Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Steznik prije poroda

malena15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Steznik prije poroda

Curke bok.....

prvo isprika ako sam negdje previdjela temu, ali išla sam na tražilicu i nisam nigdje uspjela naći nešto što se veže uz steznik prije poroda samo nakon poroda....

znači zanima me da li netko ima iskustva s nošenjem steznika prije poroda i kada se to počinje nositi i služi li svrsi?

imate li preporuku za neki?

puno hvala curke

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam cula za streznik prije poroda, ali on je namijenjen trudnicama koje nisko nose pa sa steznikom ''podignu'' stomak.
    Iskreno ne znam koliko je to dobro i da li pomaze. Ja sam bila ''niskonosačica'' ali nije mi padalo na pamet da s ičim dizem ili stezem svoju bebu u stomku, ali sam isto tako cula sam price drugih trudnica kojima je takav steznik pomogao u slislu da im je smanjio pristisak bebe na dolje

Ne znam da li si mislila na tu svrhu steznika prije poroda, jer druge svrhe osim ove koju sam gore navela ja ne vidim.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

meni je jučer ginekolog na pregledu predložio da si nabavim taj steznik jer sam se žalila kak me zna boljeti donji dio trbuha kad hodam i da mi jako paše kad si ga onak rukama sama malo kao podignem...
    tak da eto, ja razmišljam o kupnji tog steznika... najradije bih ga posudila jer do termina mi je ostalo još fakat jako malo, a ni u jednoj prijašnjoj trudnoći mi nije trebao...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam ga nosila u drugoj trudnoći jer mi je trbuh baš bio težak, i puno mi je pomogao. ali ne sjećam se u kojem tjednu sam počela, jednostavno u nekom momentu u kojem mi je trbuh bio težak
    steznikom se ne stišće beba, on samo podržava trbuh odozdola

malena15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

curke hvala Vam najljepša na odgovoru

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam ga nosila u drugoj trudnoći jer mi je trbuh baš bio težak, i puno mi je pomogao. ali ne sjećam se u kojem tjednu sam počela, jednostavno u nekom momentu u kojem mi je trbuh bio težak
    steznikom se ne stišće beba, on samo podržava trbuh odozdola
    super! baš si mislim kak ću ga danas ići potražiti u našoj "metropoli" jer ak mi i samo 1 dan bude lakše hodati uz steznik, ja bum happy!!

Ti avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

mislim da imaš u chicca jer su mi toga spominjale nedavne trudnice

malena15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala puno

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam nosila steznik u trudnoći, ne sjećam se točno od kojeg tjedna, ali tjedni nisu ni bili ključni za početak nošenja steznika nego je važno da li ti se i koliko razdvajaju trbušni mišići.

Ja sam u toku trudnoće išla na vježbe za trudnice u Makronovu. Tamo nam je voditeljica (Snježana Vojvodić Schuster) svako toliko mjerila taj razmak između trbušnih mišića i savjetovala nas o tome da li je potreban steznik. Koliko se sjećam kad taj razmak naraste do 3 cm potreban je steznik. Kako trbuh raste taj se razmak lagano povećava (iako kod nekih trudnica razmak do kraja trudnoće ostaje mali pa im nije potreban steznik, to ovisi i o prethodnom stanju trbušnih mišića ali i o genetici). Nošenjem steznika se sprečava daljnje razdvajanje trbušnih mišića a to je važno za kasniji lakši oporavak nakon poroda.

Razmak među trbušnim mišićima možeš izmjeriti i sama. Legneš na leđa sa savijenim koljenima u položaj kao za ženske trbušnjake ali ne napraviš trbušnjak nego samo digneš glavu od poda i tu se zaustaviš. U tom položaju prstima napipaš dio trbuha iznad pupka i osjetit ćeš to razdvajanje mišića - ako je 3 cm (ili više) vrijeme je za steznik. Ljepše objašnjenje (sa slikicom ) možeš naći u knjizi Vježbe nakon porođaja (autor je ista S. Vojvodić Schuster koju sam već spomenula).
    Ja sam svoj steznik kupila u Rozi step dućanu (blizu bolnice u Petrovoj).

Eto ja se raspisala ali nadam se da sam pomogla.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

sa stranica Poliklinike Harni
    "nemojte nostiti steznike za trudnice! Dopustite vašim mišićima da preuzmu dodatni teret i ojačajte ih umjerenim vježbama. Nošenjem steznika mišići postaju još slabiji, a tegobe samo vremenski odlažete."

http://www.poliklinika-harni.hr/teme...a/tjedan17.asp

malena15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

meni je rekla ginekologica u 5 mjesecu da si nabavims teznik, jer nisko nosim i onda mi beba pritišće zdjelicu i iskaču mi vene na bedrima....eto razloga za steznik prije poroda...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •