Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: 4 dječije sjedalice slomile se na testu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno 4 dječije sjedalice slomile se na testu

http://www.djeca.org/djeca/teme/auto...le-se-na-testu

neznam jel netko možda već vidio ovaj tekst, slučajno sam naletila na njega, pa da prokomentiraju oni koji se kuže u autosjedalice koliko je ovaj test pouzdan ili koliko se ustvari podudara s testovima iz EU...hvala

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

bilo je to već nekoliko puta na forumu.
    zato testovi i služe, da neke sjedalice budu bolje, a neke lošije ocijenjene.
    uočljiva je razlika u rezultatima koji su tu napisani i recimo ADAC-ovih testova. zato je prije odluke dobro skupiti sve dostupne informacije.
    da bi sjedalica dobila oznaku ECE R44/04 mora proći niz testiranja i ona bi se periodički morala ponavljati kako bi se osigurala kontinuirana kvaliteta. ali to ne znači automatski da su sve sjedalice s tom oznakom jednako sigurne, nego zadovoljavaju minimum sigurnosti propisan tim propisom.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma već sam jednom ovdje pitala, kako mi znamo da je naša sjedalica sigurna bez obzira na testove, jer sam transport, pa stanje i rukovanje s njom na skladištu a i u samom dućanu može biti uzrok nekakvih ne vidljivh oštećenja?

Neki dan sam vidjela u jenom trgovačkom centru (neću navesti kojemu ) sjedalice čini mi se II-III ubačene onako u košaru s donjim rubljem i još nekim stvarima koje su na sniženju....jedna na drugoj, doslovno bačena (ne od kupaca) znači nije na polici..i MM kaže vidi sjedalica mogli bi je kupiti (inače nema pojma o sjedalicama, njemu je svaka ista, o tome se naravno brinem ja i "svađam" s njim, kad im vidi cijenu, jer ne razumije kako neke mogu biti 500 kn a druge 2000 kn-uzalud mi objašnjavati) jer su u potrazi za onom od18-36 kg, koja ima isofix i može u ležeći, i da da ima super testove-još je nisam našla.

Pomislim si ja , je li moguće da zakonom nije zabranjeno prodavanje sjedalica na taj način...je li moguće da udruga Roda i svi mi na neki način utječemo na promjene zakona u smislu da mora postojati inspekcija koja će kontrolirati te sjedalice ne samo njihovu kvalitetu već i način na koji se prodaje.....

Pitanje: je li zakonski moguće zabraniti prodaju sjedalica koji nisu prošle testiranje bar s ocjenom dobro...zašto to pitam...zato što bi to značilo "diskriminiranje" nekih proizvođača i favoriziranje ostalih i u smislu da su jedne sjedalice i jeftinije a ove druge skuplje, što bi isto značilo da ih se neki roditelji ne bi mogli priuštiti?

Favorizirati jedne, znači da bi i oni onda mogli povečati cijene, ali dospustiti ovima s manjim cijenama i lošijim sjedalicama prodaju znači ugrožavanje života naše djece?

Tu se onda i nameće još jedno pitanje, je li djete sigurnije u bilo kakvoj jeftinoj, i sjedalici s lošim prolazom na testu ili nikakvoj? I je li to razlog da se dopusti raznim proizvođačima proizvodnaj i prodaja loših sjedalica?
    Postoji li zakon koji bi imao moć zabraniti prozvodnju sjedalica proizvođaću koji ne zadovoljava bar neke osnovne norme prolaska na ADAC testovima?
    Hvala!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    jer su u potrazi za onom od18-36 kg, koja ima isofix i može u ležeći, i da da ima super testove-još je nisam našla
    zar postoji takva sjedalica?
    18-36 koja ide u ležeći?
    mi imamo kiddy 9-36, i ide u ležeći. ali piše da se ležeći ne smije koristiti u grupi II, tj. može se koristiti samo do 18kg
    ja sam to protumačila tako: poslije 18kg dijete se veže samo pojasom od auta, pa bi bilo nemoguće dijete vezati u ležećem položaju a da ne isklizne ili da mu gornji pojas ide preko ramena
    zapravo uopže ne kužim kako bi to izgledalo...

ali možda se varam, možda se fakat može

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

u pravu si puntica, nema sjedalice te grupe s ležećim položajem

ivana zg, ne mogu se prodavati sjedalice koje ne zadovaljavaju ECE R44/04 ili stariji ECE R44/03 koji osigurava minimalni standard koji sjedalice moraju ispuniti. to znači da su sve sjedalice koje nose tu oznaku (a to bi trebale biti sve na našem tržištu) prošle određena testiranja i da su zadovoljile. ADAC je nešto kao HAK i ne može biti mjerodavan za određivanje koje sjedalice se mogu a koje ne mogu prodavati. kad bi se išlo tvojom analogijom onda se ne bi smjeli niti prodavati auti koji nisu sigurno kao npr. Volvo ili Mercedes, a opet se prodaju. dijete je apsolutno sigurnije i u najjeftinijoj sjedalici (pod uvjetom da je ispravno postavljena i dijete ispravno vezano) nego bez ikakve sjedalice.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a može se u Americi...neko mi je tu na forumu odgovorio da oni tamo imaju sjedalice II u kojima se još mogu djeca vezati pojasevima od sjedalice, a ne od auta...a ti si sigurno u pravu što se tiče tog ležećeg položaja...ali moja mala u sjedećem ne može spavat, nezgodno joj je a da ne pričam kako joj glava leti naprijed u snu, kad totalno sjedi-kao i svakom

što ti misliš dal je meni bolje uzeti sjedalicu 9-36 (nemam pojama zašto to odmah nisam napravila kad smo prelazili iz jajtea ??) i ako ima18kg...jer mislim djeluju mi udobnije, mogu se malo spustiti i poslije 36kg ostaje ti booster- ta sjedalaica je dobra investicija-samo većina ih nema baš neke ocjene na testovima
    http://cybex-online.com/site/us/cars...ldsafety0.html

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

većina ih nema dobre ocjene na testovima jer kombinirane sjedalice uvijek moraju raditi kompromise kako bi pokrili veći period korištenja. samim time, kombinirane sjedalice ne bi trebale biti prvi izbor ako samo sigurnost imamo na umu. kao drugo, te sjedalice grupe I/II/III bi trebale biti korištene 11 godina. misliš li da je ta sjedalica jednako kvalitetna nakon 10 godina korištenja kao i na dan kada si je kupila?

ja bih ti savjetovao da probaš recimo sa onim jastukom za vožnju ili da se tempirate za vožnju kad djetetu nije vrijeme spavanja. nažalost, okomitost je boljka sjedalica viših grupa ali je tu zbog sigurnosti i ne može ju se zaobići.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala daddycool..baš me je to zanimalo....inače probali smo s jastukom samo joj gura glavu naprije...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam mojima taj kifla-jastuk znala stavit od ispred. da im drzi bradu i da im glava bas ne klati lijevo-desno do ramena... ili, kad su bili manji - preko glave, ko slusalice

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam mojima taj kifla-jastuk znala stavit od ispred. da im drzi bradu i da im glava bas ne klati lijevo-desno do ramena... ili, kad su bili manji - preko glave, ko slusalice
    dobra ideja, probat ću

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ima sjedalica od 15-36 kn Cybexova sa isofixom koja ima malenu regulaciju naslona i jako dobre ocjene ima, mi samo ponosni vlasnici i da sada je u Brežicama na akciji i sa povratom poreza ispadne opko 100 eurića što je jako povoljno.
    Kupili smo je baš zbog te regulacije nasnona, koje ne ide u ležeći ali se da malo nagnuti da nije skroz uspravna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •