Antun tat ti si jedan od rijetkih muskih predstavnika prvo koji dolaze na ovaj forum, a onda koji je na ovu temu dodatno iznio svoje misljenje. Mislim da su muskarci opcenito premalo zainteresirani za ovu temu kod malih djecaka jer bi oni prvi mogli o tom povecanju broja famoznih "fimoznih" malih djecaka mogli nesto vise reci. Recimo kako je to bilo kad su oni bili mali dokle sjecanje dopire. Sve 5 ili bas i nije bilo 5!
Mi mame smo tu malo neupucene, a u prvim smo redovima bojisnice protiv famozne "fimoze".
Eto cijenim da si iznio svoje misljenje i da si prepoznao bitnost "dopustanja istrazivanja" za male bebe.
Moje misljenje je poteklo iz mog iskustva "bezpelenastva", gdje sam imala priliku promatrati mog malog sina.
"Fimoza" je samo jedna vrsta materijaliziranja problema "nedopustanja istrazivanja vlastitog tijela djeteta" tj. vidis rezulat na penisu.

Medutim postavlja mi se odmah pitanje sto je s curicama. One su takoder u oklopima pelena. Kakve one probleme imaju? One se tkoder ne mogu najmanje dvije godine dolje dodirnuti po najnovijim regulama po pitanju" kada su djeca spremna da se odviknu od pelena?". Kod njih se naravno tesko vidi materijalano...

Danas mnogi roditelji znaju da dijete istrazuje svoje genitalije u odredenoj dobi i da se medusobno igraju mame, tate i djeteta il igre doktora. Medutim manje je rasireno da bebe to rade vrlo rano, vec u prvoj polovici prve godine zivota i kako to rade. Nijansa je velika i znacajna.