Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Božićna priča u Čazmi

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Božićna priča u Čazmi

U prosincu moj dvoipolgodišnjak i ja idemo s vrtićem i ekipicom na izlet u Čazmu pogledat Božićnu priču.... mjestašce koje je tuto kompleto ukrašeno božićnim lampicama....

dakle.... je li netko od vas bio, ima li tamo štogod za pojest,popit, kako se obući u slučaju snijega,ima li puuuno za hodati i slično....

Molim iskustva da vidim što me osim povećanja dioptrije očekuje!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pošto smo mi bez djece, neće ti pomoći informacija da se može popitit (fino) kuhano vino, bili smo prije 2 godine i ima mali štandić za nešto popit (sokići), a hrane se ne sjećam, toliko o hrani.
    Nije to veliki prostor za hodati, i da, jako zna biti zima i treba se turbo toplo obući, i naravno buce i sve što ide k tome. Ono što smo mi primjetili je da ima jako puno zaštitara, budno paze da se ne bi nešto dogodilo.
    To nam je bio lijep izlet i poseban doživljaj, svake godine broje sve više i više svjećica, nama odraslima je bilo zanimljivo vidjeti, a djeci je sigurno još zanimljivije.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kak doći do toga mjestašca? od kad počinju "sa radom"?
    svake godine to skužim tek kad prođe božić i blagdani
    ove godine bi htjela baš otići s malim ....

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

evo link, počinje 17. 12. i put je označen http://www.salaj.net/

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nigdje ne piše cijena ulaznice. Ili je besplatno?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da, ne sjećam se točno koliko košta ulaznica, otprilike 30 kuna, plus minus (prije plus), za djecu manje. Zaštitari reguliraju i parkiranje, zaista bude puno zaštitara, oni ouno koštaju, nešto se mora platiti.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 01.12.2010. at 06:37

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imanje Salaj bude stvarno prelijepo uređeno. Postoji čaj sa kuhanim vinom i čajem, za hranu se baš i ne sijećam.
    Mi idemo svake godine i uvijek je sve ljepše i ljepše

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mara, jel se sjećaš da na štandu rade hot-dog? Mislim da je to jedino što bude od hrane, a baš je poseban doživljaj tamo otići, na trenutak se ubaciš u jedan drugi svijet

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da, super je, mi bili prošle godine i baš je lijepo, rekli smo N da je to jedna od kuća deda Mraza i bila je oduševljena. Ulaznica se plaća, nekih 20 kn, nema puno za šetati, ima kuhano vino, kava i ostalo, kobasice, i one lepinjice. Inače zna biti prevelika gužva pa je frka za parking, prošle godine je vozio odnekud dolje bus, pa vraćao posjetitelje upravo zbog parkinga, to je bilo besplatno i specijalno za tu prigodu.

p.s. ima i wc, naravno
    Posljednje uređivanje od anima : 01.12.2010. at 09:10

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jooooooj jedva čekam, mi idemo sa vrtićemmmmm!!!!!!

što ima od hrane za kupiti, hot dog ste spomenuli? jer ja sam trudna i zlo mi je ak duže vrijeme niš ne pojedem, a vremenski imamo sat vožnje do čazme....

i da, ja za tri osobe (2 odrasle + dijete) plaćam 100 kn, s tim da je tu u uračunat i autobus i ulaznice na imanje.... pa pretpostavljam da su ulaznice oko 20 kn,nisu više... a s obzirom da idemo s vrtićem možda imamo popust na količinu ne znam,....

koliko vremenski treba hodanja da se to cijelo imanje obiđe?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a sad vidim da ima kobasica..... hvala.... heheheh

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ma nije ti to veliko, obiđeš za čas, 20-ak minuta do pol sata u vrh glave, ali staneš pa uživaš kak je sve u lampicama, još smo mi bili kad je bio snijeg, pravi ugođaj, imaju i jaslice velike lijepe

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo bili pretprošle godine i meni je to jedna od najbezveznijih atrakcija na kojima smo ikad bili. ponovit ne mislim više ikad.
    nisam shvatila u čemu je fora.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Lutonjica, ja se slažem da neću više ići tamo, bili smo, vidjeli smo, bilo nam je lijepo prošetati i vidjeti, romantična atmosfera.....vjerujem da je to za klince doživljaj pa sebe ne uzimam ko mjerilio.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi idemo stalno jer mi tata ima viksu doslovno iza ugla, i baš nam je simpa prošetati se do tamo i birati najljepše osvijetljeno drvce......

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Lepinjice su mljac mljac- 10 kn.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    evo link, počinje 17. 12. i put je označen http://www.salaj.net/

hvala ti puno

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Dali je možda netko od vaših malenih išao sa vrtićem na to obiteljsko imanje Salaj , izlet Božična priča. Ako , jest, kako je bilo i koliko je koštalo ? Hvala

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ako se dobro sjećam za djecu ne plaćamo ulaznicu...

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Eto, bili i mi danas konačno i to vidjeti.
    Lijepo je, za djecu mislim da je puno veći gušt jer je blješćeće i svjetleće.
    Doma smo išli ko pajceki zmazani u blatu.Kroz imanje ide nekoliko potoka i mislm da bi to mogli bolje osigurat da neko ne završi u koritu.Parking je na nekoj pisti, vrlo blizu imanja ali vozi bus koji je prenatrpan i bilo bi bolje otići pješke ali je problem kaj je cesta neosvjetljena.
    Ima za popit i pojest koga zanima,par kemijskih WC i par štandova sa suvenirima.

uglavnom, zgodan popodnevni izlet.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo bili prosle godine na badnjak, a idemo i ove.
    na badnjak nema druge hrane osim lepinjica i sarana sa rašlji (ali voljni su skuhati i ispeci i nesto izvan te ponude za ljude koji ne poste)

na badnjak, oko 18 sati nema guzve a bude bas posebna atmosfera. parking se lako nadje, tek oko 20 je pocela guzva, taman kad smo odlazili. za neku simbolicnu lovu se prosle godine moglo voziti i u pravoj konjskoj zaprezi, uz rijeku osvjetljenu bakljama, to je bio bonus na cjelokupni dozivljaj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi idemo danas-znači da djeci obujem buce?? ahhhhh

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    mi idemo danas-znači da djeci obujem buce?? ahhhhh
    najvjerojatnije kasnim, ali, da najbolje je ubuči gumenjake, jer snijega nema a smrznuto nije, znači blato je.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala, bili su u bucicama.
    možda će zvučat čudno, ali meni se tamo, uopće, nije svidjelo.
    a ni klinci nisu baš oduševljeni. najviše im se svidio vatromet koji je trajao 12 sec.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, stvarno čudno

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mi planiramo ići ove godine. malcu se neće svidjeti vatromet pa mi je drago što je kratak, ostalo mislim da bi moglo proći. vidio je slike i zvuči zainteresirano, vidjet ćemo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Da, stvarno čudno
    pa dosta ljudi oko nas je bilo oduševljeno!!! i dosta njih je razočarano što sam ja razočarana...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Baš sam čekala tvoj izvještaj, val. TAko sam si nešto i mislila

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    pa dosta ljudi oko nas je bilo oduševljeno!!! i dosta njih je razočarano što sam ja razočarana...
    Ne znam, uopće mi je teško opisati svoj doživljaj te Božićne priče. Nešto toliko besmisleno rijetko se viđa

Ali - moja curka je bila istinski oduševljena i navaljuje da idemo opet i vodimo i baku!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj S. je rekao da mu se sviđa blato!!! onda se ispravio pa je rekao vatromet!
    a onda je rekao najveću istinu-da mu je bilo previše lampica...
    L. se sviđa sve, a B. je bila nekako neutralna, dopali joj se pingvini i to je to. nakon 5min je pitala kad ćemo jest sendviče.

angie, ajd puknut ću koju sličku na fejs, pa ti vidi...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bili i mi. Moja Ela je rekla da joj je sve previše kićasto. Pomoglo je to što smo igrali igru pogađanja drvca koje si zamislio - tipa ''ima ih pet, crveno-bijela, ...'' Sretna sam što nije morala na wc jer jedva i sebe mogu zamisliti u tim prljavim kemijskim wc-ima, previše ljudi (u takvim situacijama... ako moram radije biram prirodu). Od svega mi se sviđa najviše ''sama priča'' kako je to nastalo, ali sad to više nema istu nježnost... I preraslo je ideju, zahtjeva ozbiljjniju reorganizaciju... Klopa je dobra.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Tipfeler

Mozda sam previse ocekivala ali meni je to bezveze;( bili danas, smrzli se, bus vozi ali rijetko, ljudi se guraju i laktare a zastitari ni a ni be, mislim
    Da bi to trebalo malo bolje organizirati jer bilo je tu i malih beba i kolica i svega a u bus sbi nahrupe ko ose jer znaju da idubih 15 min nista! drugo sto
    Mi se ne svidja je blato (nitko nije kriv za to a ponajmnanje domacini vec samo kazem kakav je moj dojam), ljudi ima masa pa jedva hodas po tim puteljcima, gastro ponuda onak bezveze (nije bilo fritula!!!), a tome smo se nadali... Moj J. Je stalno pitao kad cemo jesti...nije zapanjeno gledao u lampice i na kraju je rekao da mu je zima o di je vise taj bus moram reci s ogromnim zaljenjem da je ovo jedan od najbezveznijih izleta na kojem smo bili bas mi je zao jer sam mislila da ce nas se dojmiti...
    Posljednje uređivanje od marka99 : 30.12.2012. at 23:01 Razlog: Tipfeleri

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Podizem! Zanima me da li uopce uzimati kolica mislim da bi mi bilo lakse s mojim dvogodisnjakom a i postoji mogucnost da zaspi, najvise zato?

Ima blata pisali ste....?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo bili lani dok je bilo sve smrznuto pa se ne sjecam blata. Slobodno uzmi kolica.
    Atmosfera u objektima s klopom je kao na seoskoj zabavi.
    Mi smo usli jer je klinka htjela cevape. Nisu imali ni cevape, ni raznjice, cak ni hot dog jer ih je plin zezao, a i ponestalo im je.
    Lampice zanimljive, ali mi je taj popratni folklor pokvario dozivljaj.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Koliko treba vremena da se obidje sve? Da znam planirati. Hvala!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dva sata je lani bilo uvrh glave.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Bili smo jučer. Bajkovito! I vatromet je svakih sat vremena. Novo je selo Štrumfova gdje su putovi od dasaka.

Gužva je bila nemilosrdna. Parkirali smo gore i išli pješke do dna. Auti su stajali u koloni, pješaci su bili brži

Kolica su jučer bila popriličan teret za roditelje. Prvo, što je mokro i blatno i jedva su ih gurali. Drugo, što je bila velika gužva i na mjestima jednostavno nije bilo kuda proći.

Gužva za hranu, gužva za pića, gužva za iglu Djeda Mraza, gužva za jaslice, gužva....No, unatoč gužvi, to je sasvim lijep doživljaj i za velike i za male i nije mi žao ni puta ni novaca do tamo.

Sat i pol nam je bilo taman, iako, da je bilo manje ljudi, bili bi duže.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad kažete - blato - je l to jako puno blata, toliko da će čizme biti teško očistiti?!
    (Naime, ja se grozim čišćenja blatnjavih cipela i unutrašnjosti automobila...)

Je l i tijekom tjedna imaju vatromet ili samo vikendom? (nema programa na njihovoj stranici)

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo bili u nedjelju, u 16:50 počnu se paliti lampice došli smo pola sata ranije. Nije bilo veće gužve. Blato je takvo da je kao bljuzga na nekim dijelovima, nije preeestrašno da se sve ljepi za cipele/čizme.

Moj dojam i nije neki da sam ostala wooooooowwww ali da je lijepo, je ali ništa prefascinantno. Mislim da su najviše oduševljena bila djeca i umirovljenici.

Gužva veća je počela iza 18h, vatromet je bio 3 puta i traje par sekundi stvarno ništa posebno djeci je kažem to bilo zanimljivo ali ako se nalaziš na kuhanom vinu u ugostiteljskom objektu i čuješ vatromet i djecom počneš trčati van ne stigneš na vatromet

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A u koje vrijeme je otprilike vatromet

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I jel ima kakvih predstava

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu