Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Divljač-kada, kako, koju?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Divljač-kada, kako, koju?

Budući da mi je lako dostupna, a i lišena svih nutritivnih "ljepota" industrijskog uzgoja bilo bi super kad bih ju mogla davati djeci..nisam uspjela naći sličnu temu na forumu pa ako netko ima kakvih znanja/saznanja oko toga molim da me prosvijetli! Pretpostavljam da divlju svinju ne bi smjeli jer je to još teže meso od domaće, al divlju perad ili papkare npr..ako smiju kravu domaću, mislim si zašto nebi jelena. No nemam pojma pa navalite..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja isto imam lako dostupnu divljač. Nekako sa godinu dana starosti djeteta sam počela uvoditi svu divljač. Prvo su jele malo a onda sve više. Do godinu dana sam strogo pratila tablicu dohrane, gdje se ne spominje divljač.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I nije bilo nikakvih problema? S kojim si točno životinjama počela? Našla sam na nekakvoj web stranici da ne do 2 godine. Sad jel to zbog boleština koje može prenijeti tamošnja divljač (a možda naša nema) ili čega..? evo link http://www.wholesomebabyfood.com/ven...oodrecipes.htm. Hvala na odgovoru Imam osjećaj da ljudi nemaju običaj davat divljač, baš me zanima koliko će se iskustava skupiti

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo krenuli od treće godine, baš s jelenom. Nekako me prije bilo strah od kojekakvih trakavica i sličnih zvijeri.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tek sad sam vidjela ovaj post.
    Ja nisam nigdje ništa našla o divljači pa nisam ni znala.
    Nekako sam si složila u glavi da sa godinu dana polako mogu jesti sve što i mi.
    Na jelovniku imamo u istoj količini i divlju svinju i jelena i srnetinu i ribu (riječnu i morsku). Ne znam što si prvo jele.
    Svaka divlja svinja ide na veterinarsku inspekciju na trihinelozu (kao i domaća). Meni je moj muž rekel da jelen i srnetina nemaju trihinelu i ne penose nikakve trakavice ni bolesti. Nadam se da čovjek zna što priča. Naravno, ne jedu suhomesnato već sve je termički obrađeno.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam nedavno na njemackoj tv gledala da djeca i trudnice ne bi smjeli jesti divljac zbog velikog sadrzaja olova (iz metaka)... To je valjda neko najnovije otkrice. Priznajem da sam pojela tri komadica na svecanoj veceri, sad je tesko izbjeci...

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi jedemo dosta divljači, klincima sam ih počela davati u isto vrijeme kad i ostalo crveno meso (negdje nakon godine dana, možda čak i mrvicu kasnije).

nijentje, ovo olovo koje ti spominješ se ne odnosi na olovo iz metaka, nego je poznato da divljač s određenih područja ima u mesu veću koncentraciju teških metala (područja nekadašnjih odlagališta otpada, područja na iscrpljenim rudnicima teških metala, posebice žive i slično). u hrvatskoj postoje neke sumnje na područje papuka i prostore bivše jna i navodna njihova odlagališa tj. da divlač ulovljena na tom području ima veće koncentracije teških metala, ali nije dokazano.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovo što priča Roza je meni i moj muž tako objasnio. Kaže da npr. u skandinavskim zemljama divljač ima puno metala zbog Černobila.
    Uglavnom, ništa od ovog nisam znala i papamo divljač oduvijek. Nekako mislim da je zdravija od svog onog mesa u dučanima koji su hranjeni tko zna čime i tko zna kojim hormonima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •