Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: leća

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno leća

kada početi i kako je pripremiti za mališe?
    na tablici dohrane, kod naše doktorice sam pročitala da može nakon godinu dana, ali još uvijek se dvoumim... meni nekako uvijek teško padne, pa se bojim da i njoj nebi bila teška.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja sam F dala lecu nedavno i jeo je jako fino.
    Dakle, obarila lecu samo minuticu dvije pa isprala vrucom vodom, stavila u serpu + mrkva + crveni luk + paradaiz, voda...dobro raskuhala i pojeo je fino...
    mozes dodat i bijeli luk ako voli...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam Lei probala dati samo crvenu za sada i nije ju htjela jesti; stalno nekako odgađam te mahunarke a trebala bih joj ih već davati. Leća mi je inače najomiljenija mahunarka.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

leca, grah, leblebije.... izuzetno bogate zeljezom koliko ja znam pa se trudim da jede....
    leblebije su cak duplo bogatije zeljezom nego meso.
    a probaj s malim kolicinama.....
    recimo moj F je gore reagovao na brokulu nego na grah

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dala sam ja Lei azuki grah dok je bila još manja i grozno je reagirala pa zato nisam više niti pokušavala. A slanutak i leću joj se spremam dati već sto godina, ali me nešto uvijek nekako spriječi.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

izgleda da moj F ima probavu na mene
    ja i kamenej mogu jest ali mi zato smeta brokula, karfiol, bijeli luk...iako i to jedem naravno

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U kojem obliku početi dohranu - cijeđenjem soka? Treba li ga razrijediti? Ima li smisla davati jabuku u zimsko vrijeme (valjda su ubrane u jesen)?

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jel ima razlike u crvenoj leci i obicnoj,osim po okusu?
    Meni je inace leca jako fina,a nisam znala da se moze davat vec od 12. mj,nekako mi se cini da napuhava. Ma vise ne znam kad se sta smije,kad je ok..bla,bla..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni okus i nije toliko drugaciji. Razlika je u tome sto se crvena leca puno brze skuha. (barem meni)
    Cini mi se lakse probavljivo, iako ne znam pravi li to stvarno razliku ili je sve u mojoj glavi, skuhati npr. juhu od crvene lece. (umjesto gustog variva)
    Recept je klasika: nareckati malo luka, mrkve i celera, kratko prodinstati na masl. ulju (moze i bez dinstanja), dodati lece po ukusu, moze i malo prosa, kuhati cca deset minuta, pri kraju kuhanja dodati nasjeckani persin i malo bijelog luka, posoliti, kad je juha gotova dodati kap dvije nekog finog ulja po zelji (ja stavim mrvicu lanenog i maslinovog ako nije povrce dinstano na ulju)

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    leblebije su cak duplo bogatije zeljezom nego meso.
    A šta su/je to?
    Kako izgleda, gdje mogu kupiti i kak' se priprema?

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Inače,za djecu se preporuča crna leća,koja je najlakša i najprobavljivija.Ipak ju treba,kao i grah i slanutak,namočiti večer prije.Može se kupiti u bio dučanima.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zorana,fala na receptu,isprobat cu svakako! Inace crvenu lecu radim zajedno s smedom i jos brdo svega utrpam pa kao saft onako gusce i s crvenom paprikom malo obojim(al to je ne dajemo Bubi). Crvena leca mi se uvijek raskuha jerbo zaboravim da mi je pametnije da je ubacim malo kasnije.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Recept je klasika: nareckati malo luka, mrkve i celera, kratko prodinstati na masl. ulju (moze i bez dinstanja), dodati lece po ukusu, moze i malo prosa, kuhati cca deset minuta, pri kraju kuhanja dodati nasjeckani persin i malo bijelog luka, posoliti, kad je juha gotova dodati kap dvije nekog finog ulja po zelji (ja stavim mrvicu lanenog i maslinovog ako nije povrce dinstano na ulju)
    Da vidim jesam li shvatila, dakle leća se kuha SAMO 10 minuta? Jel se treba namakati prije toga?
    A koliko se kuha crna leća?
    Odličan recept

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •