj posao pa će nas sad oderat po svim stavkama da pokriju svoju nesposobnost, to nije problem ljudi kojima su djeca u vrtiću.
    Sad bi kao trebalo kaznit sve koji zarađuju više, jer su oni, šta? Bogati? Bogatih je malo u ovoj državi (oko 200 obitelji) i djeca im imaju guvernante.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

.... ali da li imam puuuno više od nekih drugih ljudi??? o da, imam!! dakle, da li trebam platiti više?? o da, trebam?? da li će mi to teško pasti?? hoće!!! ali kad pogledam kako neki ljudi žive, u podstanarskim stanovima s grijanjem na drva...bez auta...onda mi neće biti žao dati više, kako ne bi morali ti drugi!!
    uf, kudri, napokon sam shvatila (nakon niza pročitanih postova) da si mislila na solidarnost, tu vrstu socijalne pravednosti.
    Meni je s jedne strane super jer sam upala u kategoriju "povlaštenih" po ovoj tablici, samom činjenicom da imam troje djece...
    Tumačim to populacijskom politikom jer sve ispod troje djece vodi ovu državu u demografsko zaostajanje, čak ne ni u stagnaciju, što znači sigurno propadanje (to ja sebi, onak, lovorov vijenac stavljam).
    Tako tumačim Bandićev potez iz moje perspektive
    iako sam debelo začuđena zašto za tu kategoriju nema ama baš nikakvog prihodovnog cenzusa.
    Da imam dvoje djece bogme bih nagrabusila debelo jer imam kredit veći od kuće, za auto ne možemo zaraditi pa vozimo ovaj punoljetni užas od auta, ali to se nigdje ne bi vidjelo u papirima koje bismo predavali,
    kao što će ih predavati oni koji nisu, namjerno ili slučajno (ja slučajno) rodili troje djece.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kudri, prosipaš totalne nebuloze, ti tvoji obračuni tko i koliko treba platiti nemaju veze s logikom. Ali apsolutno nikakve.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Slažem se s dunjom, da ne govorim o tome da oni s višim primanjima ionako u startu više izdvajaju u obliku poreza i prireza. Kudri, stani malo na loptu, svi smo ljuti.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa Vidi poruku
    Kudri, prosipaš totalne nebuloze, ti tvoji obračuni tko i koliko treba platiti nemaju veze s logikom. Ali apsolutno nikakve.
    eto ti još jedne! ah dunja&vita...barem kad izlažeš stavove, potkrijepi ih nekim citatima i argumentima, a ne ovako!!

puntica, krumpiric, što se stanova tiče, da nećete ih ponijeti u grob, ali ostat će vašoj djeci!! i to je najvažnije!! ne radi se samo o vama u ovom životu već i u ostavštini..

no, vidim, da se nisam trebala uključiti jer se drugačije mišljenje ovdje ne tolerira...neznam zašto...a kao forum je neko mjesto rasprave...cure, aj bok, odoh ja sa ove teme..broj onih koje razumije ono što pričam je ovdje minimalan, svi ostali smao napadaju, pa nema volje za takvom komunikacijom!
    Posljednje uređivanje od kudri : 19.11.2010. at 14:32

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja ću napraviti malu digresiju jer da nije tužno bilo bi smješno, a smješno nije....
    kako bi gdin. Gradonačelnik rekao:
    "Tko je prvi bezgrješan neka baci prvi kamen!" - mislim da će uskoro krenuti lavina ako on nastavi trkeljat.
    "Neka pravne institucije rade svoj posao." - je vidjeli smo kako rade.
    " Priznajem pogriješio sam. " - oliti mora san skupit glasove.
    " Sada grešku treba ispravit." - oliti MI ćemo opet sve to platiti.

a o matematičkim izračunima, fer ili nefer igri...ma tko nas to pita....
    Posljednje uređivanje od stellita : 19.11.2010. at 15:15

kekis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i da, ovo će skočiti jaaako previše!! i naravno da se ne slažem s time, samo smatram, još jednom ponavljam, da onaj kojima ima više i treba imati više!!! i moja obitelj, prema nekim spada u kategoriju dobro stojećih! nemamo kredite, imamo auto, ljetujemo, ove ćemo godine i skijati!! da li sam bogata! bože sačuvaj, nisam!!! živimo u 68kvadrata i vozimo ford fiest!! ...

idete i na ljetovanje i na zimovanje i nemate kredita????!!! Pa ti si super bogata!! Mi nikad nismo bili na zimovanju - puno nam je, a ljetujemo u vikendici mojih staraca.. tipicno za nasu drzavu - imas sve i samo KULU LELE! Salim se ja malo - ne zamjeri )

kekis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa Vidi poruku
    ja ću napraviti malu digresiju jer da nije tužno bilo bi smješno, a smješno nije....
    kako bi gdin. Gradonačelnik rekao:
    "Tko je prvi bezgrješan neka baci prvi kamen!" - mislim da će uskoro krenuti lavina ako on nastavi trkeljat.
    "Neka pravne institucije rade svoj posao." - je vidjeli smo kako rade.
    " Priznajem pogriješio sam. " - oliti mora san skupit glasove.
    " Sada grešku treba ispravit." - oliti MI ćemo opet sve to platiti.

a o matematičkim izračunima, fer ili nefer igri...ma tko nas to pita....
    Na ovo stavljam debeli X, dobro si to rekla... Općenito mi je u životu super pojam "socijalizacija krivnje" - tako nazivam situacije u kojima kada se ima, onda se uzima za sebe i ne gleda se na druge, a kad se nema - - onda MI svi nemamo i ima da podijelimo štetu koja je nastala! Toliko puta sam to vidjela na poslu i odslusala porciju brainwashinga od kad je dosla ova usr... kriza da mi mam' zlo dodje...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

puntica, krumpiric, što se stanova tiče, da nećete ih ponijeti u grob, ali ostat će vašoj djeci!! i to je najvažnije!! ne radi se samo o vama u ovom životu već i u ostavštini..
    mi ćemo ostavit više banci nego djeci. RAdo bi da mogu negdje živjet djaba. Misliš da stan od 60kvadrata boguizanogu vrijedi 2 milijuna kuna
    Ili 2 milijuna kuna radije da trošimo, štedimo, skupa s djecom, a živimo djaba.
    Do smrti bi uštedili 4 stana.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kudri, sorry. Ti imaš apsolutno poremećene vrijednosti. Živiš djaba i skijaš i smatraš da imaš manje od onog ko živi u nečem što plaća 5000kn. Nevjeerojatno.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 19.11.2010. at 15:37

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

To je djelomično točno.
    Ali da je taj vrtić - jaslice mogao ostvarivati profit, ne bi uopće trebalo graditi ih gradskim novcem.
    Začas bi niknulo dvadesetak vrtića i svi bi imali jaslice u svom kvartu.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    kudri, sorry. Ti imaš apsolutno poremećene vrijednosti. Živiš djaba i skijaš i smatraš da imaš manje od onog ko živi u nečem što plaća 5000kn. Nevjeerojatno.
    potpis

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Uopće se ne slažem s time da se vrtić plaća prema imovnom stanju ili visini plaće. Pa ne možemo plaćati različito istu stvar jer netko ima veći ili manji prihod. Šta bi rekli da dođete kod frizera i vas ošiša za 500kn, a gospođu prije za 200 jer ona ima manja primanja???
    Država (i grad) se namiruju kroz porez, a ne kroz cijenu vrtića. To što tamo sjede k***** (ružna riječ) koji rade sve samo ne svoj posao pa će nas sad oderat po svim stavkama da pokriju svoju nesposobnost, to nije problem ljudi kojima su djeca u vrtiću.
    Sad bi kao trebalo kaznit sve koji zarađuju više, jer su oni, šta? Bogati? Bogatih je malo u ovoj državi (oko 200 obitelji) i djeca im imaju guvernante.
    Nazalost s ovim se izjavama oko neplacanja prema imovinskom stanju ne mogu sloziti. Nije u pitanju razlicita cijena vrtica - ona je za sve ista (2000kn). Grad Zagreb daje povlastice za određene kategorije. Tvrdi da je kategorije poslozio na socijalno osjetljiv nacin - vecina nas na forumu tvrdi da to nije tako. Prihodovni cenzus nije pravedan - pravedniji bi bio imovinski cenzus. Imovinski cenzus ne mogu uvesti prije 2012, jer zemljisne knjige nisu sredjene, OIB nije u potpunosti zazivio - pa se ekipa sad izivljava na nama pomocu prihodovnog cenzusa. Drugi problem je sto pokusava uvesti povecane cijene vrtica usred predskolske godine s 1,5 mjeseci najave. U vremenu krize takav udar na kucni budzet tesko ce podnijeti mnoge obitelji s malodobnom djecom. Pravedno bi bilo pricekati 2012 i uvesti imovinski cenzus. Do 2012 svima vrtic povisiti za 100-200kn. A Bandicu se zuri jer je gradska blagajna debelo u minusu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidim krvi će biti ovdje uskoro

U čemu je poanta u tome da se nabraja koliko tko ima i jel bi trebao plaćati toliko ili ne bi itd?

POANTA je u tome da je grad trošio novce gdje je trebalo, do ovog danas ne bi došlo uopće. Da se nisu štitili privatni interesi, nego da se ulagalo u interese djece ova rasprava ne bi postojala.

Ajmo malo više tolerancije pls

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obzirom da je tema dupla, molim da nastavite ovdje, a ovu temu zaključavam.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •