Da, za mjesec dana. Oba kirurga su nam rekla da je operacija u Borninom slučaju neizbježna. Budući da on već sada ne može normalno piškiti, ne žele čekati.samaritanka prvotno napisa
Ja sam imala grižnju savjest da smo mi sve uzrokovali jer nikad nismo puno pokušavali prevući kožicu (pokušali smo svega par puta, 2 puta smo ga malo raskrvarili, još jednom ga je naš pedijatar jako raskrvario). Naime, naš pedijatar tvrdi da se ne radi o kongenitalnoj fimozi jer mu je on kad je Borna imao 5 mjeseci vidio glavić (tako si je napiso u karton). Ja mu nikad nisam uspjela prevući kožicu niti blizu toga da bi se vidio glavić.
Uglavnom, jučer nam je dr. Žganjer rekao da je u ovakvim slučajevima (od samog početka je rupica bila premala, bez obzira da li se radi o potpunoj ili djelomičnoj kongenitalnoj fimozi) apsolutno bedasto i pokušavati navlačiti kožicu. Kad se stvori rana i nakon toga ožiljak, tkivo postane manje elastično, rupica manja i cijeli slučaj se samo pogoršava.
Možda da je Borna od rođenja bio bez pelena i slobodno se igrao sa pišom, možda bi si on to "sam sredio", kao što ti predlažeš. I MM tvrdi da on sebi do puberteta nije uspio posve prevući kožicu, ali on nije imao problema sa mokrenjem.
U Klaićevoj bi mu radili pravo obrezivanje. Budući da smo otprije naručeni za operaciju na Rebru (u Klaićevu smo išli po drugo mišljenje), nismo diskutirali o tome zašto bi ga skroz obrezivali.VedranaV prvotno napisa
Na Rebru nam je prof. Batinica rekao da on odreže samo dio kožice, tako da još uvijek ostane dovoljno kožice da glavić bude potpuno prekriven.

Odgovori s citatom