Ne znam za gel jer to nisam koristila. Možda se nađe netko tko zna... Ja za te svrhe korisim tinkturu za te svrhe koju proizvode Zagrebačke ljekarne (Tinktura Adstringens, ima lidokain u sebi, to je sredstvo protiv bolova).

Inače, nakon druge trudnoće mene su isto snašli problemi sa zubima, zubno meso se počelo povlačiti i zubi su postali osjetljivi na toplo/hladno i slično...

Meni je zubarica radila radikalno čišćenje od kamenca (odvalila zubno meso i ispolirala zubne korijene sve do kosti, u 4 navrata, uz injekcije) što nije bilo ugodno, ali je pomoglo. Ima tome sad već dosta godina, a bolest se nije vratila. Ne znam koliko bi značila informacija gdje i tko mi je spašavao zube, ali viči ako trebaš detalje.

Savjetovala mi je zubnu pastu Parodontax i to i danas koristim (ili Sensodyne i još jednu sličnu iz Lidla, ne znam napamet kako se zove).

Svakih 6 mjeseci idem na čišćenje kamenca, iz čistog straha.

Eh, sad, meni je pomogao i narodni lijek (zato i pišem ovaj post, ne škodi probati) i uskoro u potpunosti zaustavio krvarenje desni:

Svako jutro odmah nakon ustajanja ispirem zube maslinovim uljem. Uzmem u usta 1 čajnu žličicu djevičanskog ulja, pa držim to u ustima cca 10-15 minuta (odem pod tuš i obavljam sve ostalo, mućkajući to ulje u ustima). Nakon toga ispljunem. Ulje bude posve neprozirno i nekako mliječno - u njemu se otope sve naslage i bakterije iz usta koje nisu topive u vodi. Tada isperem toplom vodom i operem zube klasično, četkicom (mekanom) i pastom.

Još nešto - ako imaš manjak C-vitamina u organizmu, to isto pogoršava stanje desni.

- - -

Što se tiče vađenja umnjaka, ja imam dobro iskustvo - nije mi bilo ni blizu tako gadno i traumatično kao kad su mi vadili jedan drugi zub. Sve ovisi kakav mu je korijen. Nadam se da će ti biti ok.