Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: kako su vaše bebe "prosjedile"?

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno kako su vaše bebe "prosjedile"?

Cure , kako su vaše bebe prosjedile? dali ste ih poticale na to? i na koji način? dali ste ih stavljale u sjedeći položaj? jer mi nije jasno kako samo odjedamput beba prosjedi ? prosvijetlite me

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

koliko sam ja upućena ok je poticati bebu tako da joj igračku digneš malo van dohvata i sl., a nije ju dobro stavljati u sjedeći položaj dok ga sam ne zauzme
    može se posjeti bočnim dizanjem ili iz četveronožnog
    naša mrvica je prvo zauzela četveronožni pa se iz tog položaja posjela

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

moj maleni od 5 mjeseci se ''bori da bi sjeo''. Kad ga stavim u autosjedalicu vidim da gura glavu prema naprijed kao da bi se dignuo, ali mu to ne dopustam. Tako da zasada izbjegavamo polozaj od 45 stupnjeva jer se stalno naginje naprijed. Uglavnom se igramo po ravnom krevetu i u baby gymu, rotira se i dosta vremena boravi na stomku i gmiže na krevetu. Kad je na leđima gura nogice u usta,a ako sam u pravu, cini me se da tako vjezba i misice koje ce kasnije koristiti za posjedanje i sjedenje.
    Kad mu dosadi lezanje i kad bi gledao okolo, uzmem ga u ruke i nosim ili ga stavim u sling. Odmorim se navecer kad zaspe, a nekad ni tad
    Uglavnom ne brini, ne moraju sjediti da bi vjezbali sjedenje, vjezbaju oni sjedenje i kad leže
    Ja znam samo da se nista ne smije forsirati, a kamoli da ih mi posjedamo, podupiremo i potezemo za rukice.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Koliko ja znam vecina dece se namesti u cetvoronozni polozaj kao za puzanje pa se onda prebace na bok i sednu. Moja N je ipak malo drugacije ustala, okrenula se na bok, podurla laktom, pridigla i sela.
    I to sa negde, 7.5 - 8 meseci.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, ima jako puno topika na ovu temu, potražite malo.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

moj je na stomaku i onda se samo pogura rukama u nazad i posjedne

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

S trbuha u četveronožni položaj, iz četveronožnoga u sjed. Tako se A. posjeo.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Draga inikaaaaaa, na vrhu dijela "Dobne skupine 0-1" imaš temu : Motorički razvoj djeteta u prvoj godini života.
    Tamo ćeš riješiti sve nedoumice i vjerujem puno naučiti, kao i ja.

Dijete se prvo nauči okretati sa leđa na trbuh, zatim podizati na koljena i dlanove, zatim ljuljati na koljenima i dlanovima, da bi u nekom trenutku, gurajući se rukama unazad - sjelo na svoju guzu.
    Drugi način je posjedanje iz figure vrtnog patuljka, iz položaja na boku, sa oslonjenim laktom na podlogu, pridigne se rukama u sjedeći položaj.

Moja prva cura se posjela na prvi način, druga na drugi. Jedva čekam treće dijete ...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja pojma nemam kojom tehnikom se poslužila, samo sam je odjednom vidjela da sjedi (imala je ravno 7 mjeseci), a trenutak prije toga je bila na trbuhu

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Š sjedi od jako rano 4-5 mjeseci. Odjednom se posjeo, nekako sam, pošao potrbuške, pa na sve 4 i sjeo, ostali smo u šoku! Mislim da ih se ne smije forsati, sve to oni sami odrade kad im dođe prirodno.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja Mateja ne namjeravam poticati na to, a kamoli sama ga posjedati već kad sam bude htio/mogao, super
    samo me muči što konstantno pokušava u sjedeći položaj dok ga držimo
    izmori nas pokušavajući se tako smjestiti
    a ima samo 4 mj i 7 dana
    u ponedjeljak smo u pedijatrice pa jedva čekam i njene komentare
    Posljednje uređivanje od alkemicar : 20.11.2010. at 22:24

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MIhael se posjeo sa 6 mj, sam...Niki malo fali (sad ima 6,5)...ako sjedi na meni ne vraćam ga natrag da se nasloni jer je to nemoguća misija,,a i da ne spominjem koliko je jak da ga nekad uopće ne mogu spustiti ako ga samo poguram rukom
    Posljednje uređivanje od (maša) : 21.11.2010. at 22:11

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mislim da se sve bebe pokušavaju dignuti u sjed kad ih držite. Mi to spriječimo tako što ju ne držimo ispod guze, već za nogicu, i ne držimo ju skroz okomito, tako da joj se puno teže naginjati prema naprijed.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moj se posjeo sam iz položja "vrtnog patuljka" sa 7 mjeseci.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moj je napravio trbušnjak pa se podupro laktom i sjeo. vježbao je trbušnjake od 4 mjeseca. po stotinjak na dan. ovako se posjeo s nekih 6,5 mjeseci. iz četvernožnog je uspio tek s 8 mjesci. inače, on je sav na svoju ruku što se tiče motorike. nakon takvog posjedanja se vrlo brzo uspio dići na noge (sa 7,5-8 mjeseci), pa je počeo hodati uz namještaj, a onda je 9,5 tek skužio puzanje. sad ima tri tjedna do godine dana i puže ko velik, a hodanje ga više ne zanima

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

moja cura radi trbušnjake od 2.mjeseca, 50-100 kako koji dan. odupire se laktovima od podloge na leđima, okreće se na bok i isto podupire na lakat, ponekad se pokušavajući za nešto povući. u potrbušnom položaju diže guzu u pokušava gurnut noge ispod nje, al u isto vrijeme je glava na podlozi. zaboravi da se može poduprjet na ruke. i tako se ona jadna bori, al nikako da se posjedne. al zato se savršeno okreće na trbuh, izvuče ruku, okrene se nazat na leđa. i napokon može stavit nogu u usta. ali samo lijevu.
    Posljednje uređivanje od ddee : 28.11.2010. at 17:10

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

zaboravih napisat da sad ima 6mj.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moj se u kolicima iz potpuno ravnog digne trbusnjacima i rukama i sjedne... i nemrem ga gurnut natrag... on cvrsto sam sjedi i amen... jedino ako puno tumbam s kolicima okolo onda se primi naprijed ili sastrane da ne rokne natrag... ja ga pustim - sam je to napravio pa nek mu bude...
    kad je doma onda se izvrce na bok i gura rukom gore (nije jos uspio tako ali mu jako malo fali), a ako sam ja pored njega onda se primi za mene i rukom povuce... i onda dalje sam sjedi i igra se dok se ne umori pa se pusti...
    maaaalo pokazuje neke naznake da bi se digao na sve cetri ali nije jos ni blizu

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

naša ciculjica se prvi puta sama posjela iz četveronožnog položaja sa 10 mjeseci i tjedan dana i par dana iza toga počela puzati!!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja ima 4 mj i već se dobrih mjesec dana kao vježba, tj. kad ju se drži neće se uopće naslonit nema te sile, a kad ju stavim u nosiljku isto se trudi, meni to nije poticanje, to ona sama radi, zašto bih to sprečavala ako je to nešto što sama može, mislim, nitko ju ne potiče?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Anima, kazes: kad je drzim, kad je stavim... Vidis da ju pomazes, nije to iz prirodnog polozaja... Prirodni polozaj je kad je beba na ravnoj podlozi.
    Na drugim slicnim temama ti je u detalje objasnjeno... Pretrazi pod samostalno posjedanje.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Obje moje kćeri su se posjele iz položaja vrtnog patuljka. Lira s osam, Rima s devet mjeseci. Rima se ranije pokušavala podići iz ležećeg položaja, Lira ne. Nisam ih postavljala u sjedeći položaj ni ubrzavala prirodni razvoj. Čak i da nije štetno, čemu?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Anima, kazes: kad je drzim, kad je stavim... Vidis da ju pomazes, nije to iz prirodnog polozaja... Prirodni polozaj je kad je beba na ravnoj podlozi.
    Na drugim slicnim temama ti je u detalje objasnjeno... Pretrazi pod samostalno posjedanje.
    ok, ali neće mi dijete ležat cijeli dan, valjda treba i pronosat i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moje dijete nije neurorizično, nije vježbač, pa ju ne ograničavam nešto posebno. Kad ju držimo, pazimo da ne sjedi na nama i koliko-toliko da se diže prema naprijed. Ali se ne uzrujavam kad se hoće iskobeljati iz vipera i sl. Naravno, ne stavljamo ju da sjedi, nastojimo da je čim više na podu na trbuhu.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Naravno da treba i pronosat
    Moj se ne pronosa- on se nosa jaaako cesto...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    ok, ali neće mi dijete ležat cijeli dan, valjda treba i pronosat i sl.
    naravno da je nosiš, ali za pravilan motorički razvoj trebala bi boraviti na tvrdoj podlozi (podu), i sama vježbati okretanje na bok, na trbuh, nakon toga će početi gmizati, podizati se četveronoške i nakon toga se posjedati. Dok nije sve to odradila sama ne smiješ je postavljati u sjedeći položaj, premda ti se može činiti da sjedi relativno čvrsto. Mišići oko kičme još nisu dovoljno jaki i kičma se krivi, a može preskočiti i neke korake u razvoju - ne znači da neće prohodati, ovo zvuči drastično a znamo da mnoga djeca budu i u hodalicama i u sjedećem položaju prije vremena pa kadnije normalno hodaju, većinom se to odnosi na neke sitne smetnje u motorici i možda kasnije probleme s kralježnicom :laičko_tumačenje: . Više o tome je na temi koju je gore spomenula sne, evo i linka

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •