Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Što nakon šava?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Što nakon šava?

Mrkvončica je jučer tresnula i lupila usnicom o igračku koju je držala u ruci - rezultat je plitka rasjekotina od 5mm iznad usnice koja je "zijevala" pa smo otišli u Klaićevu.
    Prvo su joj stavili flaster. Dok smo došli doma, pola je već visilo jer ga je namočila sa suzama i šmrkljima (usred prehlade smo). Vratili smo se nazad i dobili jedan šav još mi se plače kad se toga sjetim, baš sam potresena.
    Nismo uspjeli dobiti jasan odgovor od čega će joj ostati manji ožiljak, od flastera ili šava, na kraju je doktor nešto promrljao kao da ipak od šava iako će se vidjeti i ja sad imam horor slike o ožiljku koji raste kako raste i ona
    Postoji li nešto s čime se to može kasnije tretirati pa da bolje i ljepše zacijeli? (lucija ima 22 mjeseca)

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jana je s nekih 2g. i 4mj. posjekla donju usnicu na rub vrata. Usnica se razjapila jedno 1cm, duboka 5mm, plus još malo i na bradi.

Na Rebru je dobila mislim 3 šava (ili 2, ne sjećam se). Mazali smo s nečime, više se ne sjećam, neka mast, eh da mislim da je bila Byvacin. Plus je preventivno dobila i atb, da se ne bi inficiralo. Već nakon par dana je prvi šav otpao, do kontrole nakon tjedan dana, samo je jedan ostao.

Vrlo brzo se ožiljak nije kužio, tek kad se malo bolje zagledaš. Tak da si izbriši horor slike iz glave, uopće ne mora tako biti.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Tnx Jelka

Ma znaš šta, dodatno me ras........ to što na licu mjesta nijednom ni od koje osobe nismo uspjeli dobiti suvisao odgovor jer su nas tretirali malo bolje od stoke na traci. Pa sam još malo van sebe.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Probaj mazati ožiljak (dakle kad rana skroz zacijeli) s Contractubex gelom - nama preporučila pedijatrica, pogledaj malo na netu. Ne mogu reći iz prve ruke djeluje li ili ne jer naše dijete nije dalo s njim mazati ožiljak na čelu. Također je dobio dva ili tri šava prije godinu dana, ožiljak mu se vidi kad se bolje pogleda, a prisutno je i lagano izbočenje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možeš i s kantarionom

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sin od MM-ovog brata je bukvalno probušio usnu tako da je bila rupa prema ustima. Zašili i danas se ništa ne vidi. Ma neće ništa ostati.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

SVe mi se čini da će to biti skroz ok Izgleda pristojno, nije onako strašno kao prvi dan. Danas idemo kod pedijatrice da baci oko pa ću je pitati hoće li trebati mazanje i čime.
    Hvala svima na pozitivi

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

moja je mlađa imala rascjep usne i nakon što je rana zarasla mazali smo dermatix gelom. maksilofacijalni kirurg nas je upozorio da je to jedina od dvije kreme koja se može kupiti i koja pomaže za smanjenje ožiljka. ostalo mi je pola dermatixa, možda bi mogla to iskoristiti, otvorena je tubica u ožujku. i da, malenoj je ožiljak minimalan i super izgleda tako da vjerujem da će tvojoj luciji to ništa neće vidjeti

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od contratubexa puno je bolji dermatix plus.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Muku mučimo s Contractubexom jer to smrdi za nevjerovat a moram joj mazat taman pod nos :rollineyes: Nema šanse da joj to nekoliko puta dnevno umasiram.
    Vi koji imate Dermatix, ima li on kakav miris?

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nema i ne treba ga utrljavati, samo je dosta skupa oko 300 kn.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo mazali ožiljak na prsima (nakon operacije na srcu) sa kremom koju nam je na potpuno prirodnoj bazi napravio Stribor Marković u centru Cedrus (E. je tada imala 8mj.), koštala je oko 150 kn, ne peče i ne smrdi .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •