Test pozitivan, a imam lagano krvarenje?

Tema: Test pozitivan, a imam lagano krvarenje?

1. mala teta avatar

mala teta said:

Početno Test pozitivan, a imam lagano krvarenje?

Pozdrav, Ja sam nova i trebam hitno nečiju pomoć. Nakon 5 godina neuspjeha testić mi je pokazao rijetku svijetlu pozitivnu liniju u srijedu popodne. No nakon toga je počeo lagani smeđi iscjedak koji se pogoršava -sve je obilniji. Tražila sam pomoč svojeg ginek. i zvala sam u bolnicu na hitni ginek. prijem- njihova reakcija me šokirala rekli su da kad iskrvarim neka se javim na hitnu..... Pomoć!!! Ja ne želim iskrvariti....

2. nely avatar

nely said:

Početno

a sta ti je rekao tvoj ginekolog? mislim, ovo iz bolnice je....koma!
    samo se nadam de je bio nesporazum..

3. lastavica1979 avatar

lastavica1979 said:

Početno

ja bi isla na hitnu nista ih nebi zvala moraju te primit

4. mala teta avatar

mala teta said:

Početno

U bolnici mi se javila dežurna liječnica i rekla da idem na hitnu dok prokrvarim i da nema vremena baviti se sa mnom jer ima drugu pacijenticu. Moj doktor je reko da mi on nikako nemože pomoći i da isto tako čekam da prokrvarim.

5. mala teta avatar

mala teta said:

Početno

Naravno i sad sam prokrvarila sa jakim grčevima iako mi je jutros bio pozitivan test..

6. Aurora* said:

Početno

U vrlo ranoj trudnoci zaista se nista ne moze napraviti u smislu da bi se trudnoca spasila, ako beta ne raste pravilno ili ako je pocela padati. Jer upravo to bi mogao biti uzrok krvarenja.

Zato jedino sto mozes napraviti je da u ponedjeljak izvadis betu i da je ponovis za dva dana (u srijedu). Ako se beta podupla ima nade za trudnocu i u tom slucaju ce ti doktor prepisati Utrogestan.

U glavnom nema potrebe ici na hitnu osim u slucaju jakih bolova i obilnog krvarenja (zbog opasnosti od vanmaternicne trudnoce).

Sretno sa betom i javi novosti!

7. Aurora* said:

Početno

Dok sam pisala odgovor nisam vidjela da si javila zadnje novosti... Jako mi je zao, sto je tako ispalo. Ako se nije radilo o tzv. evaporacijskoj crtici na testu, onda je najvjerojatnije bila biokemijska trudnoca...

8. mala teta avatar

mala teta said:

Početno

Hvala Aurora na odgovoru. Zar zaista misliš da bi bilo šanse da je moja bebica opstala? Jer krvarenje koje me pogodilo je jako. Slušala sam i ja priče da može nastupiti M i kada si trudna (mojoj majci se to desilo),ali strah koji me drži je prejak!

A i muči me to da je test bio jutros tako slabo vidljiv ali ipak prisutan.

Još što je najgore trebali smo ići na IVF ovaj mjesec sad neznam što s tim!?

9. mala teta avatar

mala teta said:

Početno

Nemam sreće............... Srce mi se para.............

10. bibai said:

Početno

A da ipak odeš na hitnu?
    Ja sam u obje trudnoće krvarila, u drugoj toliko obilno da su me zadržali u bolnici pa je na kraju sve bilo ok.
    Istina, jedina terapija je bila Utrogestan.

11. kekis avatar

kekis said:

Početno

X na Bibai - Mala teta, jesi isla na hitnu u medjuvremenu? I ja sam startala sa krvarenjima u trudnoci prva 3 mjeseca - i primala/uzimala utrogestan i proluton injekcije kada je bas bilo jace krvarenje. U svakom slucaju - ako i nejdes na hitnu, sutra izvadi betu, to je jedino sigurno; a ja bi za svaki slucaj do nalaza (danas i sutra) stavljala utrogestan (ako ga imas doma).

A za IVF ovaj mjesec - najbolje se cuj sa MPO doktorom sta ce ti reci, mada - ako je biokemijska ili sta-ja-znam-vec mislim da nece biti problema sa postupkom.
    Kako god bilo - vibram da sve bude dobro, sretno!

12. mala teta avatar

mala teta said:

Početno

Hvala vam na savjetima.

Teško mi je i zamisliti da bi moja bebica izdržala takvo krvarenje, iako danas nije tako strašno.
    Neznam meni izgleda ko jača M. Nemam iskustva s time pa neznam kako da reagiram.

U svakom slučaju sutra zovem da pitam na Vuk što raditi,a moj gin. mi je u četv.reko da mu se javim kad prestane krvarenje. Ljuta sam jer mi je onda u četvrtak mogao propisati utrogestane, a nije htio.....

13. mala teta avatar

mala teta said:

Početno

P.S. Na hitnu nisam išla jer me čisto strah kakva bude opet njihova reakcija doktori u našoj županiji (inače Varaždinskoj) ne mare za pacijente ni 5 %, dapače znaju biti jako neugodni i bezobrazni....

14. Anemona avatar

Anemona said:

Početno

Citiraj mala teta prvotno napisa Vidi poruku
    P.S. Na hitnu nisam išla jer me čisto strah kakva bude opet njihova reakcija doktori u našoj županiji (inače Varaždinskoj) ne mare za pacijente ni 5 %, dapače znaju biti jako neugodni i bezobrazni....
    Nemoj tako.
    Meni se dogodilo slicno nedavno. Isla sam pravac na hitni prijem u nasu lokalnu bolnicu, bez uputnice, bez icega.
    Primili su me bez ikakvih problema, napravili UZV i po potrebi BETU.
    Mislim da se lakse pretrpi reakcija dr., koja te moze i pozitivno iznenaditi, nego neke dodatne komplikacije.
    Sretno!
    Posljednje uređivanje od Anemona : 21.11.2010. at 16:30

15. mala teta avatar

mala teta said:

Početno

Ali me tako strah.......prvo me budu pitali zašto nisam došla jučer....... onda me mući to što je plusić jučer bio jako slab, a znam i njihovu reakciju idite ujutro na vađenje krvi i svojem doktoru..

16. Anemona avatar

Anemona said:

Početno

Ali me tako strah.......prvo me budu pitali zašto nisam došla jučer....... onda me mući to što je plusić jučer bio jako slab, a znam i njihovu reakciju idite ujutro na vađenje krvi i svojem doktoru..
    A kako znas?
    Reci da imas bolove i bojis se i zelis to odmah provjeriti.

17. mala teta avatar

mala teta said:

Početno

Anemona ti si svjetlo na kraju tunela idem... i kud puklo da puklo...drži fige javim se dok riješim....

18. Anemona avatar

Anemona said:

Početno

Anemona ti si svjetlo na kraju tunela idem... i kud puklo da puklo...drži fige javim se dok riješim....
    Sretno!!!

19. mala teta avatar

mala teta said:

Početno

Bila sam i da bio je pobačaj ...
    Eto stvarno nemam sreće...

20. Aurora* said:

Početno

mala teta jako mi je zao. Ipak, biokemijska trudnoca vrlo cesto bude dobar znak za u buduce. Ako vec imas dogovoren postupak za potpomognutu oplodnju, vjerujem da ga zbog ovoga ne moras odgadjati i da se s pravom mozes nadati uspjehu ih prve. Od srca ti zelim da bas tako bude.

21. Anemona avatar

Anemona said:

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    mala teta jako mi je zao. Ipak, biokemijska trudnoca vrlo cesto bude dobar znak za u buduce. Ako vec imas dogovoren postupak za potpomognutu oplodnju, vjerujem da ga zbog ovoga ne moras odgadjati i da se s pravom mozes nadati uspjehu ih prve. Od srca ti zelim da bas tako bude.
    X

22. mala teta avatar

mala teta said:

Početno

Hvala vam na dobrim željama ovaj forum je jedino mjesto gdje se ne osjećam sama i bespomočna.

Uvjerila sam se da kad meni netko pomogne Bog mu vrlo brzo usliši želje., tako će uslišit i vaše...

Neću odustati......

jer "sutra je novi dan"!!!!!!!!!!!!!
    Posljednje uređivanje od mala teta : 22.11.2010. at 21:01

23. lastavica1979 avatar

lastavica1979 said:

Početno

nemoj odustat sad znas da moze doci do oplodnje i lijepo se opusti i nemoj se zivcirat i bit ce sve ok.Ja sam takodjer sve to prosla i znam kako ti je zato malo se isplaci i kreni dalje u nove pobjede

24. ZO said:

Početno

žao mi je i sretno u postupku

25. bibai said:

Početno

Baš mi je žao, ali nadam se da ćemo ti za mjesec dana čestitati.

26. mala teta avatar

mala teta said:

Početno

Ovaj forum mi daje snage, idem dalje....

Krećemo putem prve IVF...

što me čeka... nemam poima...ali baš me briga ..nek me pikaju , nek po meni kopaju, nek samo boli kolko hoće...

ja hoću svoju bebu i točka.

Al sam danas hrabra... da se moram sama sebi nasmijat.

27. Dodirko avatar

Dodirko said:

Početno

mala teta jako mi je žao što Ti se ovo dogodilo...

Porazgovaraj sa MPO doktorom da li je baš sada dobro krenuti u stimulaciju. Beba treba doći u maternicu kada je ona najspremnija, a stimulacija treba biti u vremenu kada je tijelo spremno prihvatiti takav "napad".

Sretno!!

28. nijntje said:

Početno

mala teta, to je cudno ali kad prolazis kroz gubitak imas neku cudnu snagu i vedrinu... ti se sad polako pripremaj za brige u trudnoci

29. Lili75 avatar

Lili75 said:

Početno

mala teta, isto smo čekali IVF, dogodila nam se biokemijska T. kao i vama, mjesec nakon toga sam ostala trudna i to u kućnoj radinosti...zato nikad ne znaš...čuda se događaju a biokemijsku shvati isključivo kao vrlo pozitivan znak, trust me I know what I'm saying!
    sretnooo!!!

30. tulip said:

Početno

Žao mi je zbog svega, imala sam sličnu situaciju (mene je čak moj gin slao na kiretažu al su u bolnici bili pametniji), i da te utješim, nakon 3 mjeseca sam bila opet trudna, bez ikakvih komplikacija. možda ti i neće trebati IVF ? samo brini o sebi, da se odmoriš i oporaviš, fizički, psihički i emocionalno. Sretno!

31. BebaBeba avatar

BebaBeba said:

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    mala teta, isto smo čekali IVF, dogodila nam se biokemijska T. kao i vama, mjesec nakon toga sam ostala trudna i to u kućnoj radinosti...zato nikad ne znaš...čuda se događaju a biokemijsku shvati isključivo kao vrlo pozitivan znak, trust me I know what I'm saying!
    sretnooo!!!
    Pa to je to, biokemijska je zapravo znak da možeš zatrudniti prirodno!

32. mala teta avatar

mala teta said:

Početno

Ah djevojke još jednom hvala na podršci. Otišla sam u V.V. izvadila krv nakon 4 dana od krvarenja s mišlju da je slijedeći korak IVF i gotovo...ali...
    onda opet šok .. dr. A. misli da treba čekati sa IVF idućih godinu dana, smatra da se može dogoditi i prirodno...
    ja vam to ne vjerujem jer da se može dogoditi prirodno dogodilo bi se u ovih 5 godina ...

Dr. meni kaže "nemojte se suzdržavati... sad radite na tome..."

Pa čovječe ne suzdržavam se već 5 godina...

MM ima već noćne more od mene, još malo pa će me optužiti za silovanje... ali ne meni kaže dr. nemojte se suzdržavati...

Danas sam u ljutoj fazi ako se primjećuje...

Prvo me satre pozitivan plus... onda krvarenje iliti biokemijska... i eto na kraju dok se pomirim sa IVF.. niš od toga...

33. krojachica said:

Početno

Naravno da je glupo da moraš čekati još punih godinu dana, ali možda
    je dok. ovu biokemijsku vidio kao dobar znak da možete T
    postići i prirodno (što je čest slučaj ubrzo nakon biokemijske).

34. mala teta avatar

mala teta said:

Početno

Ja čekam Božićno čudo... i dalje bez pomoći tako suvremene medicine...

35. Petronjela said:

Početno

Ja čekam Božićno čudo... i dalje bez pomoći tako suvremene medicine...
    Ma nemoj se dati baš tako otkantat..Znam da je meni lakše bilo kad sam znala da ćemo uskoro u postupak iako se ipak dogodilo bez postupka. Želim i tebi tako . Sretno!

36. Lili75 avatar

Lili75 said:

Početno

potpisujem petronjelu, nemoj se dat otkantat tako lako, ipak zakazan termin IVF t idaje snagu i nadu da malo čudo dolazi što prije...i mi smo zanijeli prirodno ali ja sam imala back-up