Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Kako odabrati naočale

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Kako odabrati naočale

Uskoro ću prvi put dobiti naočale, a nemam blage veze na što treba obratiti pažnju.
    Radim na računalu svaki dan 8 sati, da li trebam uzeti neka specijalna stakla i kakva bi to bila?
    Kakvi okviri?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja okvire biram prvo po tome kako mi stoje. nosim naočale već 20 godina po cijeli dan i to mi je prilično bitno.
    imala sam i metalnih i plastičnih. Plastični su obično lakši od metalnih, ali postoje i fini tanki titanski okviri koji su jako jako lagani. Nešto su skuplji, ali stvarno su lagani.

Šta se tiče leća, imaš plastične i staklene. Plastične su lakše, pa se sad rade i stanjene staklene da se smanji ukupna težina.
    Ja međutim, nikad ne kupujem ta stanjena stakla jer nemam veliku dioptriju i nosim relativno male okvire. Kod minus dioptrije su standardna stakla deblja prema rubovima, pa ako imaš veliki okvir to možeš osjetiti.
    Obične staklene leće su prilično jeftine (cca 70 kuna komad), ali ni stanjeno staklo ni plastika više nisu jako skupi.
    Za rad na kompu je navodno dobro uzeti antirefleksni premaz (to će ti oni u optici vjerojatno odmah predložiti). Iskreno ne mogu reći da osjećam neku razliku, ali obzirom da razlika u cijeni nije neka u konačnici ne može škoditi.
    toliko od mene

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni su najbolji okviri oni bez okvira. samo staklo, u biti plastika. Nosim dugo naočale i jedino u njima nisam imala osjećaj d ami nešto smeta, a pogotovo u vožnji auta kada gledaš mrtvi kut jako je bitno da ti je okvir što manji i tanji.
    U optici će ti sve reći.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

vazno je da ti okvir dobro sjedne na korijen nosa i da ga (gotovo) ne osjecas. i probaj osjetiti kako su ti sjele na uho tj iza usiju, da nisu ruckice prekratke ili preduge (imas i one koje se daju savijati pa si lako podesis)
    ja imam naocale bez okvira,savitljivih ruckica, lagane ko perce ( a uglavnom nosim lece )

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja više volim da imam okvir jer sam prilično opuštena u ponašanju s naočalama (čitaj: šutnem ih s pola sobe na stol i sl.)

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja se sa svojim naoćalama borim već godinu i pol i napokon sam odlučila staviti leće. Dva puta sam savijala ručkica i svejedno mi padaju, stalno ih onako guram gore prstom ko neka učiteljica. Nervira me što mi se stakla prljaju, zamagle, ogrebu. Inače, plastični je okvir, a leća je s tim premazom jer radim na kompu 8 sati na dan. Poslije nove godine idem na pregled i naručit ću si leće. Jedva čekam
    Posljednje uređivanje od tibica : 19.11.2010. at 10:24

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ima preko nekoliko raznih naočala - plastičnih, metalnih, bez okvira i od titana (iako najčešće nosim leće )
    kad biram - biram kako mi stoje i da li mi pašu uz stil i garderobu :tarik:
    plastične su zahvalne za veće dioptrije jer ne moraš uzimati stanjena stakla (moja recimo po komadu dođu oko 1000kn)

bez okvira ili s metalnima su tanke, ne zatvaraju vidokrug, ali na sve se čovjek navikne

antirefleks premaz je koristan kod rada na kompjuteru

fotoosjetljiva stakla sam imala jednom i nikad više, isto kao što ni tonirana ne volim

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam dvoje naočale, jedne s najobičnijim lećama, a edne s nekim ultra super trooper premazima za sve i svašta. razlike ne vidim NIKAKVE, osim što sam potonje zbog svega toga basnoslovno platila :grrrrrrrrrr:
    okvir biram dok ne nađem onaj koji mi dobro stoji, što je poprilično teško jer imam neuobičajeno malu glavu i usko lice

kod kupnje okvira vodi računa da će ti djeca petljati po naočalama i da će okviri poprilično stradati...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Uskoro ću prvi put dobiti naočale, a nemam blage veze na što treba obratiti pažnju.
    Radim na računalu svaki dan 8 sati, da li trebam uzeti neka specijalna stakla i kakva bi to bila?
    Kakvi okviri?
    OT, al moram iskomentirati - mislim da budeš odlično izgledala s naočalama!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •