Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: PMS - nakon 2. poroda katastrofa (prije niš)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno PMS - nakon 2. poroda katastrofa (prije niš)

Ajme meni ali evo nakon debele analize mojih žvčanih ispada i gledanja u kalendar - dijagnoza "osobna" pms- ja to prije nisam tako doživljavala - malo me tražilo slatko i to je to dok se ne dogodi i neznaš kad će. a sad.
    strava.
    živčana ko pas(ok tu je dvoje djece dvije obaveze i sve to skupa........) ali ja nisam takva a sad sebe hvatam da me boli stomak par dana prije i da sam ŽIVČANA smeta mi sve znojim se žderem milku!!!
    naravno da sam naivac odmah kupila kapsule noćurka al nisam baš ufurana u ono što tamo piše.
    jel ima još pogođenih pmsom!? pomogajte
    a danas pita oaj genijalac od MM jel se tebi nešto događa??' ne znam kako je preživio salvu uvreda na svoj račun- uglavnom poslo me van na kavu a ja sam rže bolje otišla u ljekranu i kupila noćurak . i ošla na kavu od 23 minute.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I meni je, od kad sam rodila, groooooozan PMS. Tj. sad, posle 3.5 godine ide na bolje. Prve 2-2.5 godine posle poroda je stvarno bilo jezivo. Bes, frustracija, ludilo, pa suze, pa cokolada, pa bes, suze, cokolada...... Bolje je bilo neko vreme dok sam isla kod homeopate, ali sam prestala, pa je opet bilo grozno. Nagovarali me da probam neke Bahove kapi, ali nisam. Isto tako kod nas se prodaje neka mesavina biljaka, zove se PMS free, ali ni to nisam probala.
    Sad je mnogo bolje, ali jos imam cokoladu na lageru za svaki slucaj.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo me. Pre-pre-strašno. ne prepoznajem samu sebe i nema načina da se kontroliram. I to također tek od drugog poroda. I čini mi se da je sve gore pa sam baš ovih dana razmišljala da stvarno moram potražiti nekakvu pomoć jer to traje i po dva tjedna (ne uvijek istog intenziteta, ali ipak). Izmjenjuju se sve samo ne normalna stanja: melankolija, depresija, ljutnja, bijes, tuga, pesimizam. Uglavnom, strašno.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kad te počnu pucati hormoni najbolje šta možeš napraviti je da malo pobjegneš od svakodnevice. Kao prvo napravi nešto što te opušta i zanemari sve što trebaš taj dan obaviti. Svi se nakupimo negativnom energijom koju treba izbaciti a to kod nas žena se najviše očituje tih dana. Mislim da nisu proizveli tablete koje rješavaju neg. energiju i zato nevjerujem nikakvim tableticama. Odvaži se i napravi nešto što dugo vremena priželjkuješ. Moj savjet odi negdje s mužem makar na sat!!!

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Evo me. Pre-pre-strašno. ne prepoznajem samu sebe i nema načina da se kontroliram. I to također tek od drugog poroda. I čini mi se da je sve gore pa sam baš ovih dana razmišljala da stvarno moram potražiti nekakvu pomoć jer to traje i po dva tjedna (ne uvijek istog intenziteta, ali ipak). Izmjenjuju se sve samo ne normalna stanja: melankolija, depresija, ljutnja, bijes, tuga, pesimizam. Uglavnom, strašno.
    Ovako i kod mene, a od drugoga poroda je prošlo dvije godine. Ali ja se unazad 2-3mjeseca svjesno kontroliram, kad me primi neko manično-depresivno stanje (srećom, kod mene to traje 2-3, najviše 4dana), znam što je u pitanju, znam da će brzo proći i onda glumim dobru volju - pred klincima - i oni sretni (al' mi nije lako, u nekim trenucima bih najradije iskočila iz vlastite kože). MM-u sam rekla kako se osjećam i nek' me samo pusti na miru, sad i on već kuži da nema druge. Svaki mjesec bih u to vrijeme tako lako planula, ma bilo bi dovoljno da me se krivo pogleda. A onda mi je jednom puknuo film - jednom sam se tako posvađala s MM-om, i onda dobro isplakala i to sve pred klincima (razloga se, naravno, ni ne sjećam) - osjećala sam se GROZNO i onda sam rekla DOSTA, nećeš ti mene (to se ja obraćam svome PMS-u), pametnija sam ja od tebe... Pitanje je da me to drži duže vrijeme, kako bih se onda kontrolirala. Ali moram priznati da funkcionira, sve prođe ok, nema vike, ljutnje, jedino što sam tih dana puno aktivnija - čistim k'o luda, vježbam na orbitreku turbo, samo da ispucam negativnu energiju. Nadam se da će proći jer sam tih dana sama sebi neprepoznatljiva.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I meni se to desilo nakon drugog poroda. Bolovi za vrijeme menge su nestali, a pms se pojavio. sada još nisam dobila mengu nakon ovog trećeg poroda, ali sam nešto često neurozna u zadnje vrijeme. Nadams e da to nije naznaka da ću uskoro dobiti vješticu, baš mi je dobro bez nje.

I potpis pod freju...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Već je bilo govora o tome.

Mene je puknuo PMS nakon prvog poroda, a ja sam od onih koje su do tada mislile da su žene izmislile PMS . Strašno, nisam bila za prepoznati. Kad sam shvatila da je to PMS, bilo je lakše. MM je bio upoznat, i nije me šljivio tih dana, i sve ok... Dođe i prođe. Ali nije dugo trajalo, nekoliko mjeseci, i poslije više nisam imala PMS.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni se ciklus skratio s 27/28 prije poroda na 25 dana i taman lijepo pojeo PMS.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

al ja nisam kužila do jučer kad sam stvarno pretjerala sa galamom- nemoj ovo nemoj ono nemoj vako nemoj nako i onda sjela i upitala samu sebe a šta da ta moja lana radi da bi ja bila zadovoljna i tako sjedila neko vrijeme i zbrojila neke stvari. ali ja to ne želim tako proživljavat a sličnu situaciju sam imala u devetom mjesecu histerija. ja ne želim biti takva. a ni ciklus mi se još nije ustalio - veli ginić da će. koja koma - danas me peče savjest pa sva medim od jutros a ni to nije rješenje. a ni taj noćurak nije baš ukusan al ga trba pit bar mjesec dana da počne djelovat.
    <baj d vej> mm me danas izbjegava nakon jučerašnjeg "događaja"
    ti hormoni su prava napast.

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pridružujem se klubu. Ja sebe ne prepoznajem tih tjedan dana. A najviše me zaprepašćuje količina agresije koja se pojavi. Ponekad bih sebe zatvorila u kavez.
    Intenzitet se smanjio unatrag godinu dana ali još uvijek to nisam ja od prije drugog poroda.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mene upravo drma pravi PMS, čekam prvu mengu nakon 3. poroda (veli ginička da bu došla za cca 10-ak dana, bila sam na pregledu prekjučer) i ja luuuudim, hodam po zidovima, vruće mi je, sve me smeta, najrađe bi pobjegla... Trudim se ne vikati na djecu, jako se trudim, tu su dvije male bebe i teenager, svi su prekrasni, a ja luda ko vukodlak...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Isto tako, al je prošlo godinu i pol od kad sam dobila mengu, pa sam prestrojila snage, i snašla se.
    Ukratko, jako pazim na sebe, na svoj san i odmor - kad mogu.
    računam da ću PMS biti neefektivna, pa zamrzavam unaprijed hranu, nastojim imati što više čiste robe, tako da PMS mogu gomilati hrpice prljavog veša bez posljedica, planiram dane tako da mogu ostaviti te dane za niš.
    Bude teško.
    Odvedem djecu vani jesti, smanjim sve što se smanjiti da da ne puknem, i opet bude teško.
    Treba računati na to da smo umornije, lišenije svega, i da onda i tijelo glasnije govori, tj. riče o svojim potrebama za odmorom, dobrom hranom, kretanjem i razonodom.
    Držimo se sve skupa!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I zna li netko kako to "izlječiti"? Što napraviti, kako si pomoći? Kako je netko rekao, ja bih samu sebe zatvorila u kavez. SVE mi ide na živce. SVka mrva na podu, svaka mrljica, derem se ko luđakinja za gluposti. I sama na sebe budem ljuta i živčana a ne znam kako si pomoći...Samo mi nemojte spomenuti riječ "samokontrola" jer je to, ja mislim, nemoguća misija!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 18.11.2010. at 14:12

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Važan ti je san, nemoj piti kavu, izbaci slatko, kreći se. Ja probala jedno vrijeme kompletno bez šećera, bez kave, sa boravkom vani. Nema PMS-a.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

KAO DA IZBACIM KAVU?? To mi je jedini gušt koji si priuštim....Uf, uf!

Inače, nisam slatkoljubac, spavam dobro, krećem se puno.....
    Posljednje uređivanje od ana.m : 18.11.2010. at 15:30

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bez kave i milke!!!???!!! >smajli koji grize nokte>

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

gdje mi nestade post????
    ajd ispočetka ja ću probat piti taj noćurak jer je navodno dobar i za kožu . milka općenito nije rješenja al šta ću volim je. ali bez kave ne mogu nikako. spavanje mi nije loše al zato kretanje koma. nadam se da ću do proljeća preživjet

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Meni kava najviše smeta. Al isto kao i vi - pijem sad kad neću reći moram, ali kao da mi daje neku iluziju da sam napravila nešto po pitanju svoje živahnosti. A čokolade sam se odrekla na neko vrijeme, i prođe te volja, to je kao neki ovisnički princip. al sad je jedem. Pa patim tih par dana, al znam da ću patit, pa manje patim. Znam, nisam pomogla. Tu sam da suosjećam i da se žalim.

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Reko je meni muž da ja nisam baš čista od kad sam Luku rodila(drugi porod).
    Ne tebam vam dalje niš govorit,valjda se pretvaram tih dana u vješticu

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pridružuje se klubu. Također počelo nakon 2. poroda.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Majčice, pa ja sam normalna, a ono je neki meni nepoznati PMS
    Osjećala sam ja takve ispade i poslije prvog poroda, ali ovo sad je katastrofa, još gore što me najviše nerviraju djeca. Hm, možda i potražim PMS free.

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

I ja se pridruzujem
    nakon drugog poroda me sve pegla deset puta gore, ne vjerujem ni sama kako se ponasam.
    ali Freyjina ideja da se treba aktivirati za vrijeme PMS-a mi se cini kao najbolja. I da, bilo bi dobro izbaciti kavu i slatko.
    Samo se nadam da cu se svega toga sjetiti u onom ludilu, ajajaj!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam povremeno htjela ostati trudna - da nemam PMS. ZNAM da to nije dobar razlog za trudnoću, ali bilo je tako. A onda sam malo zauzdala PMS, i djeca su malo počela sama hodati po zemlji, a i imati ideje o životu s kojima se ne slažem, pa sam zaključila da PMS ipak lakše hendlam od djece. PMS ja par dana, a djeca cijeli dan i cijelu noć.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja imam užasan pms, i to već jako dugo. i pretvaram se u životinju.
    i probala sam pms free al mi ništa, baš ništa nije pomoglo.
    mene to drži po 10 dana, što je stvarno dugo.
    e baš ću primjeniti ove savjete o kavi i slatko i o pojačanoj aktivnosti.
    možda pomogne. javiću se još na ovu temu!

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

danas ujutro sam počela rigati vatru na MM,
    nakon što me poslao kvragu, skužila sam da se polako bliži M i da je počeo PMS.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kod mene PMS u principu znači da mi treba odmora, opuštanja, ili vigorozne djelatnosti, npr. spremanje šupe, trčanje, kopanje. Nisam raspoložena za ljude. I to je super kad mogu nekako organizirati čuvanje, i bjesomučno rintati, ili spavati cijeli dan, ali kad ne mogu - moram sve ono što me smeta, a ne mogu ništa od onog što mi treba. Pa osjećam da pucam. Budem baš jadna.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a sad zamislite taj pms i proslavu dječjeg rođendana !!!!
    pa jel čudno što sam napala tortu ?!?
    al ponosna na sebe jer sam znajući šta mi se događa ostavila djecu na miru i okomila se na mm te ga iskorištavala za poslugu gostiju i sl....

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Bolje napast tortu nego goste, šta jest - jest.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

neznam dal je netko već pokušao surfat na temu pms i prehrana ali ima dost zbunjujućih podataka - npr. jedni navode da treba izbjegavat mliječne proizvode a drugi ih opet hvale jer su bogati kalcijem a on pomaže. i još magnezij i vitamini b grupe i slično.
    sjetila sam se i one reklame od prije par godina "a šta je vama kolegice - kako šta je - pa pms" i to je još jedan priozvod za kupit u borbi protiv napasti. uglavnom izbjegavat slatko. sve mislim da bi si trebala prvo napravit veeeliki kalendar pa ga stavit na vrata npr. kupatila pa gledat dane a onda uz taj kalendar imat i jelovnik tipa danas ovo smijem a ovo ne.
    a sad već mislim da sam opsjednuta pmsom.

marjetarino avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo ja rodila drugu bebicu ima 18 dana i toplo se nadam da me nece uvatit pms samo mi to jos triba ,,,ehh da javim vam iskustva!!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mene nije počelo šusat odmah nakon drugog poroda, ali od nekih godinu dana kasnije - nisam normalna
    prije skoro da nisam ni znala što je to, onak malo bi zabolio trbuh, malo zategle grudi i to je to

a sad ništa od navedenog, neeeeeeeegoooooo jedno tjedan dana prije počne me šusati takva paranoja, crnilo, depresija, svađanje, nesanica, obžderavanje, boli me sve živo osim gore navedenog ko da me netko pregazio tramvajem, umorna, iscrpljena (i to ne samo od nespavanja) i onda kad su hormoni toliko nisko da ih više niti nemam - glava me zaboli tako krvnički i onda boli i boli sve više i kad osjetim da će malo pa eksplodirati onda procurim i za jedno pola sata sam ko nova - ko da se ništa nije dogodilo....

i tako već jedno pola godine
    i isto ne konzumiram ništa pretjerano slatkog, jedino što nikako se odmoriti, pod stresom sam konstatno, tako da ni bez kave nema života

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •