-
Divljač-kada, kako, koju?
Budući da mi je lako dostupna, a i lišena svih nutritivnih "ljepota" industrijskog uzgoja bilo bi super kad bih ju mogla davati djeci..nisam uspjela naći sličnu temu na forumu pa ako netko ima kakvih znanja/saznanja oko toga molim da me prosvijetli! Pretpostavljam da divlju svinju ne bi smjeli jer je to još teže meso od domaće, al divlju perad ili papkare npr..ako smiju kravu domaću, mislim si zašto nebi jelena. No nemam pojma pa navalite..
-
Ja isto imam lako dostupnu divljač. Nekako sa godinu dana starosti djeteta sam počela uvoditi svu divljač. Prvo su jele malo a onda sve više. Do godinu dana sam strogo pratila tablicu dohrane, gdje se ne spominje divljač.
-
-
Mi smo krenuli od treće godine, baš s jelenom. Nekako me prije bilo strah od kojekakvih trakavica i sličnih zvijeri.
-
Tek sad sam vidjela ovaj post.
Ja nisam nigdje ništa našla o divljači pa nisam ni znala.
Nekako sam si složila u glavi da sa godinu dana polako mogu jesti sve što i mi.
Na jelovniku imamo u istoj količini i divlju svinju i jelena i srnetinu i ribu (riječnu i morsku). Ne znam što si prvo jele.
Svaka divlja svinja ide na veterinarsku inspekciju na trihinelozu (kao i domaća). Meni je moj muž rekel da jelen i srnetina nemaju trihinelu i ne penose nikakve trakavice ni bolesti. Nadam se da čovjek zna što priča. Naravno, ne jedu suhomesnato već sve je termički obrađeno.
-
Ja sam nedavno na njemackoj tv gledala da djeca i trudnice ne bi smjeli jesti divljac zbog velikog sadrzaja olova (iz metaka)... To je valjda neko najnovije otkrice. Priznajem da sam pojela tri komadica na svecanoj veceri, sad je tesko izbjeci...
-
mi jedemo dosta divljači, klincima sam ih počela davati u isto vrijeme kad i ostalo crveno meso (negdje nakon godine dana, možda čak i mrvicu kasnije).
nijentje, ovo olovo koje ti spominješ se ne odnosi na olovo iz metaka, nego je poznato da divljač s određenih područja ima u mesu veću koncentraciju teških metala (područja nekadašnjih odlagališta otpada, područja na iscrpljenim rudnicima teških metala, posebice žive i slično). u hrvatskoj postoje neke sumnje na područje papuka i prostore bivše jna i navodna njihova odlagališa tj. da divlač ulovljena na tom području ima veće koncentracije teških metala, ali nije dokazano.
-
Ovo što priča Roza je meni i moj muž tako objasnio. Kaže da npr. u skandinavskim zemljama divljač ima puno metala zbog Černobila.
Uglavnom, ništa od ovog nisam znala i papamo divljač oduvijek. Nekako mislim da je zdravija od svog onog mesa u dučanima koji su hranjeni tko zna čime i tko zna kojim hormonima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma