Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Pomoć - nakon antibiotika gorak okus u ustima

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Pomoć - nakon antibiotika gorak okus u ustima

Jel to normalno, pretpostavljam da je nuspojava. Nakon sto popijem antibiotik Makcin ( dala doktorica za upalu sinusa) mi nakon pola sata kad pocne djelovati bude tako gorak okus u ustima da je odvratno i neizdrzljivo???? Sta da radim, prestenem piti ili ????

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo i ja pila Makcin proljetos za upalu sinusa. Isto mi je bilo uuuužasno gorak okus u ustima, čak mi je bilo i mučnina satima poslije. Gotovo nepodnošljivo. To je normalna nuspojava. Meni na žalost taj antibiotik nije pomogao. Ja sam popila još tri poslije, tek je taj četvrti upalio. Sretno, da tebi pomogne. I izdrži!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala za odgovor! Ma bitno da je to koliko- toliko normalno... inace mrzim piti tablete i ako mi ne pomogne ovaj put, sljdeci definitivno necu pristati piti antibiotike.... okrecem se prirodnoj med.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ivana, sad kad si već počela, završi kuru inače će biti još gore.

Ja mislim da gorak okus može izazvati promjena flore u probavnom sustavu.

Prva pomoć - probiotici. U ljekarni uzmi neki od onih u tabletama ili ampulama, da ne moraš puno jogurta (možeš i tako, ali ovo se meni pokazalo djelotvornijim).

IZMEĐU dva antibiotika na prazan želudac uzmeš kapsulu probiotika (Prolife ili Linex ili već neki, ima ih još, Biorella... ne mogu se sjetiti i nije toliko ni bitno).

Na taj način ćeš vratiti dobre bakterije u probavu i bit će ti bolje. U paru s tim izbaci iz prehrane šećer, kiselo voće, bijeli kruh i slično. Jedi tamni kruh (integralnu tjesteninu), puno KUHANOG povrća, kompote i lagano meso.

Sretno i oporavi se!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

To ti je uobičajena nuspojava tog lijeka, nevezana za poremećaj flore. Grickaj nešto da ti malo ublaži, proći će kad završiš kuru (zato ga ja izbjegavam ako doktorici padne na pamet, dogovorimo se za neki drugi lijek).

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

česta nuspojava tog antibiotika
    gorak, metalan okus u ustima
    to nije razlog za prekid terapije
    pij ga obavezno uz obrok pa bi ga trebala lakše podnjeti

i ako se radi o upali sinusa terapija bi trebala trajati najmanje 10 dana
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 20.11.2010. at 23:25

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu