Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Paradentoza

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Paradentoza

Imam problem koj se zove paradentoza.inače imam zdrave zube,ali nakon drugog poroda zubi su mi se počeli kvariti i jako su me počeli boljeti. bol je neizdrživa.svaka 3 dana sam pod tabletama.zubar je rekao da je paradentoza. dva puta tj.moram do njega da ih izgelira.
    sada me zanima sljedeće da li postoji gel u ljekarnama da ga mogu kupiti i kako se zove.jer više mi je dojadilo toliko šetati kod zubara, a bol je užasna

imam još jedno pitanje trebala bi izvaditi umnjak ,doljnji .pa me zamina da li je tko vadio i kako to izgleda.
    trebala bi iči na facijalnu kirurgiju.... a gdje što nemam pojma. čula sam da rade to i negdje u Dubravi pa me zanima zna li itko išta o tome.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne znam za gel jer to nisam koristila. Možda se nađe netko tko zna... Ja za te svrhe korisim tinkturu za te svrhe koju proizvode Zagrebačke ljekarne (Tinktura Adstringens, ima lidokain u sebi, to je sredstvo protiv bolova).

Inače, nakon druge trudnoće mene su isto snašli problemi sa zubima, zubno meso se počelo povlačiti i zubi su postali osjetljivi na toplo/hladno i slično...

Meni je zubarica radila radikalno čišćenje od kamenca (odvalila zubno meso i ispolirala zubne korijene sve do kosti, u 4 navrata, uz injekcije) što nije bilo ugodno, ali je pomoglo. Ima tome sad već dosta godina, a bolest se nije vratila. Ne znam koliko bi značila informacija gdje i tko mi je spašavao zube, ali viči ako trebaš detalje.

Savjetovala mi je zubnu pastu Parodontax i to i danas koristim (ili Sensodyne i još jednu sličnu iz Lidla, ne znam napamet kako se zove).

Svakih 6 mjeseci idem na čišćenje kamenca, iz čistog straha.

Eh, sad, meni je pomogao i narodni lijek (zato i pišem ovaj post, ne škodi probati) i uskoro u potpunosti zaustavio krvarenje desni:

Svako jutro odmah nakon ustajanja ispirem zube maslinovim uljem. Uzmem u usta 1 čajnu žličicu djevičanskog ulja, pa držim to u ustima cca 10-15 minuta (odem pod tuš i obavljam sve ostalo, mućkajući to ulje u ustima). Nakon toga ispljunem. Ulje bude posve neprozirno i nekako mliječno - u njemu se otope sve naslage i bakterije iz usta koje nisu topive u vodi. Tada isperem toplom vodom i operem zube klasično, četkicom (mekanom) i pastom.

Još nešto - ako imaš manjak C-vitamina u organizmu, to isto pogoršava stanje desni.

- - -

Što se tiče vađenja umnjaka, ja imam dobro iskustvo - nije mi bilo ni blizu tako gadno i traumatično kao kad su mi vadili jedan drugi zub. Sve ovisi kakav mu je korijen. Nadam se da će ti biti ok.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaj se tiće zubi, propali su mi načisto nakon 3. trudnoće. Prekjučer sam bila do zubarke i žena se izšokirala kak se stanje pogorša u periodu 4-6 mj.!!! Veli da sam školski primjer za temu propadanje zuba u trudnoći!
    Kaj se tiće vađenja umnjaka, to se radi na Oralnoj kirurgiji u Kliničkoj bolnici "Dubrava" - vidi:
    www.kbd.hr

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Peterlin hvala na savjetima probati ću i to.gdje si ti vadila u kojoj bolnici i kod kojeg doktora???

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj genius prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin hvala na savjetima probati ću i to.gdje si ti vadila u kojoj bolnici i kod kojeg doktora???
    Nisam bolnicu ni vidjela. Umnjak mi je izvadila moja zubarica u svojoj ambulanti. Bez ikakvih problema. ( Jedino sam morala otići to slikati, da vidi kakvi su korijeni, a onda je odlučila da može sama i uspjela, od prve.)

Btw. kad je mm imao taj problem, ista zubarica nije se usudila sama - poslala ga je s uputnicom kolegi čeljusnom kirurgu u kvartu - opet nije bolnicu ni vidio. Dobio je 2 injekcije i zub je išao van. Ne sjećam se točno, mislim da je dobio i jedan šav jer je bila velika rupetina. Jednom prije par godina išao je s uputnicom na Stomatološku polikliniku u Gundulićevu.

Pitaj svog zubnog liječnika koga preporučuje. Mi uvijek dobijemo prvu informaciju od naše zubarice - lijepo žena kaže što može sama, a za što trebamo ići nekamo dalje i kome (+ objasni razloge zašto ne može ona i što će nam taj drugi raditi).

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

preporučam snažnog muškog zubara. lani mi je jedan takav izvadio 3 umnjaka za 3 sekunde/svaki. nevjerojatno. ali nije u zg, pa ti neću davati info.
    i mene muči paradentoza, ne znam ni sama gdje da odem, pa ako netko zna zubara u splitu koji se time bavi, neka me kontaktira na pp, molim vas!

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

moj zubar mi je rekao da bi bilo najbolje u zg. na facijalnu.da on to neradi i da je to mala operacija,ništa više ni gdje ni kako ...ako se odlučim da ga tražim uputnicu,naravno moram što prije ,mislim da ću odmah nakon NG.slike imam inije to problem,ali bi nekog provjerenog dr.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a paradontaks, koji me je spasil od bolova u trudoći???

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •